- Konu Sahibi Oyledeguzel
-
Ya burcla cok ilgisi oldugunu dusunmuyorum..
Bende akrebim.yukselenim de koc. Dusunun amma gizemli bisey olmam lazim.
^neden durup dururken burcumu ve ustune de yukselenimi soyledim ki size simdi ?
^bunu soran oldu mu ?
Biri seniii durdursunnnn ammaaa konuşuyonn sennn
Benimde Burcum Koç - yükselenim de yengeç
Ben neden söyledim bunu şimdii
Ya burcla cok ilgisi oldugunu dusunmuyorum..
Bende akrebim.yukselenim de koc. Dusunun amma gizemli bisey olmam lazim.
^neden durup dururken burcumu ve ustune de yukselenimi soyledim ki size simdi ?
^bunu soran oldu mu ?
Bazen özellikle de sevdiğim insanların yanında anormal derecede çok konuşuyorum.
Ama esas mesele bu değil.
Eğer karşımdaki de normal ölçülerde konuşkansa beraber keyifli bir zaman geçirebiliyoruz.
Yok tam tersi sessiz kalmaktan rahatsız olmuyor ve muhabbeti tıkıyorsa işte o zaman ben kullanıcı hatası veriyorum ve saçmalamaya başlıyorum.
Sessizlik başladığı anda beynime 'mevzu yarat' uyarısı gidiyor ve aslında cevabını bildiğim yada hiç umurumda olmayan sorular soruyorum. Tatmin edici ölçüde cevap alamazsam durduk yere bazen kavga çıkarabiliyor veya dün ne yaptığımı, kardeşimin okulunu falan anlatmaya başlıyorum ki o an kendimden ben bile sıkılıyorum.
Mesela şu bilindik kadın dergilerinde erkek arkadaşınızı etkilemek için gizemli olun diye bir tavsiye vardır ki ben de hiç işlemez.
Maksat araya boşluk girmesin hemen iki hikaye anlatıveririm.
Üstüne günün kısa özeti ardından detaylar derken bendeki en büyük gizem ne zaman susacağım olur.
Kızlarla buluşulur, sohbet muhabbet gırla giderken birisi 'ay şuyun ne güzelmiş' der hemen cevabı yapıştırırım 'aa pazardan aldım etiketi kesikti filanca markaymış 5 lira'.
Oysa sus degil mi? Teşekkür et.
'Cool' ol pahalı birşey sansınlar. Yok. Ucuza aldım tezgahı da tarif edeyim herkes alsın, hepimiz bir örnek gezelim.
Bazı tipler asla söylemez ucuza aldığını.
Havasını atar, ya ben; '5 TL ye aldım', indirimden aldım %60 inmiş, outletten aldım size de alayım'. Bir sus, yok. İlla anlatacak, sormadılar ama olsun. Yada 'kilo vermişsin' derler beriki 'ay evet halbuki çok da yiyorum bu aralar' der , bense 'evet filancanın kitabını okudum deli gibi diyet yaptim , sabah şunu yedim akşam bunu yedim, 3 km yürüdüm' ooof of!
Iki dakika cool ol, yok!
Dün yine bu huyumla kendimi rezil ettim ve şu anda çok kötü hisediyorum kendimi.
Sevgilimin arkadaşlarıyla ilk defa bi yere gittik ve bir çift daha vardı kız çok suskundu.
Ben de hani kız sıkılmasın, açılsın konuşsun diye muhabbet etmeye çalıştım ve gereksiz bir muhabbet oldu.
Sevgilime de dedim "afedersin çok konuştum" diye o da "doğruya doğru bazen çok konuşuyorsun aşkım" dedi.
Kızmadım, kızamadım. çünkü çok haklı.
Mesela birebir ilişkimizde de öyle ben aşırı konuşuyorum her halta verecek cevabım var, ukala bilmiş tripler falan.
Ama işyerinde de az konuşmamdan dolayı laf sokulur mesela bana.
İçine kapanıksın falan derler.
Hayır çok konuşmak değil ama, boş konuşuyorum.
Eminim beni sevmediler
Sevip sevmemeleri önemli değil ama, biraz daha cool olmak isterdim.
Bir de kız aşırı suskun olunca benim konuşkanlığım epey sırıttı.:26:
Ay bu kk de ne çok konuşan varmış benim gibi
Bende çok konuşuyorum bazen kendime çok kızıyorum bazen de bu huyumu çok seviyorum. Aslında konuşkan ve girişken olmak çok güzel,herkesin yapamadığı ve imrendiği bir şey. Ama o bazen zamansız yada alakasız konuşmak yok mu en çok o başa bela oluyor.
Ben şimdi kendime bir uygulama getirdim çok yakınlarımın yanında, akrabaların yanında falan çok frenlemiyorum kendimi aklıma ne gelirse anlatıyorum (tabii bu da kötü oluyor ama napalım o kadar idare etsinler beni)
İşyerinde, az görüştüğüm insanların yanında da bir şey söylemeden önce düşünüyorum."Bunu bana sordu mu" diye cevabım hayırsa söylemiyorum. Aklıma bir şey mi geldi söylemeden önce bu karşımdakine ne katacak diye soruyorum kendime cevabım hayırsa yine söylemiyorum.
İki tane ceket aldım tanesi 20 TL'ye işyerindeki herkes bayıldı ayy çok güzelmiş dediler. Normalde olsa hemen atlardım nerden aldığımı kaça aldığımı ama yukarıdaki taktikle hiçbir şey söylemedim. Hee rahat mıyım? HayırAma acısını bütün arkadaşlarıma ablama görümceme anlatarak çıkardım..
Bak iki cümle kuracaktım ne kadar yazdım..
Bu arada ben yay burcuyum, klasik geveze ve patavatsız işte
en yakın arkadaşım yay burcu.
Ve hayatımda gördüğüm en sessiz sakin ve suskun insandır.
Evlenmeden önce "konuşmaktan nefret eden" bir insandım, çünkü etrafımda yeterince konuşan insanlar vardı. Hem çalışıyordum ve işim gereği gün boyu müşterilerle muhabbet halindeydim, eve gittiğimde de ev halkı aktif olarak ses çıkardığı için dinlemek daha çok hoşuma giderdi :) Hayatımda ses vardı gerçekten.
Evlendim, aynı senin gibi birisi oldum. Konuşmadan duramıyorum, hatta bazen kendimle kavga ediyorum bu yüzden yine çok konuştum diye. Gerçekten konuşmasam rahatsız oluyorum, aynı bahsettiğin gibi saçma sapan şeyler de konuştuğum oluyor sırf muhabbet olsun diye :)
Bu halimin sebebini çözdüm, çalışıyorum, yaptığım iş insanlarla uzun uzun konuşmayı gerektirmiyor, yani gündüz akşama kadar konuşabildiğim tek insanlar ofis arkadaşlarım.
Sonra eve gidiyorum ve eşimden önce evde oluyorum, evde ses yok hareket yok. Eşim geliyor, biz konuşmasak muhabbet eden yok. Bekarken alıştığım dış sesleri duymayınca boşluk oluşmuş meğer bendeOnu da kendim konuşarak tamamlamaya çalışıyorum
Acaba sen de öyle misin yaşam olarak? Bendeki durumu evlilik tetiklediği için durumu farkettimSenin de bir sebebin olmalı, neden konuşma ihtiyacı duyuyorsun mesela?
Evet biri beni durdursunnn..
Ayy bn cok iyi anlasirim yengeclerlee.
Peki bn neden soyledim bunu
Benim de çok ve gereksiz konuşan bir arkadaşım var. Yüzeysel bir ortam arkadaşlığı, hani haftalarca karşılaşmasak birbirimizi arayıp sormayız ama bir şekilde bir araya gelirsek de susturabilene aşkolsun. Tanıdık tanımadık bir sürü insan hakkında, kim ne demiş ne yapmış ne giymiş, onun kocası, bunun görümcesi, şunun bilmem neyi hakkında upuzun ve hiç ama hiç ilgilenmediğim şeyler anlatır. Ben aman daha fazla konuşmasın, aman konu açılmasın diye kısa cevaplar veririm, konu açmam falan ama o da senin gibi mi düşünüyor acaba?Susturayım derken konuşmaya mı teşvik ediyorum ki?
çok hoşsun ya :) boşver konuşkan olmak sus pus oturup insanları sıkmaktan daha iyidir
aynen bende çok konusurum cool olmak filan hak getireherşeyi pat pat sıralarım..birde soru soruldugunda dogruyu gizleyemem..bu dogru herkes içinde bazen söylenmeyecek bişey olabiliyor ama yok çenem durmaz illa konusurum...ama ben arkadaş ortamında böyleyim diğer insanlarla mesafeli oluyorum hatta soguk buz dolabına dönerim yabancı insanlar yanında cenem filan acılmaz..arkadaşlarım aradaki değişimi görünce şaşırıp kalırlardı ilk zamanlarda şimdi ise alıstılar artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?