- 10 Aralık 2024
- 17
- 7
- 21
-
- Konu Sahibi canimkizim22
Başına gelende var bir hayır öyle düşün. Belki de o doğacak çocuk senin şifan olacak maddi manevi belki de eşinin değişmesine evliliğin guzellesmesine sebep olacak. Bence şuan pek mantıklı düşünmüyorsun lütfen mantıklı düşün, o bebeğin ne suçu var? Söylenecek çok şey var çok ağır da konuşabilirim ama seni kırmak istemiyorum belli ki sende mantıklı düşünemiyorsun zor zamanlar geçiriyorsun. Ama ömür boyu unutamayacagin bir hata yap istemem. İlerde evladına ne diyeceksin kardeşin olacaktı ben mutlu değildim kardeşini aldırdım mi diyeceksin? Bence iyi düşünMerhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldımşuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım
Eşim bazen çalışıyor bazen çalışmıyor biraz ailem kızıma yardımcı oluyor diye sorumluluk alamadı çok fazla o yüzden endişelerim var ama bu bebeği çok istediğini söylüyor her şeye tamam diyor ama güvenemiyorum tabiki onun canını almak benim hakkım değil ama dünyaya geldikten sonra babasız ve ona kötü bir hayat vermek istemiyorumBaşına gelende var bir hayır öyle düşün. Belki de o doğacak çocuk senin şifan olacak maddi manevi belki de eşinin değişmesine evliliğin guzellesmesine sebep olacak. Bence şuan pek mantıklı düşünmüyorsun lütfen mantıklı düşün, o bebeğin ne suçu var? Söylenecek çok şey var çok ağır da konuşabilirim ama seni kırmak istemiyorum belli ki sende mantıklı düşünemiyorsun zor zamanlar geçiriyorsun. Ama ömür boyu unutamayacagin bir hata yap istemem. İlerde evladına ne diyeceksin kardeşin olacaktı ben mutlu değildim kardeşini aldırdım mi diyeceksin? Bence iyi düşün
Gerçekten çok zor şeyler yaşadığım oldu eşim yüzünden ona o konuda güvenemiyorum bir kızımız var dediğim gibi ailem destek olmasa geçinemeyiz de annem dünyaya getirmek istersen yardımcı olurum ama senin kararın dedi eşimin bu kadar istemesi beni şaşırtıyor sadece kızımda yeteri kadar sorumluluk alamadı ve belki alsaydı şuan o da benimle aynı fikirde olabilirdiAile sorumluluğu alamayan bir adama ikinci kez çocuk vermek mantıklı değil bence. Kesinlikle doğru kararı verdiğinizi düşünüyorum. Siz de istemiyorsunuz zaten, istemediğiniz bir bebeği dünyaya getirmek adil gelmiyor bana. Tüp bebekle hamile kalmış bir kadın olarak söylüyorum bunları, olayları dramatize etmeden mantıklı kararlar almak gerektiğini düşünüyorum.
yani erken bir yaş evet biraz kendi ailemle sıkıntılarım vardı o zamanlardaki psikolojik sebeplerden biraz da böyle oldu eşim de benden çok büyük değil zaten birbirimizi seviyorduk okurken evlendim okuluma da devam ediyorum ama bu bebek olursa okul işi de biraz zor olacak19 yaşında neden evlendin ki kardeş barely legal meraklısı mı kocan? Bebeğini aldırırsan pişman olursun her türlü ve psikolojin bozulur. Sen bilirsin tabi ki.
Adam bi çalışıyor bi çalışmıyor, ilk çocuğumda da sorumluluk almadı diyorsunuz. Tabi ki ister çocuğu, bir halta yaramıyor belli ki. Kimse çocuğunu aldırmak istemez, korunduğunuz halde olmuş, vicdan azabı elbette olabilir bu da normal ama ömür boyu çocuğu mutsuzluğa mahkum etmekten iyidir. Siz zaten annesiniz, çocuğu psikolojik olarak istemenin ve karı koca ilişkisinin önemini biliyorsunuz.Gerçekten çok zor şeyler yaşadığım oldu eşim yüzünden ona o konuda güvenemiyorum bir kızımız var dediğim gibi ailem destek olmasa geçinemeyiz de annem dünyaya getirmek istersen yardımcı olurum ama senin kararın dedi eşimin bu kadar istemesi beni şaşırtıyor sadece kızımda yeteri kadar sorumluluk alamadı ve belki alsaydı şuan o da benimle aynı fikirde olabilirdi
Aynen bende öyle düşünüyorum. Bana sana eskisi gibi olamam diyor soğuk davranıyor gerçekten psikolojimi alt üst etti ama normal bir evliliğim olsaydı emin olun bunu hiç düşünmezdim hayırlısı olsunAdam bi çalışıyor bi çalışmıyor, ilk çocuğumda da sorumluluk almadı diyorsunuz. Tabi ki ister çocuğu, bir halta yaramıyor belli ki. Kimse çocuğunu aldırmak istemez, korunduğunuz halde olmuş, vicdan azabı elbette olabilir bu da normal ama ömür boyu çocuğu mutsuzluğa mahkum etmekten iyidir. Siz zaten annesiniz, çocuğu psikolojik olarak istemenin ve karı koca ilişkisinin önemini biliyorsunuz.
AldırmayınMerhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldımşuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım
O çocuk bu dünyaya gelecekse zaten rızkını da getiriyor bu konu da hiç merak etmeyin. Aileniz yardım etmesi bir yandan kötü olmuş eşiniz hazıra alıştı sanirim. Evet zor bir durum ama yine de insan hayatindan önemli değil. Gerekirse esinizi boşar iki çocuk için de nafaka alırsınız. O zaman çalışmıyorum ödemiyorum deme şansına da sahip olmaz essek gibi nafakasini öder aileniz de zaten yanınızda olursa mis gibi iki çocuğu da buyutursunuz. Biraz daha büyüdüklerinde siz de çalışır 3 kişi misler gibi yaşarsınız. Diğer türlü vicdanınız sizi asla bırakmaz acabalarla yaşamak zorunda kalırsınız.Eşim bazen çalışıyor bazen çalışmıyor biraz ailem kızıma yardımcı oluyor diye sorumluluk alamadı çok fazla o yüzden endişelerim var ama bu bebeği çok istediğini söylüyor her şeye tamam diyor ama güvenemiyorum tabiki onun canını almak benim hakkım değil ama dünyaya geldikten sonra babasız ve ona kötü bir hayat vermek istemiyorum
Hemen çocuk yapmadım birincisi herkesin evlenme yaşı kendine göre hedefleri farklı olabilir herkes istemeyebilir bu gayet normal bir şey ama isteyen birisini de yargılamamak lazım diye düşünüyorum eşim gayet düzgün bir insandı son 7-8 aydır biraz durumlar değiştiği için böyle söyledim tabiki baştan beri her şey böyle değildi 21 yaşında anne oldum bence çok da küçük bir yaş değil anne olmak içinSiz aklınızı kaçırmışsınız ya. 19 yaşında evlen hemen çocuk yap bu nedir ya maddi manevi zordayız diyosun bir de
Aman doğurmayın ben böyle istenmeyen çocukmuşum.Merhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldımşuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım
Spirali kontrol ettirmediginiz için mi hamilelik oluştu? Takjldiktannsonra belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor. Aldirmanizi risk açısından doktor mu önerdiMerhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldımşuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım
Öncelikle çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcınız olsun aldır veya aldırma demektense sürekli aileniz olmicak bir süre sonra eşinizle tek kalıcaksınız bunu düşünmek lazım.. Annesi babası boşanmış biri olarak söylüyorum sorunlu bir ailede büyümek çocuklar için gerçekten bir travma olduğunu düşünüyorumMerhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldımşuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım