Çok kararsızım bebeğimi aldırmak istiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hemen çocuk yapmadım birincisi herkesin evlenme yaşı kendine göre hedefleri farklı olabilir herkes istemeyebilir bu gayet normal bir şey ama isteyen birisini de yargılamamak lazım diye düşünüyorum eşim gayet düzgün bir insandı son 7-8 aydır biraz durumlar değiştiği için böyle söyledim tabiki baştan beri her şey böyle değildi 21 yaşında anne oldum bence çok da küçük bir yaş değil anne olmak için
21 yaş anne olmak için küçük bir yaş değil mi? Ağzın süt kokuyor be kızım daha senin, okumak kendi paranı kazanıp koluna bilezik takman gereken dönemlerin senin 21 yaş.

Ben böyle durumlarda aldırma diyemiyorum. Zaten kimsenin öyle bir şey demeye de hakkı yok bana göre. Bugüne kadar düzelmeyen adam 2.cocukla bir anda düzelmez. Ortada en başından hatalar silsilesi var zaten orası ayrı ama bence yeni bir çocuk herşeyi daha kötüye götürür gibi duruyor. Karar vermek için bir kaç haftanız daha var. Artılarını eksilerini iyice düşünün öyle karar verin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldım 😓😓 şuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım 😭
Siz kararinizi vermissiniz gb gorunuyor aslinda. Aldir aldirma demek bana duamez bu sorumlulugu da almak istemem fakat eger tek sorun mafdi sikintiysa bebek gercekten kismetiyle geliyor. Suan bu durumdasiniz yarin ne olursunuz bilinmez. Burda onemli olan bence isin psikolojik boyutu. Eger ikinci cocuga hazir degilseniz bu kararo vermeniz de en dogal hakkiniz. Cunku kim ne derse desin o bebek kucaginiza gelince hem 3 yasindaki cocugunuz hem bebeginiz ikisinin de tum sorumlulugu sizde olucak. Yardim eden illaki oluyor ama yetmiyor. Sizin psikolojiniz bunu kaldirmiycak durumdaysa hem bebeginiz hem de var olan cocugunuz bundan etkilenir diye dusunuyorum. Kimse sizi bu konuda yargilamamali ve karari size birakmali. Olumsuz bir karar icin ne kadar vaktiniz var bilmiyorum ama varsa kimseyi dusunmeden yasiycaklarinizi gozden gecirip kendinizi tartarak en dogru karari vermeye calisin derim 😊

Merhaba
Bende de benzer durum oldu. Bebegin babasi cok kotu birisi. Ben hamileyken evden atti. Istemedi bebegi. Suan iki ayri odalarda oturuyoruz. 33 hafta hamileyim. 5 veya 6 haftalikken defalarca randevu aldim aldirmak icin. Ama aldiramadim.

Suan babasiyla problemlerim ayni. Bebek dogmadi henuz dogduktan sonra buyuk ihtimalle babayla ayriliriz.
Belki de doğduktan sonra her şey daha iyi olur kötü düşünmeyin 🥹❤️

Merhaba öncelikle ben 3 senedir evliyim 22 yaşındayım. Bir kızım var 1 yaşında ellerinizden öper. Eşimle sıkıntılarımız var maddi ve manevi olarak kızımıza bile ailelerimiz destek oluyor da geçiniyoruz.. eşime bazı konularda güvenemiyorum bazı zamanlarda boşanma derecesine bile geldik spiral taktırdım 1 sene önce ama spiral varken hamile kaldım 😓😓 şuanda 6 haftalık olduğunu öğrendim ve kürtaj için gün aldım ama vicdanım çok sızlıyor. Eşim başta bana saygı duydu sonra ailem biraz istemedi biz destek oluruz dedi eşim aldırmaktan vazgeçti benimle bu konuda kavga ediyor hatta benden uzaklaşıyor ama yapabilecek hiçbir şeyim yok gerçekten psikolojik olarak da gücüm olduğunu düşünmüyorum şuanda ailem de kararı bana bıraktı tamamen ama kızım bana yetiyor fazlasıyla şuanda başıma hiç gelmeyecek bir şey geldi ve çok kararsızım 😭
Kıyma o cana rahmine girdiği an o artık senin bebeğin kanlı canlı ne zorluklarla bebek sahibi olmaya çalışanlardan biriyim sorunlarını bebekle bağdaştırma Allah veriyorsa güzelleştirmek içindir bereketiyle gelsin yavrun

Size aldır ve ya aldırma diyemem. Ama burda. aldırdım çok pişmanım diye ağlayan vicdan azabı çekeni çok gördüm. Bana sorarsan ben şahsen kıyamazdım. Bende 22 yaşındayım 3 senelik evliyim 9 aylık bebeğim var.

Spirali kontrol ettirmediginiz için mi hamilelik oluştu? Takjldiktannsonra belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor. Aldirmanizi risk açısından doktor mu önerdi
Kontrole bir defa gitmiştim sadece ben kendim isteyerek aldırmak istiyorum doktor bu konuda bir şey demedi sağlıklı bir gebelik diyor

Size aldır ve ya aldırma diyemem. Ama burda. aldırdım çok pişmanım diye ağlayan vicdan azabı çekeni çok gördüm. Bana sorarsan ben şahsen kıyamazdım. Bende 22 yaşındayım 3 senelik evliyim 9 aylık bebeğim var.
Allah bağışlasın bende kıyamıyorum 1 haftadır iki üç defa randevu alıp iptal ettim ama eşim bir yurt dışına çalışmaya gideceğini söylüyor bir başka bir iş uyduruyor ne yapacağı net olarak belli değil önümü görmek istiyorum keşke önümü biraz görebilseydim.. birde ilerde düzenim çok iyi olursa tekrar gerçekten kendimi çok kötü hissederim..

Allah bağışlasın bende kıyamıyorum 1 haftadır iki üç defa randevu alıp iptal ettim ama eşim bir yurt dışına çalışmaya gideceğini söylüyor bir başka bir iş uyduruyor ne yapacağı net olarak belli değil önümü görmek istiyorum keşke önümü biraz görebilseydim.. birde ilerde düzenim çok iyi olursa tekrar gerçekten kendimi çok kötü hissederim..
Çok iyi düşün tart ons göre yap. İnşallah hayırlı kararı verirsin

21 yaş anne olmak için küçük bir yaş değil mi? Ağzın süt kokuyor be kızım daha senin, okumak kendi paranı kazanıp koluna bilezik takman gereken dönemlerin senin 21 yaş.
Okuluma devam ediyorum Uludağ üniversitesindeyim evlenmem buna engel olmadı çocuğuma gerektiği yerde fazlasıyla annem yardım ediyor ama iki tane çocuğu gerçekten bende kaldıramayacağım

Bebeği istemiyorsanız en doğrusu aldırmak bana göre. Hele ki baba sorumluluk almıyorsa. Bir çalışıyor bir çalışmıyor diyorsunuz öyle olmaz ki diğer kızınıza da aileniz bakıyor zaten maddi olarak. Kimseye güvenip çocuk yapmayın derim.
Ailem de bir yere kadar neredeyse tüm sorumluluk bende ve kızım daha çok bebek hem benim psikolojik açıdan hemde maddi açıdan şuan düşünmüyorum bir tanesine güzel bir hayat vermek istiyorum hiç istemiyordum ama spiralle gelmesi mucize oldu benim için ama dediğim gibi işin maddiyatından çok maneviyatındayim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X