çok fakirdik ama çok mutluyduk?

nazarnur

Yine yeniden ....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
2.167
5.332
benim çocukluğum sefillikle geçti annem sobada yakacak odun bulamazdı yataklardan yün çıkarıp yakardı ev sahibi her ay kapıda annemi rencide ederdi gece hasta olurduk hastaneye gitmeye araba yoktu arabayı geç hastaneye ilaçlara ödeyecek paramız yoktu okulda arkadaslarımın çantalarına giysilerine çok özenirdim ama asla isyan etmezdim çocuktum belki ama şükür etmesini bilirdim hiçbir zaman fazlasını istemedim simitçinin yanından geçerdik canım çok isterdi ama asla istemezdim çünkü bilirdim ki ancak ekmek paramız vardı... kuzenlerim vardı çeşit çeşit kıyafet giyerlerdi kendilerine ait odaları vardı ojeleri parfümleri bebekli yatak örtüleri daha neler neler kız çocuğusun ister istemez gözün düşüyo içimden dua ederdim bu kıyafetini bana verir inşallah diye çünkü ben onların eskilerini giyerek büyüdüm hep ama hiç gocunmadım çok mutlu olurdum onlar eski kıyafetlerini getirdiği zaman bayramlarda belki alırdık belki alamazdık ama her bayram sabahına mutlu heyecanlı uyanırdım hiçbir zaman gocunmadım çünkü rabbim bana onları verdi çok şükür ya hiç vermeseydi... dediğim gibi hiçbir zaman fazlasını istemedim elimdekiyle yetindim ve mutlu oldum çok mutluydum gerçekten çünkü annem babam kardeşlerim hep birlikteydik sadece çok üzülürdüm annemin her ay rencide oluşuna ezilişine bazen ağlardım tuvalete girip gizli gizli... babama da üzülürdüm kendini parçalardı o da, işte ben böyle bi çocukluk geçirdim ama çok mutluyduk biz.... şimdi derdin ne derseniz ben büyüdüm evlendim herşeyim var arabam evim mutluluğum çok şükür... ama annemle babam sürekli kavga ediyo ve ben hala onlara üzülüyorum..... sadece paylaşıp rahatlamak istedim

Ailem icin ben de uzulurum, seni anliyorum. Ben de mutlu sanirdim kendimi asagi yukari senin gibiydim. Tek fark babam calismazdi ve alkol icerdi. Malimiz olsa da amcamlar yerdi babam gik demez bizi ezdirirdi.
Evet simdi herseye sahibim ama o kücük kizin üzüldügü anlar hala icimde yasar. Kizginlik var ama bu kesinlikle para pul icin degil, sevgisizlik icin.
Simdi hersey daha kolay ve cocugum bu sartlarda oldugu icin mutluyum. Ama o icimdeki kücük kiz bazen hircinlasir. Bazen hüzünlenirim gecmis icin..

Eski günleri hatırladım. Çok zor evet. Hemen hemen aynısını yasadım.
Babam doğru düzgün çalışmazdı. Sürekli evde bir huzursuzluk.

Tek çocuk musunuz?
Ne zaman evlendiniz?
Anne babanız ne zamandan beri ve neden tartışıyorlar?

çok soru yanıtlamak istemiyorum ama annemle babam yaklaşık 6 7 senedir böyle işte....

anı yaşayanlar genelde çocuklardır, çünkü çocukken geleceğini düşünen azdır. ama anne baba varsa yanında ne o sefalet gelir aklına ne parasızlık.sadece mutlu olmaya bakarsın onlar mutluysa sen de öylesindir çünkü...
Sanırım küçüklükten gelen bi alışkanlık sizinki de, onları kavgalı ve üzgün görünce siz de üzülüyosunuz

çok soru yanıtlamak istemiyorum ama annemle babam yaklaşık 6 7 senedir böyle işte....
Ne demek çok soru yanıtlamak istemiyorum ? Konunuzda da belirttiğiniz gibi derdiniz anne babanızın kavga ediyor oluşuymuş, uzun uzadıya çocukluğunuzu anlatacağınıza derdinizi anlatsaydınız yardımcı yanıtlar alırdınız, bu bölümün amacı da zaten derdimize çare bulmak değil midir? Soru cevaplamadan nasıl yardımcı olmamızı bekliyorsunuz? Konu açmanızın sebebi ne kadar tamahkârsınız yorumu almak mı? çünkü ben başka bir amaç goremedim.

Kadın işte kötü gününde hastalıkta yoklukta yanında olur .erkk çoğu görünce azar .aldatma ne ya .bsbanızla konuşsanız annemi alırım yanıma ortada kalırsın o kadın da terk eder seni neyine güveniyorsun de.çekinme annen hep ezilmiş sessiz çekmiş sizin için .sende annenin yanında ol babana göz dağı ver

İlla çözüm bulmak için açılmıyor konular , derdini anlatıp sıkıntısını da atmak isteyebilir kişiler.
Cevaplamak istemiyorsa cevaplamaz. İstemeyende yorum yapmaz. Anlayanlar yapar olur biter.

İlla çözüm bulmak için açılmıyor konular , derdini anlatıp sıkıntısını da atmak isteyebilir kişiler.
Cevaplamak istemiyorsa cevaplamaz. İstemeyende yorum yapmaz. Anlayanlar yapar olur biter.
Soruları cevaplamam diyor, uzun uzadıya anlattığı çocukluğunu mutlu günlerim olarak tanımlıyor, derdiniyse 2 cümleyle özetliyor. annenle baban niye kavga ediyorlar sorusuna verdiği cevapta babasının annesini aldattığını çok fazla soru yanıtlamak istemediğini söylüyor. ne derdinden bahsediyorsunuz siz acaba? Dertleşmek istemiyor demek ki derdini anlatmıyor. siz nasıl dertleşiyorsunuz bilmiyorum ama derdini anlatıp da telkin edilmek ve sorunun özüne inip çözüme ulaştırmaktır dertleşmek benim bildiğim. şayet dertleşmek istemiyor, sorulara cevap vermiyorsa bu konuyu açmasının amacı nedir? Kendine övgü almak mı ? Ne kadar iyisiniz parasız da mutlu olabiliyorsunuz gibi cümleler duymak mı ? Eğer derdine çözüm aramıyorsa sadece dert yanıp susmak istiyorsa bunu özelden mesajlaşarak yapsın hanımefendi keza burada yardım edilebilecek bi başka mesajı cevaplayabilirdim kpnuyu okuyacağıma.

Babanız da sizinle bu yokluğu çekip bir de karısına bunu yapabilecek karaktere sahipse demek ki çokta iyi bir baba değilmiş.

Annenize üzüldüm doğrusu.

Babanız da sizinle bu yokluğu çekip bir de karısına bunu yapabilecek karaktere sahipse demek ki çokta iyi bir baba değilmiş.

Annenize üzüldüm doğrusu.
arkadaşın durumu iyi ise annesini o hayattan çekemezmi acaba?

canım Allah hepimizin ve ailelerimizin yuvasına huzur versin.belli ki anlatacak yerin yok ve burada içini dökmek istemişsin.hiçbir soruya cevap vermek zorunda da değilsin.derdini paylaşmak istedin belki de bir nebze azalsın diye ve paylaştın.insanların meraklarını da mazur gör artık.Allah en kısa zamanda en güzel şeklde huzurunuzu yerine getirsin...

Canım 6-7 senedir böyleler diyor.
Babası şiddete falan da eğilim gösteriyorsa kurtarır bence.
inşallah,bu şekilde hep huzursuz olacaktır..ve kurtaran tanıdığı arkadaşlar var kk de..allah razı olsun hepsinden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…