Benim 10 yıllık ilişkim bitti ve evlendi. Gözlerimle gördüm nikah fotoğraflarını, çok mutluydu, gülüyordu, istediği damatlığı giymiş, istediği arkadaşı şahit olmuş. Biliyorum bunları çünkü normalde bu aylarda benimle evlenecekti. Hayalleri ile gerçek arasındaki tek fark ne ? Benim yerime başka birisinin olması. İnan ben senin kadar kahrolmuyorum. Ona dair tek istediğim artık bir daha ben aklına bile gelmeyeyim, gelmeyeyim ki bana ulaşmaya kalkmasın. Ki senin bahsettiğin yalan, şiddet ve diğer kötü şeyler yoktu bizde. Sen kendini kurtaramazken adam kurtarmış işte seni daha ne istiyorsun.
Herkes seçimini yapar ve sonuçlarına katlanır. Onlar da yaptı seçimlerini bizim yapmamız gereken saygı duymak.
Şimdi seçim yapması gereken sensin. Ya bu adam için yas tutup kendini kahredecek gelecek yıllarını da mahvedeceksin ya da kafanı başka işlerle meşgul edip yoluna bakacaksın. Gerçekten seni anlıyorum ama çokta üzülüyorum. Yapma, daha yolun çok başındasın. Ah vah demek hiçbir şeyin çözümü değil, Allah korusun ölüm var bu dünyada ya insanlar ailelerini kaybediyor ama ayakta kalıyorlar. Bu ne ki, sağlıksız bir ilişkinin bitişi sadece.
Anlıyorum gururun incindi gibi geliyor. Ama hayır asıl böyle yaparsan güçsüz olursan kaybedeceksin gururunu. Tekrar söylüyorum güçlü ol, olamıyorsan destek al, hayatını kendin çiz. Senin bu hastadan kurtuldum diye sevinmen lazımken kendine zindan ediyorsun hayatı. Senin ailene sevdiklerine de yazık değil mi ? Onlar da seni böyle güçsüz görmek istemezler eminim. Bak bu değişim için bize verilen çok büyük bir fırsat. Sen değişmezsen bir kaç yıl sonra başka bir sağlıksız ilişkinin içinde bulacaksın kendini, belki de bu adamla olacak o ilişki yine. Değişirsen ne istediğini bilen kimseye minnet etmeyen bir kadın olacaksın. Hayatın senin elinde artık yap seçimini.