Çok düşündüm, 4.5 yıllık sevgilimden bugün ayrılacağım

Açıkçası ayrılık konuşması yapma olayı bana biraz hala adamı ikna etme çabası gibi geliyor.

Niye kıskanayım bu ona fazladan yorgunluk kattı bu görev ben bunu söyledim. Ben sevdiğim için beraberdim bu adamla ama aileler işin işine girince aynı olmadı.

Ee elbette yorulacak. Kardeşi nişanlaniyor. Ne yapsin adam, uzaktan akraba gibi dursunmu?

Sorun ailelerde değil, ikinizde. Uyumlu değilsiniz. Gelecek ilişkilerin içinde diyorum sana, aile ağizi ile konuşma. "Ailem şöyle böyle istiyor" diye. Erkek yapsa burda linç yerdi, daha anne ile göbek baği kesilmedi diye.

Adam yüzükte takti, aile ilede tanişti ve halen israr var. Sen çalişmiyorsun, maddi durum yok ama beklenti çok. Hayat öyle Türk filmi gibi değil, peynirli ekmek ile geçsin.

Sanirim yaşlariniz çok küçük, sende genç ve toysun, ailenden başka birşey bilmiyorsun. Bu ilişki yürümez, nişanliğa kadar giderse ya nişan atilir ya mutsuz evlilik olur. 3 yil sonra halen kadinin "benim nişanimda kinamda şunu bunu yapmadilar" diyen cinsten. Adamda beklentilerden bezip, hiçbirini yapmaz artik.

Ha bide adamla ayrilacaksan ayril,blöf yapma. O halde daha aciz olursun. Senin ile beraber olmaya çabalamasini bekleme.

Açıkçası ayrılık konuşması yapma olayı bana biraz hala adamı ikna etme çabası gibi geliyor.

aynen zaten başka konuya da aynısını yazdım buraya da yazayım.
bu kadar arayıp zaten aşikar olan bir konuyu dillendirmek
bana şöyle geliyor
"senden ayrılıyorum ama hadi beni ikna et de barışalım"

Böyle ailelerede ifrit oluyorum.
Kızlarını böyle baskı altına alıyorlar , sonra kız mutsuz olunca da eee sana acele etme demedik mi diyorlar
Ayrıca herkesin aile içi dinamikleri aynı değil maalesef.

evet bir anda "hadi" baskısı hoş değil. çocuk nişan istemiş, bunu konuşmuş ama hani şey gibi olmuş "ne biliyim sen kahve içelim mi diyince ben de nikah tarihi aldım" gibi.
mesela arkadaşın ailesi anne-baba ayrı ve baba ilgilenmiyor diye de bozulmuş, istememişler.
yani bu durum sorun olmasa bu sefer babası yok diye sorun olacaktı.
ailenin bakış açısı çok farklı.

aynen zaten başka konuya da aynısını yazdım buraya da yazayım.
bu kadar arayıp zaten aşikar olan bir konuyu dillendirmek
bana şöyle geliyor
"senden ayrılıyorum ama hadi beni ikna et de barışalım"
İkna etmesine gerek yok teli açsa yeter hxbdjdhsh

Tartıştık 3 hafta önce seni arıcam dedi kapattık ama sonra haftalarca süren sessizlik oldu. Benim de hatalarım var ama bana tam açıklayıcı olmadı. Sorun ne dedim neden evlenmekten kaçıyorsun kaçmıyorum dedi ama yaptıkları tam tersiydi.

Bir de telefonda o kadar sinir krizi geçirme nedenim defalarca anlatmama rağmen bana isteme olduğunda nişan olmayacak mı zaten demesiydi. Ben hayır ayrı oluyor biz de dediğimde ben sürekli akrabalarımı, kardeşlerimi oraya mı getiricem dedi. Ya ne bilim şimdi bunları da hatırladım yok yani sevse 4.5 sene sonra hala kalkıp bana isteme nişan aynı gün olmayacak mıydı demezdi.

Valla isteyen taşlasın ama sinir krizi falan geçirmeniz bana anormal geldi. Biri bana da böyle yapsa tünele girdim der kapatır ve bir daha asla aramam.
Ve kötü bir haberim var adam sizden zaten ayrılmış.
Ayrılsa bilirdim senelerdir tanıyorum ben onu. Ben ayrılmadan da ayrılmaya cesareti olmaz onun o yüzden ben bitireceğim zaten

ya zaten diyorum ya bu peynir ekmekle idare ederim o kadar içi boş ve gerçekçi değil ki anlatamam
yani kimse de idare etmesin yahu zaten bu neden erdemlilik olarak kabul gördü anlamıyorum
yani koluma 25 bilezik altıma araba isterim dememenin karşıtı peynir ekmeğe de ok olmuş.
Hayır arkadaşım ben bir şeyler beklerim bir çaba beklerim, ben bir koyarım o bir koyar böyle böyle evlenilir.
Zaten idare edecek kişi de daha ailesiyle tanıştırmanın ertesinde "ama ailem bunu bunu bekliyor" demez.
2 hafta sonra diyecek ki ama annem teyzeme söylemiş teyzem de demiş ki altın setsiz olmaz gelecek
sonra ama beyaz eşyalar sizden bizde adet böyle sen ailemi biliyorsun gelecek
sonra 1500 kişiyi düğüne çağırmazsak olmaz bizim yörede çok ayıp olur diyecek, halam sordu babamın kuzenlerinin çocuklarını çağırmazsak çok ayıp olur diyecek.
Peynir ekmek kandırmaca.
Herkes çıkıp mertçe "arkadaşım ben düğünümü böyle böyle böyle istiyorum ben 10 koydum sen de 10 koyacaksın ve olacak bu iş" demeli.

Ay adam çok haklı ya. Ayrılın kurtulsun. Adamın maddiyat konusunda endişeleri var siz bütün sülalesini hem isteme hem nişan için ayrı ayrı zamanlarda farklı bir ile taşımasını istiyorsunuz. Nerde kaldı peynir ekmek yemek? Evlenene kadar iliğini kemiğini sömürürüm evlendikten sonra kuru ekmeğe razı olurum pek inandırıcı değil.

Bir de sürekli bizde öyle bizde böyle. Aile yapıları ve gelenekler uyuşmuyorsa orta yol bulunur. Hep bana hep bana olmaz.

Yani uzun lafin kisasi 4.5 yil beklemissin, 4 ay bekleyememissin.

Adama hak verdim ben. Yonetilmekten hoslanmiyor.
Zaten babana sene sonuna kadar ciddi bir adim atacagiz demis. Ama ailen tanismaya gelsinler, isteme olsun diye baski yapmaya baslamis. Sen de onlara uyup kavga etmissin sevgilinle..

Ben de baskın, bana kendi istediklerini yaptirmaya calisan bir aileye denk gelsem, ustune de sevgilim onlara uyup benimle kavga etse sinir krizi gecirse arkama bakmadan kacardim.
Bana gore ailenin ve senin tavrin cok yanlis..

Yavrucuğum ana ayrı baba ayrı çocuk tek başına ayakta durmaya çalışıyor. Böyle insanlar için kız isteme nişan düğün zaten bir travma. O kadar insanı her seferinde nasıl bir araya getirsin toplasın? Herkesin işi gücü var, on kere para harcayıp sizin kapınıza gelip egonuzu mu şişirsinler? Bunlar hep para. İsteme ve nişan aynı gün olsa ne oluyor?
Ben senin aile profilini az çok anladım. Sen bu çocuğu azad et. Hem hiçbir şey yapmayayım gem karşı taraf prenses muameleli düğün yapsın istiyorsun da maymun gözünü açmış neyse ki.

gavur eziyeti çektircez diyorsunuz yani..
niye hep sizin adetlerinize göre olmak zorunda?
siz fazlaca ailenizin ağzına bakıyorsunuz çocuğun senin ailenle olmayacak galiba demesi de bundan. sene sonuna kalmış 3 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…