• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok düşündüm, 4.5 yıllık sevgilimden bugün ayrılacağım

Ya benim isteme, söz, nişan hepsi bir oldu. Toptan aradan çıktı, ne olur ki o şekil olsa??? Ailem isteseydi deseydi ki hepsi ayrı ayrı gün olacak stresinden fenalık geçirirdim,kabul etmezdim🤷

Sevgilinizde tek bir hakli taraf göremedim. Ne demek baskı yapmışsın ailenin gazına gelmişsin
. Adam 4-5 yıllık sevgilin tabikii acik acik konuşacaksın aranızda bunca yılın hatırına bi hukuk bi samimiyet zaten vardır yeni tanışmış olsanız neyse dicem cocuk aceleye getirmek istemiyor zaten yıllardır birliktesiniz kari koca gibi samimiyetiniz olmuştur.

Ben şahsen açıkça konuşurdum anlaşırdık her detayı adam daha ilk aile icine girer girmez kaçmış kesinlikle konu sizinle ya da sizin yaptığınız bir şeyle alaki degil siz haklısınız. Erkek arkadaşınız ciddi adim attığı tam kafasına yeni dank etti belki.

Sizin yerinizde olsam bu belirsizligi bitiririm net çizgiler çekerim kabul etmiyorsa ayrılırım

Siz peki aileler tanıştıktan sonra her şeyin böyle hızla ilerleyip resmilesmesi gerektiği gibi değişik bir adetinizin olduğunu bu tanışmadan önce erkek arkadaşınıza söylediniz mi?Ben de Batı liyim.Biz de ailelerin tanışması , ailelerle çiftlerin tanışması gayet olağandır .İlla tanısilma oldu diye evlilik yoluna girilecek diye bir şey yoktur .Bence sizin bu israriniz ve her şeyin bu kadar hızlı ilerlemesi adamı korkuttu ve geri adım attı.

Erkekler bu konuları anlamıyorlar. Şöyle demen lazımdı ailemle tanışırsan hemen söz nişan isterler. Bir aya gelsin istesinler derler. Sene sonu onun için çok yakın zaman çünkü sen hemen olsun isterler demişsin o da onun algısı. Ben eşimle 4 senelik sevgililiğin sonunda herşeyi netleştirdim Mart'ta isteme, Mayıs'ta nişan, Temmuzda evlilik oldu. Başına ne geleceğini tek tek çocuğa anlatır gibi anlattım. Sizde bu sıkıntı olmuş bence.

ay bizim nişan istemeyle bir oldu
sevmiyor mu oluyor öyle?
Biz de tanışmaya geldiler (şehirler ayrı), gelmişken istediler e istemişken nişan yapalım (4 gün sonra) dedik. Bu kadar da bedava gidilmezmiş ki ya…

Ne demek kardeşlerimi getiremem bende nişanı da düğünümüzü de kendimiz yaptık işin orasında değilim ama burdaki hanımlarr gibi hiç düşünemeyeceğim beyefendi bir evlilik istiyorsa bir zahmet yorulacak. Böyle diye diye hiçbir şey yapmayan erkek ailesi sonradan oğlumun evi biz erkek tarafıyız diye gayette kuruluyor. Üç hafta sinip ortadan kaybolmak ne ya istemiyorsan istemiyorum dersin. Maddi olarak evlilik zaten bütçe gerektirir beşinci yıla giren ilişkde bunu bilmyor muydu? Paşanın keyfi beklensin keyfi yeterse bi seferde hatta isteme söz nişan düğün yapılsın. Size bu kadar değer vermeyen adamla birlikte olmayın.
İsteme ve nişanın ayrı olması da ailelerin iyice görüşmesini tanışmasını sağlar. Senin ailen paracı altın ister falan çok ağır ithamlar yapmayın hanımlar. Benim ailemde çok defa gelinmesini istedi tanımak istediler aileyi
her şeyi gayette düğün kına nişan yaptı ailem. Bu arada her şeyi yaparsan çok kıymetli de olmuyorsun.

ah ah işin ciddiyetinin detaylarını okudunuz mu? istemeye, tanışmaya ayrı ayrı gelinecek, büyük nişan olacak, takı takılacak. bunlar bizim yakalayabildiklerimiz. önemli olan kızın ailesinin isteklerinin yerine getirilmesi, bunları yaparken adamın ne tarafından kan alınacak umursayan yok. durum böyle olunca adamın kozasına kaçıp enine boyuna düşünme isteğini haklı bulduk.

valla ben kadın olarak bunca masrafa girip ayrı ayrı organizasyon yapmayı düşünürüm.
tamam herkesin hayalleri vardır ama sonuçta karşılıklı bir durum bu.
adam şehirdışında yaşıyor. tanışmaya ayrı gidecekler, söz ayrı, nişan ayrı..
e bunlar kolay değil ki

o yönetilmek değil de anne baba ayrı olunca daha bağımsız yetişiliyor. ben kendi hayatım hakkında kendim karar verebilirken ailesinin ağzına bakan biriyle yapamazdım mesela.
iki kişi oturup isteme nişan bir aeada olsun şartlarımız bunu gerektiriyor dedikten sonra ama annem yıllardır büyük nişan bekliyor dersen karşındaki de oturup sorgular biz evlenince de ailesi herşeyin içinde mi olacak diye.
Adam acik acik sene sonuna kadar ciddi adim atariz demis. Ama konu sahibinin ailesi tanismaya gelsinler, istemeye gelsinler diye baski yapmaya baslamis. Yonetmek derken bunu kastetmistim.

Nisan konusunu da sonradan okudum. Olay sadece istemeye gelsinler vs. durumu da degil bence.
Konu sahibi ailesinin agzina bakiyor bu da hakli olarak adamin gozunu korkutmus.
Su an boyle davranmalari evlendikten sonra herseyin icinde olacaklarinin bir gostergesi zaten..

Bizim toplumumuzda gencler asik olunca genelde tum eksi yonleri, uyumsuzluklari gozardi ederler ve evlenip kendilerini mutsuzluga mahkum ederler. Ama bu adam mantikli biriymis. Asigim, seviyorum, öluyorum, ne olursa olsun evlenmem gerek diyerek baliklama atlamamis.

Bence 3 haftadir aramayarak zaten son noktayi koymus..

Siz peki aileler tanıştıktan sonra her şeyin böyle hızla ilerleyip resmilesmesi gerektiği gibi değişik bir adetinizin olduğunu bu tanışmadan önce erkek arkadaşınıza söylediniz mi?Ben de Batı liyim.Biz de ailelerin tanışması , ailelerle çiftlerin tanışması gayet olağandır .İlla tanısilma oldu diye evlilik yoluna girilecek diye bir şey yoktur .Bence sizin bu israriniz ve her şeyin bu kadar hızlı ilerlemesi adamı korkuttu ve geri adım attı.

bence sorun bu zaten. öncesinde net şekilde konuşulmamış.
iki tarafta (erkek arkadaş ve aile) birbirinin düşüncelerinden habersiz.
tanışmadan önce "ailem tanışmayı ciddi bir adım olarak alır, bunun üzerinden aylar geçmeden söz vs beklerler" dese çocuk da planladığı gibi sene sonuna yakın bir tarihte tanışmaya gelirdi belki.

Adamın 3 hafta aramaması büyük bir sorun . Ama ailesini eleştiremezsiniz. Anne babası ayrı gençler sorunlu mu yanii? Bir araya gelmek iatemeyebilirler eski karı koca ve dünürler. Annesi ve bir iki akrabası gelir söz kesilirdi. Böyle ritüellere takarak mutluluğu kaçırırsınız daima

Adam acik acik sene sonuna kadar ciddi adim atariz demis. Ama konu sahibinin ailesi tanismaya gelsinler, istemeye gelsinler diye baski yapmaya baslamis. Yonetmek derken bunu kastetmistim.

Nisan konusunu da sonradan okudum. Olay sadece istemeye gelsinler vs. durumu da degil bence.
Konu sahibi ailesinin agzina bakiyor bu da hakli olarak adamin gozunu korkutmus.
Su an boyle davranmalari evlendikten sonra herseyin icinde olacaklarinin bir gostergesi zaten..

Bizim toplumumuzda gencler asik olunca genelde tum eksi yonleri, uyumsuzluklari gozardi ederler ve evlenip kendilerini mutsuzluga mahkum ederler. Ama bu adam mantikli biriymis. Asigim, seviyorum, öluyorum, ne olursa olsun evlenmem gerek diyerek baliklama atlamamis.

Bence 3 haftadir aramayarak zaten son noktayi koymus..

bende öyle düşünüyorum.
hayatında 1 kez gördüğü insanlar bir anda onun hayatıyla ilgili kararlar almaya başlamış.
bunu bir kadın erkek arkadaşının ailesi yapıyor şeklinde anlatmış olsa kesinlikle hepimiz "ömür boyu kv ne derse o olacak, erkek arkadaşın ailesine göre yaşıyor" derdik.

Merhabalar hanımlar, günlerdir hatta haftalardır mutsuzum. Değersizlik, kızgınlık her duyguyu yaşıyorum. Dün annemle konuşurken daha da üzüldüm olanlara.
Bundan 1 ay önce erkek arkadaşım bize tanışmaya geldi. Annem ve babamla tanıştı, yemekler yenildi, muhabbet edildi. Her şey yolundaydı bizimkiler sevdi. Bu arada 4,5 saat uzaklıkta yaşıyor başka bir şehirde yani. Neyse gitti memleketine babam bir süre sonra anneme sormuş ne zaman istemeye gelecekler diye. İstemeden önce de annesi ve babası gelsin tanışalım dediler. Bu normal elbette ama anne ve babası ayrı yaşıyor ve bir araya gelmiyorlar bile. Zaten babası çocuklarının ne istemesine ne düğününe gidiyor yani tuhaf bir ailesi var. Ben bunları az biraz anlatınca annem pek istemedi sevmedim ailesini dedi.
Bunlar bir yana aslında ben bunlarda takılmadım. Bu değersizlik duygusuyla artık baş edemiyorum. 3 hafta önce biz telefonda kavga ettik. Ben bilmiyorum şizofren gibi hissettim o an. Sanki her şeyi kafamdan kurmuşum gibi, kendi kendime gelin güvey olmuş gibi hissettim. İşin kötüsü de ben emin değilim bile her şeyi kafamda mı kurdum yoksa beni heveslendiren o muydu? Yanıma geldiğinde bana tek taş aldı hatta söz yüzüğü baktık bunlar da oldu. Ben telefonda konuşurken ailem sizinkilerle tanışmak istiyor durumu anlattım ama senin anlatman daha uygun dedim ve istemeye gelmenizi bekliyorlar dedim. O da bana ben ailene zaten sene sonuna kadar adım atacağımızı söyledim, sanırım ailenle anlaşamayacağız falan dedi. Ben sinir krizi geçirdim o an tutamadım kendimi. Ben söz vermedim şu tarih diye dedi. Bu adam söz vermediği şeyleri yapmasa da olur sanıyor.
Size aile yapımı anlatayım. Biz iç anadolulu onlar ise batılı bir çevrede büyümüş. Biz de kızın ailesiyle tanışıldıktan sonra her şey başlar adı konur artık. Onlar da normal kızın ailesiyle tanışmak. Kardeşinin sevgilisiyle uzun yıllar tanışıyorlar ama bu sene nişanlandılar. Ben aileme de anlattım bakın onlara normal diye ama bizimkiler çoktan tanışmaya gelmeden herkese yaymaya başlamıştı. Teyzem memleketten aramıştı düşünün söz ne zaman geleceğim diye.
Aslında ayrılma sebebim bunlar değil elbette, ayrılma nedenim 3 haftadır aramayan sormayan, tartışmaya bile tenezzül etmeyen korkak bir adamla birlikte olduğum gerçeği. Ben sinir krizi geçirirken ağlama sil göz yaşını, seni seviyorum bak ben, şimdi kapatıcaz ama öğle arasında seni arıcam konuşucaz diyen adam 3 haftadır sessizliğe gömüldü. Ben sabırsız olan ve yazan tarafım ben de direnmek istedim o yazmıyorsa ben niye yapıyorum dedim ama benim en sevmediğim şey belirsizlikte kalmak. Ben bugün artık her şeyi netleştireceğim. Uğraşmayan, çabalamayan adamla olmaz gerçekten. Bir de seven adam evlenmek ister ya uzatmaz bu kadar, gerçekten evlenmek istemeyecek bir nedeni de yok. Ailesi beni sevdi, maddiyat var yok yani düşünüyorum tek aklıma gelen beni yeteri kadar sevmediği.
Daha çok şey var ayrıntı var bu düşüncemin altında tonlarca şeyler var ama size yapabildiğim kadar anlatmaya çalıştım. İyi hissetmiyorum elbette. Arkadaşım da yok pek o yüzden buraya yazmak istedim. Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler.
Ben sizi hatalı buldum, yıl sonuna bişey kalmamış bu kadar sıkıştırıp darlamaya, hele de korkaksın gibi kelimeler kullanmanıza gerek yokmuş bence.

Bir de telefonda o kadar sinir krizi geçirme nedenim defalarca anlatmama rağmen bana isteme olduğunda nişan olmayacak mı zaten demesiydi. Ben hayır ayrı oluyor biz de dediğimde ben sürekli akrabalarımı, kardeşlerimi oraya mı getiricem dedi. Ya ne bilim şimdi bunları da hatırladım yok yani sevse 4.5 sene sonra hala kalkıp bana isteme nişan aynı gün olmayacak mıydı demezdi.
Ya cidden bunun icin mi sinir krizi gecirdiniz? 27 yasindasiniz. Nisaninin sozun ivir zivirin ne kadar gereksiz oldugunun farkina varamadiniz mi? Bence hakli bir kere de ciksin aradan. Geri vites yapan erkekler bana da cok itici gelir ama siz resmen o olsun, bu da olsun, su da olsun diye diye kacmasi icin ugrasmissiniz. 3 haftadir ortada olmayan adamin nesine tel. Acip da ayrildik diyeceksiniz. Adam iyi bari 3 hafta surmus anlasilmam demez umarim.

Ya bir de burada gercekten yazan insanlarin enerjileri cok belli oluyor. Sizde yok enerji yok. Bence ayrilik konusmasi falan yapmayin yolunuza bakin. Kendinizi sevmek icin ugrasin. Nisan yapilcak diye kasmaktan daha cok isinize yarar omrunuz boyunca.

Ben sizi haklı buldum madem gelmiş tanışmış devamı da gelmeli

Madem niyeti ciddi değildi ne demeye tanışmaya gelmiş?? Ailen ortada söz yok nişan yok bu çocuk neden tanışmaya geldi demez mi? Abes, saçma bir durum. Karşı tarafı da ayrıca dangalak buldum. işin ciddiye bindiğini anlayınca toz olmuş işte.
Benim ailem de sizin gibi düşündü maden tanıştı hani isteme veyahut bir aramadılar bile dedi. İlgisizler dedi.

Peki ya hanım kızımız adamı zorladıysa ? Her şey yap demekle ya da baskıyla olmaz.
Ay artık anlattım ailemde soruyor kim diye falan diye demek bile baskıdır.
Çerycim çok iyi niyetlisin.

Hiç katılmıyorum, konu sahibesi boşuna linçleniyor bence. Adam yetişkin konu sahibesi silah dayayıp mı tanışmaya getirmiş? Olay aleni bemce, adam yayılmış konu sahibesi de kendine gel diyince yemeyip kaçmış

Ya cidden bunun icin mi sinir krizi gecirdiniz? 27 yasindasiniz. Nisaninin sozun ivir zivirin ne kadar gereksiz oldugunun farkina varamadiniz mi? Bence hakli bir kere de ciksin aradan. Geri vites yapan erkekler bana da cok itici gelir ama siz resmen o olsun, bu da olsun, su da olsun diye diye kacmasi icin ugrasmissiniz. 3 haftadir ortada olmayan adamin nesine tel. Acip da ayrildik diyeceksiniz. Adam iyi bari 3 hafta surmus anlasilmam demez umarim.

Ya bir de burada gercekten yazan insanlarin enerjileri cok belli oluyor. Sizde yok enerji yok. Bence ayrilik konusmasi falan yapmayin yolunuza bakin. Kendinizi sevmek icin ugrasin. Nisan yapilcak diye kasmaktan daha cok isinize yarar omrunuz boyunca.
Yahu ben nişanı yapıyorsam kendime mi yapıyorum nişan yapılıyor ki takı takılsın edilsin zaten düğün bile olmayacaktı. Takılan takıyla da ev alırız dedim ben bu adama beyni olan önce bunu düşünürdü. Ben para harcamak için yapmıyorum nişanı.

Ben ortada değişik bir adet görmüyorum😐 Çocuğum 20 yaşın altındaysa o zaman kiminle geziyor diye merak ederim sevgilisini tanımak isterim tabi. Öte yandan konu sahibesi 27 yaşında, ailesi de geleneksel insanlar karşı taraf da bunu biliyor. Eve tanışmaya gelmek ciddiyete adım atmak demek.

Ben de batılıyım, gayet liberal biriyim annem de çok açıkgörüşlü biridir ama her flört ettiğim kişiyi eve getirmem. Sadece ciddi düşündüğüm biri varsa getiririm. Bunda vir acaiplik yok, ailem benim için değerli. Ciddi düşünmediğim random insanları eve getirmem.

4 buçuk yıllık ciddi bir ilişkide her iki tarafin da yaşı belli bir olgunluktaysa, iş güç yerine oturmuş, gerekli ekonomik ve çevresel koşullar da saglanmissa evlilik için beklemenin iki sebebi vardır: ( sevgilinize ithafen söylüyorum) ya hazır hissetmemek, ya da yeterince güçlü duygular hissetmemek. Yani başka bir açıklama bulamadım. Siz ailenizle tanistirmadan evvel kendi aranızda bunu konusmadiniz mi? Atıyorum kısmetse seneye bir nişan yapariz vs gibi. Aileniz evet çok aceleci konuşmuş ama bunları önceden genel hatlarıyla konuşmaniz gerekiyordu diye dusunuyorum.

Bizim ailelerimiz tanıştıktan sanıyorum 7 8 ay sonra isteme söz nişan yapılmisti. Ama ben öncesinde aileme soylemistim planımızı. O yüzden her şey zamanı gelince su akar yolunu bulur misali oldu. Yalnız sizin durumunuzda ciddi bir iletişim sorunu da var. 3 hafta aramayan bir insanla ben değil evlenmek, kahve içmeye bile gitmem. İyi düşünün.
Bana bu adam 2022 mayısta evleniriz dedi. Geldiği gibi bana yüzük aldı. 6 ay sonra yapmasını bekleyemezdim heralde

Back