How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çok düşündüm, 4.5 yıllık sevgilimden bugün ayrılacağım

Aslında çocuk uzatmıyor konu sahibi ve ailesi fazla acele ediyor bence. Küsme konusunda bişi diyemiyorum küsen adam bir ömür çekilmez.

konu sahibinin ailesine göre uzun bir süre ama.
ondan dedim.
tanışmadan önce yaklaşımlarıyla ilgili bilgis sahibi olsa beklentileri bilecekti, belki 2-3 ay sonra tanışacaktı

İlk başta konuşulacak şeyleri sonda konuşmuşsunuz gibi olmuş. Madem tanışma sonrası ailen isteme için bekleyecekti bunu bilmen lazımdı. Yani siz aranızda isteme, nişan evlilik tarihlerini konuşacaktınız. Sonra tanışma olacaktı. Herkese de isteme tarihi olmadan yaymanız yanlış. Ailesinden kim gelecek o çocuğun çözmesi gereken şey. Şimdi böyle olunca sen isteyen taraf, baskı yapan taraf konumuna düşmüşsün. O da kendini ağırdan satan taraf( aramaması için söylüyorum.) Bir de ailelerin tanışması gerekirdi bence ha deyince nişan evlilik olmaz ki. Bir tanısaydı iki taraf birbirini.
İnanın ben de bundan taraftım ama o hep erteleyendi. Korkaktı yani zaten bunu da söyledim tam bir korkak olduğunu.

bunca yıllık ilişki aile yapını erkek arkadaşının biliyor olması lazımdı. tamam ailenin herkese gün netleşmiş gibi haber vermesi de doğru değil ancak çok da uzatmadan bu işin yoluna gireceğini biliyor olmalıydı.
tanışmadan önce bu detayları konuşmadınız mı ?
Konuştuk adım atalım dedi beni heveslendirdi. Ya inanın bana artık nişanlanalım vs diye gün içinde mesaj atıyordu bu adam.

tam adama hak verecekken 3 hafta sessizliğe gömüldüyü okudum ve bu işin olacağı yokmuş onu anladım.
Sizin ailenizin gazına gelerek çocuğu bu kadar darlamanız aşşırı aşşırı yanlış bu arada.
Aileler maalesef bazen iyi ama bazen çok kötü olabiliyor. Objektif bakmak çok önemli bu noktada.
Sizin istemediğiniz önem vermediğiniz umurunuzda bile olmayan şeyleri sizi kullanarak öyle bir istetiyorlar ki bir anda "bu nasıl yapılmaz" derken buluyor insan kendini.
ama 3 hafta aramaması çok çok yanlış
Ben mücadele ederdim ailemle de orta yolu bulurdum her şeyi yapardım onca sene yaptıklarım gibi ama anladım ki gözünde değersizim. Uğraşmaya konuşmaya tenezzül etmedi. Öylece bıraktı.

Ailenizin herkese yayması, bir an önce evlenme isteği durumu vs korkutmuş demek ki adamı. Bence önce ikiniz bşr nişan günü söz günü kokultuktan sonra ailenizle tanıştırmalıydınız. Tanıştıktan sonra benim ailem hemen istemeye gelinmesini bekler falan deseniz iyi olurdu.
Ben ona defalarca söyledim aslında bak dedim niyetim hemen evlenmekte değil ama adı konsun ben de istiyorum dedim. Defalarca ailemi anlattım ama seven önemserdi işte.

O zaman düpedüz ailenizden gözü korkmuş demek ki konuyu direkt oraya bağladigina göre. Sizi bu şekilde yarı yolda bırakan bi adamdan hayır geleceğini sanmıyorum
Ben de buna karar verdim. O yüzden ayrılma kararı aldım ama akşam konuşacağım bitireceğim. Her şeyden çabuk etkilendiğim için şuan işteyken yapmak istemedim.

Ben mücadele ederdim ailemle de orta yolu bulurdum her şeyi yapardım onca sene yaptıklarım gibi ama anladım ki gözünde değersizim. Uğraşmaya konuşmaya tenezzül etmedi. Öylece bıraktı.

zaten baştan sona sizin zorlamanızla olmuş
keşke ailenizle görüşmeden önce bu kadar isteksiz olduğunu kabul etseydiniz içinizde.
Olay bu kadar büyümezdi.
Yine de zararın neresinden dönerseniz kar.

Konuştuk adım atalım dedi beni heveslendirdi. Ya inanın bana artık nişanlanalım vs diye gün içinde mesaj atıyordu bu adam.

Konuştuysanız bile “benim ailem hemen adım atalım ister” cümlesinden ben günleri ya da haftaları anlamam mesela. Sevgiliniz de anlamamış muhtemelen. Üstelik ailenize yıl sonuna kadar da demiş. Bunun konuşması geçmiş dördünüzün arasında. Bunun üzerine kalkıp ailem herkese yaydı hadi ayarla da haftaya gelin isteyin gibi bir baskı yapmak her insanı korkutur ve uzaklaştırır.

acaba işin ciddiyetini idrak etti de noluyoruz mu oldu ?
iki kişi konuşuyordunuz şu an aileniz devreye girdi, kaldıramadı mı sorumluluğu acaba ?
bir ihtimal de ailenizin bu kadar müdahil ve hızlı olmasından hoşlanmamış olabilir.
yani bende karşı tarafın konuyu kendi istediği gibi ilerlettiğini görsem ben de bi tık dururum.

Tanışmaya geldi diye hemen evlenceksiniz anlamına gelmez ki keşke aileniz herkese söylemeseydi, tanışmaya geldikten sonra araya başka engellerde girebilirdi, örneğin benim kardeşimin sevgilisi ve ailesi tanışmya geldi onların isteği gerçekten tanışıp söz nişan yapmaktı ama araya pandemi ve şehirler araı yasaklar girdi söz tanışmadan yaklaşık 1 yıl sonra oldu sizdede böyle bir sorun olabilirdi o zaman ne yapacaktınız.
Benim ailem tamamen suçsuz da demiyorum. Çünkü ailede ilk evlenen ben olacaktım 27 yaşındayım ablam bekar. Annemin zaten bundan yarası vardı o yüzden oyalamasın artık kaç yaşına geldin kafasındaydı.

sene sonuna şurada kaç ay kaldı ki? sizin ailenizin beklentisi tanışmaya geldi hadi haftaya istemeye gelsinler gibisinden bişey mi anlamadım. zaten ne kalmış sene sonuna. ailenizin bu tanışma konusunu yayması da ayrı abes. ben anlam veremedim bunca zaman bu çocuk bilmiyor muydu ailenizi? ayrıca ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum, benimkiler de öyle önemli bişey bile olsa bir araya gelmezler yani. annenizin anne baba boşandı diye sevmedim ailesini demesi çok ayıp. boşanan ailelerde genelde ya anne ya da baba maalesef çocuğunun hayatında bayağı geride durabiliyor.

neyse adam sizin ailenizden korkmuş bence. şu an bayağı evlilik meraklısı ve acelecisiniz gözünde. bana da biri böyle yaklaşsa korkarım. hemen zırt diye olmaz sonuçta bu işler. bu bir süreçtir yani.

bir diğer konu aile olayından bağımsız konuşuyorum, ilişkide devamlı siz çabalıyorsanız zaten hayır gelmez, ayrılın gitsin.

iki kişi konuşuyordunuz şu an aileniz devreye girdi, kaldıramadı mı sorumluluğu acaba ?
bir ihtimal de ailenizin bu kadar müdahil ve hızlı olmasından hoşlanmamış olabilir.
yani bende karşı tarafın konuyu kendi istediği gibi ilerlettiğini görsem ben de bi tık dururum.
Olabilir bunu da düşündüm korktuğunu hissettim. Çünkü arkasında babası da yok 5 kız kardeşi var onlara babalık yapıyorum çok yoruluyorum demişti.

Merhabalar hanımlar, günlerdir hatta haftalardır mutsuzum. Değersizlik, kızgınlık her duyguyu yaşıyorum. Dün annemle konuşurken daha da üzüldüm olanlara.
Bundan 1 ay önce erkek arkadaşım bize tanışmaya geldi. Annem ve babamla tanıştı, yemekler yenildi, muhabbet edildi. Her şey yolundaydı bizimkiler sevdi. Bu arada 4,5 saat uzaklıkta yaşıyor başka bir şehirde yani. Neyse gitti memleketine babam bir süre sonra anneme sormuş ne zaman istemeye gelecekler diye. İstemeden önce de annesi ve babası gelsin tanışalım dediler. Bu normal elbette ama anne ve babası ayrı yaşıyor ve bir araya gelmiyorlar bile. Zaten babası çocuklarının ne istemesine ne düğününe gidiyor yani tuhaf bir ailesi var. Ben bunları az biraz anlatınca annem pek istemedi sevmedim ailesini dedi.
Bunlar bir yana aslında ben bunlarda takılmadım. Bu değersizlik duygusuyla artık baş edemiyorum. 3 hafta önce biz telefonda kavga ettik. Ben bilmiyorum şizofren gibi hissettim o an. Sanki her şeyi kafamdan kurmuşum gibi, kendi kendime gelin güvey olmuş gibi hissettim. İşin kötüsü de ben emin değilim bile her şeyi kafamda mı kurdum yoksa beni heveslendiren o muydu? Yanıma geldiğinde bana tek taş aldı hatta söz yüzüğü baktık bunlar da oldu. Ben telefonda konuşurken ailem sizinkilerle tanışmak istiyor durumu anlattım ama senin anlatman daha uygun dedim ve istemeye gelmenizi bekliyorlar dedim. O da bana ben ailene zaten sene sonuna kadar adım atacağımızı söyledim, sanırım ailenle anlaşamayacağız falan dedi. Ben sinir krizi geçirdim o an tutamadım kendimi. Ben söz vermedim şu tarih diye dedi. Bu adam söz vermediği şeyleri yapmasa da olur sanıyor.
Size aile yapımı anlatayım. Biz iç anadolulu onlar ise batılı bir çevrede büyümüş. Biz de kızın ailesiyle tanışıldıktan sonra her şey başlar adı konur artık. Onlar da normal kızın ailesiyle tanışmak. Kardeşinin sevgilisiyle uzun yıllar tanışıyorlar ama bu sene nişanlandılar. Ben aileme de anlattım bakın onlara normal diye ama bizimkiler çoktan tanışmaya gelmeden herkese yaymaya başlamıştı. Teyzem memleketten aramıştı düşünün söz ne zaman geleceğim diye.
Aslında ayrılma sebebim bunlar değil elbette, ayrılma nedenim 3 haftadır aramayan sormayan, tartışmaya bile tenezzül etmeyen korkak bir adamla birlikte olduğum gerçeği. Ben sinir krizi geçirirken ağlama sil göz yaşını, seni seviyorum bak ben, şimdi kapatıcaz ama öğle arasında seni arıcam konuşucaz diyen adam 3 haftadır sessizliğe gömüldü. Ben sabırsız olan ve yazan tarafım ben de direnmek istedim o yazmıyorsa ben niye yapıyorum dedim ama benim en sevmediğim şey belirsizlikte kalmak. Ben bugün artık her şeyi netleştireceğim. Uğraşmayan, çabalamayan adamla olmaz gerçekten. Bir de seven adam evlenmek ister ya uzatmaz bu kadar, gerçekten evlenmek istemeyecek bir nedeni de yok. Ailesi beni sevdi, maddiyat var yok yani düşünüyorum tek aklıma gelen beni yeteri kadar sevmediği.
Daha çok şey var ayrıntı var bu düşüncemin altında tonlarca şeyler var ama size yapabildiğim kadar anlatmaya çalıştım. İyi hissetmiyorum elbette. Arkadaşım da yok pek o yüzden buraya yazmak istedim. Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler.
Şu sıralar balık burcu dolunay etkisi mi nedir herkes ayrılıyor?Bi alınganlık bi triplenme. Konu sahibi şu etkinin geçmesini bekleyip daha objektif bi karar alabilirsiniz. Yazdıklarınızda bu şeklilde ayrılınacak bişey göremedim ben.

sene sonuna şurada kaç ay kaldı ki? sizin ailenizin beklentisi tanışmaya geldi hadi haftaya istemeye gelsinler gibisinden bişey mi anlamadım. zaten ne kalmış sene sonuna. ailenizin bu tanışma konusunu yayması da ayrı abes. ben anlam veremedim bunca zaman bu çocuk bilmiyor muydu ailenizi? ayrıca ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum, benimkiler de öyle önemli bişey bile olsa bir araya gelmezler yani. annenizin anne baba boşandı diye sevmedim ailesini demesi çok ayıp. boşanan ailelerde genelde ya anne ya da baba maalesef çocuğunun hayatında bayağı geride durabiliyor.

neyse adam sizin ailenizden korkmuş bence. şu an bayağı evlilik meraklısı ve acelecisiniz gözünde. bana da biri böyle yaklaşsa korkarım. hemen zırt diye olmaz sonuçta bu işler. bu bir süreçtir yani.

bir diğer konu aile olayından bağımsız konuşuyorum, ilişkide devamlı siz çabalıyorsanız zaten hayır gelmez, ayrılın gitsin.
Aslında anne babası boşanmış değil sadece ayrı evlerde yaşıyorlar. Erkek arkadaşım babasıyla görüşüyor ediyor zaten yakın oturuyorlar. Benim ailem öyle tanışınca hemen isteme olsun kafasındaydı. Ben çok sineye çektim. Babasının bu durumu bir erkek olarak onu üzüyordu mahçup olurum gelmezse istemeye diyordu. Ben de telkin verdim anlatırız dedim ama çok korkak davrandı.

Şu sıralar balık burcu dolunay etkisi mi nedir herkes ayrılıyor?Bi alınganlık bi triplenme. Konu sahibi şu etkinin geçmesini bekleyip daha objektif bi karar alabilirsiniz. Yazdıklarınızda bu şeklilde ayrılınacak bişey göremedim ben.
Aşırı değersiz hissediyorum zaten bu bana doğuştan yapışan bir şeydi. Sevdiğim adam da böyle yapınca ne yapacağımı bilmiyorum.

ya şimdi konuyu bir daha okuyunca, yani ben çocuğa da hak verdim
3 hafta aramaması zaten bence bitirmiş çocuk zaten içinde o kesin.
ama ondan önce sen zaten çocuğun aile yapısını biliyorsun, çocuğun sıkıntılarını biliyorsun e kendi aileni de biliyorsun.
Orta yol bulmak yerine git çocuğu ailenin önüne koy sonra "annem bunu bunu istedi" de çocuğa
büyük yanlış.
Ben eşimle hiç "annem bunu babam da bunu istedi" diye bir söz sarf ettiğimi hatırlamıyorum.
Onun ne yapabileceğini kendin ne yapabileceğini bilirsin, ona göre bunu yapalım şunu edelim dersin.
Hani herkes böyle yapıyor çevremde.
Gerçekten çocuk haklı olabilir, aile yapın uymuyor da olabilir. Bir ömür mutsuz olmaktansa birden bitmesi daha iyi bence.

Öncelikle bu şekilde sonuçlandığı için sizin adınıza üzüldüm ama bazen öyle bir şey olurki 4.5 yıl da olsa ancak o insanın gerçek yüzünü görürsünüz. Gerçek yüzünü demeyeyim de size karşı olan hisleri, düşünceleri değiştikçe asıl karakterini görüyorsunuz... Dediğiniz gibi seven insan çabalar, ağladığınızda üzüldüğünüzde yanınızda olur. Size yüzük almış mesela, bunu yapıyorsa evlilikte aklındadır demekki. İşin bir de öbür tarafı var. Siz aslında aile yapınızı biliyormuşsunuz keşke öncesinde kendi aranızda görüşseydiniz, hatta belki aranızda tarih belirlerdiniz... Bir de ailenize sene sonuna kadar adım atacağınızı gerçekten söylediyse o da önemli bir şey, belki daha yeni tanıştı ve bu fikre alışması gerekiyordur..

Hakkınızda hayırlısı olsun🙂

Back