Eşini kaybedeli 11 yıl oldu, bu yıla kadar göze batan davranışları yoktu. Eltim taşınınca sanırım ne olacağım derdine düştü. Sanki evi yıkılmış gibi bi ruh haline büründü. Eş de bize gelince çok şımartıyor onu. O da eşe fazlaca güvendi. Kaynım dışarıdan yer, benim kv öyle ona yemek yapacak bir kadın değil. Öyle olsa kalır oğluna bakar. Ama illa gelin yüzü görecek, gelinle yarışacak, kadın benim evimi aşırı sahiplenmiş.Sizin durumunuz çok zor ama kayınvalideye de gerçekten çok üzüldüm. Ev işi yapıyor çocuklarla ilgileniyor, sadece evde göze batmamak için. Size zaten hak veriyorum. Ev ev üstüne olmuyor. Kaynınız olaya el atsa? İlçede yalnız kalıyormuş. Yemek hazırlayamıyorum yalnız olmuyor diye annesini çağırsa yanına olmaz mı? Bu arada da bir psikiyatristle görüştürün. Eş kaybı ciddi bir travma, belli ki kadın baş edemiyor.
Evet elti gidince paniklemiş. Kaynınız da biraz yardımcı olsun. Boşansanız daha mı iyi? Dışarıdan yemekten midem ağrıdı, gel biraz bana bak desin. Kadın da işe yarar hisseder kendini. Havalar da düzeldi zaten en azından ekime kasıma kadar rahat edersiniz. O arada da psikolog psikiyatrist desteğiyle kadın biraz düzelir inşallah.Eşini kaybedeli 11 yıl oldu, bu yıla kadar göze batan davranışları yoktu. Eltim taşınınca sanırım ne olacağım derdine düştü. Sanki evi yıkılmış gibi bi ruh haline büründü. Eş de bize gelince çok şımartıyor onu. O da eşe fazlaca güvendi. Kaynım dışarıdan yer, benim kv öyle ona yemek yapacak bir kadın değil. Öyle olsa kalır oğluna bakar. Ama illa gelin yüzü görecek, gelinle yarışacak, kadın benim evimi aşırı sahiplenmiş.
Asla psikoloğa gidecek bir kadın değil. Deli değilim der çıkar işin içinden. Ama durumu hiç iyi değil. Kaynımın dünya umrunda değil. Hayatında başka kadın var mı diye şüpheleniyorum bazen. İnsan ailesinin sorunlarına nasıl bu kadar umursamaz olabilir, aklım almıyor. Eş de gurur yapıyor karım annemi istemiyor diye. Sonumuz iyi görünmüyor, bakalım hayırlısı…Evet elti gidince paniklemiş. Kaynınız da biraz yardımcı olsun. Boşansanız daha mı iyi? Dışarıdan yemekten midem ağrıdı, gel biraz bana bak desin. Kadın da işe yarar hisseder kendini. Havalar da düzeldi zaten en azından ekime kasıma kadar rahat edersiniz. O arada da psikolog psikiyatrist desteğiyle kadın biraz düzelir inşallah.
Milletin ne düşündüğünü o kadar önemsiyorsa o zaman sizde ona yuva yıkmaya sebep olacağını sürekli vurgulayarak, elalem yuva yıkan kaynana damgası vuracak sana gibisinden algı yaratın çevresine, kendisine. Belki elalemden çekinirler…Aynen buralardan ev tutulması en doğru karar, kadın gurur yapıyor millete çocuklarım bana ayrı ev açtırmaz falan diyor.
Zaten tek çekincesi de o şu an. Luci’nin huzurunu bozuyor, öbürüne de hiç gitmiyor dedirtmemek için geri plana attı kendisini. O yokken eşle kavga etmemi bekliyor herhalde.Milletin ne düşündüğünü o kadar önemsiyorsa o zaman sizde ona yuva yıkmaya sebep olacağını sürekli vurgulayarak, elalem yuva yıkan kaynana damgası vuracak sana gibisinden algı yaratın çevresine, kendisine. Belki elalemden çekinirler…
Akşam geliyor kaynım. Ben çocukları alıp ablamgile gitmeyi düşünüyorum görmemek için.Doğumgünü olayı ne oldu geldi mi
Çok teşekkür ederim. Eşime kaç defa ayrılalım dedim, boşanma protokolümüz bile hazırlandı ama adam ne düzgün bir eş oldu ne de ayrıldı benden. Allah var ben de kararlı durmadım hiç. Kaynanayla ben yapamıyorum bunu anlamaları lazım. Evden çıkmıyor eş. Ben iki çocuğu alıp gitsem dünden razı olur boşanmaya. Ama kiralar almış başını gitmişken evden de çıkamam. Ben gideyim sen çocuklarla evde otur dese zaten sorun yok. Sorun adamın beni beş kuruşsuz ortada bırakmak istemesi. Telefon faturamı bile yatırmamış. Hakkımda hayırlısı…Size çok üzüldüm. Eşiniz size yeterince değer vermiyor gibi geldi. Defalarca cinnet geçirmeniz, annenizin yanında size bağırması, kavga etmeniz mutsuz olmanız umrunda bile değil. Neden hala evliliğe devam etmek istediğinizi çözemedim. Maddiyat için mi? Vallahi değmez. Zaten evde oturmaya devam edersiniz. İki çocuğun tüm masraflarını karşılaması için anlaşırsınız. Çocukların tüm eğitim, sağlık, giyim vs masraflarını protokole yazdırırsınız. Kafanız rahat olur. Sizi sevmediğini söylüyorsunuz bir de değer vermiyormuş. Sürekli evinizde huzur yok, mutluluk yok, kayinvalide için çözüm buluyorsunuz ev tutalım vs diyorsunuz onu da kabul etmiyor. Hayat inanın çok kısa. Bu kadar mutsuzluk, stres, sinir ileride size hastalıklar olarak geri döner Allah korusun. Eşiniz değişmez sizin nasıl bir hayat süreceğinize karar vermeniz lazım. Eşinizle evli olduğunuz sürece bence kayinvalide sorununuz olacak gibi görünüyor. Bence küserek konuşmayarak bu sorunu çözemezsiniz. Aksiyon almanız lazım. Ama ben ayrılmak istediğinizi sanmıyorum. Ayrılmayacaksınız gibi görünüyor. O yüzden Allah yardımcınız olsun diyorum.
Neden size beş kuruş vermeden ayrılmak istiyor? Sizin zor durumda olacak olmanız çocuklarını da etkiler. Bu olur mu? Ayrilacaksa evde siz yaşamaya devam etmelisiniz. Cocuklarina da nafaka vermeli. O ev sizin de eviniz. Siz evden çıkmayın kendisi gitsin madem maaşı yüksek, kiraya geçsin. Peki madem annesine yakınlarda neden kiralık ev tutmuyor? Her gün gider ilgilenir. Ev giderlerine artık katılmıyor mu? Sizi yıldırma politikası yapiyor olabilir dikkatli olun..Çok teşekkür ederim. Eşime kaç defa ayrılalım dedim, boşanma protokolümüz bile hazırlandı ama adam ne düzgün bir eş oldu ne de ayrıldı benden. Allah var ben de kararlı durmadım hiç. Kaynanayla ben yapamıyorum bunu anlamaları lazım. Evden çıkmıyor eş. Ben iki çocuğu alıp gitsem dünden razı olur boşanmaya. Ama kiralar almış başını gitmişken evden de çıkamam. Ben gideyim sen çocuklarla evde otur dese zaten sorun yok. Sorun adamın beni beş kuruşsuz ortada bırakmak istemesi. Telefon faturamı bile yatırmamış. Hakkımda hayırlısı…
Ben doğum izninde olduğum için maaş almıyorum şimdilik. Aynen tamamen yıldırma politikası uyguluyor. Bebek bir şeyin farkında değil ama oğluma çok üzülüyorum. Hayırlısı..Neden size beş kuruş vermeden ayrılmak istiyor? Sizin zor durumda olacak olmanız çocuklarını da etkiler. Bu olur mu? Ayrilacaksa evde siz yaşamaya devam etmelisiniz. Cocuklarina da nafaka vermeli. O ev sizin de eviniz. Siz evden çıkmayın kendisi gitsin madem maaşı yüksek, kiraya geçsin. Peki madem annesine yakınlarda neden kiralık ev tutmuyor? Her gün gider ilgilenir. Ev giderlerine artık katılmıyor mu? Sizi yıldırma politikası yapiyor olabilir dikkatli olun..
Birbirimizle hiçbir iletişimimiz yok aynı evde. Bugün arkadaşlarıyla beraber oğlumun doğum gününü kutladık, sonra eş benim abimin yanına gitmiş hala ortada yok. Bu süreçte benim ailem çok çaba harcadı gerçekten. Ama abisi ve eltimin beni hiç aramaması garip değil mi ? Eş onların çocuklarının doğum gününe pastasıyla gider, belki onlar eşi aradılar gelelim mi diye ama beni de aramaları gerekmezler mi, gelecektik eşin evde yok, oğlunun doğum günü kutlu olsun diye. Görümcem bile oğlumla konuşmadı. Benimkiler bayağı para verdiler oğluma. Çok enteresan geliyor bana.Eşiniz sizinle hicmi konuşmuyor? Anne hakkı diyerek yaklaşıyorlar,fakat karı koca haklarindan herkez bı haber malesef,bı kere tüm imkanları yerinde olan bı anne var ortada, ayricada elden ayaktan düşmüş değil ve bunlarda şu kafa var,kendi KV mden biliyorum,"yanında kalıyorda bakimlik degilya" diyor bı başkasından bahsederken yani bı başkası KV desiyle ile duruyor da bunu eleştirenlere laf söylüyor bizimki,bakimlik olsa kadın muhtaç dersin,bakiyorsun turp gibi kadın evimi ele geçirmiş resmen,oh yedi 24 hizmet önlerinde,bı toz alma derdi yok, yemek derdi, çamaşır bulaşık cam,vs derdi yok sorsan bakimlik değil diyorlar yahu gitsin o halde evinde yaşasın öyle ya!! Olmuyorsa evlenin! Ne oglunuzun da yuvasına göz dikiyorsunuz..bu KV sorsan onlar bin beter davranmıştır kaynanalarina ...anneler bilmiyorlar ki yuva yikmaga sebeb olmak ne büyük bir vebal aman Allahım..
Aranız zaten gerginken onu aradılar beni aramadılar, falanca bir şey verdi filanca vermedi meselelerini sorgulamayın bence. Bir kişi aranmış yeterli, vermeyenin de kendi meselesi, aileler arası kıyas çok gereksiz.Birbirimizle hiçbir iletişimimiz yok aynı evde. Bugün arkadaşlarıyla beraber oğlumun doğum gününü kutladık, sonra eş benim abimin yanına gitmiş hala ortada yok. Bu süreçte benim ailem çok çaba harcadı gerçekten. Ama abisi ve eltimin beni hiç aramaması garip değil mi ? Eş onların çocuklarının doğum gününe pastasıyla gider, belki onlar eşi aradılar gelelim mi diye ama beni de aramaları gerekmezler mi, gelecektik eşin evde yok, oğlunun doğum günü kutlu olsun diye. Görümcem bile oğlumla konuşmadı. Benimkiler bayağı para verdiler oğluma. Çok enteresan geliyor bana.
Benim elti kv oraya gittiğinde bir iki gün sonra bebeği özledim bahanesiyle hep bize geliyordu, şimdi sesi çıkmıyor o yüzden diyorum.Aranız zaten gerginken onu aradılar beni aramadılar, falanca bir şey verdi filanca vermedi meselelerini sorgulamayın bence. Bir kişi aranmış yeterli, vermeyenin de kendi meselesi, aileler arası kıyas çok gereksiz.
Benim elti kv oraya gittiğinde bir iki gün sonra bebeği özledim bahanesiyle hep bize geliyordu, şimdi sesi çıkmıyor o yüzden diyorum.
Ama 4 ay diyor. Hala da devam. İster miydiniz sürekli beraber yaşamayıBizim ailemiz kalabalık olmadığı için ve hayatımda hiç yardım almadığım için eğer ki yardım eden birisiyse de ben kaynanam evde kalsın isterdim. İki çocuğunuz var bırakıp bile nefes alabilirsiniz benim hiç böyle bir durumum olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?