Çok dağınığım düzenli olamıyorum ama cok üzülüyorum lütfen tavsiye

benim ev gibi hep yapılcak bir iş var :))

şu gereksiz eşyaları atmak çok işe yarıyor çoook.....

Annem de öyle

Yaşasın aynı benim gibi birisini buldummm

Şu hayatta yalnız değilimm

Çocuğum yok ama çalışan bir bayanım
Belli bir düzeni hep takip etmek gerekiyor
Eşim üç çocuğa bedel =))
Eskiden akşamları yapardım tüm işi
Şimdi yazla beraber azıcık değişti programım; sabah 5 civarı namaza kalkıyorum, sonra bir daha yatmıyorum, 6:20 'ye kadar, ortalığı toparlıyorum, akşamdan çalıştırdığım bulaşık makinamı boşaltıyorum, kurumuş çamaşırları topluyorum, banyoyu elden geçiriyorum, giderken atmak üzere çöpleri toparlıyorum, iş yerine götüreceğim yemeğimi hazırlıyorum. Vakte göre mesela bir çekmece ya da dolap içi düzeltiyorum ya da mutfakta bir yeri temizliyorum. Sabah bir saat daha erken kalkmış oluyorum ama çok iş bitiyor. Yemekleri hafta sonu yapıyorum, akşamları yanına bir pilav ya da çorba yapmak kalıyor. Temizlik de hafta sonu, ev toplu olunca ortalama 3 saatte bitiyor.

ben de dağınıklıktan nefret ederim.
okudukça gözümün önüne gelen sahneler nefesimi daralttı.
benim kızım da çıkardığını yere atıyor.
sonra odanı topla diyince bir isyan,şikayet halleri.
ben çok geç kalsam bile pijamamı katlar koyarım.
en azından yere atmam.

alışkanlık ve yapı meselesi.

sonrasında ki büyük dağınıklığı kim topluyor?

ben de sabah yaprım.
akşam hiç içimden gelmiyor.
hem de bereketli oluyor sabahın işi.
sevmediğim işleri sabah yaparım.:)

ben de sabah yaprım.
akşam hiç içimden gelmiyor.
hem de bereketli oluyor sabahın işi.
sevmediğim işleri sabah yaparım.:)

Akşamları çok yorgun oluyorum :)
Yapacağım dedim işler hep yarım kalıyor ya da üstünkörü yapıyorum :)
Bereket konusunda haklısınız, sabah bir başka oluyor
Topu topu bir saat ama bir sürü iş bitiyor, üstelik daha huzurlu çalışıyorum, akşam eve gidince bir faciayla karşılaşmıyorum :)

ne zaman ertelesem sabah işleri içinden çıkılmaz oluyor.
ben de kuzu kuzu yapıyorum.:)
dün sabah bulaşıkları makineye yerleştirdim.
elde yıkanacakları yıkadım.epey vardı.
bütün beyaz eşya,tezgah,masa ç.suyuyla sildim.
mutfak dolaplarını dışardan sildim.
makineye çamaşır attım,evi kısa toparladım.
akşam da süpürdüm.

biriktirince iş tam işkence oluyor.
formül,anında yapmak.

Ev işlerini Marslılar yapsın diye bi duvar yazısı okumuştum. Bu yazıyı gören Marslılar dünyaya bir daha uğramazlar herhalde

Aldığınız şeyleri yerine koyarsanız düzenli olursunuz. Benim de 16 aylık oğlum var o yatınca oyuncakları hemen toplarım çalışıyorum ben de ama öğretmenim öğleye kadar şanslıyım o yönden

Aldığını yerine koy isin bitince
Yatagını sabah toplam
Mutfagını derli toplu bırak
Su mu için hemen makinaya koy
Aldıgın salı hemen yıka
Haftalık utu çamaşır günü belirle
Genel temizlik haftada bir yapsan yeter
Ortalıktaki eşyalar canını sıkıyor sanırım. Onları da baskasıı atmıyor siz atıyorsunuz.

Bende senin gibiydim sabah yatagi bile olduğu gibi birakir giderdim malum uyanamadigimdan.Aksam gelince de yatagi toplar salonu toplar bulasiklara girisirdim elimde yikardim camasir filan duş derken eşimin gelmesine 20 dk kala kendime çeki düzen verirdim simdi evdeyimde o günleri hatirlayinca ne enerjikmisim diyorum amaaan evin isi mi bitiyor kizlar

bebek olunca dağınıklığı anında yok etmek mümkün olmuyor. bebek uyanınca veya ağlayınca değil makinedeki çamaşırı asmak lokmanızı yarım bırakıyorsunuz. onu geçelim.
işleri küçük parçalara bölüp planlı yapmak yardımcı olabilir. bazı kadınların çamaşır günü ütü günü filan var.
pratik anlamda çok tavsiye veremiyorum çünkü o kadar dağınık bir insanım ki bazen evim internetteki hidden object oyunlarındaki sahneler gibi oluyor.
ama şu tavsiyeleri verebilirim: 1- çalışan, çocuklu ve eşi de kendisi gibi dağınık bir kadın olarak en önemli çözümüm haftada bir yardımcı abla almak. (o kadar güvenilir ve içten bir kadın ki bazen bir bakıyorum çamaşırları yıkayıp asmış, sadece temizlik değil derleme toplamaya da yardım ediyor sağ olsun)
2- orası pis burası dağınık diye kendimizi harap etmemek :) üç günlük dünya tamam pislik içinde yaşamayalım ama bu konu kafaya takıldıkça en ufak bir dağınıklık psikolojik olarak çökertmeye başlıyor.

kolaylıklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…