Çok dağınığım düzenli olamıyorum ama cok üzülüyorum lütfen tavsiye

Ben de dağınıklardanım...
Komşularıma pek özenirim...

Benim vereceğim tüyo ise şu olacak: BENİM YAPTIKLARIMI YAPMAZSAN DAĞINIK OLMAZSIN :KK53:

1- Çok kararsızımdır...Akşamdan ne giyeceğime karar vermem. Sabah kıyafetleri dener dener yatağın üstüne fırlatırım.
2- Süslüyümdür. Ama sabah vakit hiç yetmez..banyoda ayna üzeri her sabah açık kremler, allıklar, maşalarşa doludur.
3- Ehli keyifimdir. Eşim ve oğlan uyanmadan önce her sabah saat 7 de tv karşısında kahvaltımı yaparım.. E haliyle işe geç kalacağım diye tepsiyi mutfağa götürmem :KK45:
4- Temiz koku takıntım var. Bir giydiğimi yıkanmadan bir daha giymem. nerdeyse her akşam çamaşır makinası çalışır. Kurutmadan çıkanlar koltuk üzerinde ağrı dağı gibi olur.
5- maalesef ütü takıntım da var...mutlaka giysiler ütülü dışarı çıkacağım..Haliyle ütü masası akşam salonun ortasında beni karşılar..
6- Biraz serbest bir anneyim sanırım. her odada resim yapmasına itiraz etmem..istediği yerde oyun oynayabilir. Ev dağılacak diye kızmam..
7- çok fazla aksesuarım var. işten gelince ya tv kenarına koyarım..ya mutfakta mikrodalga yanına.
8- iş çantamı gelir gelmez kapının yanına atarım. çocuk da bana çekmiş :KK53:
9-Gördüğüm her vırtı zırtı alırım...garip gurup mutfak aletleri. Organizatörlerin her türlüsü ama işe yaramaz :KK47:
10-yemek sonrası hemen sofrayı toplamam. Çayımı alır tvye bakarım :KK50:
11- yemek yapacağım diyelim. kullanılan karabiber, yağ, salça hemen yerlerine koymam...
işte bunun gibi sayacağım bir sürü şey....

bunları yapmasam çok toplu olacağım da...

huylu huyundan vazgeçmez..

bana arkamı toplayacak biri lazım:KK53::KK53::KK53:
Sanki beni anlatmışsın :KK45:

Eve giriyorum yemek hazırlıklarına başlıyorum, kızım ya mama sandalyesinde ya da babasının sevkatli kollarında :)

Hep beraber yemeğimizi yiyoruz, onlar oynarken bulaşıkları makinaya dizip tezgahımı temizliyorum.

Kızımı yıkayıp yatırıyorum.

Eşimle cay iciyoruz.

Ortalığı muhakkak akşamdan toparlıyorum. Her banyodan sonra tuvalet banyoyu yıkıyorum. Cuma akşamları önce bizim camasırımızı sonra da kızımınkileri yıkıyorum. Cumartesi günleri temizlik yapıyorum. Pazar dışarı cıkmayacaksak da haftaicinin yemeğini. Ütüyü de araya bi yerlere sıkıştırıyorum :KK70:

Cok temiz titiz bi insan değilim ama ancak bu şekilde düzenli olabiliyorum.

Edit; her aksam cıkardığımız ya kirli sepetine ya da havalandırmaya asılır. Ertesi günün iş kıyafeti hazırlanır. Ortalıkta bardak mardak olamaz, corap morap görürsem kıyameti koparırım kedi bile oyuncağını yerine götürüyor :KK70:

Felsefemiz; herşeyin bi yeri olmalı herşey yerinde durmalı :)

bununtek yolu alınanı yerine koymak galiba. ama ben onu da yapamıyorum her yer dağınık şu an mutfağa gitmeye korkuyorum

Ben de dağınık olanlardanım. Öğrenciyken odamda notlardan kitaplardan geçilmiyordu. Annem sürekli şunları düzelt diye diye dilinde tüy bitti :-) Not konusunda, ufak tefek kağıt parçaları konusunda ben dağınık olmayı seviyorum çünkü toplu olduğunda istediğimi bulamıyorum.

Kıyafet konusuna gelirsek mecbur dağılıyor. 2 hafta bir dolapları ve çekmeceleri dökerim çok düzenli bir şekilde yerleştiririm. 2-3 üç gün böyle titiz bir şekilde alır geri yerine koyarım ancak sonra onu oraya sıkıştır bunu buraya sıkıştır dağılıyor.

Siz aksesuar konusunda da dağınıksınız sanırım. Yani aradığım kolyeyi sabah bulamıyorum demişsiniz. Mesela bir takı dolabı alın kendinize, bütün hepsini oraya yerleştirin ve eve gelince çıkartıp onun içine koyun. Ben nişanlandığımda yüzüklere alışamamıştım, sürekli elimi yıkarken çıkartıyordum orda burda kalıyordu bir gün kaybettiğimi sandım o gün bugündür eve gelince çıkartır takı kutusunun içine koyarım :KK70:

İş kıyafetlerinizi geceden hazırlayın. Eşiniz de kendi kıyafetlerini kendi düzeltsin.

İşin özü erinmemekten geçiyor
:KK6:

Ben derli toplu değilim
Herkesin önceliği farklı her gün lavabo iç ama yemek iki günlük yap diyenler olmuş mesela bu bana uymaz

Ben hergüm taze yemek yaparım dağınızda dağınık besinlerimiz sağlıklı olsun diye düşünürüm

Dalında içtiğimiz kahvenin fincanı kalabilir çok da önemli değil gelen de bunun için beni ayıplayacakda gelmesin kahve fincanı işte ne olacak

Evin her yeri oyuncak kısıtlama yok biz nerde yaşıyorsak da çocuğumuz da orda odanda oyna kavramı yok

Haftada bir yarım gün temizliğe yardımcı geliyor ben onun dışında temizlik vs yapmıyorum oldum olası da her gün ev silip süpürenleri anlayamadım

Ütü yapmıyorum düzgünce asıyorum uygun programda yıkıyorum ütülemek gereken giysiler dolapta gıcık gıcır duruyor

Örneğin yatak toplamıyorum akşam yine biz yatacağız zaten diyorum haftada sadece yardımcı gelen gün yatak yapılı oluyor

Evin ya da eşyanın temizliğine düzenine ayıracağım zamanı çocuğuma ayırıyorum

Bu arada evimde ıncık cıncık vitrin gümüş
Vs yok iki kanepe 1 masa 4 sandalye bir küçük televizyon sehpası ve tv ike üç sehpa ve bir oyuncak dolabından oluşan salonum var

Halı vs kullanmıyorum

Çoğu kişiye göre dağınık olabilirim ben ve oğlum mutluyuz şu an mutfak masasında duran tabaklar benim için sorun değil canım isterse gece oğlum yatınca toplarım istemezse de yarın akşam yemeğine kadar durur masada

Şimdi oğlum ile karıncalara çekirdek verip içeri girdik bulaşık mı çocuk mu diye sorunca tabii ki çocuk

İçerde bir leğen çorap var belki otururken onları eşleştiririm 3 gündür leğendeler

Konu sahibi mükemmel değil mutlu olmaya çalış çocuğun daha küçük azıcık daha büyüyünce dağınıklık da büyüyecek tek bir taşını bile attırmak istemeyecek

Eve giriyorum yemek hazırlıklarına başlıyorum, kızım ya mama sandalyesinde ya da babasının sevkatli kollarında :)

Hep beraber yemeğimizi yiyoruz, onlar oynarken bulaşıkları makinaya dizip tezgahımı temizliyorum.

Eşimle cay iciyoruz.

Ortalığı muhakkak akşamdan toparlıyorum. Her banyodan sonra tuvalet banyoyu yıkıyorum. Cuma akşamları önce bizim camasırımızı sonra da kızımınkileri yıkıyorum. Cumartesi günleri temizlik yapıyorum. Pazar dışarı cıkmayacaksak da haftaicinin yemeğini. Ütüyü de araya bi yerlere sıkıştırıyorum :KK70:

Edit; her aksam cıkardığımız ya kirli sepetine ya da havalandırmaya asılır. Ertesi günün iş kıyafeti hazırlanır. Ortalıkta bardak mardak olamaz, corap morap görürsem kıyameti koparırım kedi bile oyuncağını yerine götürüyor :KK70:

Ertesi gün giyeceğinizi aksamdan mı hazırlıyor sunuz

Ben derli toplu değilim
Herkesin önceliği farklı her gün lavabo iç ama yemek iki günlük yap diyenler olmuş mesela bu bana uymaz

Ben hergüm taze yemek yaparım dağınızda dağınık besinlerimiz sağlıklı olsun diye düşünürüm

Dalında içtiğimiz kahvenin fincanı kalabilir çok da önemli değil gelen de bunun için beni ayıplayacakda gelmesin kahve fincanı işte ne olacak

Evin her yeri oyuncak kısıtlama yok biz nerde yaşıyorsak da çocuğumuz da orda odanda oyna kavramı yok

Haftada bir yarım gün temizliğe yardımcı geliyor ben onun dışında temizlik vs yapmıyorum oldum olası da her gün ev silip süpürenleri anlayamadım

Ütü yapmıyorum düzgünce asıyorum uygun programda yıkıyorum ütülemek gereken giysiler dolapta gıcık gıcır duruyor

Örneğin yatak toplamıyorum akşam yine biz yatacağız zaten diyorum haftada sadece yardımcı gelen gün yatak yapılı oluyor

Evin ya da eşyanın temizliğine düzenine ayıracağım zamanı çocuğuma ayırıyorum

Bu arada evimde ıncık cıncık vitrin gümüş
Vs yok iki kanepe 1 masa 4 sandalye bir küçük televizyon sehpası ve tv ike üç sehpa ve bir oyuncak dolabından oluşan salonum var

Halı vs kullanmıyorum

Çoğu kişiye göre dağınık olabilirim ben ve oğlum mutluyuz şu an mutfak masasında duran tabaklar benim için sorun değil canım isterse gece oğlum yatınca toplarım istemezse de yarın akşam yemeğine kadar durur masada

Şimdi oğlum ile karıncalara çekirdek verip içeri girdik bulaşık mı çocuk mu diye sorunca tabii ki çocuk

İçerde bir leğen çorap var belki otururken onları eşleştiririm 3 gündür leğendeler

Konu sahibi mükemmel değil mutlu olmaya çalış çocuğun daha küçük azıcık daha büyüyünce dağınıklık da büyüyecek tek bir taşını bile attırmak istemeyecek
:KK51: Süpersin

Evde ortaligi dagitmak icin yaratilmis bir cocuk, bir kedi, bir de ben variz, eşim elinden geldigince toparlamaya çalışıyor aksamlari en azindan oyuncakları sepete dolduruyor da adim atacak yer aciliyor bize :KK70:

Bizde adım atılacak yer de yok
Geçen komşu geldi amma dağıtmış dedi ben de sen büyütmüş unutmuştun dedim adama

Sonra bir daha gelip oturdu eşimle çay içti dağınık eve gelmem demedi yani

Bir de temizliğe salondan başlamıştı yardımcım biz oğlumla eve geldiğimizde o banyoyu temizliyordu bir 10-15 dakikada salon yine dağılmıştı hatta burdan tekrar mı başlayım diye şaka yaptı

Oğlum kısa sürede dağıtmada başarılı topla dersek toplar ama canı istemezse o da toplamaz böyle anneye böyle çocuk :)

Bende tersi bi dağınıklık görsem sinirlenir bağırırım,birçok dağınıklık görsem oturur sinirden ağlarım :KK70:herşeyin bir dozu var bence en iyisini sen yapıyorsun yaşlanıyor insan böyle hep topla,temizle hastalık işte...

Çalışıyosunuz bebeğiniz var. Temizliği dert etmeyin yaa bebeginizle vakit geçirin.(çok da dagitmayin canim :KK45:. Ev hanimlariyla yarişacak haliniz yok ya. herşeyi mükemmel yapmak zorunda da değilsiniz.Giden zaman geri gelmez. temizlik yerine ailenizle vakit geçirin.bebeginiz bir daha bebek olmayacak o evin iside hic bitmeyecek.Ne guzel bebeginiz saglıklı ki evi dağıtabiliyor. bir de bu açıdan düşünün.

Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun
Aldigin kullandigin bir seyi bir esyayi,bu bir toka bile olsa,isin biter bitmez yerine koy.şal almişin mesela.şal tarzi seyler icin bir cekmece ayarla.hersey yerli yerinde olursa hem cabuk bulur hem dagitmazsin.ennn onemli tavsiyem ise,evi cekmeceleri dolaplari ferahlat.kullanmadigin ne varsa herseyi ayikla at.evde ne kadar gereksiz esya olursa ev o kadar cabuk dagilir...

cumartesi günleri yaklaşık 5 saat temizlik akşamları yarım saat temizlik yapıyorum ama evim pis:63:

sizin ev küçük ondan heralde 2 saatte ne iş yapılırki bir makine tutulur bir toz alma yer silme (eee mutfak dolapları,beyaz eşyalar, kapılar camlar, gardrop- çekmece içleri vs ne olcak:mad:
Doğru soyluyorsunuz bizim ev çok küçük neredeyse kutu gibi supur sil toz al hemen bitiyor ama aslında haklısınız mutfak dolapkari vs bunlari da ayda bir yapıyoruz ancak galiba biz baya pis kizlariz ya :KK70:

süpersin :KK3:

Bu sabah evdeki manzara..akşam yemeğinden kalan tabaklar lavoboda :KK53::KK53::KK53:
çocuğun oyuncaklar salonun ortasında :p
ojemi çıkarmıştım mutfak masasının kenarında.:KK53:
çocuğun çorap dolabında tek eşleşmiş çorap yok.
hobi odamız var. Orada yerlerde kağıtlar uçuşuyor.:rolleyes:
ayakkabılıkda tüm ayakkabılar tıkılmış halde.
sabah kalem lazım oldu. kütüphanenin içi de tırıvırtı şekilde.
Bu hafta kadın gelemeyecekmiş. yakında mutfağı karıncalar basar:) Zira sabah ekmek kırıntıları 3 4 gün kalır orada.
çalışma masamın üzeri soda, kahve bardakları ile dolu. koleksiyon yapıyorum :KK53:
ama aile fertlerinin hepsi kahvaltı edip, ütülü giysilerle işe ve okula gitti.
kendimi tebrik ediyorum

akşam evde beni bekleyenler...koridorda eşofman altı.
banyoda maşa
yatak odasında yerde ıslak havlu
mutfak masasında kurumuş kahvaltı tabakları:kk77:
salonda koltuk üzerinde kurumuş beyaz çamaşırlar.

ben düzenli olamam. kabullendim...:KK50:

kişilik meselesi bence düzen.
öğrenilerek olmuyor.

ya konu sahibi beterin beteri var :KK45:

Eşimle cay iciyoruz.

X