- 22 Aralık 2014
- 8.349
- 5.272
bende çok pisim:))))ben de senin gibiyim ya evi temizliyorum bir heves sonra iki üç gün öyle yine dağılıyor toplamıyorum çok tembelim (
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende çok pisim:))))ben de senin gibiyim ya evi temizliyorum bir heves sonra iki üç gün öyle yine dağılıyor toplamıyorum çok tembelim (
Sanki beni anlatmışsınBen de dağınıklardanım...
Komşularıma pek özenirim...
Benim vereceğim tüyo ise şu olacak: BENİM YAPTIKLARIMI YAPMAZSAN DAĞINIK OLMAZSIN
1- Çok kararsızımdır...Akşamdan ne giyeceğime karar vermem. Sabah kıyafetleri dener dener yatağın üstüne fırlatırım.
2- Süslüyümdür. Ama sabah vakit hiç yetmez..banyoda ayna üzeri her sabah açık kremler, allıklar, maşalarşa doludur.
3- Ehli keyifimdir. Eşim ve oğlan uyanmadan önce her sabah saat 7 de tv karşısında kahvaltımı yaparım.. E haliyle işe geç kalacağım diye tepsiyi mutfağa götürmem
4- Temiz koku takıntım var. Bir giydiğimi yıkanmadan bir daha giymem. nerdeyse her akşam çamaşır makinası çalışır. Kurutmadan çıkanlar koltuk üzerinde ağrı dağı gibi olur.
5- maalesef ütü takıntım da var...mutlaka giysiler ütülü dışarı çıkacağım..Haliyle ütü masası akşam salonun ortasında beni karşılar..
6- Biraz serbest bir anneyim sanırım. her odada resim yapmasına itiraz etmem..istediği yerde oyun oynayabilir. Ev dağılacak diye kızmam..
7- çok fazla aksesuarım var. işten gelince ya tv kenarına koyarım..ya mutfakta mikrodalga yanına.
8- iş çantamı gelir gelmez kapının yanına atarım. çocuk da bana çekmiş
9-Gördüğüm her vırtı zırtı alırım...garip gurup mutfak aletleri. Organizatörlerin her türlüsü ama işe yaramaz
10-yemek sonrası hemen sofrayı toplamam. Çayımı alır tvye bakarım
11- yemek yapacağım diyelim. kullanılan karabiber, yağ, salça hemen yerlerine koymam...
işte bunun gibi sayacağım bir sürü şey....
bunları yapmasam çok toplu olacağım da...
huylu huyundan vazgeçmez..
bana arkamı toplayacak biri lazım
Ertesi gün giyeceğinizi aksamdan mı hazırlıyor sunuzEve giriyorum yemek hazırlıklarına başlıyorum, kızım ya mama sandalyesinde ya da babasının sevkatli kollarında :)
Hep beraber yemeğimizi yiyoruz, onlar oynarken bulaşıkları makinaya dizip tezgahımı temizliyorum.
Kızımı yıkayıp yatırıyorum.
Eşimle cay iciyoruz.
Ortalığı muhakkak akşamdan toparlıyorum. Her banyodan sonra tuvalet banyoyu yıkıyorum. Cuma akşamları önce bizim camasırımızı sonra da kızımınkileri yıkıyorum. Cumartesi günleri temizlik yapıyorum. Pazar dışarı cıkmayacaksak da haftaicinin yemeğini. Ütüyü de araya bi yerlere sıkıştırıyorum
Cok temiz titiz bi insan değilim ama ancak bu şekilde düzenli olabiliyorum.
Edit; her aksam cıkardığımız ya kirli sepetine ya da havalandırmaya asılır. Ertesi günün iş kıyafeti hazırlanır. Ortalıkta bardak mardak olamaz, corap morap görürsem kıyameti koparırım kedi bile oyuncağını yerine götürüyor
Felsefemiz; herşeyin bi yeri olmalı herşey yerinde durmalı :)
SüpersinBen derli toplu değilim
Herkesin önceliği farklı her gün lavabo iç ama yemek iki günlük yap diyenler olmuş mesela bu bana uymaz
Ben hergüm taze yemek yaparım dağınızda dağınık besinlerimiz sağlıklı olsun diye düşünürüm
Dalında içtiğimiz kahvenin fincanı kalabilir çok da önemli değil gelen de bunun için beni ayıplayacakda gelmesin kahve fincanı işte ne olacak
Evin her yeri oyuncak kısıtlama yok biz nerde yaşıyorsak da çocuğumuz da orda odanda oyna kavramı yok
Haftada bir yarım gün temizliğe yardımcı geliyor ben onun dışında temizlik vs yapmıyorum oldum olası da her gün ev silip süpürenleri anlayamadım
Ütü yapmıyorum düzgünce asıyorum uygun programda yıkıyorum ütülemek gereken giysiler dolapta gıcık gıcır duruyor
Örneğin yatak toplamıyorum akşam yine biz yatacağız zaten diyorum haftada sadece yardımcı gelen gün yatak yapılı oluyor
Evin ya da eşyanın temizliğine düzenine ayıracağım zamanı çocuğuma ayırıyorum
Bu arada evimde ıncık cıncık vitrin gümüş
Vs yok iki kanepe 1 masa 4 sandalye bir küçük televizyon sehpası ve tv ike üç sehpa ve bir oyuncak dolabından oluşan salonum var
Halı vs kullanmıyorum
Çoğu kişiye göre dağınık olabilirim ben ve oğlum mutluyuz şu an mutfak masasında duran tabaklar benim için sorun değil canım isterse gece oğlum yatınca toplarım istemezse de yarın akşam yemeğine kadar durur masada
Şimdi oğlum ile karıncalara çekirdek verip içeri girdik bulaşık mı çocuk mu diye sorunca tabii ki çocuk
İçerde bir leğen çorap var belki otururken onları eşleştiririm 3 gündür leğendeler
Konu sahibi mükemmel değil mutlu olmaya çalış çocuğun daha küçük azıcık daha büyüyünce dağınıklık da büyüyecek tek bir taşını bile attırmak istemeyecek
Evde ortaligi dagitmak icin yaratilmis bir cocuk, bir kedi, bir de ben variz, eşim elinden geldigince toparlamaya çalışıyor aksamlari en azindan oyuncakları sepete dolduruyor da adim atacak yer aciliyor bize
Evde ortaligi dagitmak icin yaratilmis bir cocuk, bir kedi, bir de ben variz, eşim elinden geldigince toparlamaya çalışıyor aksamlari en azindan oyuncakları sepete dolduruyor da adim atacak yer aciliyor bize
Aldigin kullandigin bir seyi bir esyayi,bu bir toka bile olsa,isin biter bitmez yerine koy.şal almişin mesela.şal tarzi seyler icin bir cekmece ayarla.hersey yerli yerinde olursa hem cabuk bulur hem dagitmazsin.ennn onemli tavsiyem ise,evi cekmeceleri dolaplari ferahlat.kullanmadigin ne varsa herseyi ayikla at.evde ne kadar gereksiz esya olursa ev o kadar cabuk dagilir...Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun
Doğru soyluyorsunuz bizim ev çok küçük neredeyse kutu gibi supur sil toz al hemen bitiyor ama aslında haklısınız mutfak dolapkari vs bunlari da ayda bir yapıyoruz ancak galiba biz baya pis kizlariz yacumartesi günleri yaklaşık 5 saat temizlik akşamları yarım saat temizlik yapıyorum ama evim pis
sizin ev küçük ondan heralde 2 saatte ne iş yapılırki bir makine tutulur bir toz alma yer silme (eee mutfak dolapları,beyaz eşyalar, kapılar camlar, gardrop- çekmece içleri vs ne olcak
Eve giriyorum yemek hazırlıklarına başlıyorum, kızım ya mama sandalyesinde ya da babasının sevkatli kollarında :)
Hep beraber yemeğimizi yiyoruz, onlar oynarken bulaşıkları makinaya dizip tezgahımı temizliyorum.
Kızımı yıkayıp yatırıyorum.
Eşimle cay iciyoruz.
Ortalığı muhakkak akşamdan toparlıyorum. Her banyodan sonra tuvalet banyoyu yıkıyorum. Cuma akşamları önce bizim camasırımızı sonra da kızımınkileri yıkıyorum. Cumartesi günleri temizlik yapıyorum. Pazar dışarı cıkmayacaksak da haftaicinin yemeğini. Ütüyü de araya bi yerlere sıkıştırıyorum
Cok temiz titiz bi insan değilim ama ancak bu şekilde düzenli olabiliyorum.
Edit; her aksam cıkardığımız ya kirli sepetine ya da havalandırmaya asılır. Ertesi günün iş kıyafeti hazırlanır. Ortalıkta bardak mardak olamaz, corap morap görürsem kıyameti koparırım kedi bile oyuncağını yerine götürüyor
Felsefemiz; herşeyin bi yeri olmalı herşey yerinde durmalı :)
bov bızım evımızde hep dagnık ya