- 16 Eylül 2009
- 666
- 301
canım bende evlenmeden önce aynı öyleydim annem sürekli söylenirdi çok üşengeçtim. sağlık açısından söyleyim sana B12 vitaminine baktır ben b12 düzelince üşengeçliğim geçti. işten 17:15 de çıkıyorum saat 18:00 da evde oluyorum. eşim vardiyalı çalışıyor hergün değişiyor onla beraber evdeysek yemek harici hiç birşeyle ilgilenmiyorum. onun gece geleceği vardiyalarda 18:00 eve gidince üstümü çıkarır çıkarmaz hemen süpürgeyi açıyorum süpürüyorum her yeri sonra bir vileda atıyorum. toz varsa hafta sonuna bkırakıyorum genelde toz olmuyor evimde pek kullanılmadığı için odalar. ama elimde ne varsa yerine koymayı tercih ediyorum yoksa birikiyor.Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun
Ne güZel yacanım bende evlenmeden önce aynı öyleydim annem sürekli söylenirdi çok üşengeçtim. sağlık açısından söyleyim sana B12 vitaminine baktır ben b12 düzelince üşengeçliğim geçti. işten 17:15 de çıkıyorum saat 18:00 da evde oluyorum. eşim vardiyalı çalışıyor hergün değişiyor onla beraber evdeysek yemek harici hiç birşeyle ilgilenmiyorum. onun gece geleceği vardiyalarda 18:00 eve gidince üstümü çıkarır çıkarmaz hemen süpürgeyi açıyorum süpürüyorum her yeri sonra bir vileda atıyorum. toz varsa hafta sonuna bkırakıyorum genelde toz olmuyor evimde pek kullanılmadığı için odalar. ama elimde ne varsa yerine koymayı tercih ediyorum yoksa birikiyor.
Bir kaç ay önce baktırmıstım iyi çıktı şimdide arada vitamin hapı alıyorum ama işteNe güZel ya
Biz de ev arkadaşımla çooook dağınığız öyle böyle değil çöp ev neredeyse bizimki. Bu haftasonu beraber dip köşe temizledik ve şöyle bir kural koyduk: her akşam saati kurup 20 dakika boyunca evi topluyoruz ve bulaşıkları biriktirmiyoruz. Gerçekten (evimiz küçük) 20 dakika sonunda baya fark ediyor. Bir de haftada bir şöyle 2-3 saati ayırıp temizlik yapıcaz işte tamam yeter.
Siz de eşinizle birlikte her akşam yatmadan bir 20 dakika yarım saat toplasanız her şeyi haftada bir de 2 saat temizlik yapsanız gayet güzel olur bitti gitti.
Benim evimde hep dağınık,31 aylık kızım var topluyorum, uyuyor uyanıyor ev yine darmadağınık.1 odam oyuncaklarla dolu oyun odası göya ama o oyuncaklar durmuyorki odada. Bunun dısinda pek bir dağınıklığım olmaz,mutfağımı, banyomu vs genel anlamda temiz ve düzenli tutarım. Siz çalışıyorsunuz, bebeginiz küçük haliyle daha zor sizin için ama şunu söyleyebilirim, bir şeyi kullandıktan sonra yerine koymuyorsanız o ev dağılır. Ben buna azami dikkat ediyorum ve böylece dağınıklık sadece oyuncaklardan kaynaklı oluyor, eşinizde dağınıkmış buda dezavantaj sizin için, onuda ufak yyönlendirnelerle en azından kendi dağınıklığını toplamaya ikna edebilirseniz bir an önce iyi olur zira bebeğiniz yürüyüp oyuncaklarla oynamaya başlayınca cok daha kötü olur dağınıklığın boyutu.Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun
eski çorapla toz alma fikrine bayıldım:)bu da benden olsun
dolaplariniz icin dolap duzenleyicileri var onlardan kullana bilirsiniz
yatak odasinin, varsa salonun kapisini temizledikten sonra kilitleyin
bir odayi en azindan duzenli tutun ki misafir falan gediginde kurtarici olsun
mutfak cekmecelerinden plastik kap kacak ,cok gucuk seyler olmayan bi kac dolap disinda diger dolaplari cocuk kiliti ve ya iple baglayin
hem dolap duzenli kalir hem de cocuk tehlikeli seylerle oynamaz
sabah kalkar kalkmaz wc lavaboya fisfis temizleyici skin ise giderken carcabuk fircalayip sfonu cekin
eski giymediginiz temiz coraplardan toz almak icin ayirin
ise giderken car cabuk elinize eldiven gibi gecirip gorunen yerlerin tozunu alip kirliye atin
cok guzel toz aliyo
buyrun size calisan bayanlar icin temizlik programiyeni baslayanlar icin agir gele bilir ama belki bi kac tuyo isinize yarar
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lisan-bayanlar-icin-temizlik-programi.810126/