Çok dağınığım düzenli olamıyorum ama cok üzülüyorum lütfen tavsiye

bütün yük size kaliyorsa normal bi durum. Temizligi beraber yaparsanız ve kullandiklarinizi yerine koyarsaniz bi problem çıkmaz. Ama eşiniz yapmak istemiyorsa bi yardimci bayan cagirmayi teklif edersiniz

ben dün komple mutfagı temizledim canım çıktı dolap içleri dışları fırınlı ocak vs duvarlar yerler pencereler perde hepsi temizlendi silenecekler silindi yıkanacaklar yıkandı (ben yaz temziliğimi yeni yapıyorum havalar ancak ısındı)

bugünde komple yatak odam çamaşır dolabımın içi dışı çekmecelrim yatak dolabım vs silindi düzenlendi kışlıklar yazlıklar ayrıldı kaldırıldı makinaya çamaşır atıldı ütüleneckelr ayrıldı kuruyan çamaşırlar toplandı katlandı perdeler makinaya atıdlı camlar kapılar silindi
bugün ki tek sıkıntım çamaşır dolabımın arkasını temizleyemdim çok agır haraket ettiremiyorum eşimde sağolsun hiç yardımcı olmaz yerinden kımıldayacagı yok siz herzaman temizliyormusunz çamaşır dolabının arkasını altını ?heryer tertemiz oldu aklım orda kaldı ya
şimdi sırada salonum banyolar ve halılar kaldı of ne zaman bitecek bu yaz temziliği yaaa

Üzerinden çıkardığın an katla koy. Yemek yediğin an bulaşıkları masanı hallet. Kuruduğu an katla, ütülenecekleri ayır ve mümkün mertebe ütüle. Gece yatmadan dağınıklığını topla ki bir gün sonraya pek dağınıklığın kalmasın.Ben de dağınıklık görünce çıldıryorum. Sabah kalkarım kahvaltı etmeden ortalığı toplar akşamdan kalan bulaşığı yıkarım. Temizlik yaparken sağa sola sataşırım. Bak böylesi de kötü. En iyisi ortasını bulabilmek..

Ah bu temizlik düzen..takıntılı biriyim su anda salonda posette çocuklar in küçülen giysileri var yarın birine vereceğim. .iste o poset orada diye uyuyamiyom. dağınık duruyor diye. Heryer mis gibi bir tek o posete taktim
Benimki de hastalık derecesine variyo farkediyorum...takma bunlari olduğu yere kadar ne yapacan..sonra gece uyku uyuyamazsin benim gibi ,)

bi not defteri al (insan biseyleri yazdigi zaman beyine daha iyi yerlesiyo)
bi gün evini temizledikten sonra (ozaman insan daha hevesli oluyo etrafi temiz tutmaya) otur yapilacak isleri yaz, önce önemli olanlari, arkasinada ne zamana kadar yapilmasi gerektigini
mesela:
mutfak dolaplari temizlenecek (tarih)
ütü (tarih)
vs.

islerini yaptikca üzerini ciz, cizdikce bisey basardim diye devam edeceksin

aldigini yerine koy, canin istemese bile bunu yap düzenli bi sekilde yapinca aliskanlik haline geliyo bilincaltina yerlesiyo
belirli bi süreden sonra kendiliginden yapiyosun
azar azar yap, cocukda varmis zaten bütün isleri bi güne sigdiramazsin, sigdirsan bile bidahaki temizlikde gözünde büyür
belirli günlerde belirli odalari temizle mesela
bide temizlik yaparken müzik ac

X