• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çıkmazdayım

Allah razı olsun anlayan biri daha.. Şuan 33 yaşındayım ve ilkokulda yaşadığım bazı şeyleri asla unutmam ve bunu oğlum yaşayacak diye çok korkuyorum. Tüm bunların nasıl önüne geçerim diye derdime derman arıyorum.
Neyse biz anlayamadık demek ki, kusura bakmayın, kolay gelsin.

Ama anlamıcaklar sizde anlayamazdınız kabul edin bence daha fazla büyümeden destek alsın kendisi de bi rahatlasın çocuk

Şu hayatta en zor duygulardan biri kabul görmediğini hissetmek artık onay almak için ne lüzumsuz fedakarlıklar yapar oluyor insan ki yinede kabul göremiyor

Ben evlatlık olarak büyüyen bi insanım biyolojik ailemi de hiç tanımıyorum oğlunuzun kabul görme isteğini çok iyi anlıyorum kendi değerimi anlamam 35 yılımı aldı siz bilinçli davranırsanız bu kadar zaman almaz
İşte herkes kendi yaşadığını bilir öyle değil mi? Bende anne babası ayrı olan bir çocuktum ben 1 yaşındayken gitmiş babam..Hala annemle yaşıyorum. Zor herşey çok zor Allah yardımcımız olsun

Sevgili anne ogluna kocaman sevgiler gönderiyorum herseyden once cocuguna yanlışta yapsan dogruda yapsan ben hep yanındayım oglum senı cok seviyorum de cunku yavrunun her halıyle kabul gormeye ıhtıyacı var annesı tarafından ve ozguvenı sarsılmaya baslamıs cocugunuzun.

Sevgili anne ogluna kocaman sevgiler gönderiyorum herseyden once cocuguna yanlışta yapsan dogruda yapsan ben hep yanındayım oglum senı cok seviyorum de cunku yavrunun her halıyle kabul gormeye ıhtıyacı var annesı tarafından ve ozguvenı sarsılmaya baslamıs cocugunuzun.
Çok teşekkür ederim.. İşte bunu düşünmemesi için ona karşı davranışlarıma o kadar dikkat ediyorum ki

Çocuklarda özgüveni etkileyen en temel sebeplerden bir tanesi sevgi eksikliğidir. Özellikle şiddet gören, yeterince sevildiğini hissetmeyen, huzurlu bir aile ortamında yetişmeyen çocuklarda özgüven eksikliği sıkça görülmektedir. Kardeşleri ve arkadaşlarıyla sürekli kıyaslanan, kendileri ile alay edilen çocuklarda da özgüven eksikliği oluşur. Annenin aşırı koruyucu tavrı, baskısı, aşırı titiz tutumları çocuğun kendine güven duymasını olumsuz yönde etkiler. (Bu bır alıntı ınternetten uzmanından)

Onların dediklerini yapmazsa dışlanacağını düşünüyor gerçekten bunu anlamadınız mı? kimse oynamıyor diye şikayet edip üzülüyordu şimdi o koşmalı oyun da şöyle zombi oluyorlarmış sürekli benim oğlumu korkutup sonra da ceza veriyorlarmış. nasıl anlatabilirim ki.. bir çok kişi benim iyi olmadığımı söylemiş sanırım ifade edemedim.. amacın dışına çıktı
Ben kast ettiğinizi anladım. İlkokul döneminde maalesef bu tarz dışlanma durumları olabiliyor. Ben de yaşamıştım maalesef. Öğretmen yeterli müdahale de bulunamıyor muhtemelen. Oğlunuz okulda bu tarz şeyler yaşadığı için fevrileşmiş olabilir.

Ben kast ettiğinizi anladım. İlkokul döneminde maalesef bu tarz dışlanma durumları olabiliyor. Ben de yaşamıştım maalesef. Öğretmen yeterli müdahale de bulunamıyor muhtemelen. Oğlunuz okulda bu tarz şeyler yaşadığı için fevrileşmiş olabilir.
Öğretmeni çok severdim ama bu sorunlar üst üste gelmeye başladığında yetersiz kaldığını düşünüyorum bende maalesef..

Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese.. İnanın şuan çok kötüyüm.. Oğlum 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor. Herkes çocuğunu tanır değil mi? Ne yapıp yapmayacağını bilir en azından? Ben bu okula başladığından beri hep sorun yaşadım özellikle 2. dönem.. Normalde oğlum ''Oha'' kelimesini duysa '' Anne küfür etti'' diye gelir söyler son derece üzgün bir şekilde.. Ama nedense okulda küfür ediyormuş, söz dinlemiyormuş vs vs........ ilk dönem okumayı ilk çözen çocuk, ilk dönem en başarılı çocuk, ilk dönem en akıllı çocuk...... gitti bu geldi.. ben inanamıyorum yaşadıklarıma.. okulda küfür eden edene, birkaç yabancı çocuk da var onlar felaket, tükürenler vs.. veliler üstüme geliyor senin oğlun şunu yapmış bunu yapmış bıktım!!! arkadaşlar bunlar çok tehlikeli insanı çocuğuyla bile düşman eder.. 2 hafta önce oğlum bir arkadaşını itmiş görenler öğretmene söylemiş oğlum da yalan söylüyorlar diye günlerce konuşmuş.. neyse ben bir şekilde doğruyu öğrendim ve gerçekten itmiş sonra bana dedi ki '' anne onlar her şeyde beni suçluyor şimdi de ben onlara yalancı demek istedim ne olduğunu anlasınlar diye'' bakar mıısnız? sonra velilere ve öğretmene durumu anlattım ama şimdi bunu kullanıyorlar..'' senin oğlun yapıyor yapmadım diyor, yalan söylüyorlar diyor'' diye açıklama yapıyorlar.. umarım anlatabildim.. ne olur bir yol gösterin .
25 yaşındayım
Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese.. İnanın şuan çok kötüyüm.. Oğlum 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor. Herkes çocuğunu tanır değil mi? Ne yapıp yapmayacağını bilir en azından? Ben bu okula başladığından beri hep sorun yaşadım özellikle 2. dönem.. Normalde oğlum ''Oha'' kelimesini duysa '' Anne küfür etti'' diye gelir söyler son derece üzgün bir şekilde.. Ama nedense okulda küfür ediyormuş, söz dinlemiyormuş vs vs........ ilk dönem okumayı ilk çözen çocuk, ilk dönem en başarılı çocuk, ilk dönem en akıllı çocuk...... gitti bu geldi.. ben inanamıyorum yaşadıklarıma.. okulda küfür eden edene, birkaç yabancı çocuk da var onlar felaket, tükürenler vs.. veliler üstüme geliyor senin oğlun şunu yapmış bunu yapmış bıktım!!! arkadaşlar bunlar çok tehlikeli insanı çocuğuyla bile düşman eder.. 2 hafta önce oğlum bir arkadaşını itmiş görenler öğretmene söylemiş oğlum da yalan söylüyorlar diye günlerce konuşmuş.. neyse ben bir şekilde doğruyu öğrendim ve gerçekten itmiş sonra bana dedi ki '' anne onlar her şeyde beni suçluyor şimdi de ben onlara yalancı demek istedim ne olduğunu anlasınlar diye'' bakar mıısnız? sonra velilere ve öğretmene durumu anlattım ama şimdi bunu kullanıyorlar..'' senin oğlun yapıyor yapmadım diyor, yalan söylüyorlar diyor'' diye açıklama yapıyorlar.. umarım anlatabildim.. ne olur bir yol gösterin .
Küfür derken hakaret olarak mı yoksa bildiğimiz küfürler mi? Yani bana bi tık normal geldi ama bi anda değişmesi tabi yaşadğı bir sıkıntı olabilir. Biz çocukkende herkes birbirine hakaret ederdi özellikle erkekler ama öğretmenler duymazdı asla. Bende maalesef ki küfürlü iğrenç denilecek seviyede çirkin üslubun olduğu bir ortamda büyüdüm maalesef fakat arkadaşlarım hala dalga geçer hiç küfür etmiyorum diye :) bu yüzden belki kavga esnasında ona arkadaşları çok fazla küfür ettiyse o da bunu onlara söylemiş olabilir. Çok fazla psikologluk bir durum olduğunu düşünmüyorum şahsen ben öğretmen olsam böyle bir sıkıntı son bulmuyorsa takip ederdim ya da ettirirdim hocalarda eskisi gibi ilgilenmiyor tabi bakıcılık yapsınlar demiyorum ama bazen problemi çözebilmek içinde uğraşmak gerek rehberlik hocaları hele hiç hiç konuşmuyor :D

Cocugunuz dislaniyorsa okulunu degistirin. Bir kere dislanan cocugu diger cocuklar daha sonradan aralarina almak istemiyorlar. Siniflarda havali kisiler oluyor caliskan hocanin begendigi kisiler oluyor bir de dislanan ve kimsenin arkadas olmak istemedigi kisiler. Ucuncu gruptaki bir iki kisi hakkinda diger cocuklar genelde dedikodu yapip onu kotulerler. Bu cocuklarin iletisim becerilerini artiran bir olay. Ama olan o dislanan cocuga oluyor. Benim bir arkadasim bu sekilde basit sebeplerle ilkokul ve ortaokul hayati boyunca dislandi. Hep ayni siniftaydi. Ortasonda da intihara kalkisti. Sebebi de sinifta hic arkadasinin olmamasi ve bir hoca onu cok kotu azarladiginda kimse onu avutmaya gelmemisti.

Dediğim gibi şuan 7 yaşında.. 3,5 yaşında anne baba ayrılığı yaşadı. pedagogla daha önce görüştük çok akıllı sorun yok demişti devam ettik bir süre bıraktık. şimdi tekrar bakıyorum. Benim asıl sorum şu; bu velilerle nasıl başa çıkabilirim? okul mu değiştirsem? sorunu nasıl çözerim. anlattığım kadar basit değil çok takıyorum. çocuğum öz güvenini yitirecek şeyler yaşıyor.
Peki itip kakilan tukurulen o çocuklar öz guvenleriyle ilgili neler yasiyodur? Hiç bı açıdan baktınız mı? Velilerle nasıl baş ederim veya okulu mu degissem diye dusuneceginize çocuğunuzdaki olumsuz durumlari duzeltmeye çalışın bence. Çünkü bunu değiştirmediğinz sürece 10 okul degisseniz de boş. 11.de yine aynı şeyi yaşarsınız. Tabi o süre içinde kaç çocuk sizin cocugunuzun davranışları yüzünden olumsuz etkilenir Allah bilir 🤷 inşallah çocuğumun ileride kendi gibi arkadaşları olur 🙏 böyle konulari gördükçe çok üzülüyorum itip kakan, tüküren çocuklar illa ki bı arkadasina yapıyor bunu diye..

Back