• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çıkmazdayım

Son 3 haftadır hiç hoşuma gitmiyor çok sıklaştı bu tür şikayetler, imalı sözler, bakışlar.. Evde görseniz çocuğu bu mu yapıyor dersiniz.
Evet evde görüyorsunuz çocuğu, okulda ne yaptığını bilmiyorsunuz, bence herkes aynı şeyi söylüyor ise bir durup düşünmek lazım, kimse durduk yere bu yaşta çocuğu topluca hedef göstermez. Belki yalnız buyuttugunuz için aşırı vicdan yapıyorsunuz, birşeyleri görmezden geliyorsunuz, ne sizin çocuğunuz komple masumdur ne diğerleri, buna emin olun. Bu kadar şikayet alsam bir durup düşünürüm ben. Benim çocuğum yapmaz da demem asla.

Dediğim gibi şuan 7 yaşında.. 3,5 yaşında anne baba ayrılığı yaşadı. pedagogla daha önce görüştük çok akıllı sorun yok demişti devam ettik bir süre bıraktık. şimdi tekrar bakıyorum. Benim asıl sorum şu; bu velilerle nasıl başa çıkabilirim? okul mu değiştirsem? sorunu nasıl çözerim. anlattığım kadar basit değil çok takıyorum. çocuğum öz güvenini yitirecek şeyler yaşıyor.
Okula başlayınca anne baba ayrılığı nüksetmiş belli ki.Bakıyor herkes anne babası ile ilgili konuşuyor okul çıkışı babaları alıyor vs ise psikolojik olarak etkilenmiştir çocuk.

Beni anlayan biri ........
Siz olaya objektif bakmak gibi bi dusuncede değilsiniz bence. Hepimizin çocuğu var. İnanın çocukların hepsi evde anne babayla farklı, okulda arkadaşlarıyla farklı. Evde kuzu görünen dışarda kök sokturebiliyor.

Arkadaşlar ben çocuğum yapmaz demiyorum bunları yaşıyor olmamıza üzülüyorum. Babası hiçbir şekilde ilgilenmiyor aramıyor sormuyor görmüyor. Okul başladığında görüştüler en son o kadar. O günden beri ne aradı ne sordu. Zaten en çok o ben üzüyor üstüne bu tür şeyler bende yıprandım. ne yapacağımı şaşırdım .

Amacim size bilmislik taslamak degil, sadece fikrimi soyleyecegim. Ben ilkokulda Ingilizce ogretmeniyim ve 4,5 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Bunlardan edindigim tecrubeye gore cocuklar yetiskinlerin zayif noktalarini kullanmayı cok iyi biliyorlar. Oglunuz bir sebepten oturu sizden daha cok ilgi bekliyor. Hayatinizda onu rahatsiz eden ve guvensiz hissettiren bir degisim olmus ve oğlunuz bununla bas edemedigi icin size daha cok ihtiyac duyuyor. Sanırım bu beklentisi tam karsilanmadigindan okuldaki davranışlarina yansıtmış. Bunun sonucunda sizin ilginizi bu sekilde cekebildigini anlayinca boyle de devam etmis. Bu ilgiyi kaybetmemek adina bu davranislari artarak devam etmis, hatta yalan söyleyerek ya da duygu somurusu yaparak sizi elinde tutuyor. Oglunuzun kendini acindirarak anlattigi seylere onun istedigi gibi tepki vermek yerine daha mantikli yaklassaniz bu taktiginin artik ise yaramadigini anlayip vaz gececek ama sizin duygusal tarafiniz agir basiyor. Boyle yaklasmaya devam ederseniz oglunuzun bu davranislari cok buyuk ihtimalle kalici olacaktir. Once kendinizi degistirmelisiniz bence.
Çok haklısınız aynı fikirdeyim elimden geldiğince ilgileniyorum. 1 haftadır hastayım ilglilenemedim bugün biraz toparlandım ama onun dışında genel olarak ilgilenirim, konuşurum, dertleşiriz. Sır arkadaşım der bana.. Ben sanırım son günlerde daha bir duygusal oldum :(

Arkadaşlar ben çocuğum yapmaz demiyorum bunları yaşıyor olmamıza üzülüyorum. Babası hiçbir şekilde ilgilenmiyor aramıyor sormuyor görmüyor. Okul başladığında görüştüler en son o kadar. O günden beri ne aradı ne sordu. Zaten en çok o ben üzüyor üstüne bu tür şeyler bende yıprandım. ne yapacağımı şaşırdım .
Sorun bu iste. Baba neden ilgilenmiyor? Siz arayip bu durumu anlattiniz mi? Cocugundan da mi bosanmis? 😡

Sorun bu iste. Baba neden ilgilenmiyor? Siz arayip bu durumu anlattiniz mi? Cocugundan da mi bosanmis? 😡
Babası bu hayatta tanıyıp tanıyabileceğim en gamsız merhametsiz insan.. asla muhattap olmuyorum. Nafaka da ödemez bir sürü birikti. Onun için de aynı konu açacağım. İcra açtım cezaevine almamışlar covid dolayısıyla.. O kadar çok birikti ki artık tek başıma mücadele etmekten yoruldum. Nafaka ödese en azından çocuğuma oyun terapisine götürürüm ama çok uçuk rakamlar :(

Muhtemelen bunun hırsını alıyor. Oyüzden uzmandan destek alması lazım çocuğa kimsenin bişi dediği yoktur eminim
Sorun sizin velilerden diğer çocuklardan bu anlayışı beklemeniz
Hem anne hem baba olmak çok zor Allah yardımcınız olsun

Muhtemelen bunun hırsını alıyor. Oyüzden uzmandan destek alması lazım çocuğa kimsenin bişi dediği yoktur eminim
Sorun sizin velilerden diğer çocuklardan bu anlayışı beklemeniz
Hem anne hem baba olmak çok zor Allah yardımcınız olsun
Evet bazen içimden '' keşke beni anlasanız'' diye geçirmiyor değilim onlar konuşurken.. :( :(
Sağolun.

Babası bu hayatta tanıyıp tanıyabileceğim en gamsız merhametsiz insan.. asla muhattap olmuyorum. Nafaka da ödemez bir sürü birikti. Onun için de aynı konu açacağım. İcra açtım cezaevine almamışlar covid dolayısıyla.. O kadar çok birikti ki artık tek başıma mücadele etmekten yoruldum. Nafaka ödese en azından çocuğuma oyun terapisine götürürüm ama çok uçuk rakamlar :KK43:

ne kadar istiyorlar terapi için ?

Ben de mi bir problem var buradakilerde mi ben niye konu sahibinin demek istedigini anliyorum da diger uyeler surekli tersini anlıyor

Benim anladığım oğlu başta gayet iyi bir öğrenciyken ikinci dönem küfür kavga eden birine dönüşmüş ilk başta veli inanmamış ama daha sonra iten kişinin oğlu olduğunu öğrenmiş ve velilere öğretmenine hatalı olanin oglu oldugunu söylemiş aciklama yapmis. (BENIM OGLUM ASLA YAPMAZCIK BIR ANNE OLSA GIDIP OGRETMEN VE DIGER VELILERLE KONUSMAZDI) Hatasını kabul ettiğini gören veliler konu sahibinin üzerine gitmis yani adı çıkmış dokuza inmez sekize olmuş ve her bir kötü olayda direkt olarak bu çoçuk suçlanmıs ve konu sahibinin ustune gidilmiş

Bu degil mi konu sahibinin anlatmak istedigi nerden cikardiniz benim oglum yapmaz dedigini falan zaten kadin yaptigi icin uzulmus ve uzerine veliler geldigi icin darlanmis konu acmis.

Bence de ilk basta yardim alin pedagog daha iyi yonlendirir okul degistirin derse degistirirsiniz onun haricinde cocugunuzla etkinlik yapsaniz kurslara falan gondersiniz
Ozguven kazansin
Ilkokulda cocuklarin birbirine yaptigi mobing insan psikolojinde cok buyuk yeri vardir gelecegini de buyuk oranda etkiler karakterini de.
Iclerine alsin diye cirpiniyor cocukcagiz belli

Bu durum çocuğun, içinde duygu dünyasında baya üzüntü veriyor olabilir ve tabi, yetişkinler gibi derdini de anlatamıyor olabilir. Birr uzmanla görüşmek kısa sürede herşeyi Çözebilir

Ben de mi bir problem var buradakilerden mi ben niye konu sahibinin demek istedigini anliyorum da diger uyeler surekli tersini anlıyor

Benim anladığım oğlu başta gayet iyi bir öğrenciyken ikinci dönem küfür kavga eden birine dönüşmüş ilk başta veli inanmamış ama daha sonra iten kişinin oğlu olduğunu öğrenmiş ve velilere öğretmenine hatalı olanin oglu oldugunu söylemiş aciklama yapmis. (BENIM OGLUM ASLA YAPMAZCIK BIR ANNE OLSA GIDIP OGRETMEN VE DIGER VELILERLE KONUSMAZDI) Hatasını kabul ettiğini gören veliler konu sahibinin üzerine gitmis yani adı çıkmış dokuza inmez sekize olmuş ve her bir kötü olayda direkt olarak bu çoçuk suçlanmıs ve konu sahibinin ustune gidilmiş

Bu degil mi konu sahibinin anlatmak istedigi nerden cikardiniz benim oglum yapmaz dedigini falan zaten kadin yaptigi icin uzuus ve uzerine veliler geldigi icin darlanmis konu acmis.

Bence de ilk basta yardim alin pedagog daha iyi yonlendirir okul degistirin derse degistirirsiniz onun haricinde cocugunuzla etki lik yapsaniz kurslara falan gondersiniz
Ozguven kazansin
Ilkokulda cocuklarin birbirine yaptigi mobing insan psikolojinde cok buyuk yeri vardir gelecegini de buyuk oranda etkiler karakterini de.
Iclerine alsin diye cirpiniyor cocukcagiz belli
Allah razı olsun anlayan biri daha.. Şuan 33 yaşındayım ve ilkokulda yaşadığım bazı şeyleri asla unutmam ve bunu oğlum yaşayacak diye çok korkuyorum. Tüm bunların nasıl önüne geçerim diye derdime derman arıyorum.

Evet bazen içimden '' keşke beni anlasanız'' diye geçirmiyor değilim onlar konuşurken.. :KK43: :KK43:
Sağolun.
Ama anlamıcaklar sizde anlayamazdınız kabul edin bence daha fazla büyümeden destek alsın kendisi de bi rahatlasın çocuk

Şu hayatta en zor duygulardan biri kabul görmediğini hissetmek artık onay almak için ne lüzumsuz fedakarlıklar yapar oluyor insan ki yinede kabul göremiyor

Ben evlatlık olarak büyüyen bi insanım biyolojik ailemi de hiç tanımıyorum oğlunuzun kabul görme isteğini çok iyi anlıyorum kendi değerimi anlamam 35 yılımı aldı siz bilinçli davranırsanız bu kadar zaman almaz

Back