Çok çıkmazdayım

Yani her gün bir vukuat oluyor ve her gün bir veliyle münakaşaya mı giriyorsunuz. Hadlerini aşıp fazla müdahil mı oluyorlar size yoksa kendilerince haklı gerekçelerle mı üzerinize geliyorlar
Hergün olmuyor tabii ki ama 3 haftadır sıklaştı bende patlamaktan korktuğum için buraya yazdım. Mesela oğlum diyor ki şu küfür etti (arkadaşının adını söylüyor) bugün o arkadaşının annesi yazmış benm oğlumun küfür ettiğini bende dedim ki senin oğlun da küfür etmiş vs. Benim oğlum etmez ama senin oğlun yapıp yapıp yapmadım diyor hatırlatırım dedi çok üzülüyorummmmmmmm

Oğlumun sınıfında iki çocuk var ilk günden 4 yıl bitiyor hep aynı birinin annesi çok pasif birinin de çok kardeşi var anne yetemiyor bu çocuklar 4 yıldır aynı her türlü itme vurma sınıfa zarar verme değişmediler çünkü her şikayette veliler çocuk bu yapar ama çok hareketli gibi sebepler sunuyor kabul etmiyor çocuğunun uyumsuzluğunu Çözümsüzlükte burda başlıyor zaten imkanınız varsa değişin okul bakalım sonuç ne olacak

Oğlunuz kendi yaptıklarını arkadaşları yapmış gibi size anlatıyor olabilir mi? Küfür eden kendisi olduğu halde x küfür etti demiş olabilir sanki size.

Çocuktan ziyade önce sizin profesyonel yardım almanız gerekiyor. 6-7 yaş arası sıklıkla görülen basit sorunları ve tepkileri bile tamamen okuldan kaynaklı çoook büyük problemler gibi anlatmışsınız bu yorumda. Diğer konularda da yanlış tepkiler verip çocuğu da yanlış yonlendirdiginizi düşünüyorum.Velilerden , hatta çocuğunuzdan önce kendinizi duzeltmeniz gerekiyor.

söylemek istediğinizi anlamadım. Olay şuan itmek değil zaten arkadaşlar çok önce oldu bu
Arkadaşları tarafından onay bekleyip oyuna katılıp düşmesi mi diyorum çok içselleştiriyorsunuz bakarmışsınız yaşadığı psikolojiye falan yani bunda üzülecek bi durum göremedim

Oğlunuz kendi yaptıklarını arkadaşları yapmış gibi size anlatıyor olabilir mi? Küfür eden kendisi olduğu halde x küfür etti demiş olabilir sanki size.
Hayır bugün sordum oğlum ... arkadaşına küfür ettiğini duymuşlar doğru mu dedim. ,'' hayır asla anne o sınıf başkanı hem öğretmen yokken o öğretmen asla demedim ama o bana etmişti oha ve lan demişti'' diyor

Tamam da çocuğunuzun doğru söylediğine nasıl bu kadar eminsiniz onu soruyorum.

Arkadaşları tarafından onay bekleyip oyuna katılıp düşmesi mi diyorum çok içselleştiriyorsunuz bakarmışsınız yaşadığı psikolojiye falan yani bunda üzülecek bi durum göremedim
Onların dediklerini yapmazsa dışlanacağını düşünüyor gerçekten bunu anlamadınız mı? kimse oynamıyor diye şikayet edip üzülüyordu şimdi o koşmalı oyun da şöyle zombi oluyorlarmış sürekli benim oğlumu korkutup sonra da ceza veriyorlarmış. nasıl anlatabilirim ki.. bir çok kişi benim iyi olmadığımı söylemiş sanırım ifade edemedim.. amacın dışına çıktı

Yani sizin anlattiginizdan çıkan, sınıfta herkes kötü, küfrediyor, tukuruyor, oğlunuza kötü davranıyor, ceza veriyor, velilerin hepsi ise herşeyi sizin cocugunuzun yaptığını söyleyip size cephe alıyor, doğru mu?

Çocuğunuza diğer çocuklara vurmaması ve itmemesi konusunda konuşun, çok fazla büyütmeyin çocuk daha. Eğer devam ederse uzmana götürün.

Siz de eğer dikkatli bir anneyseniz çocuğunuzun hal ve hareketlerinden doğruyu söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz.
Ama siz anlayamamışsınız. Arkadaşını itmediğini söylediğinde inanmışsınız. Çocuğun bir sıkıntısı olduğunu da kabullenmiyorsunuz. Sadece okul ortamına, arkadaşlarına falan bağlıyorsunuz durumu.

Amacim size bilmislik taslamak degil, sadece fikrimi soyleyecegim. Ben ilkokulda Ingilizce ogretmeniyim ve 4,5 yasinda anaokuluna giden bir oglum var. Bunlardan edindigim tecrubeye gore cocuklar yetiskinlerin zayif noktalarini kullanmayı cok iyi biliyorlar. Oglunuz bir sebepten oturu sizden daha cok ilgi bekliyor. Hayatinizda onu rahatsiz eden ve guvensiz hissettiren bir degisim olmus ve oğlunuz bununla bas edemedigi icin size daha cok ihtiyac duyuyor. Sanırım bu beklentisi tam karsilanmadigindan okuldaki davranışlarina yansıtmış. Bunun sonucunda sizin ilginizi bu sekilde cekebildigini anlayinca boyle de devam etmis. Bu ilgiyi kaybetmemek adina bu davranislari artarak devam etmis, hatta yalan söyleyerek ya da duygu somurusu yaparak sizi elinde tutuyor. Oglunuzun kendini acindirarak anlattigi seylere onun istedigi gibi tepki vermek yerine daha mantikli yaklassaniz bu taktiginin artik ise yaramadigini anlayip vaz gececek ama sizin duygusal tarafiniz agir basiyor. Boyle yaklasmaya devam ederseniz oglunuzun bu davranislari cok buyuk ihtimalle kalici olacaktir. Once kendinizi degistirmelisiniz bence.

Arkadaşlarından onay beklediğini yazdım zaten

Ben sadece sizin lüzumsuz bi koruma içgüdüsünde olduğunuzu düşünüyorum kendi çocuğunuz için olan hassasiyetinizi diğer çocuklar için göremedim itmiş ama bişi olmamış görmezden geliniversin der gibi

Herkesin çocuğu değerli herkes uyaracak çocuğunu ben çocuğumun hatası görmezden gelinsinn istemem çünkü bu daha büyük hatalara sebep olur

Okulu değiştirdiğinizde hak vereceksiniz çünkü asıl değişmesi gereken sizin tutumunuz

Son 3 haftadır hiç hoşuma gitmiyor çok sıklaştı bu tür şikayetler, imalı sözler, bakışlar.. Evde görseniz çocuğu bu mu yapıyor dersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…