Cok caresizim. Nolur akil verin..

Kv benim detarjana pahalı diyorsa;

Ben onu uygun gördüm.
Eşimle beraber gidip aldık.
Bu daha iyi temizliyor.

Fazla para harcadığımı ima ediyorsa ve şirret kavgaysa;

Senin rızkından kısmıyoruz, derdin ne?
Oradan biriktiğimle zengin mi olacağım, derdim zenginlik olsaydı zengin koca bulurdum.

Ortamlarda eşinizin sizi savunmasını beklemeyin kendi cevabınızı kendiniz verin yani, bunu illa bağıra çağıra yapmak zorunda değilsiniz ucuz olsun ne var??? diye lafı uzatıyorsa uzatsın. Herkesin temizliği kendine diyip susun, ne diyecek ki o zaman?

Kirmizi yaptigim yeri çok beğendim:KK9: kesinlikle bunu soyleyin artik apisip kalir heralde bu lafin ustune bisey diyemez:KK53:

Uzun yazicam icimi dokmem lazim paylasmam lazim her yerimden yara cikti hastalik hastasi olucam yoksa..
1.5 yillik evliyim 3 aylikda oglum var. Esimle uzaktan akrabayiz daha once hic gormemistim annesi beni gormus cok begenmis istemeye geldi. Ailecek yok dedik cok gelip gitti cok ugrasti kismetmiste oldu.esimin isi nedeniyle baska sehirdeyiz Evliligimizin 3.ayi geldiler yanimiza ben daha yeni mezun olmustum yeni yeni yemek yapmaya basladim elimden geldigi kadar yaptim 5 gun durup gittiler. Sonra hamile kaldim serumla beslendim evimde duramadim koktu memlekeye gittim 2 ay kaldim bunun sadece 20 gunu kaynanamlarda kaldim. Cok kotuydum surekli yatmam gerekiyodu cok kusuyodum. Kayinbabamin yaninda yatip kalkamiyodum kaynanam surekli mutfaga cagiriyodu beni birakin mutfaga girmeyi yemek kokusuna dayanamiyodum.. Hic umursamadi bende ailemlerin yaninda kaldim. Daha sonra yazin memlekete erken gittim kaynanamlarin yaninda kaliyim gonulleri olsun diye 1.5ay kaldim hic aileme gitmedim. 6 aylik hamileydim bana surekli is gordurdu. Laf etti cok titiz bi insan hicbi yaptigimi begenmedi.akrabalarinin yaninda bana kalk yuru git emir cumleleri kullandi. Ben sessiz bi insanim hep icime attim. Herkes hamile hamile yorma kızı yazik derken o yok yok bisey olmaz git geri yuru dedi.

Bende surekli esime yuzumu astim annen soyle annen boyle derken derken oda doldu en sonunda kaynanam ben esim tartistik bana. Sen oglumun parasini yiyosun ev hanimisin konusmaya hakkin yok dedi. Oglumun basini yaktim felan borsuru laf dedi.agladim esimde braz bana braz annesine hak verdi. Ama benim yanimda durmasi gerekirdi. Nyse doguma yakin geldi. Son gunumde evi supurdum.banyo mutfak yikadim yardim etmek yerine iyi egil iyi temizle dedi koca karnimla eğilip temizledim.

Esim aldi elimsen yapti ne temiLigi yapiyosun brak yazik sana dedi genede bi laf edip ben yaparim yarim kalmasin diyemedi. Dogum yaptim ne cocugu kucagima verdi ne altini degistir ilk gunden ayaga kalktim dikislerimle gelene gidrne ben hizmet etrim hicmi vicdani sizlamadi aceba l. 3 gun durdu gitti. Ogluma kaynababam benm ismim konulacak dedi bende yaninada benm ismim konulsun dedim yok dedi.. Nyse rica minnet kabul ettirdim 2 isim oldu bu seferde arsa demixekmisim ogluma babamon ismini kullanicakmisim. Kendi ogluma istedigim ismiyle hitap edemiyorum 3 aylik oldu oglum hala onlarn yaninda diyemiyorim cok zoruma gidiyo. Sessizligime sinir oluyorum cvp veremiyorum..

Evimdeki deterjana kdar karisiyo almam deyincede kptuluyo beni surekli sen ev hanimisin deyp duruyo disim cekildi taktiricam 500€ dedi doktor. Hemen esime demiski dissiz dursada olur nplucak sanki diyomus.. Onu bile cok goruyo bana hic bi yaptgmi begenmiyo napican ben esimde surekli askim tamam desen nplurki sende babamin ismini kullan hep benden adim bekliyo hep ben sozlerine gidiyim istiyo. Oblisans mezunuyum aofdende devam ediyorum sirf kaynanam sussun diye.. Nasil tavir sergilemem lazim benim.. Esime hakli oldgumu nasil gosterebilirim. Kaynanamin bana karismasindan artik naisl vzgeciririm akil verin nolr yoksa evliligimi bitiricem cok takiyprum kafaya 3 aylik oglum var. Esimle mutluyum ama annesii mahvediyo beni
.. Ve esim bunu gormuyo..
Kaynanamın hiç mi vicdanı yok diyorsun da,senin vicdanın kendine bu kötülüğün yapılmasına nasıl izin veriyor.
Başta kendini kendin koruyacaksın.
Kocan bunlara müsade etmeyecek.
Sen aciz misin,büyük kusurlumusun köle misin hizmetçimisin nesin.
Ne diye böyle ezik davranıyorsun.Ne diye milletin gözüne gireceğim iyi olsun diye sessiz kalıyorsun.EN BÜYÜK SUÇLU SENSİN.SONRA KOCAN

Uzun yazicam icimi dokmem lazim paylasmam lazim her yerimden yara cikti hastalik hastasi olucam yoksa..
1.5 yillik evliyim 3 aylikda oglum var. Esimle uzaktan akrabayiz daha once hic gormemistim annesi beni gormus cok begenmis istemeye geldi. Ailecek yok dedik cok gelip gitti cok ugrasti kismetmiste oldu.esimin isi nedeniyle baska sehirdeyiz Evliligimizin 3.ayi geldiler yanimiza ben daha yeni mezun olmustum yeni yeni yemek yapmaya basladim elimden geldigi kadar yaptim 5 gun durup gittiler. Sonra hamile kaldim serumla beslendim evimde duramadim koktu memlekeye gittim 2 ay kaldim bunun sadece 20 gunu kaynanamlarda kaldim. Cok kotuydum surekli yatmam gerekiyodu cok kusuyodum. Kayinbabamin yaninda yatip kalkamiyodum kaynanam surekli mutfaga cagiriyodu beni birakin mutfaga girmeyi yemek kokusuna dayanamiyodum.. Hic umursamadi bende ailemlerin yaninda kaldim. Daha sonra yazin memlekete erken gittim kaynanamlarin yaninda kaliyim gonulleri olsun diye 1.5ay kaldim hic aileme gitmedim. 6 aylik hamileydim bana surekli is gordurdu. Laf etti cok titiz bi insan hicbi yaptigimi begenmedi.akrabalarinin yaninda bana kalk yuru git emir cumleleri kullandi. Ben sessiz bi insanim hep icime attim. Herkes hamile hamile yorma kızı yazik derken o yok yok bisey olmaz git geri yuru dedi.

Bende surekli esime yuzumu astim annen soyle annen boyle derken derken oda doldu en sonunda kaynanam ben esim tartistik bana. Sen oglumun parasini yiyosun ev hanimisin konusmaya hakkin yok dedi. Oglumun basini yaktim felan borsuru laf dedi.agladim esimde braz bana braz annesine hak verdi. Ama benim yanimda durmasi gerekirdi. Nyse doguma yakin geldi. Son gunumde evi supurdum.banyo mutfak yikadim yardim etmek yerine iyi egil iyi temizle dedi koca karnimla eğilip temizledim.

Esim aldi elimsen yapti ne temiLigi yapiyosun brak yazik sana dedi genede bi laf edip ben yaparim yarim kalmasin diyemedi. Dogum yaptim ne cocugu kucagima verdi ne altini degistir ilk gunden ayaga kalktim dikislerimle gelene gidrne ben hizmet etrim hicmi vicdani sizlamadi aceba l. 3 gun durdu gitti. Ogluma kaynababam benm ismim konulacak dedi bende yaninada benm ismim konulsun dedim yok dedi.. Nyse rica minnet kabul ettirdim 2 isim oldu bu seferde arsa demixekmisim ogluma babamon ismini kullanicakmisim. Kendi ogluma istedigim ismiyle hitap edemiyorum 3 aylik oldu oglum hala onlarn yaninda diyemiyorim cok zoruma gidiyo. Sessizligime sinir oluyorum cvp veremiyorum..

Evimdeki deterjana kdar karisiyo almam deyincede kptuluyo beni surekli sen ev hanimisin deyp duruyo disim cekildi taktiricam 500€ dedi doktor. Hemen esime demiski dissiz dursada olur nplucak sanki diyomus.. Onu bile cok goruyo bana hic bi yaptgmi begenmiyo napican ben esimde surekli askim tamam desen nplurki sende babamin ismini kullan hep benden adim bekliyo hep ben sozlerine gidiyim istiyo. Oblisans mezunuyum aofdende devam ediyorum sirf kaynanam sussun diye.. Nasil tavir sergilemem lazim benim.. Esime hakli oldgumu nasil gosterebilirim. Kaynanamin bana karismasindan artik naisl vzgeciririm akil verin nolr yoksa evliligimi bitiricem cok takiyprum kafaya 3 aylik oglum var. Esimle mutluyum ama annesii mahvediyo beni
.. Ve esim bunu gormuyo..
İçim daraldı. Ama kvalidenden değil senin pasifliğinden.
Sen o kadar çok kırılmasınlar, bir şey demesinler, laf olmasın diye kendi istemediğin ama onların istediği şeyi yaparsan onlar snein görevin haline döner ve hep öyle hatta daha fazla beklerler.
kendin olmayı bilmediğin sürece başına daha fazlası gelecektir.

Arada kalmak ne kötü :KK12: eşine şikayet etsen ana babasına laf söyletmez çoğu kendileri de çözemez zaten, sessiz kalsan sen eziliyosun içine ata ata hasta olucan, kaynana cevap versen çirkef derler eşler de der saygısızlık yapma onlar büyük... ımmm bu durumda ezilmek yerine dediğimi yaptırma yoluna giderdim heralde çünkü her halukarda olmuyo hiç biri, iki ismiyle çağır sende ne var bunda kimliğinde öyle yazmıyo muydu neticede.. özellikle onların yanında yap hatta.. benim görümcem kaynanasının yazdırdığı ismi mahkemede kimlikten sildirdi, anneler isterse sildirebiliyo valla seslerini çıkaramazlar alışcaklar senin koyduğun isme :KK49: azcık çıkar sesini içime atıyorum diyosun nereye kadar atıcan acaba, bu kadın oğlunu büyütürkende hep kendi kurallarıyla yönlendircek seni herşeye karışıyo baksana, değişim iyidir değiştir kendini :KK25:

Hangi sehirdesiniz bence esinizi ikna edip psikologa gidin o zaman esiniz de duzelir esinizde bitiyor annesine ezdirmeyecek ben esimin ailesinden deger gormedim aramadilar sormadilar esim ara diye baski yapardi cok bunaldigimda psikolga gittim agladim esime karsimda yikilmis bir bayan var ailenizle gorusmek zorunda degil dedi sonrasinda esim hic ara demedi iki yildir tik yok kimseden evliligin ilk bes yili zordur aileler zorlastirir yildirma politikasi uc maymunu ounayin duymadim gormedim bilmiyorumesinizle aranizi bozmayin inadina ailesinin yaninda mutlu iyi olun esinizle kaynanalat hep boyle kiskanir ogullarini bebeginize Allah saglik uzun omur versin

Kaynanamın hiç mi vicdanı yok diyorsun da,senin vicdanın kendine bu kötülüğün yapılmasına nasıl izin veriyor.
Başta kendini kendin koruyacaksın.
Kocan bunlara müsade etmeyecek.
Sen aciz misin,büyük kusurlumusun köle misin hizmetçimisin nesin.
Ne diye böyle ezik davranıyorsun.Ne diye milletin gözüne gireceğim iyi olsun diye sessiz kalıyorsun.EN BÜYÜK SUÇLU SENSİN.SONRA KOCAN

Gozumu actin benim.. Sagol bu kadar agircumleleri kimse yuzume pat diye solememisti.. Kendi sagligimdan kendimden baska kimseyi.umursamicam artik kaynanam sksin canini yeter

İçim daraldı. Ama kvalidenden değil senin pasifliğinden.
Sen o kadar çok kırılmasınlar, bir şey demesinler, laf olmasın diye kendi istemediğin ama onların istediği şeyi yaparsan onlar snein görevin haline döner ve hep öyle hatta daha fazla beklerler.
kendin olmayı bilmediğin sürece başına daha fazlası gelecektir.
Evet umursamicam artik yeter ben hasta olup uzulecegime kaynanam dert etsin
Arada kalmak ne kötü :KK12: eşine şikayet etsen ana babasına laf söyletmez çoğu kendileri de çözemez zaten, sessiz kalsan sen eziliyosun içine ata ata hasta olucan, kaynana cevap versen çirkef derler eşler de der saygısızlık yapma onlar büyük... ımmm bu durumda ezilmek yerine dediğimi yaptırma yoluna giderdim heralde çünkü her halukarda olmuyo hiç biri, iki ismiyle çağır sende ne var bunda kimliğinde öyle yazmıyo muydu neticede.. özellikle onların yanında yap hatta.. benim görümcem kaynanasının yazdırdığı ismi mahkemede kimlikten sildirdi, anneler isterse sildirebiliyo valla seslerini çıkaramazlar alışcaklar senin koyduğun isme :KK49: azcık
çıkar sesini içime atıyorum diyosun nereye kadar atıcan acaba, bu kadın oğlunu büyütürkende hep kendi kurallarıyla yönlendircek seni herşeye karışıyo baksana, değişim iyidir değiştir kendini :KK25:

X