Cok caresizim. Nolur akil verin..

yahu sen hep ezdirmişsin kendini. mesela madem hamile halinle kadın seni çalıştırıyor hor görüyor o zaman o evde daha ne kalıyorsun, doğum yapmışsın ne hizmeti ya yat yerine benim dinlenmem lazım de. doğurmadan önce temizlik yapmanı kaynanan mı söylüyor yahu göster karnını ne temizliği de. bu kadar suskun olamaz insan. eşin yine fena biri değil ama denge kurmayı da bilmiyor belli ki. çocuğunuz ismine bile aile karar veriyorsa çok vahim durumunuz. burdan dememizle senin birden çenen açılmaz ki. ama kendini savunmasını bil sen neden böyle susuyorsun ve denileni hemen yapıyorsun. çocuğuna istediğin isimle seslen, laf eden mi oldu tamam siz öbür ismiyle seslenin ama ben bunu kullanacağım ben size karışıyor muyum de. sana hem kızdım hem üzüldüm. ama işte biz bir şey yapamayız. sabret, bebeğin biraz büyüyünce bir psikologa git, kendini rahatça ifade edebilmeni sağlamak için

yahu sen hep ezdirmişsin kendini. mesela madem hamile halinle kadın seni çalıştırıyor hor görüyor o zaman o evde daha ne kalıyorsun, doğum yapmışsın ne hizmeti ya benim dinlenmem lazım de. doğurmadan önce temizlik yapmanı kaynanan mı söylüyor yahu göster karnını ne temizliği de. bu kadar suskun olamaz insan. eşin yine fena biri değil ama denge kurmayı da bilmiyor belli ki. çocuğunuz ismine bile aile karar veriyorsa çok vahim durumunuz. burdan dememizle senin birden çenen açılmaz ki. ama kendini savunmasını bil sen neden böyle susuyorsun ve denileni hemen yapıyorsun. çocuğuna istediğin isimle seslen, laf eden mi oldu tamam siz öbür ismiyle seslenin ama ben bunu kullanacağım ben size karışıyor muyum de. sana hem kızdım hem üzüldüm. ama işte biz bir şey yapamayız. sabret, bebeğin biraz büyüyünce bir psikologa git, kendini rahatça ifade edebilmeni sağlamak için

Yavas yavas cevap veriyorum ama sonra kendimi cok yipratiyorum.hatayi kendimde aramaya calisiyorum aceba ne yaptmda bana boylw davrandi diye, yok ne yapsam begenmiyp zaten diyorum kendimo avutuyorum... İsim konusunuda artik halledicem.. Evet en yakn zmandada pskloga gidicem haklisin

İşte kimseyi kırmama derdinde falan olmayın. İlla ağır konuşmak falan zorunda değilsiniz. Madem ki kadın titiz ve ve deterjana bilmem neye laf edecek kadar düşüyor, ona uygun davranın. Ucuz deterjanla daha fazla vakit harcayacağıma 10 dakkada hallediyorum işi aklımı seveyim :) deseydiniz mesela, kadın ne diyecekti o zaman, ben enayi miyim acaba gerçekten öyle mi? diye bir merak ederdi. Eşiniz de size aaa annem haklı, ucuzunu alsak da olur diye geri cevap yollayamazdı.

Ki gerçekten de öyle yani, 40 derecede leke çıkartamayan ucuz deterjan alıp 60 derecede yıkayacağıma, gider pahalısını alırım, elektrikten, sudan kısarım ben. Öyle de söyledim baktım kvnin aklına yattı öteki gidişimizde bir de baktım ki benim detejandan almış, döndüm kendi anneme baktım o da değiştirmiş :KK70:

İyi taktik :KK70: denerim bdha derse

Uzun yazicam icimi dokmem lazim paylasmam lazim her yerimden yara cikti hastalik hastasi olucam yoksa..
1.5 yillik evliyim 3 aylikda oglum var. Esimle uzaktan akrabayiz daha once hic gormemistim annesi beni gormus cok begenmis istemeye geldi. Ailecek yok dedik cok gelip gitti cok ugrasti kismetmiste oldu.esimin isi nedeniyle baska sehirdeyiz Evliligimizin 3.ayi geldiler yanimiza ben daha yeni mezun olmustum yeni yeni yemek yapmaya basladim elimden geldigi kadar yaptim 5 gun durup gittiler. Sonra hamile kaldim serumla beslendim evimde duramadim koktu memlekeye gittim 2 ay kaldim bunun sadece 20 gunu kaynanamlarda kaldim. Cok kotuydum surekli yatmam gerekiyodu cok kusuyodum. Kayinbabamin yaninda yatip kalkamiyodum kaynanam surekli mutfaga cagiriyodu beni birakin mutfaga girmeyi yemek kokusuna dayanamiyodum.. Hic umursamadi bende ailemlerin yaninda kaldim. Daha sonra yazin memlekete erken gittim kaynanamlarin yaninda kaliyim gonulleri olsun diye 1.5ay kaldim hic aileme gitmedim. 6 aylik hamileydim bana surekli is gordurdu. Laf etti cok titiz bi insan hicbi yaptigimi begenmedi.akrabalarinin yaninda bana kalk yuru git emir cumleleri kullandi. Ben sessiz bi insanim hep icime attim. Herkes hamile hamile yorm
Kardes seninkiyle alakası yok ama bnde çoooookkayıvalide derdi yaşadım sustum gaa baktım bn susuyorum bunlar üstüme geliyo bnde kendi işimi kendim çözdüm bu ne be dedim boşarım oğlunu al başına çal ayrıldım da sonra zaten yalvar yakar geliyolar o kaynanan olacak karı gelincede dök ortaya foyasını bu bizim evliliğimize karışmazsa gelirimde git sonrada kaynanana sırt dön bu devirde sıçan yarar bunu unutma iyiler hep kaybeder

Yavas yavas cevap veriyorum ama sonra kendimi cok yipratiyorum.hatayi kendimde aramaya calisiyorum aceba ne yaptmda bana boylw davrandi diye, yok ne yapsam begenmiyp zaten diyorum kendimo avutuyorum... İsim konusunuda artik halledicem.. Evet en yakn zmandada pskloga gidicem haklisin
heh sesin çıksın biraz. kolay gelsin

Kardes seninkiyle alakası yok ama bnde çoooookkayıvalide derdi yaşadım sustum gaa baktım bn susuyorum bunlar üstüme geliyo bnde kendi işimi kendim çözdüm bu ne be dedim boşarım oğlunu al başına çal ayrıldım da sonra zaten yalvar yakar geliyolar o kaynanan olacak karı gelincede dök ortaya foyasını bu bizim evliliğimize karışmazsa gelirimde git sonrada kaynanana sırt dön bu devirde sıçan yarar bunu unutma iyiler hep kaybeder

İste ben bu noktaya gelmek istemiyorum ama insani zorluyolar :KK43: evet hep s...tilar agzima kaynanam mahvetti beni

İste ben bu noktaya gelmek istemiyorum ama insani zorluyolar :KK43: evet hep s...tilar agzima kaynanam mahvetti beni
Valla bn 5 buçuk yıllık evliyim kaynanamın ne bok yediği belli olmadığından daha yeni çocuk yaptım evliliğimin önünü göremiyodum burda en önemli nedir ben şunu anladım arkada ailen olacak bnm arkamda anam vardı ben bu ana oğulu onun sayesinde götünün üstüne oturttum kaynanam ağlayarak geldi kapıma birleşin yıkmayın yuvanızı ben karışmayacam dedi bende kabul ettim iki sene sonra evladım oldu ona göre ölç düşün ama susma çok binerler tepene çokk

Aman canım dert etme . Zaten ayrı srhilerdesiniz memlekete gidince o ismi desinler bos ver bu . sorunlar gelip gecer allah dert vermesin.sende kendi istediğin ismi soylersin cocuga yilda bir iki ay gorusuyosunuz sanırım .biraz rahat ol sürekli arama gun gün azalt aramalarini sonrada ayda bire indir caktirmadan yogunum dersin cocugu bahane ederek gecistirirsin. Ben de ogluma kayinbabamin adini koydum mecburen hemde tek ve eski bir isim.icimde fırtınalar kopmustu ama hic çaktırmadim kvlere..benim babam istedi kp ismini koymazsaniz evime gelmeyin dedi kendi babam biz şok. ..tabi koyduk adı. ..zaman gecti abilerim evlendi .ilki kiz oldu annemin adi konmadi annem üzüldü hayret ettim. .ikinci erkek oldu babamın adinin yanına ikinci isim kondu babam tam sevinmedi ..tabi gelinlerimiz e tek laf edilmedi.gonlum istedi tek babamın adı olsun ....haaaa dedim demek kendi babam olunca istiyorum. erkek tarafının da istemesi normal mis..diger abim annemin adini koyunca anam diye sevmeye basladim ..böylece her iki tarafada hak verdim.... bunlar benim yaşadıklarımdan örnek. ...bu arada esin sana destek gibi ikinizide kirmamaya calisiyor onu da uzme yazık msji okudumda iyi niyet li yaklasiyor...kv ye pat küt cevap verme kendini bozmadan sakin saygılı soylemek istedigini anlat canim....inan bu gunler gececek önemli olan kendini kahretmeden üstesinden Gelmek. ....başarılar :)

evlilikten iyice sogudun ya! bu insanlar ne kustah! bi bebege isim verme hakki, annesinden fazla kimin hakki olabilir ki? sen tasi, aci cek, omur boyu bak ama istedgn ismi vermeyi rica minnetle yap! icim sisti gercekten..
is kocada bitiyor canim, sen yirtinsan da bos; cirkef gelin der cikarlar..

sessiz durmican oncelikle yojsa daha cok ezilirsin politik olcan esine caktirmadan kv ye evin hanimi oldugunu gostercen
bisey mi aldin begenmedi mi aaa neden herkesde var annecim neyse ki sasece benim begenmem yeter diyin mesela...

sustum... şunu dedi sustum bunu dedim sustum mıymıntı mıymıntı seni anan baban elalemin karısına ezil diye mi doğurdu buyuttu allaşkına ya ? diyosunki bozulmasınlar diye bir buçuk ay orda kaldım da beni çalıştırddı da kardeşim canım kardeşim seni oraya zincirlediler mi ? tutsak mı tuttular ? yoo sen elalemin karısının gönlünü hoş tutucam diye kendine boool bool eziyet etmişsin ettirmişşsin kendine değer ver enn çok kendine değer ver bi de 3. ayında hamile kalmışsın başlı başına KOCAMAN BİR HATA annem bile diyoki yavrum 22 senelik evlliyiz babanın yeni yeni oğrendiğim huyları oluyor diyor nasıl hemen tanıyonuz kocanızı 3 ayda hamile kalıyonuz bu söylediklerim istiyerek hamile kaldınsa beklenmeyen hamilelikse eger bu sözlerim geçerli değil .. kendine gel çalışmıyomuşssun da falan da filan öyle diyomuş ya sen kendini şartlamışsın şartlandırmış heralde bu karı seni heralde çalışmadığın için edilen lafa söze göz yummak zorunda mı sanıyosun kendini sen evinin kadınısın kocanın görevi o zaten eve ekmek getiricek para getiricek sen nasıl evi silip sürüyosan bu görev paylaşımıdır kocan çalışırken sen evde yatıp kocana yemeği bulaşığı mı yaptırıyon sanki kendine değer ver güzel kardeşim milletin gönlünü hoştutmaya çalışma egosunu tatmin etme eğer anlattığın bi kadınsa boşver kardeşim ya senden kıymetli mi olma muhattap olma kocan trip atarsa da beni üzen insanla benim işim yok de ya yok insanlara eziyet etmek bu kadar kolay mı ya bunun için mi annelerimiz babalarımız gözümüüzün içine baka baka buyutup yetiştiriyolar bizi elin adamı karısı üzsün diye mi? umarım sorunların çözülür

Hangi sehirdesiniz bence esinizi ikna edip psikologa gidin o zaman esiniz de duzelir esinizde bitiyor annesine ezdirmeyecek ben esimin ailesinden deger gormedim aramadilar sormadilar esim ara diye baski yapardi cok bunaldigimda psikolga gittim agladim esime karsimda yikilmis bir bayan var ailenizle gorusmek zorunda degil dedi sonrasinda esim hic ara demedi iki yildir tik yok kimseden evliligin ilk bes yili zordur aileler zorlastirir yildirma politikasi uc maymunu ounayin duymadim gormedim bilmiyorumesinizle aranizi bozmayin inadina ailesinin yaninda mutlu iyi olun esinizle kaynanalat hep boyle kiskanir ogullarini bebeginize Allah saglik uzun omur versin

Sayfa-11 .!.:
Valla bn 5 buçuk yıllık evliyim kaynanamın ne bok yediği belli olmadığından daha yeni çocuk yaptım evliliğimin önünü göremiyodum burda en önemli nedir ben şunu anladım arkada ailen olacak bnm arkamda anam vardı ben bu ana oğulu onun sayesinde götünün üstüne oturttum kaynanam ağlayarak geldi kapıma birleşin yıkmayın yuvanızı ben karışmayacam dedi bende kabul ettim iki sene sonra evladım oldu ona göre ölç düşün ama susma çok binerler tepene çokk

Cok sukur benmdr ailem arkamda hayrlisiyla bi ise girseydm kaynanamin cenesi kapanirdi

Cok sukur bennde ailem destek yani allah korusun

sustum... şunu dedi sustum bunu dedim sustum mıymıntı mıymıntı seni anan baban elalemin karısına ezil diye mi doğurdu buyuttu allaşkına ya ? diyosunki bozulmasınlar diye bir buçuk ay orda kaldım da beni çalıştırddı da kardeşim canım kardeşim seni oraya zincirlediler mi ? tutsak mı tuttular ? yoo sen elalemin karısının gönlünü hoş tutucam diye kendine boool bool eziyet etmişsin ettirmişşsin kendine değer ver enn çok kendine değer ver bi de 3. ayında hamile kalmışsın başlı başına KOCAMAN BİR HATA annem bile diyoki yavrum 22 senelik evlliyiz babanın yeni yeni oğrendiğim huyları oluyor diyor nasıl hemen tanıyonuz kocanızı 3 ayda hamile kalıyonuz bu söylediklerim istiyerek hamile kaldınsa beklenmeyen hamilelikse eger bu sözlerim geçerli değil .. kendine gel çalışmıyomuşssun da falan da filan öyle diyomuş ya sen kendini şartlamışsın şartlandırmış heralde bu karı seni heralde çalışmadığın için edilen lafa söze göz yummak zorunda mı sanıyosun kendini sen evinin kadınısın kocanın görevi o zaten eve ekmek getiricek para getiricek sen nasıl evi silip sürüyosan bu görev paylaşımıdır kocan çalışırken sen evde yatıp kocana yemeği bulaşığı mı yaptırıyon sanki kendine değer ver güzel kardeşim milletin gönlünü hoştutmaya çalışma egosunu tatmin etme eğer anlattığın bi kadınsa boşver kardeşim ya senden kıymetli mi olma muhattap olma kocan trip atarsa da beni üzen insanla benim işim yok de ya yok insanlara eziyet etmek bu kadar kolay mı ya bunun için mi annelerimiz babalarımız gözümüüzün içine baka baka buyutup yetiştiriyolar bizi elin adamı karısı üzsün diye mi? umarım sorunların çözülür
Galiba benim bu sozleri duymaya ihtiyacm varmis kendime gelmem icin. Sagol arkadas iyi azarladin beni :)

Aman canım dert etme . Zaten ayrı srhilerdesiniz memlekete gidince o ismi desinler bos ver bu . sorunlar gelip gecer allah dert vermesin.sende kendi istediğin ismi soylersin cocuga yilda bir iki ay gorusuyosunuz sanırım .biraz rahat ol sürekli arama gun gün azalt aramalarini sonrada ayda bire indir caktirmadan yogunum dersin cocugu bahane ederek gecistirirsin. Ben de ogluma kayinbabamin adini koydum mecburen hemde tek ve eski bir isim.icimde fırtınalar kopmustu ama hic çaktırmadim kvlere..benim babam istedi kp ismini koymazsaniz evime gelmeyin dedi kendi babam biz şok. ..tabi koyduk adı. ..zaman gecti abilerim evlendi .ilki kiz oldu annemin adi konmadi annem üzüldü hayret ettim. .ikinci erkek oldu babamın adinin yanına ikinci isim kondu babam tam sevinmedi ..tabi gelinlerimiz e tek laf edilmedi.gonlum istedi tek babamın adı olsun ....haaaa dedim demek kendi babam olunca istiyorum. erkek tarafının da istemesi normal mis..diger abim annemin adini koyunca anam diye sevmeye basladim ..böylece her iki tarafada hak verdim.... bunlar benim yaşadıklarımdan örnek. ...bu arada esin sana destek gibi ikinizide kirmamaya calisiyor onu da uzme yazık msji okudumda iyi niyet li yaklasiyor...kv ye pat küt cevap verme kendini bozmadan sakin saygılı soylemek istedigini anlat canim....inan bu gunler gececek önemli olan kendini kahretmeden üstesinden Gelmek. ....başarılar :)
Ben kendi babaminda ismini konulmasini istemem cahilce yani bunun sevgiylr felan alakasi yok gorumcrm kendi kaynbabasninkini koymadi banada cok dedi koyma diye ama k.babam resmen emir verdi ben bunu kaldiramiyorum benim kiymetim degerim hicmi yok dusuncelerimin fikirlrimin bi onemi yokmu. Onlar icin ben buna sinir oluyorhm

evlilikten iyice sogudum bu insanlar ne kustah! bi bebege isim verme hakki, annesinden fazla kimin hakki olabilir ki? sen tasi, aci cek, omur boyu bak ama istedgn ismi vermeyi rica minnetle yap! icim sisti gercekten..
is kocada bitiyor canim, sen yirtinsan da bos; cirkef gelin der cikarlar..

Kaynanam vazgecse karismaktan desin cirkef diye umrmda bile degil yeterki dussun yakamdan

X