Çok arada kaldım lütfen akıl verin

Kuzenim cok kotu bir kaza sonucu iki parmagini kaybetti
Simdi guzel bir meslegi ve nisanlisi var
Bende sadece parmak felan bahane aklinizdakileri oturtun demek istiyorum

İnanın eskiden konuştuğum insandan kat kat yakışıklı biri avukat olan bey. Tipe önem vermem evet. Bunu demek istiyorum. Bencillik yapmayı elbette istemem. Bencil bir insan olsaydım zaten bu kadar düşünmez sorgulamazdım. Acaba avukat olan kişiye ileride aşık olabilir miyim diye de düşünüyorum. Bu önemli bir karar çünkü kimseyi üzmek istemem. Bencillik kolay çünkü bu yüzden zaten bu kadar karıştım. Belkide onunla aramızda çok güzel bir arkadaşlık olduğu için onu kaybetmek istemiyorum

Kuzenim cok kotu bir kaza sonucu iki parmagini kaybetti
Simdi guzel bir meslegi ve nisanlisi var
Bende sadece parmak felan bahane aklinizdakileri oturtun demek istiyorum
Anlıyorum belkide kafamda bir şeyler tam oturmadığı için bunların arkasına saklanıyorum. Belkide bu olmasaydı başka bir şeyden kafam karışacaktı

Buna inanamıyorum, hem de psikologsunuz. Siz söyleyin, bir erkek tarafından psikolojik şiddete uğramış değersizleştirilmiş kadınlar ayrılmalarına rağmen niye o erkeğin kapısında yatıyor? Siz nasıl psikologsunuz? Empati kurun diyorsunuz da kadınlara güçlü olun seminerleri verip ardından bir erkeğin oyuncağı nasıl olunuyor? Size bir hastanız gelip aynı sizin yaşadıklarınızı anlatsa nasıl bir tedavi uygulardınız, ne söylerdiniz? Çok aşıksan tolere et mi derdiniz çünkü siz öyle yapmışsınız. Ayrılmana rağmen hala seviyorsan git konuş bence mi derdiniz çünkü yine öyle yapmışsınız.

Bir zahmet parmağı eksik olan insanın psikolojisini de az çok bilin, sizin işiniz mesleğiniz bu. Ben ki doktorlara, mesleki bilgilerine, eğitimlerine saygı duyan biriyim, kendimi çoluk çocuğumu güvenle emanet ediyorum ama sizin danışanınız olmak istemezdim.

Anlıyorum belkide kafamda bir şeyler tam oturmadığı için bunların arkasına saklanıyorum. Belkide bu olmasaydı başka bir şeyden kafam karışacaktı
Aynen Ilk once kafanizda birinciyi bitirmeniz sart yoksa mutlu olacaginiz bir iliski olmayacak ne bu adamla ne baska biriyle

Adamın birkaç parmağının eksik olması sizin hayatınızda neyi aksatacak? Size bunun verdiği eksi ne? Hiç! Neye acaba diyorsunuz ya evlenmeden önce parmak sayımı diş sayımı kepek kontrolü mü yapıyor insanlar.
Sizin bir uzvunuzu kaybetmeyeceğinize dair herhangi bir garantiniz mi var?
Sizin zihniyetinizdeki insanlar böyle insanların gönüllerinden hayatlarından bakışlarından uzak dursun ya

Siz gittiniz mi peki başka doktora, psikolojik yardım aldınız mı? Ruhunuz karanlığa düştüğünde bir meslektaşınızdan yardım aldınız mı tedavi uyguladı mı size? Ailemden birine saygısızlık yapıldığı an bıraktım yazdınız. Herhangi bir psikolojik tedavi nedeniyle gerçeği görüp mü ayrıldınız?

Kapısında yatmıyorum. Değişti zannetmiştim değişmediğini anlayınca bitti zaten kimsenin oyuncağı da olmadım neresinden anlıyorsunuz acaba ? Siz ne zannediyorsunuz bir doktor hiç hasta olmaz, bir psikoloğun ruhunun hiç karanlık tarafı olmaz mı ? Bence o tost pembe gözlükleri çıkarın bir kenara bırakın. Kaldı ki parmağı kesik insanın psikolojisi demişsiniz ben o insana hiç acımadım çünkü acınacak bir tarafını görmüyorum. Ayrıca tabi ki danışmanlarıma bunu söylemezdim. Bakın teoride bildiğiniz her şeyi kendi hayatınıza uygulayamazsınız. Ben de uzun yıllar bir çok eğitimden geçtim bir çok şeyi biliyorum ama sonuçta annemin karnından bu donanımla doğmadım öyle değil mi ? İnsan ruhu böyle bir şeydir neden biliyor musunuz ? Çünkü kişiliğin ilkel yönleri vardır isteseniz de bunu bir yere kadar törpülersiniz bu sebeple bence bu şekilde yargılamanız çok zalimce. Sizin ruhunuzun karanlık tarafları yok mu ? Bu şeye benziyor bir elektrik ustasının evinde de elektrik kesilebilir. Bir hekim hasta da olabilir. Bakın ben işimi yaptığım zaman dünyanın en profesyonel insanı olurum ama özel hayatımda sırf psikologsun diye her şey tıkırında gitmiyor. Bu yönden bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca evet hatalar insanlar içindir bir insana aşık olduğunuzda mantığınız devreden çıkabiliyor ve bugüne kadar yaşadığın ve bilinçaltında oluşan her bir düşünce birimi dediğimiz şemalar buna zemin hazırlamış oluyor zaten. Bunlar psikolojik eğitimden geçmeden çok önce insanın hayatına yerleşmiş oluyor

Kesin

Bu konuyu bir arkadaşıma açtığımda aynı şeyi kendi ağzımla söyledim acaba çok mu kötü bir bakış açısı bu dedim sonuçta bu benimde başıma gelebilirdi daha kötüsü de gelebilirdi diye ama asıl sen ve senin gibi zihniyette ki insanlar uzak dursun bizim gibilerden. Neden biliyor musun ? Bir insan bir şeye çok fazla tepki verirse kendinde noksan bir şeyler olduğundandır. Böyle çıkışmışsın ya bütün gayen linç etmek üzerine kurulu. Arkadaşım insani bir şeyden bahsediyoruz burada

Karşımdaki insanın sağlıklı davranmadığını farkettim. 2 sene boyunca tolere etmemin bir sebebi vardı ama artık o sebebe bile sığınamayacak kadar çok ileri gidince sağlıklı bir ilişki olmadığını farkettim. Geri dönmenin sebebi Evet hayatımda zaman zaman Profesyonel yardım aldığım oldu ama bu sebeple değil.

Nedir o insani olan şey?
İnsani bir şey o adamın başına gelen ve sonucu
İnsani olan benim söylediğim
Evet sizinki çok kötü çok çirkin gayri insani ve kibir dolu bir bakış açısı
Zihniyetimin neresini beğenmediniz?
Siz çok fazla tepki verdiğimi mi düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Bu yaşa gelmiş, insanları fiziksel farklılıkları nedeniyle değerlendiren birini değiştiremeyeceğimi insani özellikler ekleyemeyeceğimi bildiğimden sıradan her insanın göstermesi gereken kadar bir tepki gösterdim
Benim noksan bir uzvum yok şimdilik, böyle bir yakınım da yok, ötelenen dışlanan bir insan değilim, bir ağaçla bile empati yapan insani değerleri sindirmiş merhametli net bir insanım, sizi kınamam için ne gibi bir noksanım olabilir? Belki noksanım değilde artım vardır ne dersiniz
Benim sizi linç etmem size bir şey katacak olsa ederdim ama malesef o ışık yok sizde

Öyle fakat empati kurmanızı rica ediyorum siz olsanız ne yapardınız
Ben olsam ne yapardım kısmı sizin için pek faydalı olmaz. Benim çevremde engelli aile bireylerim arkadaşlarım var. Engelli insanlardan soyutlanmış bir şekilde yaşamıyorum. Engelli adayı olduğumun farkındayım. O yüzden üç parmağı yok kısmına puahahah diye gülebilirim ancak. Benim gözüm görmez bile onu, engelli saymam.

Canım bu platform senin kendini anlatmaya çalıştığın kalitede insanların barındığı bir yer değil ..kendini çok güzel ifade etmişsin ben seni yürekten kutluyorum.. ancak nefesini buralarda tüketme bu kaliteyi anlayıp o kalitede cevap verebilecek bayan sayısı öyle az ki

Burada yorum yapan bir çok kadın inanılmaz acımasız. Ben okuduğum konuda kendimi bulmadıysam, gerçeğe yakın empatide bulunamıyorsam asla yorum yapmıyorum, yaptığım yorumda genel geçer şeyler oluyor. Ayrıca buradakiler pek sever insanı meslekten vurmayı. O yüzden ne kendinizi ispat etmeye çalışın ne de üzün kendinizi mesleğime laf söylediler diye. Öğretmen konusu okuyunca ay ben çocuğumu sizin gibi öğretmene göndermem, psikolog olunca ay ben sizin gibi psikoloğa gitmem. Sanki onlar çocuğunu göndermeyince bizden öğrenci eksiliyor, sizden hasta eksiliyor. Acısı olmayan, derdi olmayan insan buraya yazmaz zaten. Derdi olan insana da bu şekilde acımasız yorumlar yapmak hiç insancıl gelmiyor maalesef. Anlatmak istediği şeyi mesleği katmadan, karşıdakini incitmeden de anlatabilir, hatasını söyleyebilir. Ama yok iğnesini batıracak.

Katılıyorum.
İnsan buraya en saf duygularıyla yazıyor, gerçek hayatta paylaşamadığı duygularını paylaşıyor. Herkesin kimseye anlatamadığı birçok duygu vardır içinde, burada o duygularını cok daha kolay dışa vuruyor insan.
Aynı zamanda gerçek hayatlarında veremeyeceği tepkileri veren insan sayısı öyle çok ki. Alaycılık, aşağılayıcı tavırlar, ben mükemmelim tarzı ifadeler..
İş arkadaş aile ortamında bu tekileri veriyorlar mı merak ediyorum.
Eleştiriyi destekliyorun, gerçekten eleştirilmeyi hakeden çok durum var ama alay ederek, konuyu çarpıtarak, büyüklerenek yapılan yorumlara görünce üzülüyorum.
Bazen konu hortlatıyorlar yıllar evvelinden, o konularda ki yorumları okuyunca 'o dönem ne kadar kibar yorum yapıyorlarmış' diyorum.
Şimdi iğnesini batırmadan duramayanlar var maalesef.

sen napıyosun bu beğenmemelere doyamadığın yerde bayan aşırı kaliteli?

Okurken içim şişti ya hu bunları yaşamak sana daha zor gelmiştir. Birine 1 şans verilir ama senin unutamadığın kişi hak edecek biri değil. Ki sonradan senden hoşlandığını söyleyen kişinin de günahına girme çünkü sonradan arkadaş gözüyle baktığın kişi hep öyle oluyor. Senin için tip önemli olmasa ellerinin durumunu çok önemsemezdin bence de yine de sen bilirsin

Elinde 3 parmağının olmaması kişinin günlük yaşamda yapacaklarını etkilemez ki.biraz abartıyorsunuz.. benim esiminde 3 ayak parmağı yok..yürüyüşünde bir sıkıntı yok.

terzi kendi söküğünü dikemezmiş diyelim o halde ben olsam napardım kısmına gelince. arkadaşımın eşinin yüzünde büyük bir
leke var. arkadaşım da gayet iyi bir mesleği olan çok güzel bir kadın. lekeyi sorun etse muhtemelen evli çocuklu olmazlardı. aklında geldiğinden bile şüpheliyim. velhasıl kalbiniz cevap verir buna başkası değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…