Sevgili üyeler psikolog olmama çok şaşırmışsınız. Ben işte tam da bu yüzden işimi çok iyi yapıyorum neden biliyor musunuz ? Her ruh halini anlayabildiğim için. İnsan ruhu çok katmanlı bir şeydir. İnsan doğuştan iyi veya kötü değildir. Bir insan dünyaya geldiğinde ilk 6 yılı bilinç altını şekillendirir. Belli bir yaşa kadar edindiğimiz deneyimler düşünce yapılarımızı oluşturur ve algılarımızı şekillendirir. Bir psikolog mükemmel bir ruha sahip değildir. Böyle bir at gözlüğü olamaz çünkü. Bazen bir katille bile çalışmak zorunda olabilirsiniz. Ve inanın bir çok insanla empati kurdum belki bir katille nasıl empati kurabilirsin diyebilirsiniz ama her hikayenin bir çok değişkeni ve alt yapısı vardır ve terapistlik orada başlar zaten. Bence beni burada acımasızca eleştirenler kendisine de dönüp bakmalı. Kimisi sizin danışanınız olmak istemezdim demiş saygı duymakla beraber şunu söylemek isterim profesyonel hayat ve özel hayat ayrı şeylerdir biz yıllarca bir çok eğitimden geçiyoruz önce kendimizi belli bir psikolojik iyi oluşa getiriyoruz doğrudur fakat az önce de bahsettiğim gibi insan ruhu stabil değildir. Değişkenli ve katmanıdır. İşte ben bunu çok iyi anlayabildiğim için bu işte çok başarılıyım. Olduğum şehirde onlarca çocuk, ergen ve yetişkin danışanım oldu. Birçok kişinin hayatına dokundum. Bir çok gönüllü iş yaptım bir çok depremde doğal afette gönüllü yer aldım. Çocuk istismarı vakalarında gönüllü çalıştım, kadın derneklerinde hala aktif olarak gönüllü çalışmalar yapıyorum. Bir çok yerde seminer veriyorum. Yanlış bir insana aşık olmam beni kötü bir psikolog veya kötü bir insan yapmaz veya bahsi geçen konuda kafa karışıklığı yaşamış olmam beni ucuz bir insan yapmaz ki bence asıl ucuz olan sizin buradan edindiğiniz bilgilerle insanları çok rahat bir şekilde yaftalamanızdır. Sanırım birçok kişi bahsi geçen kişiye acıdığımı düşünmüş çünkü insanlar böyle görmek istiyor. “Ah yazık bak adam hakkında ne düşünüyor” diye geçiriyorsunuz içinizden. Şunu belirtmek isterim ki bu insanın boyu kısa deseydim yada başka bir şeyden bahsetseydim emin olun böyle yaklaşmazdınız. Ben o kişiye asla acama duygusu hissetmedim bilakis çok özgüvenli biridir ve kendisiyle çok barışıktır. Şunu da ekleyeyim ben bu konuyu bir meslektaşım olan arkadaşıma açtığımda acaba çok mu kötü bir bakış açısı bu sonuçta benim de başıma gelebilir böyle bir şey neden böyle bir şey düşünüyorum diye sorduğumda bana şunu söyledi. Sonuçta bu insanla bir gelecek kuracaksan farklı gözle bakman gerekir ve bunu ilk başta yadırgamış olabilirsin zira evimize bile bir şey alırken
estetik yönünü dikkate alıyoruz değil mi dedi. Ve sonra ben şunu anladım insan belki de zamanla bazı şeyleri kafasında oturtabiliyor bu ruh halini çok şyi anlıyor ve analiz edebiliyorum. Aynı zamanda özeleştiri yapabiliyorum bu yüzden hiç tereddüt etmeyin benim işim anlamak ve anlatmak. Bunu da layıkıyla yapıyorum ha kendimi iyi hissetmediğim dönemlerde çalışmadığım oldu neden biliyor musunuz mesleğime olan etik bağlılığım sebebiyle bir danışana yardımcı olamayacağımı düşünürsem psikolojik hizmet vermeyi ben tercih etmiyorum. Bu kendime, insanlara ve mesleğime olan saygımla alakalı. Özel hayatımla ilgili bir bakış açısı istemiş olmam beni kötü bir psikog yapmaz. Yanlış insana aşık olabilirim, hata yapabilirim çünkü insani bütün duyguları içimde barındırıyorum ve bence siz Hiç bir insanı bir kaç cümleyle yaftalamamalısınız biz psikologlar bile bunu yapmayız. Teşhis koymaktan kaçınırız. Neden biliyor musunuz ? Etiketlenmek insan ruhunu çok zedeleyen bir şeydir. Ben buradan bir kazanımla ayrılıyorum bence kendime çok şey kattım. İnsanlar dinlemeye anlamaya çalışmıyor bir çoğu açık yakalamanın peşinde zira kendi hayatlarında da kapatmaları gereken çok açık var. İnanın bu söylediğim psikolojide freudun savunma mekanizmaları konusunda bile çok geniş yer tutmuş bir hipotezdir.
Herkese saygı duymakla beraber yargılamadan fikrini belirten bir kaç güzel insana teşekkür ederim
Sevgiler