Çok arada kaldık fikirlerinize ihtiyacım var

Kaynımın da aklında bi iş fikri varmış. Eşime diyorum ki. İnşallah bu iş fikri benim altınlar ve seninle alakalı degildir. Gercekten siz arabayı satacaksınız. 5 kuruş koymadan kaynın ortak olcak he. En kötü kaynın cıksın aradan dıger adamla gırın

Anladığım kadarıyla karı koca calısıyorsunuz idare eder bir tablonuz var yani. Bu durumda abiye, şimdilik ortak iş kurmaktan vazgectıgnızı bebek olduktan sonraki şartlara göre karar verecegnızı söyleyin. Abiden aldıgnız parayı bankaya koyun. Bebek dogsun ortalık durulsun. Sonra ortaksız bir iş kurun.

Biraz yumuşatarak doğruyu söyleyin o zaman. Abinizin bebek için hediye anlamında, iş kurmanız şartıyla para göndereceğini söylesin. Ama sizin üstünüze ve ortaksız olması şartıyla göndereceğini yumuşatarak söylesin. Zaten abiniz yurtdışında, kaynınız en fazla ona kızar, darılır.
Çünkü gerçeği söylemek en güzeli, uzun vadede içiniz rahat olur ve ileride ortaya çıkacak bir yalanla yaşamak zorunda kalmazsınız.

Daha da tuhaf olan şu. Diğer ortağın sermayesi neredeyse hazır. Bizden de fazla para koyuyor ortaya. Ve hiç sorgulamıyor bu durumu. Sadece eşimin kardeşiyle ortak olmak istiyor. Bana borçlanırsın paran olmasa da olur demiş. Yarı yarıya ortak oluyorlar. Biz de eşimin kardeşinin payından %25 alacaktık. Yani adam asla başka kimseyle ortak olmak istemiyor. Beş kuruşu olmamasına rağmen eşimin kardeşiyle olmak istiyor ilginç.

benzer şekilde söyleyecek eşimde. Yalan söylemeyeceğiz zaten. Sadece dün akşam kendisiyle denk gelip bu konudan hiç bahsetmemem tuhaf oldu. Yoksa eşim söylediğiniz şekilde konuşacaktı.

Hepsini okumadım.sadece kimseyle ortak hiç bir ise girilmez diyorum..1 tarafın başı illaki agiriyor

Siz değil kardeşe kimseye bir şey söylemeyin bence abinizin verdiği parayla ilgili. Abiniz burada yatırım için dükkan açıyor, size güvendiği için işin başında siz duruyorsunuz diye bilsin herkes. Çocuk geliyor riske girmek istemedik deyin olsun bitsin. Kardeşte gitsin arkadaşıyla ortak olsun, madem para istenmiyor ondan niye kasıyor.

Hiç para koymayan biriyle ortak olmak istiyorsa ya o kişinin iş tecrübesinden, ya çevresinden vs faydalanır. Biri para koyar diğeri ticari zekasını kullanır falan. Anladığım kadarıyla eşinizin kardeşinde hiçbiri yok. Arkadaşı Borca ortak edip dost kazığı atacak olmasın. Kimse kimseyle bu şartlarda ortak olmaz, siz sakın ortak olmayın da kaynınız da dikkatli olsun ortaklı işlerde

bence ticari zekasından faydalanmak istiyor olabilir. Çünkü çocuk gerçekten ticaret için yaratılmış kafası o yönde çalışıyor ama maalesef bu zamana kadar sermaye bulamadı. Kurduğu iş çok tutmadı çünkü yeri çok kötü. Ama daha iyi bir yer için daha çok masraf etmesi ve daha fazla kira ödemesi gerekiyordu. Şu an yine de dükkan kendini döndürüyor. İyi bir sermayesi olsa eşimden daha iyi ticaret yapardı orası kesin. Ama şu an biz bu kadar borcun altına girecek durumda değiliz.

Kimse ile ortak olmayın. Kırılan kırılsın sözünüzü sakinmayin. Abinizi çok takdir ettim. Gönderdiği az bir para değil.

Bu yorumu baş ucunuza asın konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…