Çok arada kaldık fikirlerinize ihtiyacım var

aslında yıllardır bu işlerin içinde. Hep esnaflık yaptı ama yeterli sermayesi olmadığı için kendi yerini açamıyor. Yürütemediği yer ise şöyle. Çok tenha mahalle arası. Evlerinin yanı. Zaten iş yapmayacağı en başından belliydi. Batmadı ama çok da kazandırmıyor. Kendi kendini döndürüyor. Okullar açılırsa belki iş yapacaktır karşısında lise var çünkü.

abimi tabiki gücendirmek istemem. Yengemle oturup konuşmuşlar ve böyle destek olmaya karar vermişler. Bunu bize söylediğinde oturup birlikte ağladık. Asla üzmek istemem. Ama bu paraya kenardaki birikimimiz gözüyle de bakamam. Çünkü en başında biz arabayı satıp döner işine gireceğiz dediğimiz için bize bu parayı verdiler. Bu işi yapalım diye yani. Parayı aldıktan sonra biz işten vazgeçtik bunu kenara koyuyoruz gibi bir şey düşünemeyiz.

risk her iş için vardır ama bizim yapacağımız işte en kötü ortaya koyduğumuz parayı alıp yolumuza devam edebiliriz. Yakınımız da aynı döner firmasından bayilik aldı. Tam kapanma döneminde açtı. Her yer kapalıyken bile sadece paket servisten 2 ayda koyduğu sermayeyi çıkardı. Biz de en kötü koyduğumuz parayı çıkarırız diye hesaplıyoruz. Eğer bu işi yapmayacaksak da zaten parayı kabul etmeyeceğiz.

tamam da kapanma olursa ne olacak? adamlar her gun gelip doneri taksa musteri gelmedikten sonra paket servisle bu isi cevirebilecek misiniz?
Evet çevirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu işi mantıklı bulmamızın sebebi bir tanıdığımız da bu işe girdi. Tam kapanma sürecinde açtı dükkanı. Sadece paket servisten 2 ayda sermayesini çıkardı. Çok merkezi bir yerde bile değil. Ona rağmen paket servis sayesinde işini ilerletti.

Benim anlamadığım neden sürekli bı yer açma cabasindasiniz. Ve sürekli ilginiz bilginiz ve tecrübeniz olmayan işlere girmeye çalışıyorsunuz. Bı çok kişi iflas etti böyle. Kimseyle ortak iş yapmak zorunda değilsiniz . Ben asla yapmam. Vazgectim demek zor degil. Para sizin karar sizin. Eşinizin şuan bı işi yok mu

Kardeş bile olsa ortak iş bana mantıklı gelmiyor, çevremde olumsuz örneğini çok gördüm.

Çocuk beklerken yeni iş kurmak çoook büyük risk. Masraflarınız artacak zaten, iş batarsa 100 bin ₺‘niz kaybolabilir, hamileyken arabasız olmak çok zor olur sizin için.

Kardeşinin üzülmeye hakkı yok, başta size satış koymuş şimdi parası olmadığı için sizi ortak istiyor tamamen çıkar amaçlı.

Abiniz çok güzel bir davranış sergilemiş. Eğer eşiniz kardeşiyle ortak olmayı düşünüyorsa siz o parayla ya dönerci açın, ya da o parayı geri verin.
Abinizin emeği, kaynınızın çakallığına gitmesin.

Son olarak, ben konuşurken çıtlatırdım. Hiçbir şey yokmuş gibi davranmazdım. Detayları eşim konuşurdu.

Bence abiniz çok haklı. Hem arabasız kalıp hem de üç ortak olacaksınız ki işin getirisinin üç kişiyi birden ihya edeceği zaten her zaman şüphelidir. Elinizdeki avucunuzdakini ortaya döküp riske atacak bir durumda değilsiniz de üstelik çünkü malum bebek geliyor. Bir çok ortaklıkta kardeşin kardeşe hatta tüm ailenin birbirine düşman olduğunu çok gördüm bu hayatta. Abiniz hem çok aklı başında bir şekilde uyarmış hem de öyle her kardeşin yapmayacağı iyiliği yapmış size. 1)Eşinizin kardeşine bu konuda zaten kesin kararlı olmadığınızı belirtip abinizden şu an hiç bahsetmeden vazgeçtik. Biz bu işe girmiyoruz. Seni de oyalamayalım kardeşim diyebilirsiniz. Abinizin sermaye gönderdiği meselesini eş ailesine 1-2 ay sonra yeni bir olaymış gibi tüm planları icraate dökerken duyurursunuz 2) Abinizin kaynınızdan sonra akşam sizi arayıp TC de bir yatırım düşündüğünü, başka bir ortak istemediğini belirttiğini. Bunun sizin için daha risksiz ve kayıpsız olacağını zaten arabayı satmak istemediğinizi belirtirsiniz 3) Abiyi hiç karıştırmadan akşam senden sonra tekrar karı koca oturup değerlendirdik, biz düşünmüyoruz bu işi kardeşim dersiniz. Ve bence bir an önce belirtin ki boş hesaplar ve hayallerle beni neden oyalıyorsunuz, sizin yüzünüzden kuramadım işi triplerine girmesin

Evet abimin yaptığını her kardeş yapmazdı. Bazen insana annesi babası bile yapmaz. Aklıma geldikçe duygulanıyorum. Bu nedenle de zaten abimden gelen parayla kardeşine ortak olmasını istemiyorum. Neyseki o meseleyi çözmüştük ve ortaklıktan vazgeçmiştik.

ilk söylediğiniz çok mantıklı. Benim de aklımdan öyle geçiyor. Şimdilik kimse bilmiyor zaten. Bir süre daha dükkan bulana kadar kimseye söylemeyip en son söylenebilir. Bu süreçte öncelikle kardeşine vazgeçtiğini söyleyebilir.

abim parayı geri ödemesiz bir şekilde verdi. Hatta eşim ben o parayı geri ödeyeceğim demişti annem de abime söylediğinde abim asla geri istemiyorum illaki verirse de ben o parayı yine kardeşime vereceğim demiş. Elimizdeki para bizim yani.

Niye iş kurmak zorunda hissediyorsunuz?
Kocanizin işi yok mu?
Sizin kayninizla şuradan şuraya gidilmez.
Ortak ise kimse ile girilmez.
Abinize helal olsun
Siz de bu kadar naif olmayın diyerek yorumumu kapatıyorum.

çünkü istiyoruz. Zorunda değiliz ama yapmak istiyoruz. Kazançlarımızla bir arpa boyu yol alamıyoruz. İşlerimizi bırakmayı da düşünmüyoruz zaten. Ben bebek nedeniyle bir süre bırakacağım sadece.
Ortaklık konusu kapandı ama bunu kardeşine söylemekte zorlanıyoruz. Konuyu bu nedenle açtım zaten.

Kardeşi en başta eşinizi yarı yolda bırakmış başkasıyla ortak iş kurmuş. Siz şimdi ona karşı neden bu kadar sorumluluk hissediyorsunuz gereksiz.
Abiniz haklı hiç kimse ile ortak iş yapmayın.

Aileyle, arkadaşla ortak işe karşıyım. Mutlu olanda pek görmedim.Abisi kim ki sizin alacagınız arabayı satmaya karar veriyor. Sattırma arabayı. Pişman olursunuz gibi hissediyorum.Eşin konuşsun. Alsın karşısına uygun dille anlatsın. Abisi bozulacak orası kesin de size güvenmesin o da

Iyyy benim eşimin de çok bilmiş arkadaşları sürekli bir iş yeri açtırma peşinde.Kardeşi de öyle. Sürekli bi akıl verme çabası.Ne kardeş ne arkadaşla ortak işe sonsuz karşıyım.

Kardeşi en başta eşinizi yarı yolda bırakmış başkasıyla ortak iş kurmuş. Siz şimdi ona karşı neden bu kadar sorumluluk hissediyorsunuz gereksiz.
Abiniz haklı hiç kimse ile ortak iş yapmayın.

Evet çok haklısınız ben de böyle düşünüyorum. Ama kardeşi eşim gibi değil. Mesela eşim o zaman hiç tavır sergilemedi sorun etmedi. Sadece üzüldüğüyle kaldı. Ama kardeşi eşime tavır alabilir ve eşim kendini kötü hisseder. Ben de buna sebep olmuşum gibi hissederim. Sorun bu.

Direkt Direkt söyleyin bence.
Kocaniz söylesin.

Yapacağınız yer hazır mı peki

Yapacağınız yer hazır mı peki

şu an dükkan arıyoruz. Dükkan bulduğumuzda o tanıdığımız bize yardımcı olacak. Bayilik olduğu için her şeyi getirip kuruyorlar zaten. Hatta tanıdığımız isim hakkı dahi ödetmeyecek. Dükkan bulmamız yeterli.

Bence ortakları devre dışı bırakıp tek başınıza kurun işinizi. Ortak işten hayır gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…