Çok acil bir akıla ihtiyacım var

Birbebek00

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
33
-25
Arkadaşlar ben uzun süredir evli çocuklu bir kadınım. Görümcem benden yaşca ufak bana seneler önce tecavüze ugradıgını ve bunu kimseye anlatamadığını bu sene annesine söylediğini söyledi işin açığı gerçekten böyle bir durum mu var yoksa kendi rızasıyla mı birlikte oldu bunu kapatmaya çalısıyor anlamadım ama kayınvalidem den tık çıkmadı eşimin haberi yok yarın evlense sıkıntı eşim sen biliyordun neden söylemedin derse ya da söyledim hadi daha kötü şeyler olursa diye korkuyorum ben ne yapmalıyım akıl akıldan üstündür bana bir yol gösterin

Arkadaşlar ben uzun süredir evli çocuklu bir kadınım. Görümcem benden yaşca ufak bana seneler önce tecavüze ugradıgını ve bunu kimseye anlatamadığını bu sene annesine söylediğini söyledi işin açığı gerçekten böyle bir durum mu var yoksa kendi rızasıyla mı birlikte oldu bunu kapatmaya çalısıyor anlamadım ama kayınvalidem den tık çıkmadı eşimin haberi yok yarın evlense sıkıntı eşim sen biliyordun neden söylemedin derse ya da söyledim hadi daha kötü şeyler olursa diye korkuyorum ben ne yapmalıyım akıl akıldan üstündür bana bir yol gösterin
Kız zaten bu durumu annesine söylediğini belirtmiş. Tecavüze uğradıysa bu onun için zaten bir travma, sana güvenmiş ki anlatmış eğer bu konuyu yayarsanız hem aranız tamamen bozulur hem de sonradan çok pişman olursunuz, kızın da hem psikolojik belki de fiziksel olarak da zarar görmesine vesile olursunuz. Bu sır sizinle beraber kalmalı.

Kız zaten bu durumu annesine söylediğini belirtmiş. Tecavüze uğradıysa bu onun için zaten bir travma, sana güvenmiş ki anlatmış eğer bu konuyu yayarsanız hem aranız tamamen bozulur hem de sonradan çok pişman olursunuz, kızın da hem psikolojik belki de fiziksel olarak da zarar görmesine vesile olursunuz. Bu sır sizinle beraber kalmalı.
Normal şartlarda bunu bende hiç sorgulamıyorum ama yaşantı biçimi biraz geniş diyim ben bir de durduk yere bunu anlattı bana ortada hiçbişey yokken ve erkek arkadaslarımla ben evli hayatı yasıyorum gibi arada laflar söylüyordu hani bu durumunu mu duyurmaya çalısıyor yarın bir gün bişey olduğunda diye düşünüyorum bir yandan

Lütfen laf taşımaya yer aramayın eşin sana gelene kadar gider annesine sorar neden söylemedin diye

Seni alakadar eden bir konu yok. Paylaşmış sadece senden akıl fikir yol istememiş.
Beni alakadar etmez zaten benim korkumda yarın evlendi mi malum kocasıyla problem olur bişey yaşanır annem yengem biliyordu der bende eşimle problem yasarmıyım tek sorunum bu

Normal şartlarda bunu bende hiç sorgulamıyorum ama yaşantı biçimi biraz geniş diyim ben bir de durduk yere bunu anlattı bana ortada hiçbişey yokken ve erkek arkadaslarımla ben evli hayatı yasıyorum gibi arada laflar söylüyordu hani bu durumunu mu duyurmaya çalısıyor yarın bir gün bişey olduğunda diye düşünüyorum bir yandan
Kız sana güvenmiş ki durumunu anlatmış. Yaşantı tarzı geniş olabilir o onun hayat tarzı. Kimler var ki görümcesiyle iyi anlaşamıyor kadın seninle büyük bir sırrını paylaşmış. Onun güvenini boşa çıkarmayın, sen biliyormuşsun niye söylemedin diye de kimse size hesap sormaz. Öyle bir şey olma ihtimali %1 bile değil.

Beni alakadar etmez zaten benim korkumda yarın evlendi mi malum kocasıyla problem olur bişey yaşanır annem yengem biliyordu der bende eşimle problem yasarmıyım tek sorunum bu
Annesine sorsun biliyordun söylemedin diye. Sana öyle bir şeyle gelirse “beni ilgilendirmiyordu “ diyeceksin

İster keyfi sevişmiis olsun ister tecavüze ugramıs olsun her turlusunde senin olayı düzeltme degıstırme sansın var mı?? Hata görse ılıskı sonrası pisman olsa onun sorunu yok dıger türlüsü olsa yıne onun sorunu ve insallah oyle degıldır de isteyerek yapmıştır... adli bir konu olck kadar yakın bı zaman olsaydı konusman gerekebılilirdi. Seneler gecmıs bellı ki sıkayet yok . Adam rahatsız edıyor olsa yardım ıstese yıne karıs anlarım.... Da sımdı sana neden dert oldu? Yarın evlense neden sıkıntı? Herkes zar duskunu degıl ona gore bırıyle evlenır. Sen seni ılgılendırmeyen bıseye karısıyorsun . Kımse sana hesap sormaz bundan korkma.. cok garıp bı konu... Bırılerıne guvenmememız gerektıgının kesin kanıtısın. Demek bırıne dert yansam ablam gıbı gorup ay oyle mıydı boyle mıydı ustunu mu kapatıyodu diye arkamdan atıp tutabılırmis..

Lütfen laf taşımaya yer aramayın eşin sana gelene kadar gider annesine sorar neden söylemedin diye
Laf taşımalık emin olun bir durumum yok öyle bir insan da değilim öyle olsam burda bunu sormam ya da o insan da gelip bana anlatmaz hiç böyle bir durumla karsılasmadım kafama ağrılar girdi iki gündür bana bile ağır geldi şu an düşünemediğim için sorma gereksinimi duyuyorum

Kocasıyla problem olur diyorsunuz da annesi biliyormuş zaten. Sizi ilgilendirmez ki. Eşiniz bi şey derse de annen söylemiştir sandım der geçersiniz. Tecavüze uğradıysa çok üzücü keşke şikayetçi olsaydı 😞

Zaten annesiyle paylaşmış. Kim neden bununla ilgili size hesap soracak ki? Böyle bir şeyi bilmeniz size hesap sorulacağı anlamına mı geliyor? Sizin sorumluluğunuz mu? Sizi ya da görümceniz dışında herhangi birini ilgilendiren bir konu olduğunu düşünmüyorum.

Benzer birini tanidigim icin yaptigimi söyliyim: o kisiye psikolojik destek almasini önerdim ve ilk seansa kendim de götüdüm. Yasal olarak islem yapip yapmamak istedigini sordum. Isteseydi orda yardimci olurdum. Bir insan durduk yere tecavüze ugradigini anlatmaz. Bana anlatam kisi ile kan bagim yok, ama bana güvenebilecegini biliyordu. Ha ilerde esiniz Problem yaratsa sunu dersiniz: Her insan kendi hikayesini istedigi zaman istedigi kisiye anlatir.ben dogru olani yaptim. Yardim ettim. O kadar!

Laf taşımalık emin olun bir durumum yok öyle bir insan da değilim öyle olsam burda bunu sormam ya da o insan da gelip bana anlatmaz hiç böyle bir durumla karsılasmadım kafama ağrılar girdi iki gündür bana bile ağır geldi şu an düşünemediğim için sorma gereksinimi duyuyorum
Başkasının özeli boşverin çok sorarlarsa ben bunu nasıl sana söyleyim kardeşin bile söyleyemedi birine bir şey yaparsın diye korktum de geç

kafama ağrılar girdi iki gündür bana bile ağır geldi
Tecavüze ugradıgına nasıl bir travma yasayıp atlatıp atlatmadıgına takılmadınız da evliliginde olusacak soruna,ya esim bana biliyordun da neden sustun derse ben ne yaparıma,acaba kendi istedi de kılıf mı uyduruyoruna girmeseydiniz niyetinize güzel bakardım da cok cirkin düsünce sekliniz kusura bakmayın.

Kim tecavüz etmiş,tecavüz edenin neden adı yok bu konuda da görümcem şöyle biri de anası laf etmemiş de eşimle aram bozulur mu da gibi konuları düşünüyorsunuz?
Suçluya ne oluyor yani kimmiş o söyler misiniz madem size anlatmış

X