çoğul gebelikte kilo alımı

Mrb, bizde 7 aylığız , bizde de gece uyku sorunu var, gündüz az uyut, oyun oyna filan demişsin ama bu mümkün değil, bizimde belli uyku saatlerimi var, o saatler gelince ne yaparsan yap, kuduruyolar uyumayınca, her bebeğin alışkanlığı farklı işte, ne yaparsan yap...
Bitki çayı ne veriyosun bende metak ettîm, bi de siz kaç aylıktınız?

tabiki öyle cnm.kizman icin söylemedim,yanlis anlasildiysam özür dilerim.biz dogumdan sonra hastanede kaldik ve cocuklar orda zaten bir düzen icinde yatip kalkiyorlardi.yemek saatleri düzenliydi.ama burasi yurtdisi.sanirim bu yüzden de farkliliklar olacaktir.tabiki her cocuk farkli ve uyumak istiyorlarsa uyuyacaklar.hicbir annenin yüregi dayanmaz. ben sadece aksam cok gec saate uyumalarina mümkün oldugunca azalt demek istedim.yoksa gün icinde tabiki uyumalari gerek yoksa nasil büyüyecek bebislerimiz ben rezene cayi veriyorum.2aylikken basladim.gece rahat uyumalarini sagliyor sanirim.bir de burda dogduktan 2 ay sonra baslanilan damaklari güclensin,saglikli disleri olsun diye hap veriyorum.ama o hapin uyuttugunu hic sanmiyorum.

mrb. tabiki her bebegin aliskanligi farkli.ona bakarsan ben de keske kucagimda poposuna vurmadan, yataga atarak eline birsey vererek uyutmak isterdim ama.gec oldu alistilar artik popoya saplak yemeye gündüz az uyutmak olarak degilde aksam yatma saatine yakin uyutma konusunda demek istedim.yanlis cümle kullanmis olabilirim.aksam yatma saatine yakin uyutmaz iyice oyun falan oynayip yorarsan,sanirim gece uykusu biraz daha uzun olabilir demek istedim.denemeniz icin.yoksa tabiki cocugunuzu yetistirecek olan sizsiniz ve sizin de, onlarin da hakkinda en iyisini siz bilirsiniz. biz bugun 9. aya girdik.ben bitki cayi olarak rezene veriyorum.sanirim gece biraz da olsun daha sakin oluyorlar ve güzel uyumalarini sagliyor.

ben zaten ilk mesajımda 1700 den sonra uyutmadığımı söylemiştim ,onu da denedim ,hatta 1630 a çektim ,akşam da 9 gibi yatıyorlar ama nafile ,sanırım kızım çok hareketli ondan oluyor ,kundak yapacağım karar verdim ,sıkıca yaparsam belki hareket etmez alışır
rezeneyi de deneyeyim bakalım ne olacak

hmm evet dedigin gibi de olabilir.ilk zamanlar bende öyle her gece kalkardim.eve gelen hemsire kundak yapmami söylemisti.hem kücükler hem burda havalar soguk diye bende denedim.evet ise yaramisti.en azindan uykuya dalana kadar öyle kalmasi iyi oluyordu.daha sonra zaten yatakta hep döndüklerinden kundak falan kalmiyordu.hemsire ilk zamanlar cok aglar istemez demisti.ama aglamasina kulak asmayin alisacaktir demisti.rezeneyi denedikten sonra yazarsan sevinirim.insallah ise yarar cnm.

ben yatakta uyurken dönmesin diye istiyordum kundağı ama sen yatakta dönüyorlar kundak falan kalmıyor diyorsun ((((((((
bende papatya çayı ver onu vermeye devam edeyim rezeneyi de sipariş veririm artık

benimkilere bugün kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapıldı kanlarına bakıldı çok şükür ikisinin de kan değeri çok iyi maaşallah. yine de 1 yaşına kadar ferruma devam edeceğiz. ikisi de tutunup kalkıyorlar ellerinden tutup lerlettiğimizde adım atabiliyorlar ama yürümeleri ne zaman olur bilmem :S sokakta gördükleri kedileri köpekleri bile istiyorlar hele oğlum kedilere bayılıyor oynamak istiyor oynatmıyoruz diye kızıyor ağlıyor. kediler de sevildiklerini anlıyolar demek gelip arabalarına sürtünüyorlar :) oğluşum 11 kilo kızım 9,5 kilo olmuş kızımın kilosu hoşuma gitmedi 10 kilo olsaydı iyiydi ama aşırı hareketli sanırım ondan kilolu değil :S oğlum 77, kızım 74 cm olmuşlar, bıngıldakları da hala kapanmadı devite de devam edecekmişiz

Cincikk senin kuzuların boyu, kilosu, herşeyi çok iyi maşaallah daha ne olsun bu arada bizim dr çoktan deviti kesti, yaz geldi, güneşten alırlar diye, bıngıldak 18. Aya kadar kapanabilşr, şimdi o zamana kadar olsa devam etcel miyiz, açıkçası ben pek güneşe çıkarmıyorum, en iyisi ben devite tekrar başlayım, bi süre daha kullanayım...
Bende yürüteç aldım, ilk zaman boş boş bakınıyolardı:) şimdi hareket ediyolar, ve hareket ettikçe çok mutlu oluyolar, inşaallah yürümelerinde faydası olur seninkiler yakında koşacak maşaallah , darısı başımıza:)

teşekkürler başakcım :) valla ilk başlarda bizim doktor yaşlarına girene kadar deviti kullanırız demişti benim oğluşumun bıngıldağı biraz ayına göre genişmiş o yüzden hiç kesmedik hatta bugün 1 damla fazla ver dedi. senin doktor kestiyse bence başlama.. Allah korusun bıngıldağın erken kapanması çok tehlikeli. kesmişse doktor vardır bir bildiği demek ayına göre bıngıldağın durumu iyi doktoruna uy derim.

yürüteci benimkiler çok sevmiyorlar 10 dakika ancak duruyorlar sıkılıyorlar anca emeklesinler kalksınlar düşsünler tüm olayları bbu :)

aylar geçtikçe daha rahatlıyor insan çünkü ek gıa olayını çözmüş oluyorsun bir süre sonra biberon ya da suluklarını tutup kendileri içiyolar falan daha keyifli zamanlar oluyor senin de o zamanların yakındır. benim civcivler '' buvva '' dedi mi suluklarını veriyorum lıkır lıkır içiyolar. ellerine meyve filesiyle meyvelerini veriyorum ekmek kırıntılarını mama saldayesinin tepsisine koyuyorum kendi kendilerine yiyiorlar oğluşum biraz abartıp kaşığı tutupp döküp saçmak istiyor hiç kısıtlamıyorum döksünler saçsınlar sandalyelerinin altına örtü seriyorum nasılsa. sana da tavsiyem özgür bırak, gözün üstlerinde oldukça istediklerini yapsınlar ben öyle yapıyorum şu an çok rahatım.

aynen öyle cnm iki kizin muhabbeti aksama kadar bir baska oluyor aksam babamiz gelince de kacacak yer ariyor 3 bayan konusunca bu arada senin kacinci haftada dogdular?

Kızlar selam...
8 gün sonra 9 aylık olucaz gelişmwler şöyle;oğlan yuvarlanıp dönebiliyor dün ilk dişi patladı.hala dengede oturamıyor.pıt düşüyor.kız 5 dakika hatta daha uzun oturabiyor diş miş yok yan dönüyor ama yuvarlanma yok hatta karın üstü bırakınca kızıyor.
5 gecedir uyku haram bana zaten oğlumun uykusorunu vardı bu diş iyice azdırdı oğlanı artık hiç uyumuyorıldırıcam yalnız bakıyorum 8.5 aydıe son haftalarda yazlığa geliyorum annemlerde veya kayın validemlerde kalıyorum tabii o zamanlarda yardım ediyorlar gündüz.
denize bayılıyorlar akşam 4 tensonra denize giriyoruz akşam 8:30-9:00 gibi uyutuyorum am banmisin demiyorlar.
hala kelime yok bizde bi ara kiz agg agggg diyodu onu da demiyor artik.

sabah uyandiklarinda 5:30-6:00 gibi emziriyorum ama yetmiyor tabii 7:00 gibi esim 180 cc aptamil icerisinde d vit ve ferrum ile iciyorlar, 8:30-9:00 gibi uyutuyorum sirayla tabii baba ise gidiyo yalniz kaliyorum.
uyaninca kahvalti;iki gune bir yumurta sarisi her gun peynir ceviz bebek ekmwgi veya evde kurutup robottan gecirdigim tam bugday ekmegi pekmez iki de zeytin.
uyandikta 3 saat sonra falan ole uykusu bazen 30 dakika bazen 1 saat ogle yemegi sebze yapiyorum.sonra yine 2:30 3 saat sonra uyku ve sonra meyve veriyorum elmayi rendeledikten aonra ocakta iki cviriyorum oglanin hala gaz problemleri var. bazen eger yeme saati gece geliyorsa meyvelerine evde probiyotikle mayaladigim yogurttan da ekliyorum icine.bazende erken yedilerse kogurtu ya direk yada az cici bebeyle verlyorum.
uyumadan once de yine 180 cc aptamil ve uyku gun icerisinde sik sik emziriyorum kiz ok azaltti emmeyi gunde 2-3 kez ama oglam cok seviyor emmeyi oyun bile oynuyor memeyle.
20:30-21:00 de uyku kiz cognda sabaha kadar uyuyor 5:30-6:00 gibi kalkiyor Ama oglan canimi okuyorgece 4-5 kez agitlarla kalkiyor uyutma seklmbu arada maalesef ayakta sallama o da ayri bir sikintii...

bu arada kiz bir ay once 8350 gramoglanda 10800 gramdi
iste kizlar rezilligim diz boyu Allah bana Yard etsin opuyorum sizi...

Son düzenleme:
ben de yalnız bakıyorum ALLAH KOLYLIK VERSİN
gündüz toplamda kaç saat uyuyorlar

canım deviti mamaya katabilirsin ama ferrumu mama, anne sütü, yoğurt, peynir yani süt ürünlerinden en az 1 saat sonra ver ferrumu da içtikten sonra yine süt ürünü vereceksen 1 saat beklemelisin, çünkü süt ürünleri demirin emilimini sıfırlıyor gibi birşey.

ben de aşağı yukarı senin gibi besliyorum katı gıdalara geçtik bayağı bir süredir alıştırmaya çalışıyorum. devam sütüne burun kıvırıyorlar anca emiyorlaar bazen de sağıp veriyorum ya da buzluktaki sütleri çözdürüyorum benimkiler devam sütünü severlerdi şimdi niye böyle yapıyorlar bilmiyorum. sadece anne sütü ve ek gıdalarla idare ediyoruz. kızım o yüzden çok kilo alamıyor devam sütü içse alır ama işte bir tek yoğurt yapıyorum devam sütüyle başka türlü imkanı yok içmiyorlar

bir menü yaptım kendime bizimkilerin uyku saatine göre bakın bakalım sizce nasıl :))

630 anne sütü
800 kahvaltı ;3-4 bebe bisküvisi,kibrit kutusu peynir,1 çay kaşığı pekmez,yarım yumurta sarısı
930 meyve suyu veya püresi
10,00-1200 uyku
1200 anne sütü
1330 sebze çorbası+yoğurt
15,00 anne sütü
15,30-1700 uyku
1700 meyve püresi
1800 tahıllı kaşık maması
2030 anne sütü
2030-2100 arası uyuma

ben yumurta sarısı ve pekmezi peynirle karıştırmıyorumkahvaltıyı (peyniri, meyve suyunu, ekmeği, zeytini, ) yaptıkta 2 saat sonra beraber veriyorum önce yumurta sarısı hemen ardından da pekmez veriyorum bunları verdikten 1 saat geçmeden de emzirmiyorum süt ürünü vermiyorum yumurta sarısı ve pekmezde demir var süt ürünleriyle karıştırma bence demiri elimine etmesin.

menün güzel gayet. afiyet olsun civcivlere.

tamam öyle yapayım ozaman teşekkürler ..
sağolasın inş. yerler bakalım daha başlamadım pazartesi başlamayı düşünüyorum inş.

QUOTE=delikiz1982;31236027]ben de yalnız bakıyorum ALLAH KOLYLIK VERSİN
gündüz toplamda kaç saat uyuyorlar[/QUOTE]
Canim belli olmuyor ama seninkiler iyi uyuyormus 2 saat falan her uykulari sanirim benimkiler en faxla 1 er saat ama sansima bazen sabah ogle arasi uykulari 1.5-2 saat plutor ama nadir birde bizim gece uykumuz pek yok ozellikle oglan dogdu dogali gece 4-5 kez uyanir.

Doktorum da soyledi iste bazen mamada veriyorum.
benimkiler de devam sutu sevmiyorlar ama yapicak bir sey yok saglikli olmalari icin hem ziriyorim uzeini de devam sutu ile idare ediyoruz.
bence devam sutu ile kilonun hoc bir etkisi yok sisiriyor diyorlar ya yalan emin olun 1.5 yasinda ve hala 7.5 kilo olan tanidiklarim var sadece devam sutu ile beslenmis 6 ayliktan beridir dogru duzgun kilo almiyor bebek...
boraz genetik biraz da bunye...
moralini bozma zayuf vevekten degil sisman bebekten korkmak lagzim.yeter ki saglikliolsunlar...

komşum doğal yollarla üçüz gebelik yaşadı. ve normal doğumlarda alınabilecek bi kiloyla doğum yaptı. yani toplamda 12 kilo gibi küçükbi kilo ama bünyeden bünyeye kesinikle farkeder bahsettiğim komşum zaten zayıf ve doğal kilo almayan kadınlardandı.

Kizlaaaar merhaba, gecenin bu saatinde tabii ki bebis sallıyorum ayağımda:)

benim emrede anne karninda gelisim geriligi olmuştu hatırlarsanız, yavaş yavaş yaşıtlarımızı yakaliycaz insallah...suan tam 8,5 aylık ve 72 cm. İnternette bin tane persentil tablosu var o yüzden emin olamadım, sizin Bebislerin boyunu öğrenebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…