çoğul gebelikte kilo alımı

slm delikiz1982 benimkilerde ayni sayilir.bir gece kücügüm bir gece büyügüm ara sira kalkiyor.bir bakiyorum yatagin basinda, bir bakiyorum yatagin sonunda, bazen popo havada,bazen de capraz uyuyorlar benimkiler sanirim dislerden böyle yapiyor.yoksa bu zamana kadar bizde de sorun olmuyordu.ne kadar sürecek ben de bilmiyorum :):)

benim ikisi de sürekli dönüyorlardı yatakta hatta bazen çarşaflarını bile dertop ediyorlar yatağın içinde o derece. benimkilerin hala devam ediyor o huyları ama uyanmıyorlar arada kızım uyanıyor susamış oluyor su verip geri koyuyorum yatağının içine uyuyor. diş çıkarma dönemi de gelmiş olabilir susuyor da olabilir malum havalar sıcak. ya da acıkıyor da olabilir geceleri besliyor musun ? uyandırıp beslemene gerek yok da ağlayınca beslemeyi ya da su vermeyi dene

aramız tam bir hafta benimkiler de 5 ekim doğumlular :) kızlar daha dilli düdük oluyorlar konuşmaya daha hevesliler benim oğlan anca şarkı söylüyor kendi kendine :) kızım bayağı bişeyler söylüyor :)

işte kızım çok korkak kendi kendisini uyandırıyor ondan da korkuyor:) yok açlıktan değil besliyorum yemiyor ,oğlum sadece açsa uyanır öyle huyları yok da kızım çok fena dönüp dönüp uyanıyor ,gecede en az 3 kere uyanıyor bu yüzden ,uykusu da bölünüyor kaliteli uyuyamıyor ona da üzülüyorum ..diş olayı yok daha ,doktor yakın zamanda diş yok dedi baktı dişlerine ama bilemiyorum ,geceleri uyandıklarında ilk önce biberon sokuyorum ağızlarına açlarmı diye açlarsa mutlaka doyuruyorum

kizlar sastim kaldim size benimkiler de 26 ekim dogumlular 8 ay bitti ne emekleme var ne kelime ne de sarki hatta oglan hala gwce 3-4 kez uyaniyor kiz ya bir kez ya da hic uyanmiyor.
MaşaAaallah diyorum sizinkilere Allah nazarlardan saklasin.
kiz biraz oturup dusuyor oglan hic oturamiyor pit diye dusuveriyor 34+0 haftalik dogum uaptim benimkiler cok mu geri bana mi oyle geliyor henuz et veya kemik suyu da vermedim .

canım benimkiler desteksiz oturmaya 8. ayın sonunda başladılar ondan önce yuvarlanıyorlardı kendilerini bırakıp. desteksiz oturmak derken dimdik oturacaklar diye bişey yok düşebilirler sıkılıp kendilerini öne atabilirler yana yatıp yuvarlanabilirler bunlar hep emekleme çalışmaları sen takılma bunlara, yani dimdik hareketsiz oturmazlar ki zaten bence seninkiler emeklemeye çalışıyor ondan oturmak istemiyorlar uzun süre. emeklemeleri için yakınlarına oyuncaklarını koy sen de yardımcı olarak emeklemeyi öğret yani seninkiler isteleser desteksiz otururlar ama oturmuyorlar çünkü emeklemek istiyorlar benimkiler halıda sürüne sürüne parkeleri elleye elleye ağlaya ağlaya emeklediler oğlum kızımdan önce emeklemişti kızım zar zor emekledi yani. geride değiller seninkiler her bebeğin yaptıkları farklı benim de oğlum kızımdan önde gidiyor mesela. oğlum önce döndü önce emekledi önce diş çıkardı hep düşün yani ikiz kardeşlerin bile arasında farklılık var. hem bazı bebekler emeklemeden direkt kalkıyorlar. kelime vs. de kızım oğlumdan önde yani hiç belli olmuyor sağları solları. bi de bebekler sıkıntıya gelemiyorlar oturmaktan sıkılıyorlar yatmaktan sıkılıyorlar ayağa kaldırıyorsun ayakta sıkılıyorlar en fena zamanları bu zamanlar. ben hala da çekiyorum huysuzluklarından tüm gün onları oyalamakla geçiyor eğer oyalamasam çığlığı basıyorlar. benimkiler altlarını bile bağlatmıyor bezi kapatana kadar neler çekiyorum.

ben de kemik suyu pek vermiyorum çok yağlı diye. et, tavuk vs. veriyor musun ? bunları veriyorsan çok da gerek yok et suyu kemik suyuna kışın vercem ben bu sıcaklarda çok yağlı ağır şeyler vermek istemiyorum. tavuğu haşladığım suyla makarna pilav yapıp veriyorum ama o çok yağlı olmadığından tavuğu didikliyorum içine patates, havuç, bezelye koydum mesela bugün bayıla bayıla yediler.

aynen öyle cnm iki kizin muhabbeti aksama kadar bir baska oluyor aksam babamiz gelince de kacacak yer ariyor 3 bayan konusunca bu arada senin kacinci haftada dogdular?

slm cnm benimkilerde 32.haftada dogdular.bizim bebisler kücük dogdu diye belki bazi seyleri diger yasitlarina göre gec yapabilirler.uyku kizlarda farkli erkeklerde farkli oluyor sanirim.bende iki kiz oldugu icin erkek bebis tecrübem yok suan. aklina gelen herseyi ver cnm korkma.ben herseyden tattiriyorum.yediriyorum.sadece bal ve süt haric.. babamiz yemek sectigi icin cocuklarimin öyle olmasini istemiyorum.ve cok ta nazli büyütmek istemiyorum.düsecek te kalkacak ta aglayacak ta...

aynen benimkiler de öyle.disari cikmak istiyorlar ama disarida bagirip skiliyorlar.bütün gün oynamak gerekiyor.bagirip ciglik atiyorlar.bende salonu turluyorum cocukla altlarini bezleyene kadar.tam bir savas cikiyor evde.

selam herkese .bizim sıpaların uyku düzeni iice şaştı ,kızım yatkata geceleri yürüyecek nerdeyse ,bi köşeden öbürüne sürekli hareket halinde ,gece 10 kere kalkıyorum ,bıraksam ağlasa tekrar dalsa diyorum ama oğlan uyanacak bu defa ,bu hareket hali ne zaman geçecek bilmiyorum ,oğlan acıkınca uyanıyor kız ise sürekli hareket halinde ,bir çözümü vardır elbet ama bulamıyorum ya da geçici ama ne zaman geçecek bilmiyorum ,gündüz 2-2,5 saatten 2 kere uyutuyorum ,gündüz çok uyuyrlar da gece uyumuyorlar deseniz öyle de değil ,bi formül bulmam lazım da nasıl .diğer anneler , sizde durumlar nasıl ,bu dönemi hepimiz yaşıyoruz sanırım ama düzelen varmı ,valla yatmadan 1 saat önce mama yediriyorum ama bu sefer de sütü az içip gece acıkıp uyanıyorlar ,mama ayarını mı yapamadım anlamadım,mama uyutur diyorlar ama uyumuyor kızım.bir de gündüz rahat uyuyor gece uyumuyor

Son düzenleyen: Moderatör:

slm..benim kücük kiz da öyle yatakta dolasiyor sabah kadar ama Allaha sükür uyanmiyor.gündüz uykularini azaltabilirsin mesela.yada uzun süre uyumasinlar.1 saat yeterli huysuzlugunun gecmesi icin.ve aksam uyku saatine yakin uyutmasan cok iyi olur.benimkiler sabah 7-7.30 gibi kalkiyor.oynuyoruz, yemek yiyoruz sonra 11 gibi uyku geliyor.yatiriyorum 12.30-13.00 gibi kalkiyorlar.daha sonra 15-16 gibi yatip yarim saat bir saat uyuyorlar.ve aksam 19.30-20.00 gibi uyutuyorum.yemeklerini de yatmadan yarim saat yada yatmadan 10 dk once yediriyorum.gündüz bol bol bitki cayi ve su veriyorum.ben almanyada yasadigim icin cok sicak olmuyor.gece de susayip kalktiklari olmuyor.her cocuk farkli oluyor valla cnm.ins bir an önce düzelir.cünkü zor.insan uykudan hicbirsey anlamiyor ve daha sonra bütün gün ayakta oluyor.kisacasi bitmis oluyor.

benim de kızım özellikle geceleri 11-12 gibi yatağında mızıldanıyor ağlamazsa ilgilenmiyorum beni görüp uykusu kaçmasın diye. eğer ağlarsa da zaten '' buvvv buvvva '' diyorsa susadığını anlayıp suyunu verip yatırıyorum. kızım da bana çekmiş çok dönüyor yatakta sizinkiler gibi. bilmiyorum kız çocuklar mı böyle hep acaba ?

gündüz uykularına dokunma delikız hatta az bile uyuyorlarmış. gündüz uyumayınca yemeklerini yemiyorlar benimkiler uykuları geliyor 1-2 kaşıktan sonra o yüzden hiç karışmıyorum istedikleri kadar uyuyorlar ama genelde sabah kahvaltıdan sonra 3 saat öğleden sonra da 1,5 ya da 2 saat uyuyorlar. gece maması mı veriorsun yani kaşık maması ? bir de gece kaşık mamalarından dene istersen. benim de kızımın olayı su. susadıkça uyanıyor oğlum da gece boyunca uyuyor ama ikisi de sabah 6' da ayakta oluyorlar.

valla o kadar az uykuyla hiçbir bebek duramaz seninkiler ii duruyor ,bizimkiler öyle az uyusalar çıldırırlar en fazla 3 saat dayanabiliyorlar sonra deli gibi uykuları geliyoruyudularmı da uyandırınca çok huzursuz oluyorlar o yüzden uyuyunca da uyandırmıyorm benim sistemim şu sabah 6-7 arası kalkıyorlar 10 gibi uyutuyorum 12-1230 gibi kalkıyorlar1500-1530 gibi uyutuyorum 1730-1800 kalkıyorlar akşam da 2030-2100 gibi kalkıyorlaraslında düzenleri normal gibi ama işte gece olayını çözemedim önceden sabaha kadar uyurlardı ama şimdi öyle olmuyor işte saat başı uyandıkları oluyor oğlum hiç su içmiyor kızım susuyor içiriyorum ama ben de ilgilenmiyorum da susmuyor maalesef ,evet kızım dönüyor sürekli oğlanda bişey yok ya benimkiler öyle az uyuyamıyorlar çok huzursuz oluyorlar 3 saatte bir mutlaka uyumaları lazım yoksa o gün akşama kadar huzursuz oluyorlarbi de çok hareketliler uyumazlarsa dinlenemiyorlar sanırım oğlum hele uyumadığı zaman sürekli dönme sürünme durumunda gece mamasını deneyeceğim sipariş verdim umarım işe yararbildiğin güzel uyutan gece maması varmı:)iştahları da azaldı önceden 750-800 cc içerlerdi şimdi 500 zor içiyorlar su kaç cc içiyorlar kızım günde 100 cc içiyor
kaşık maması verince süt de veriyormuyuz yoksa sadece mamamı

Son düzenleyen: Moderatör:

benim kız da oğlan da 200 cc civarında su içiyorlar biraz fazla oluyor ama istedikleri için veriyorum. daha az süt içmeleri normal ek gıdaya başladın sanırım bir de su içtiklerinden daha az süt içebilirler 500 cc içiyorlarsa sorun yok endişelenme. ben de günde 4 kere ya da 5 kere emziriyorum bazen dolapta tuttuğum anne sütünü çözdürüp verdiğim de oluyor. ben gece maması hiç kullanmadım birkaç kere tahıllı meyvelilerden almıştım çok da hevesle yemediklerinden vermedim daha. benimkiler akşam yemeği ardından yoğurt yiyip uyuyorlar. gece mamalarını ama markette görmüştüm suyla hazırlananlar da vardı sütle hazırlanan da var mıydı hatırlamıyorum. kaşık mamasıyla doymazlarsa ardından sütünü de verirsin olmazsa. tarhana falan veriyor musun ?

oğlan az süt içiyor ama su hiç içmiyor sütten karşılıyor herhalde içiremiyorum maalesef suyu .akşam yemeği derken sen yemek veriyorsun sanırım süt değil ,kızım da yaklaşık 150 cc su içiyor ama sütünü güzel içiyor o onda sorun yok ..
ek gıda daha tok tutar deniyor ama nedense bizimkiler gece uyanıyor ,bu mantıkla ters düşüyor neden sence ?
benimkiler mamayı sevdi o yüzden gece mamasını da deneyeceğim uyku için ,azcık kilolarına da etki eder belki ,en azından kilo almasalar da vermezler..mesela seninkiler ne kadar yoğurt yiyor ,1 kasemi ölçüsü ne ,yemeklerin ölçüsü ne ,senin günlük yedirme planın nasıl yazabilirmisin merak ettim

benimkiler 9 aylıklar daha büyük olduklarından 3 ana öğün 4 ara öğün şeklinde besliyorum. akşam yemeği derken aslında bizim yediklerimizden de yiyebilirler ama vermiyorum çünkü eşimle ben acı,baharatlı,salçalı falan yiyoruz bebeklere ayrı menü veriyorum. akşam yemekleri haftaiçi köfte haftasonu tavuk ve balık , (haftada bir balık) bunların yanına da makarna,kuskus,pilav,erişte vs. veriyorum bazen de kıymalı çorba, yoğurtlu çorba ya da kesme aşı yapıyorum bunları veriyorum. yoğurdu ben makinede yapıyorum makine bardaklarında günlük yapıp veriyorum 100 cc biberon mamasını mayalıyorum aşağı yukarı 120 cc falan oluyordur herhalde yoğurt. 120' şer cc yiyorlar yani tahminen.

ben şöyle besliyorum 7. aylarından beridir : sabah 6' da uyanıyorlar yanıma alıp emziriyorum sırayla sonra biraz kestiriyorlar 8' de tam olarak uyanıyorlar kahvaltılarını hazırlıyorum, bebek ekmeği ya da tam buğday ekmeği, tuzu alınmış beyaz peynir ya da labne peyniri, taze sıktığım meyve suyu, tuzu alınmış zeytin, suda biraz haşladığım domates, salatalık rendeliyorum, gün aşırı yumurta sarısı ve hergün pekmez. 7 aylıklarken karıştırır bulamaç şeklinde verirdim şimdi ayrı ayrı yediriyorum tam buğday ekmeği, peynir, domates, salatalık, zeytini yediriyorum. 2 saat sonra da yumurta vereceksem sarısını ve bir tatlı kaçığı pekmezi veriyorum pekmez ve yumurtada demir olduğundan peynirle birlikte vermiyorum emilimi azaltacağından. 1- 1,5 SAAT sonra da beni emip uyuyorlar.

öğlen uyandıklaarında öğlen yemeklerini yediriyorum tavuk ya da kıymayla birlikte mercimek, şehriye, bulgur, pirinç, nohut, sebzeler ( gününe göre değişiyor patates,havuç,kabak, domates,kırımızı tatlı biber,soğan,sarımsak,VS. ) ne geçerse elime düdüklüye koyup pişiriyorum etlerle birlikte çatalla ezip yediriyorum hemen ardından da sularını kendileri içiyorlar suluklarından, 2 ya da 2,5 saat sonra da meyve pürelerini veriyorum ya da meyve sebze filesine koyup veriyorum kendileri yiyorlar. sonra uyuyorlar kalkınca da akşam yemeklerini yediriyorum bahsettiğim şekilde, yoğurt da yiyip biraz oyalanıp uyuyorlar. tabii aralarda meme istiyorlar yine emziriyorum 5 dakikada memelerimi boşaltıyorlar zaten. 4-5 kere de emzirmiş oluyorum günde.

seninkilerin uyanmalarının sebebi yoğurdun gaz yapması da olabilir diye düşündüm ev yapımı yoğurt gaz yapabiliyor çünkü. ek gıdayla daha çabuk doymuyorlar bence sadece kaşığa alışınca biberona ya da memeye burun kıvırıyorlar bir süre sonra eski düzenlerine dönüyorlar.

ekleme yapayım yemeklerin ölçüsünü unutmuşum bir gün içinde her biri birer mama tabağı öğlen, birer mama tabağı akşam ana yemeklerini yiyorlar ama seninkiler daha küçük birer kase yemeleri yeterlidir hatta fazla biledir. benimkilerin günlük aldıkları et miktarı da birer ceviz büyüklüğünde et ( köfte ya da çorbanın içinde ),

Son düzenleme:

valla seninkiler de iyi uyuyor masallah.ben bu sekilde uyutsam kesin sabaha kadar asker gibi dikerler beni ayaga kücükken bende cok uyuturdum gündüzleri.ama zaman gectikce uyumak degil oyun istiyor benimkiler.normal olan da büyüdükce uyku saatlerinin azalmasi zaten.ben öyle düsünüyorum.sanirim sen kiyamadigin icin,yorulduklari icin uyutuyorsun 3 saatte bir.bu yüzden de gece fazla uyanirlar.ben 17den sonra uyutmam ki gece 20de yatakta olsunlar.yorulduklari icin de daha dogrusu ben bilerek yordugum icin de sabaha kadar kalkmadan uyurlar. alistirmaya bagli cnm.gün gectikce düzelir zaten.öglen uykusu cok önemli.sen de onu düzene oturtmussun.ama bana göre 18e kadar uyku fazla.kirk yilda bir gece kalkarsa süt veriyorum.yoksa sabah 7de biraz iciyorlar cunku damaklari icin hap verdigim icin.daha sonra hep yemek,kasik mamasi..gece yatarken de özellikle su ile hazirlanan kasik mamalarindan yapiyorum ama icine özellikle bebe bisküvisi koyuyorum.daha tok tutuyor.istersen deneyebilirsin.gün icinde 50cc su 150 cc bitki cayi veriyorum.gece uyanmadiklari sürece de ne odaya girerim ne su veririm.beni hissettikleri zaman gözleri faltasi gibi aciliyor.yoksa geceyarisi fisfis kayikci oynamak zorunda kalirim

zamanla tabi az uyuyacaklar hep böyle uyutacak değilim ama ben gece uyuyacağım diye de huzursuz olmalarını istemem.her çocuk farklı kimisi uyanık durur kimisi uyumak ister,benimkiler uyumak istiyor ,uyutmasam kucağımda yada yerde oynarken sızıyorlar ,nasıl bu durumda uyutmayayımki,kıyamam ..ama bi kaç gündür azalttım uykuyu sabah 2 öğlen 1,5 saate çektim , bi de akşam 1500-1630 arası yaptım uykuyu ..bitki çayı ne veriyorsun ben papatya çayı veryrm ama güzel uyutan bi çay varsa hiç fena olmaz:)) ne hapı veriyorsun sen ,diş içinmi o ,uyutuyormu o hap ..valla gece kimse uyanmadıkça odasına girmiyordur ki zaten :)) ben de girmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…