• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

merhaba kızlar bayağıdır giremiyordum.
biz 7 ay bir haftalığız.yürüteçle geziyor herşeyi ağzımıza sokuyor bol bol yiyoruz.oğlum 10 kilo 72cm kızımsa 8 kilo 70 cm aslında kıZım oğlumdan 100 gram fazla doğmuştu.
benim kilolarla başum dertte şu an 25 kilo fazlam var bunun 19 unu doğumdan sonra aldım (verdim değil aldım) emzirme ayağına herşeyi yiyorum güzel süt yapıyor ama işte bol bol kilo yapıyor bir türlü toparlayıp perhize başlayamıyorum sanırım derdim evde oturarak kilo verememek.b işe 1 eylül de bailayacağım bebelere kim bakıcak belli değil bolucak belli değil bilmiyorum işte bir yürlü düzene giremedik.
bebelerden kız iyi çok şükür yemesi içmesi uykusu süper.Ama oğluş çok fena gece 4-5 kez ağırlarla uyanış aşırı su tüketimi 1 litreden fazla olunca endişwlendim ve doktora fittik şekerden şüphelendi doktor çok şükür temiz çıktı yalnız bir hormon var spesifik gravite o 1005 ve 1020 arasında olnması gerekirken oğlumun ki 1000 normalde endişelenmezdim ana doktor endokrolıjinin görmesi gerektiğini söyleyince endişelendim yarın gidicez doktora inşAllah kötü bir şey çıkmaz.
onun dışında idare ediyorum.
yaz gelsi ve ben 115 kiloyum patladım patlicam.
şu oğlumun temiz haberini alim bir an önce toparlicam kendimi çok öptüm kızlar sizi...

Enigma maşaallah bebişlerine, inşaallah tahlil sonucunuzda temiz çıkar,sen işe başlayınca bence kilo verirsşn, bu arada yürüteç için kendin mi aldın, dr. A sordun mu hiç

Enigma maşaallah bebişlerine, inşaallah tahlil sonucunuzda temiz çıkar,sen işe başlayınca bence kilo verirsşn, bu arada yürüteç için kendin mi aldın, dr. A sordun mu hiç

canim doktor sen bilirsin dedi.
ben bir tane aldim en fazla
10-15 dakika bindiriyorum seviyorlar.
oglan temiz cikti cok sukur bobrekleri yorulmus fazla sudan 8-10 kiloluk bebek gunde alabilecegi sivi miktari 4 su bardagiymis mama su vs toplam gunluk.

Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız ? enigma sonucun iyi çıkmasına çok sevindim belki sıcaktan dolayı çok su içiyodur oğlun bir de hareketlendiler ya ter atıyorlar haliyle de susuyorlar.

benim kuzular 8. aylıklar ek gıda konusunda birçok sorunumuzu aştık şükür emmeyi de bırakmadılar inşallah 1 yaşlarına kadar böyle devam ederler en azından 1 sene alsınlar istiyorum anne sütünü. birçok şeyi anlıyorlar konuşmaya çalışıyorlar ama beceremiyorlar tabii. özellikle kızım çok dilbaz ama kelimeleri daha çıkaramıyor uğraşıyor üstüne düştüm 2-3 gündür az buçuk bişeyler öğretmeye çalışıyorum konuşması için. sadece '' babababa '' dediğinin babası olduğunu öğretmeye çalışıyorum işe yarıyor gibi sadece babasına bakıp bir tek '' bababa '' demeye başladı. oğluşumda henüz ses seda yok anca egu egu agu agu bi de şarkı söylüyor kendince işte :) akşam üstleri güneş çekilmeye başlayınca parka götürüyorum orada biraz oynuyoruz daha sosyalleştiler parktaki çocuklar da gelip bunları seviyorlar diye çok mutlular kuzularım bütün çocuklara gülüyorlar falan. küvet ve havuzda kendilerini suyun üzerine çıkarıp su içinde ilerlemeyi öğrendiler biraz daha kassam yüzmeyi öğretcem küçücük havuzda herhalde hehe. yüzümüzü sevip '' cici cici '' yaptırmayı öğrettim ama cadı kızım sadece babasını ve erkek kardeşini cici cici diye elleriyle seviyor bana yapmıyor cadı çünkü bildiğiniz babasını benden içgüdüsel olarak kıskanıyor galiba ne zaman eşime sarılsam öpsem ya da gülsem bu kız kendi kendini sıkıp ağlamaya başlıyor electra kompleksi midir ne diyorlardı kızların babalarını kıskanmalarına ondan olmasından korkuyorum alıştırmaya çalışıyorum bu duruma ileride sorun yaşamak istemiyorum. parka gitmenin bir yararını daha gördüm parktaki çocuklar elleriyle '' gel gel '' yapmayı öğrettiler bizimkilere :) bir de el sallamayı öğretelim falan diyorlar ama birden benimkilere yüklenmek istemiyorum acelemiz yok yavaş yavaş öğrensinler istiyorum. tavsiye ediyorum kızlar akşamüstleri alın bebişleri yakınınızda çocuk parkı varsa götürün gerçekten çok faydalı oluyor hem siz de hava almış oluyorsunuz hem de bebekler çok mutlu oluyorlar orada oynayan çocukları görünce. şimdi yaramaz kızım ağlıyor yine uğrarım hepinizi öptüm

merhaba kızlar nasılsınız ? enigma sonucun iyi çıkmasına çok sevindim belki sıcaktan dolayı çok su içiyodur oğlun bir de hareketlendiler ya ter atıyorlar haliyle de susuyorlar.

benim kuzular 8. aylıklar ek gıda konusunda birçok sorunumuzu aştık şükür emmeyi de bırakmadılar inşallah 1 yaşlarına kadar böyle devam ederler en azından 1 sene alsınlar istiyorum anne sütünü. birçok şeyi anlıyorlar konuşmaya çalışıyorlar ama beceremiyorlar tabii. özellikle kızım çok dilbaz ama kelimeleri daha çıkaramıyor uğraşıyor üstüne düştüm 2-3 gündür az buçuk bişeyler öğretmeye çalışıyorum konuşması için. sadece '' babababa '' dediğinin babası olduğunu öğretmeye çalışıyorum işe yarıyor gibi sadece babasına bakıp bir tek '' bababa '' demeye başladı. oğluşumda henüz ses seda yok anca egu egu agu agu bi de şarkı söylüyor kendince işte :) akşam üstleri güneş çekilmeye başlayınca parka götürüyorum orada biraz oynuyoruz daha sosyalleştiler parktaki çocuklar da gelip bunları seviyorlar diye çok mutlular kuzularım bütün çocuklara gülüyorlar falan. küvet ve havuzda kendilerini suyun üzerine çıkarıp su içinde ilerlemeyi öğrendiler biraz daha kassam yüzmeyi öğretcem küçücük havuzda herhalde hehe. yüzümüzü sevip '' cici cici '' yaptırmayı öğrettim ama cadı kızım sadece babasını ve erkek kardeşini cici cici diye elleriyle seviyor bana yapmıyor cadı çünkü bildiğiniz babasını benden içgüdüsel olarak kıskanıyor galiba ne zaman eşime sarılsam öpsem ya da gülsem bu kız kendi kendini sıkıp ağlamaya başlıyor electra kompleksi midir ne diyorlardı kızların babalarını kıskanmalarına ondan olmasından korkuyorum alıştırmaya çalışıyorum bu duruma ileride sorun yaşamak istemiyorum. parka gitmenin bir yararını daha gördüm parktaki çocuklar elleriyle '' gel gel '' yapmayı öğrettiler bizimkilere :) bir de el sallamayı öğretelim falan diyorlar ama birden benimkilere yüklenmek istemiyorum acelemiz yok yavaş yavaş öğrensinler istiyorum. tavsiye ediyorum kızlar akşamüstleri alın bebişleri yakınınızda çocuk parkı varsa götürün gerçekten çok faydalı oluyor hem siz de hava almış oluyorsunuz hem de bebekler çok mutlu oluyorlar orada oynayan çocukları görünce. şimdi yaramaz kızım ağlıyor yine uğrarım hepinizi öptüm

Maşaallah cincikk, senden güzel haberler alınca, çok mutlu okuyorum, hevesleniyorum gelecek adına :) siz baya ilerlemişsiniz ne güzel ;) bizim ek gıda niraz sıkıntılı, ama normal diyorum, birden sevmelerini beklemiyorum zaten, büyük oğlum, yoğurt ve sebze yemiyo, çok zor az az veriyorum, inatlaştırmakta istemiyorum, bir an önce senin zamanlarına gelelim;)

cincik harika vallahi ben de mi havuz alsam ama daha o kadar isinmadi ki havalar burda hos arka sitemde havuz var giriyor millett.
sen evin icinde mi yizduruyorsun anlayamadim tam olarak.

cincik harika vallahi ben de mi havuz alsam ama daha o kadar isinmadi ki havalar burda hos arka sitemde havuz var giriyor millett.
sen evin icinde mi yizduruyorsun anlayamadim tam olarak.

canım evet evde yüzdürüyorum bazen küveti dolduruyorum (zaten genel havuza sokmam asla doktor sakın sokma dedi genel büyük havuzlara)bazen de hani şişme havuzlar var ya bebekler için ben onların biraz daha büyüğünü aldım içini ılık suyla dolduruyorum ya yüzdürüyorum ya da oturtuyorum birbirlerine su sıçratıyorlar falan oynayıp eğleniyorlar. küveti de doldurduğum zaman yüzdürdükten sonra banyolarını da yaptırıyorum iki işi aynı anda çıkarmış oluyorum :) tavsiye ederim şişme havuz al bebekler için gittigidiyordan almıştım ben yanında pompasını da hediye ediyorlar hem çok pratik hem de bebekler çok eğleniyor sen de al yüzmeyi öğret yavaş yavaş şimdi küçük olduklarından daha elverişliler öğrenmeye alışsınlar şimdiden suya hem de çok eğleniyorlar ben bazen yemeklerini de havuzun içindelerken yediriyorum ben sığsam ben de girerdim valla hevesleniyorum :) şimdiki çocuklar çok şanslı bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu.

Son düzenleme:
Maşaallah cincikk, senden güzel haberler alınca, çok mutlu okuyorum, hevesleniyorum gelecek adına :) siz baya ilerlemişsiniz ne güzel ;) bizim ek gıda niraz sıkıntılı, ama normal diyorum, birden sevmelerini beklemiyorum zaten, büyük oğlum, yoğurt ve sebze yemiyo, çok zor az az veriyorum, inatlaştırmakta istemiyorum, bir an önce senin zamanlarına gelelim;)

teşekkürler başakcım yavaş yavaş herşeyi öğretmeye çalışıyorum. ek gıdanın ilk dönemleri zordur bakma benimkiler de balığı sevmiyorlar hala alışamadılar acele etme zorlama yaptığın doğru az az ara vererek yedir alışırlar merak etme. benimkiler de yoğurdu pek sevmiyorlar ben parka götürdüğüm zaman yanıma alıyorum yoğurdu orada çocuklara baka baka ya da çocuklar gelip benimkilerle oynayınca arada tıkıyorum ağızlarına bitiriyorlar valla. oynata oynata oyalayarak yedirmeye çalış.

canım evet evde yüzdürüyorum bazen küveti dolduruyorum (zaten genel havuza sokmam asla doktor sakın sokma dedi genel büyük havuzlara)bazen de hani şişme havuzlar var ya bebekler için ben onların biraz daha büyüğünü aldım içini ılık suyla dolduruyorum ya yüzdürüyorum ya da oturtuyorum birbirlerine su sıçratıyorlar falan oynayıp eğleniyorlar. küveti de doldurduğum zaman yüzdürdükten sonra banyolarını da yaptırıyorum iki işi aynı anda çıkarmış oluyorum :) tavsiye ederim şişme havuz al bebekler için gittigidiyordan almıştım ben yanında pompasını da hediye ediyorlar hem çok pratik hem de bebekler çok eğleniyor sen de al yüzmeyi öğret yavaş yavaş şimdi küçük olduklarından daha elverişliler öğrenmeye alışsınlar şimdiden suya hem de çok eğleniyorlar ben bazen yemeklerini de havuzun içindelerken yediriyorum ben sığsam ben de girerdim valla hevesleniyorum :) şimdiki çocuklar çok şanslı bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu.

şişme havuz bende aldım ama bizimkiler henüz oturmadıkları için kullanamıyorum..oturdukları zaman içini havuz topuyla doldurup onlara oyun alanı yapmayı düşünüyorum..

arkadaşlar merhaba,
bebeklerinize yalnız mı bakıyorsunuz? ikisi birden acıkınca ya da aglayınca ne yapıyorsunuz? bir süre sonra sonra ben de yalnız kalacagım bana yol gösterir misiniz ne nasıl yapılır?

arkadaşlar merhaba,
bebeklerinize yalnız mı bakıyorsunuz? ikisi birden acıkınca ya da aglayınca ne yapıyorsunuz? bir süre sonra sonra ben de yalnız kalacagım bana yol gösterir misiniz ne nasıl yapılır?

Mrb , ben 6 aydır annemle bakıyodum, büyük rahatlığını gördüm, şimdi yalnızım, tabi annemle yakınım, annem yine gelir gider ama artık yanızım, biberonla beslemek en kolayı, maslesef çoğunlukla sallayarak uyutuyoruz, çok isterdim, bi köşeye bırakayım, kendi uyuyakalsın, ama olmadı, bazen ikisi birden kudurunca birini ayağımda sallıyorum, diğerini elektrikli beşikte... İnş uytma konusunda kendi kendine uyumayı alıştırırsın, ama beslenmeyi biberonla yapmanı tavsiye ederim

başak ne yaptın ek gıda işi biraz düzene girdi mi ? o gün söylemeyi unutmuşum sana yopurdu sade yemiyorlarsa içine elma ya da armut püresi koyarak da verebilirsin

Mrb , ben 6 aydır annemle bakıyodum, büyük rahatlığını gördüm, şimdi yalnızım, tabi annemle yakınım, annem yine gelir gider ama artık yanızım, biberonla beslemek en kolayı, maslesef çoğunlukla sallayarak uyutuyoruz, çok isterdim, bi köşeye bırakayım, kendi uyuyakalsın, ama olmadı, bazen ikisi birden kudurunca birini ayağımda sallıyorum, diğerini elektrikli beşikte... İnş uytma konusunda kendi kendine uyumayı alıştırırsın, ama beslenmeyi biberonla yapmanı tavsiye ederim

annem 40 çıkana kadar bende ama sonrasını düşünüyorum işte. ama bugün aynı anda uyandılar annem evde olmasına ragmen yardım istemedim gerçekten biberon çok işe yarıyor yavaş yavaş sagmaya da alışıyorum ama henüz sagsam da çok az geliyor mama da kullanıyorum. ikisini de emzirdim susmadılar birine mama digerine sagdıgım sütten verdim maşallah susturabildim :) başarıcam Allahın izniyle :) telaş yapmamak gerek sanırım, ki ben ciddi bir lohusalık depresyonu yaşadım yavaş yavaş toparlanıyorum ama Allah gerçekten yardım ediyor. ben de birini ana kucagında tutuyorum genelde, 13 günlük oldukları için henüz sallamaya geçemedim korkuyorum biraz. artık uyusunlar da sallamayla onla unla hiç önemli degil ikiz olunca :)

arkadaşlar merhaba,

Canim bence emzige alistir buyuk kolaylik. Birde beslenme saatleri as cok belli Ben bebislerimin aglamalarina firsat vermeden mamalarini hazirlar ayni anda iki biberon tutarak emzirirdim. Uyuturkende dahacok küçük cocuklarin sallama taraftari degilim Ben kendi yatagimda birini saga birini sola yatirir kolarimla onlara sarilip pis pis yapardim hep uzun bi sure boyle yatirdim bebislerimi. Ama simdi tam yamyam oldular masanin ustunden indiriyorum.

şişme havuz bende aldım ama bizimkiler henüz oturmadıkları için kullanamıyorum..oturdukları zaman içini havuz topuyla doldurup onlara oyun alanı yapmayı düşünüyorum..

aaa evet bu iyi fikir kış gelince ben de toplar alıp koyayım içine

merhaba kızlar nasıl gidiyor neler yapıyorsunuz bebişler nasıl ? benim bebişler haftaya 9 aylık olacaklar oğlum üstten 4 diş birden çıkarıyor iki tanesi tam çıktı diğer ikisi de yarıladı. oğlum iğrenç bir huy belledi üst dişleri çıktığından beri dişlerini gıcırdatıyor :S araştırdım da reflü habercisi olabilirmiş bu da sanırım benim bebeği çok beslemememden birkaç meyve çeşidini karıştırarak yedirmemden kaynaklı :S bu yüzden reflü oluyormuş :S çok canım sıkıldı bu duruma :S artık tek çeşit meyve vereceğim fazlasını da istediğinde ne yapacağım bilmiyorum :S çiğnemeyi öğrendiler pütürlü şekilde yiyorlar yemeklerini patates havuç hariç el mikserinden geçirmiyorum yemeklerini çatalla küçük parçalara ayırıp yediriyorum, gün içinde sebzeleri buharda pişirip oyalansınlar diye meyve sebze filesine koyup veriyorum meyveleri de bu şekilde yapıyorum. tattırmadığım gıda bir tek tahin kaldı onu da sıcakta ağır gelir düşüncesiyle vermiyorum şimdiye kadar balık hariç itiraz ettikleri besin olmadı maaşallah balığa da yavaş yavaş alışıyorlar.

kızım yarı bilinçli yarı bilinçsiz '' anne, baba, cici, dede '' demeye başladı :) dedeleri de yok ki gariplerimin ne dedesiyse bu :) kızım da emekliyor artık koltuk kenarlarına tutunup düşe kalka ilerliyorlar yürüteçle geziyorlar. kızımın sadece iki dişi var ama. çoğu şeye tepki veriyorlar bizi taklit ediyorlar müzik sesi fazla gelince kızıp sesini kapatmamızı istiyorlar :) en güzeli de birbirlerini çok seviyorlar birlikte oynuyorlar uyumadıkça ayıramıyorum birbirlerinden ağlıyorlar hemen :) inşallah büyüyünce de böyle iyi anlaşırlar. yüzme olayını bayağı ilerlettiler suyun içinde ilerliyorlar ilerledikçe de seviniyorlar :) tabii öğrenip öğrenmediklerini tatile gittiğimizde öğreneceğiz. bunun haricinde ben 9 ay sonunda ancak adet olabildim geçen hafta psikolojik olarak rahatladım böylece. yardımcı teyzemizle de iyi geçiniyoruz çok alıştık birbirimize elim kolum oldu Allah razı olsun. şimdilik böyle idare ediyoruz ama yine de çok yoruluyorum gece yatağa girdiğimde uyumuyorum bayılıyorum resmen

slm kizlar ben de 12.10.2012 de dogurdum ikizlerimi.bu arada ikisi de kiz.Allaha sükür de 2 aylikken uyku,yemek düzene girdi.sadece 4 ay emzirebildim.o da tamamen degil,mama da veriyordum:5: .cunku ben iki ay önce dogum yaptim.ve 1,5 ay hastanede kaldik.hergün git gel stresinden ve sezeryanli olusumun stresinden yeterince sütüm olmadi.:50: ek gidayi 4 aylik oldugundan beri veriyorum. tavuk, balik, sebze , meyve, corba ne olursa vitaminini alsinlar istiyorum.süt ve bal haric herseyi tattiriyorum..aksamlari hazir kasik mamalari var.onlardan veriyorum ama icine biraz cicibebe koyuyorum.bayagi tok tutuyor.tavsiye ederim.gece sorun olmadiginda genelde kalkmazlar Allaha sükür.:nazar: alttan iki disimiz var ve üsttekiler geliyor bu aralar.biri komando gibi sürüne sürüne evi turluyor.cok hiperaktif masallah kücügüm:52::nazar: digeri ucak gibi ucuyor:1: istediginde gidiyor ama zilli:16: sanirim tutunup yürümeye hazirlaniyoruz..:21: kücügüm `Bababa..` diyip duruyor.büyügüm ise `Geh-gel gibi seyler söylemeye calisiyor:9: Gece 8-8.30 da yatiyoruz (yaz saatimiz) kisin 7-7.30da kesin yataktayiz::27: sabah ta 7-7.30 arasi kalkiyoruz. Allaha sukur kayinvalidem hep yardimci oluyor.eskiden daha zordu fakat simdi düzen oturunca tek basima da haklarindan gelebiliyorum:21: bazen kayinvalideme veriyorum bir gece kaliyorlar ve biz de kari koca kendimize zaman ayirip,kendimizi disari atiyoruz.yoksa gercekten insan gece olunca bayilip gidiyor.:50: gercekten zor,cok fedakarlik gerektiriyor hele bizimkiler iki kat fazla..ama bir gülücük bir sarilma bütün yorgunlugu atiyor..harika bir duygu:16: Allahim herkese annelik duygusunu yasatsin.Bir kadinin hayatinda yasamasi gereken tek ve degisilmez duygu bence budur:34: cok uzun oldu.özür dilerim sktiysam ama cocuklardan konusacak kimse de bulamiyoruz.cenem düstü valla:52:

cincik ve didili size bir sorum var
bizimkiler bu ara gece sürekli uyanıyorlar ,özellikel kızım
öncden uykuları güzeldi ama bu ara sürekli yatakta dönüyorlar döndükçe de uyanıyorlar ve ağlıyorlar
emzik veriyorum tekrar uykuya dalıyor ama 4-5 kere bu şekilde uyanıyor kızım
bıraksan yatağın içinde yürüyecek :))
sizde de böyle bir dönem oldumu
olduysa ne kadar sürdü geçti
teşekkürler :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Back