çoğul gebelikte kilo alımı

merhaba canım benim kızım da 8 aylıkken 72 cm idi ve doktor normal demişti. en son 9 aylıkken boylarına bakıldı kızım 74 cm, oğlum 77 cm olmuştu. haftaya 10 aylık olacaklar ne kadar uzadılar 1 ayda bilmiyorum.

benim kızımı ve beni sivrisinek ısırıyor eşimle oğluma dokunmuyorlar ne iş anlamadım :S sivrisinek kovucu aldım bir tane bakalım.

dün oğlum yatağın ortasından gözümün önünde saniyeler içinde yuvarlanarak düştü Allahtan yatak yüksek değildi aklım çıktı bir anda neye uğradığımı şaşırdım feci bir çığlık attım hayır 1-2 saniyede nasıl yuvarlandı bir anda anlamadım.

ben benimkileri park yataklarında yatırıyorum malum park yatağın kenarları oldukça yüksek yetişemiyorlar, geçen gün kızımı uyuttum 1,5 saat sonra '' annneee anneee '' diyordu gittim baktım oturmuş kendi kendine bir yere tutunmadan korktum bir an ben oturtmuş muydum bunu diye düşündüm halbuki yatırmıştım kendi kendine bir yere tutunmadan kalkıp oturmuş bi de beni çağırmış bu gece kalkıp oturdu bir iki mızmızlanıp uyudu.

kendi kendine şarkı söylüyor bu kız bi de büyük adam gibi '' lay lay lay laaaayyy '' ben de öğretmedim nereden öğrendi sıpam bilmiyorum. her yeri herşeyi karıştırıyorlar yürüdükleri zaman nasıl başedicem bilmiyorum.

bizim oğlan daha şimdiden heryeri geziyor ve herşeye uzanma kurcalama peşinde ,neyseki kreşe gidecekler yoksa tek başıma başedemem asla

Mrb cincikk nasılsın? Maşaallah keyfiniz yerinde gözüküyo aman nazar değmesin, hep söylüyorum,yine söyliycem:) senin yazılarını her okuduğumda çok hevesleniyorum, çok güzel anlatıyosun, anneeeee moduna , lay lay laaay moduna hangi ara geçtiniz
Bizde 8 aylık olduk, yuvarlanma, sürünme , emekleme çabaları dışında bişey yok daha bizde, çok takılmıyorym, zaten benimkiler düzeltilmiş 6.5 aylık, herşeyin bi zamsnı vardır elbet, bütün bebişler gibi yürüyüp koşup büyüyecekler inşaallah , boy ve kilo olarak da gerideler ama inşaallah zamanla yetişirler, hatta dayılarına çekebilirler:) babam hep bu çıcuğun bişeyi mi var büyümüyo deyip, kardeşimi dr dr gezdirirdi:) her dr da kızardı, ama ergenlik çağında bi atak yaptı, şimdi boylu poslu adam oldu, hepimize tepeden bakıyo:)
Neyse ben sana şunu sorcaktım, kahvaltıda be yediriyosun? Zeytini nasıl veriyosun, bide ayrı ayrı mı karıştırarak mı veriyosun?

merhaba başakcım iyiyim şükür sen nasılsın ? çok şükür canım ufak tefek sorunlar haricinde keyfimiz yerinde. teşekkür ederim canım zevkle okuduğuna sevindim insan anne olunca en basit gelişme bile sevindiriyor insanı :) kızım '' anne '' demeye 2 ay önce falan başladı önce bilinçsiz söylüyordu şöyle 2-3 haftadır bilinçli söylemeye başladı. vallla '' laylaylom galiba sana göre sevmeler hopa şinanay '' şarkısını mı söylemeye çalışıyor artık bilemicem yalan dünya' daki tülay gibi uzak olsun kızımdan tabii :))) ben de öğretmedim kendi kendine '' lay laayy lay laaayy '' diye bi şevkle şarkı söylüyor ki anlamadım :) bi aşkla kendinden geçerek söylüyor aşık mı oldu anlamadım :) genelde kadınlara pek pas vermiyor dışarıda ancak genç yakışıklı çocukları çok seviyor cadı. bi kere markette bir sürü genç kız sevdi bunu yüzlerine bile bakmadı kızların. nasıl genç bir abisi yaklaştı sevdi elini uzattı hemen elini tuttu delikanlının bu kız şimdiden böyleyse ileride naparız bilmiyorum :)

kesinlikle doğru ben de artık boya kiloya takılmıyorum bi şekilde büyüyecekler öyle ya da böyle. her bebek aynı değil insanların parmak izleri bile farklıyken tüm çocuklardan aynı anda birbirlerinin aynı hareketleri yapmalarını bekleyemeyiz mantık dışı olur zaten.

canım ben kahvaltıda taze sıktığım 60 cc civarındaki meyve suyunu ( bu aralar en çok şeftali suyu veriyorum ), kibrit kutusundan az bişey daha fazla akşamdan suda bekletip tuzunu aldığım peyniri ,bir tatlı kaşığı civarında tereyağını, 3 ya da 4 zeytini, pişmiş domatesi ve bebek ekmeğini karıştırarak veriyorum. daha doğrusu bazen karıştırıyorum bazen karıştırmıyorum. uyku durumlarına göre eğer uykuları geldiyse karıştırıp çabucak veriyorum uyutuyorum eğer uykularına biraz daha varsa teker teker yediriyorum.

zeytini ben suda bekletip tuzunu alıyorum sonra da yıkayıp elimle doğruyorum ( iğrencim biliyorum ama bıçakla olmuyor tam ezilmiyor) kabuğunu ayırmıyorum ben beraber veriyorum ama oldukça küçük parçalara ayırıyorum ama seninkiler benimkilerden küçükler eğer dişleri çıkmadıysa bence sen kabuğunu soyup havanda ezip ver.

yumurtayı gün aşırı veriyorum peynir verdiysem o gün yumurta vermiyorum yani bir gün yumurta bir gün peynir. yumurtayı da verdiğim zaman tereyağıyla beraber vermiyorum. yumurtada bol miktarda demir olduğundan süt ürünleriyle verilince demirin etkisini azaltıyor. şöyle anlatayim çok uzattım ama. sabah kalkınca emzirme 2 saat sonra bahsettiğim kahvaltı 2 saat sonra da yumurta vereceksem yumurta ardından da pekmez ( pekmezde de demir var o yüzden süt ürünleriyle aynı anda vermiyorum yumurtayla aynı anda ya da hemen ardından verilmesinde bir sakınca yokmuş) biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

oğlum deniz ve kızım gülşah kızlar :) sıcaktan mayıştılar koltukta koyun koyuna :)

Eklentiler

• $deniz ile gülşah.jpg
    4,9 KB · Görüntüleme: 155
  • $pınar.jpg
    5,4 KB · Görüntüleme: 157
  • $cücükler.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleme:
oğlum deniz ve kızım gülşah kızlar :) sıcaktan mayıştılar koltukta koyun koyuna :)

Maşallah bebişlerin çok tatlı,Allah bağışlasın
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, kesinlikle faydalancam
Bu arada bende bi an önce anne demelerini dört gözle bekliyorum:)
Ayrıca sizin teyze duruyo mu?

prenslerim :0))))
biz de 5 gun once 9. ayimizi bitirdik ama duzeltilmis olarak bilmiyorum son adet tarihlerimiz yakindi sanirim benimki 2 mart 2012 idi.
kiz 8040 gram 76 cm oglan 10700 gram 79 cm (kaf aramizda bizim soktor boya pek onem vermiyo mezru ile rastgele olcuyo olculer 3 assagi 5 yukari da olabilir) :0)

kızım kaç gecedir uyanıp uyanıp ayakta durmak istiyor. dün gece 2 ' de bir ağladı bişey oldu sandım kucağıma alıyorum sakinleşmiyor, su veriyorum sakinleşmiyor, meme veriyorum susmuyor. tüm derdi koltuğa tutunup ayakta durmak aldığımız dakika çığlık çığlığa ağlıyor apartmanı inletiyor. bu huyu yeni edindi gece vakti ayakta durmak istemek de ne ya ? yatağının kenarlarına boyu yetişmiyor ben tutturuyorum ellerini dün gece baktım olacak gibi değil yatağında tutturdum ayakta durdu öylece o uyumadıkça ben de uyumuyorum bir de bana bakıp gülüyor inadına yarım saat öyle durdu yatağında içinde tutuna tutuna yürüdü Allahtan yoruldu da bıraktı kendini dönüp poposunu uyudu. olan bana oldu uykum kaçtı zombi gibiyim 2 gündür sayesinde.

çocuk işte ya:) demek ki bizide bu günler bekliyo, hatun uykuyu alıyo, sonra dönüp geri yatıyo, anneyi düşünen yok:) bizimde genüz ayağa kalkma yok ama bazen kafayı kaldırıp gece gece gülüyo, sonra geri uyuyo:)
allah kolaylık versin, inşaallah çabuk unutur o huyu,rüyada bişeyden korkuyo da, kalkıp kendini güvende mi hissetmek istiyo?

bizimkiler nerdeyse 2 aydır gece 10 kere kalkıyor ,kızım aynı kızının yaptıklarını yapıyor ,bir ara yarım saate bir uyanıyordu şimdi nispeten daha iyi ,ben de geçmesini bekliyorum ama ne zaman geçer bilemiyorum

ikisi de geceleri deliksiz uyurdu ben emzirmek için uyandırırdım sadece. oğlum yine uyuyor da maaşallah, kızım bu huyu edindi işte. ablama sordum da kız artık yürümek istiyor ondan böyle kalkıp gece yürüyor diyor. zaten iki elinden tutup yürütüyoruz da tek baaşına yürüyeemiyor daha. 1 aya kadar artık yürür o dedi ablam. yürüdükten sonra işlerim daha da zorlaşacak bakalım artık.

kızımın tüm olayı zaten oyun açtığımız müzikle oynamıyor illa ben babasıyla şarkı söylicem o da dans edecek. söyleemediğimiz zaman bağırıyor ve bu huyundan hoşlanmıyorum istediği herşeyi çıngar çıkartarak yaptırmaya çalışıyor. böyle alışmasını istemiyorum açıkçası şımardı fazlasıyla böyle huy edinmesini istemiyorum ama bizi çaresiz bırakıyor. maymun etti bizi yani.

bu arada '' laylay laylay '' şarkı söylemeyi nereden öğrendiğini anladım telefonumun alarmı ahmet kaya' nın bir şarkısı ' lay lay lay ' diye başlıyo oradan kapmış çaktım şimdi :)

oğluşum daha uysal huysuzluk etmiyor maaşallah şu eğitici halka oyuncaklarının halkalarını ayaklarına takıyor onlarla emekliyor çok komik kollarına ayaklarına diziyor halkalarını :)

bizimkiler de öyleydi önceden sabaha kadar uyurlardı ama ne zaman dönmeye başladılar bu düzen bozuldu sürekli hareket halindeler yatakta ,benim de oğlum daha sakin geceleri yatakta ama kızım sürekli hareket ediyor ,yürüyünce zaten en zor dönem başlıyor ..benim kızım da direk ayağa kalkmaya çalışıyor ,oğlum sürünerek tüm evi geziyor çok da hızlı maş. 2 dakikada turluyor her yeri ,kızım ise emeklemeye uğraşmıyor direk ayağa kalkmak istiyor kısa yoldan yürümek istiyor :) ben yerde uzanıyorum gövdeme dayanıp ayağa kalkıyor ayakta duruyor öyle yürüyecek gibi ,valla ben ağlatıyorum o durumlarda çıngarla alışmasın diye ..işimiz zor

Canim benim kiz 2 hafta oncesine kadar deliksiz yatardi artik gece 3-4 kez kalkiyor oglum zaten gece 4-5 kez uyandigi ocin zombilukte ihtisas yapiyorum benimkiler 9 ay bir haftaliklar ve oglan iki alt disini cikardi o da hic oturmak istemiyor biri elimden tutsun havada bakey gibi parmak ucunda kalim derdinde. kiz sa sanirim dis cikaracak bir cekilmez ki anlatamam bir de idrar yollarinda hafif iltihap cikti ondan da huzursuz sanirim ilaclarimizi kullaniyoruz ama agrib kesici cokta yaramadi gibi kizin dis etlerinde beyazlama bile yok hatielisi insAllah cikar da kurtuluruz...

ya canım niye böyle yapıyorlar ben de anlamıyorum. benimkilerin diş çıkarırken beyazlamadı hiç dişetleri birden uç verdiler sen bakma beyaz olmayışına bakarsın aniden çıkartır. şu hipp' in bebek gofretleri varmış ben onlardan alayım diyorum en azından kaşıyıp kemirsinler. kızımın kemirmediği şey kalmıyor kumandaları saklıyoruz buluyor elinden alınca da çığlığı basıyor telefonları istiyor bilgisayarın tuşlarını yerinden sökmeye çalışıyor klavyeyi bile kemirmeye uğraşıyor. hadi çevreyi keşfediyor diyeyim ama hep tehlikeli işler yapıyor elinden alınca uzaklaştırınca öyle bir bağırıyor ki kulaklarım çınlıyor. oğlum daha sakin sözden anlıyor sanki. ama kızım tam anlamıyla bir hani şu afacan çocuklar olur ya yeminle öyle. ikisini ayırıp farklı odalarda yatırmayı bile düşünüyorum çünkü gündüzleri erkek kardeşini uyutmuyor park yatağın penceresine yapışıyor erkek kardeşinin yatağına bakıp kikikiki kahkaha atıyor hadi eğlensin kardeşini seviyor diyorum ama kahkahası bile çığlık gibi öyle yüksek sesle bağırıyor ki oğlan uyanıyor.erkek kardeşinin peşinden geziyor bütün gün kolunu bacağını ısırıyor ağlatıyor daha şimdiden başedemiyorum işi gücü çıngar çıkartmak bağırmak. kızım resmen şu son 4-5 gündür anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyor bişey değil oğlum uykusunu alamıyor ne yapcam ben ya

Son düzenleme:

Canim ya valla senin simdiki gunlerin benim ileriki gunlerim :0)
yani napicaaz bilmiyorum ben muzik setinin kumandasini iyice silip sterilizasyon aletinde steril edip ellerine verdim bile aylar once o artik onlarin halasi da telefoncudan iki maket telefon almis cunku benim iphone 5 i bir kez atti kiz cildiriyordum az daha.. hayirlisiyla 3-4 yaslarina gelselerdi de biz de biraz rahatlasaydik benimkiler 26 ekim dogumlular seninkiler?

canım benimkiler 5 ekim doğumlular bugün 10. ayı bitirdiler işte. bu kızın peşinden dolanmaktan duş bile alamadım bugün. acaba ben de mi o oyuncak telefonlardan alsam, oğlum oyuncaklarıyla oynuyor seviyor da ama kızım oyuncaklarla ilgilenmiyor bir bez bebeği var süreyya koyduk adını :) bir tek onu seviyor diğer oyuncakları sallamıyor ancak etrafı karıştırıyor. bugün çamaşırları katladım balkondan koltuğun üzerine bıraktım balkona çıkıp askılığı düzelteyim diye bir döndüm çamaşırların hepsini atmış yere. saniyeler içinde ne görse dağıtmak istiyor sanki bana inat gibi. dişlikleri kemirmiyorlar artık beğenmiyorlar mı ne oğlum oyuncaklarını ısırıyor, kızım da oğlumu, bizi ve eline ne tehlikeli şey geçerse onu ısırıyor :S valla asıl zor dönemler bu dönemlermiş bak ablama sordum diyo ki bunlar tam yürüme çağına giriyorlar ondan böyle geceleri uyanıyorlar kasları gelişiyor vs. benim aklıma yattı çünkü kızım paso yürüyo tutunarak bence seninkiler de yürümeye çalışıyorlar gündüz bayağı bi yürüt yürütece falan koy heveslerini alsınlar ve yorulsunlar belki uyurlar geceleri. ben kızı bugün çok yürüttüm hem benim yardımımla hem koltuğua tutunarak hem de yürüteçte bıkana kadar yürüdü ve bu akşam erken yattı bakalım bu gece yine uyanıp çıngar çıkartacak mı eğer işe yararsa yazarım sen de benim yöntemi uygularsın o zaman.

Aramizda 21 gun var ama benimkiler bayagi geride oglan hep ayakta kalmak istiyor anadolu atesi gibi ayakta ayaklar halayda :0) ama koltuga moltuga tutubamiyor dusuyor hemen elimle koltuk altini ya da ellerini tutmam lagzim.
kiz ise daha az istekli bu konuda zaten bu aralar cok miz miz 1.5 saat ugrastim uyutmaya ikisini bu gun.
yurutece koyuyorum ama ole uzun sureli devil denerim dedigin gibi birde benimkiler gunduz 3 kez uyuyorlar yarim veya bir saat ki genelde yarim saat 45 dakika seninkiler ne kadar yatiyor ben aksam 8:30 da aliyorum ayagima sallamaya iste 9 gibi uyumus oluyor noemalde ikiside ama bu gunlerde zor oluyor.

heh bak koltuğa tutunmaya benimkiler park yatağın kenarına ben tutturdum öyle öylee kendi kendilerine bi yerlere tutunup kalkmayı öğrendiler. benimkiler sabah kahvaltısından sonra 2 saat kadar uyuyorlar 10' dan 12' ye kadar genelde bazen de 12.30' da uyanıyorlar. öğleden sonra da 1,5 saat kadar uyuyolar o da genelde 16.30-18.00 arası oluyor. gece uykusuna da 21.00' de yatıyorlar genelde. hoş bu bir haftadır falan gündüzleri kızım gündüzleri 2 saat anca uyuyor kendisi uyumadığı gibi kardeşini de uykusundan uyandırıyor odasına götürdüğümde. ben sallamaya baştan beri alıştırmadım çok zorlandım ama kızımı hala sallamıyorum bi alışırlarsa başedemezler diye sadece kendi uykuları geldiği zaman yatırıyorum zaten oğlum gündüz uykusunda düzenli de kızım arıza çıkarmaya başladı işte.

bu arada kızım şimdiye kadar uyanmadı ilginç yorgun düştü herhalde bakalım bu gece nasıl geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…