Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kız senin kafa yapında psikiyatri yok mu aaa. Belli düşünce tarzının farklı olduğu. Çocuğum zor çok ağlıyor katil olcam diye ağlama o zaman.

Gelen altınları da iade ediyomus, ben cok Turk kafasindayim, bana vereydi keske hxhdgdh

@tivoli26 psikiyatr önerime ne diyorsun? İki seçenek var
1. Ağlata aplata sokun. Doktor gözlemlesin. Sonra eşinle kız çıksın. Sen önerileri al
2. Ağlama krizini videoya çek. Sen git doktora izlet.
Normal doktora gitmiyor ilacı online alıyor psikiyatriye gideceğini hiç sanmıyorum. Aile hekimi de raporu bu yüzden yazmıyor olsa gerek. var bunlar da bir şey. acaba şizofren mi doktor hastaneye kapatır diye mi doktordan uzak duruyorlar? artık alt komşusu bile bana hayali karaktermis gibi geliyor

Bu şizofreni seçeneğini ben de düşündüm. Ya bir kadın aşırı normal ama çevresindeki herkes çocuğu dahil anormal olamaz

Bütün tatillerini kocasının köyünde geçiren kadın bize Türk kafası dedi sjsjsjsj

Konu sahibinin derdi çocuğu değil zaten konuyu bile çocuğunun eşiyle iletişimini bozduğunu düşündüğü için açmış yazdıkça anladık kızının böyle olduğunu. Cahil değil meslek sahibi birde öğretmen insan taş olsa çatlar ya bu çocuk neden bu halde napalim diye tatillerinizde çalışan kişilere göre çok fazla zaten. Tanıdığım bütün öğretmenler izne de çıkıyor raporda alıyor hepsi size mi denk geliyor anlayamadik

Tabii bütün beceriksiz psikologlar, psikiyatristler de onlara denk gelmiş mesela.

Nasil yani dizanteri olan cocuga ilacini mi icirmediniz? Bahsettiginiz ilac flagyl. Ne kadar kotu olabilir ki? Kansorenjen demissiniz bir de. Tabii tum doktorlardan iyi biliyorsunuz.
Bebekler dizanteri tedavi edilmezse ölebilir biliyor musunuz?
Sizin nikaha kotla gitmenizden belliymis bu evliligin birseye benzemeyecegi.
Insanlar size sayfalarca yorum yaziyor. Hala kafaniza gore takiliyorsunuz. O zaman buraya konu acmayin hic. Biz klasik Turk kadinlari olarak size istediginiz cevabi veremeyiz.
Evladinizdan 10 dk televizyonu bile kislaniyorsunuz. Cocuk belki onunla rahatlayacak biraz. Cam bir fanusun icinde bitki gibi yetistirmissiniz cocugu. Sosyal ortama girince de niye agliyor diyorsunuz.
O kadar uzuluyorum ki o cocuk icin. O da isterdi normal bir anne babasi olsun, diger cocuklar gibi normal bir aile yasantisi olsun.
Farkinda olmadan cocugunuzu kendinize dusman yetistiriyorsunuz.
Burdaki yorumlar sizle dalga geciyor. Tum aksakliklar mi senin basina geliyor diye. Bunun bile dalga gecmek oldugunu anlamayip, hayirlisi boyleymis diye cevap veriyorsunuz.
Online uzman konusunda ise tamamen koptum. Uzman, cocugu ekrandan gorecek ve teshis koyacak oyle mi. Ne guzel kafalar..

Konu sahibinin derdi çocuğun eşiyle iletişimini bozması. Bencil biri. Çocuğu doktora vs gidince ağlıyor diye kendisini rahatsız hissettiği ve rezil olduğunu veya rezil olacağını düşündüğü için, çocuğun ağlamasına tahammülü olmadığı için yani kendi rahatı için çocuğunun hayatını, geleceğini düşünmeyen bir "ANNECİK" anne demiyorum "ANNECİK". Çocuğuna tv izletmiyormuş vs da tercih etmiyormuş da, 1 kere izlese çocuğun stresini alacak ve biraz olsun rahatlatacak ama o düşünme yetisi yok. TÜRK kafasına aykırı bir tarzı varmış da bilmem ne... Bunun Türk kafasıyla ne alakası var, Alman Kafası'da Japon Kafası da çocuğuna böyle eziyet etmez.

2 yaşında kızım, doğduğundan beri ara ara herhangi bir sıkıntı olmasın diye doktora kontrole götürürüz(devlet hastanesine). Kan tahlili yapılacak odaya girdiği gibi çatlayacak gibi yırtınarak ağlıyor güçlü ve dirençli etrafı iteklemesine rağmen ben o an tek başıma onu kollarından bacaklarından tutuyorum gerekirse sedyede üzerine abanıyorum hem konuşuyorum o ağlarken hem sakinleşmesi için şarkılar söylüyorum yine de o kanı aldırıyorum. Doktorda ağlarsa da aynı şekilde zorla muayene ettiriyorum, onun İYİLİĞİ için bunu yapıyorum. Normal bir insan ve normal bir anne olsan o muayeneleri vs yüzyüze yaptırır ağlasa da kussa da kendini yerden yere vursa da muayenelerini yaptırırdın. Ama sen çocuğunu değil sadece kendini ve kendi rahatın bozulacak diye bunları yapmıyorsun. Banlansam da bunları söyleyeceğim, çocuğunun senin gibi annesi olduğu için üzülüyor ve acıyorum.

Doktor uzaktan muayene ederek hastalığını nasıl anlasın nasıl doğru teşhis koyup bir ilaç yazsın, anlayamıyorum. Elimde olsa adını soyadını bilsem Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına çocuğu alıp psikologa, psikiyatriye götürmeleri için ve tedbir almaları için şikayette bulunacağım ama adını soyadını bilmiyorum ki.

Buradaki üyeler annelik içgüdüsüyle sert yorumlar yapıyorlar ve haklı buluyorum da ama bence siz de mağdursunuz. Hatta o kadar mağdursunuz ve sineye çektiğiniz için çocuğunuzla sorununuz var gibi geliyor.

Mesela kot tişörtle evlendik, evimizde tv yok, klasik aile gibi değiliz demişsiniz ama bu sizin isteğiniz miydi yoksa eşiniz sizi böyle istediğinize ikna mı etti? Ne bileyim modeli değişse de hemen hemen her kadın gelinlik ister bunun milliyetle de alakası yok. Tv izlememek mantıklı değil ki? Kaç yaşında okumuş etmiş kadın olarak üstelik öğretmen olarak kendinizi geliştirecek diziler, programlar da var bunları da mı izlemiyorsunuz eşinizle. Arkadaşların da yazdıkları yardımıyla bence eşiniz size saygı duymuyor ve siz de ona olan bağımlılığınızdan dolayı bir çok şeyi idare ediyorsunuz ama bir baktınız ki el kadar bebek tavır alıyor, sinirini sıkıntısını belli ediyor. Sizin gibi ona sunulan ya da sunulmayan her şeye susup oturup idare etmiyor. Bence bu da sizi kızdırıyor. Eşiniz başka bir insan olsaydı çok daha iyi bir anne olurdunuz diye inanıyorum çünkü 70 sayfadır sakince laf anlatıyorsunuz mesela.

Eminim evinizde çocuktan önce kavga bile yoktur, çünkü siz eşinizle kavga edecek potansiyele sahip değilsiniz. Ki zaten uzmanlar bile hiç kavganın olmaması da bir tarafın içine atıp susmasından olduğunu söyler. Çocuktan sonra kavgaların huzursuzlukların olması çocuktan değil sizin karakterinizdek kaynaklı. Çünkü sizin sustuğunuz sevgisizliğe, ilgisizliğe, hor görülmeye susmuyor. Bence asıl mağdur sizsiniz ama siz tedavi görmüyorsunuz. Çocuktan önce siz tedavi olun ki çocukta da olumlu etkilerini görün.

Ben de ilk evlendigimde sanki hic anlasmazligimiz olmamasi gerekir diye bir inanc gelistirmistim. Ki biz hicbir zaman sesleri yukselten bir cift olmadik, yuksek dozda kavgamiz hic olmaz. Genelde sinirlenecegini anlayan kisi 'Su an sinirlenip seni uzmek istemiyorum, sakinlesince bir daha konusalim' diyor. Kilit cumle bu aramizda. Ama iste ben hic tartismamiz olmasin istiyordum. Terapistime danistim. Bana soyle demisti: 'Biz cift terapisine gelenlerde, hic kavga etmeyen ciftlerden daha cok korkariz. Cunku onlarin artik birbirlerinden hicbir beklentisi kalmamis demektir. Once iletisim kurmalarini saglamaya calisiriz. Dozunda tartismalar da iliskinin parcasi ve sagliklidir'.

@tivoli26 ben cinsellikle ilgili konuda sordugum cevabi eski mesajlariniza baktigimda aldim. Eger hala hamile kalmadan onceki gibiyse durum, 20 senedir nasil cozemediginize sok oldum ve butun sorunlariniz aslinda bundan kaynaklaniyor. Hem kisisel, hem cift hem ebeveyn olarak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…