Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinin tatile ay pardon memlekete gitmesinin sömestra denk gelmesi iyi olmuş.
Sömestirde gitmedi.Annesi 10 gün önce rahatsızlandı.Ama rapor almak istemediği için gitmedi.Buraya yazanalar sunu anlamıyor bizjm icin rapor almak keyfi birsey degil.Yazmislar rapor alin diye.biz rapor isini cok etik bulmuyoruz.Once hakkimiz olan mazeret iznini kullnamaya çalışıyorumz.Idarede onu bize 1 gun veriyor. Diger izinler icin ilce mem yada kaymakamliga gönderiyor.Artik son hafta öğrenciler azalınca çarşamba akşamı gitti.persembe günü için müdür yetkisinde olan tek gün mazeret izni aldı.cuma günü zaten boş onun.Carsambq günü dönecek. Bu arada uzakta olan ablası geldi.Agir zatürre teşhisi kondu annesine.Ablasina bırakıp gelecek .

Siz tek otobüse binemiyor musunuz? Yoksa çocuk otobüste ağlar kusar diye mi?
Yine o olmuş, bu olmuş.
Talihsiz serüvenler dizisi tivolinin
Çocuk zaten yabancıların olduğu otobüse binmez.Asansore binmiyor.Biz sehirde ikimiz zor idare ediyoruz. Rezil oluruz.Sabahtan aksama kadar dolaşıyoruz sokaklarda.Kapali mekana girmediği için.Allahtan hava güzel. Avm,oyun alanı, park bunlara bile girmeyen çocuk otobüse biner mi Allah Askina

Geçmiş olsun. Rapor al diyenlerden biri de bendim. Normalde benim de rapor aldığım sayılıdır. Ama ayda yılda bir çocuğumu terapiste götürmek için bir günlük rapor almam gerekirse pek de düşünmem. Bir seansta siz alırsınız, diğerinde eşiniz alır götürür öyle devam edersiniz diye düşündüm. Ki zaten buna gerek de kalmaz, cumartesi de çalışıyor terapistler. Mevzu çocuğumun sağlığıysa mazeret izni için kimsenin nazını çekemem valla.

Allah korusun çocuğun ağır bir hastalığı olsa onu bile erteleyeceksiniz gerçekten çok garipsiniz.Hep bir bahane hep bir gerekçe.Rahatınız bozulsun istemiyorsunuz ama ileride bu günlerinizi mumla arayacaksınız bence.

Aile hekimine bir defa gittim rapor için. 1,5 yaşında amipli dizanteri olmuştu kızım.Günde 25 defa kaka yapıyordu.Kusuyordu.Kadin ben de iki çocuk büyüttüm hiç rapor almadım dedi ve vermedi.kimden isteyeyim rapor. Biz buralı degiliz tanıdık doktor yok.Bir defa da özel hastaneden istedim. Babam rahatsızdı.Orasi da yazı geldi falan dedi.Ama okulda eşi doktor olanlar istediği gibi alıyor.

O zaman refakat izni veriyorlar.rapora gerek kalmıyor. Rahatla ilgisi yok.ben iki defa rapor istedim böyle.birjnde kızım amipli dizanteriydi.Aile hekimi bayan vermedi.Bir ton da laf saydı. Bir de babam hastaydı.o zamn da özel hastaneden istedim.Orasu da yok yazı geldi soruşturma açılıyor ddi.Ama tanıdığı olanlar anında alıyor.Ben de istiyorum böyle tanıdık bir doktor olsun en azından bu tarz durumlarda rapor alalım am yok.Hasta olmadan rapor alma yolu nedir bilen yazsın vallahi.

Tivoli hanım Allah etrafınıza sabır versin . Yani elli yedi sayfa oldu onlarca yorum , onlarca farklı fikir ama siz resmen bir cemberin içinde dönüp duruyorsunuz insanlara nazikte davranıyorsunuz karakteriniz bu belli ki . Bir önceki konunuzda da arkadaşın çocuğu ile ilgili binlerce yoruma aynı tepkileri vermistiniz .

Hep sizin başınıza geliyor rapor alamama , doktorların çocuğunuzla ilgisiz olması vs vs yani siz Tivoli Ülkesinde yaşıyorsunuz adeta . Ne diyeyim umarım bir tedavi olursunuz

Bir ara öyleydi evet. 15 temmuz sonrası bir iki yıl böyle oldu doktorlar da incelemedeydi falan filan… yine deneyin şansınızı. Sorun okulda kim rapor veriyor diye. Ben de hamileyken rapor alamamıştım, çok hastaydım halbuki ve hastaneden randevu bulamıyordum. Whatsapp grubundan sordum arkadaşlara, acildeki doktorlar veriyor dediler gittim aldım. Sizden çok asosyal bir vibe alıyorum bilmiyorum yanlış mı

Dünya üzerinde ender görülen tüm vakaların seni bulması durumunu ne yapacağız Tivoli? Bana hiç denk gelmedi böyle doktorlar. Oğlum hasta olduğunda çocuk doktoruna götürüyorum. O rapor konusunda bir şey yapamadığı için ertesi gün aile hekimine gidip durumu anlatıyorum. Çocuğun bir gün önce doktora gittiği ve konulan teşhis de belli zaten, bir günde iyileşecek değil, yazıveriyor raporu. Ben de memleketimde yaşamıyorum. Çevremde de hiç böyle durumlarla karşılaşan öğretmen görmedim. Eşi doktor olmayanlar da ihtiyacı olduğunda alıyor raporu. Aile hekiminiz de gerçekten bu cümleyi kurabiliyorsa değiştirin e-nabızdan.

Benim de aklıma ilk defa şu geldi. Acaba üslubu, tavırları vs. çok mu itici bir tip, kimse yardımcı olmuyor kendisine. Amipli dizanteriden kırılan bir çocuğun annesine biz de çocuk büyüttük deyip rapor vermeyen doktor düşünemiyorum çünkü.

Asosyal demeyelim ama insanlarla yüz göz olmayı çok sevmem.mesela eşimin çarşamba akşamı 12 de otobüsü vardı. Arkadaş ben bırakırım terminale dedi.saat 11 oldu 11.30 oldu aramadı. Ertesi gün hic de konuyu açmadı. Aaa unuttuk da demedi.biz söz versek iki elimiz kanda olsa yaparız. Bu yüzden insanlardan birsey istemeyi sevmiyorum

Olmaz mı ya.Sadece biz yaşamadık.benzer durumlarda olan çok kişi var.Arkadasin nisanina izin vermedi idare.ilce doktoru da rapor vermedi.baska ilçede kaymakam akrabası ilçenin kaymakamıni aradı. Öyle sorun çözüldü

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim idare de mazeret izinlerine onay vermez pek, uğraşmak istemez. Çoğu idare öyle. Ama doktor olayını ilk defa duydum.

Terapi alamıyorsunuz cunku rapor alamiyosunuz, online terapicinin cenazesi oluyor vs vs. Madem profesyonel destek alamiyosunuz o zaman birakin aglasin sonsuza kadar aglayamaz ki. 1 aglar 2 aglar sonra aglamaz. Ne asansore biniyosunuz ne otobuse ne disari cikabiliyosunuz ne buyukanne dedeye gidiyor tek bahaneniz aglamasi.

Amipli dizanteri diyorsunuz ya. Amipli dizanteriden de rapor yazmayan doktor olmaz.
Ya çocuk amipli dizanteri değildir yada doktora gitmemişsinizdir. Mümkünsüz dediğiniz.

Amipli dizanteri diyorsunuz ya. Amipli dizanteriden de rapor yazmayan doktor olmaz.
Ya çocuk amipli dizanteri değildir yada doktora gitmemişsinizdir. Mümkünsüz dediğiniz.
Dünya üzerinde buna rapor yazmayacak tek bir doktor vardır, o da Ordu’da yaşıyordur ve Tivoli’ye denk gelmiştir emin ol.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…