- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.237
-
- Konu Sahibi mermaid2608
- #1.081
Solak mı? Hafif sakarlık falan var mı?Kızınız nasıl cümleler kuruyor.Espri yapar mı yada.sizin esprilerinizi anlar mı? 3 yaş algısı nasil tam olarak sizde.Yani anlatsam bilemedim ama biz normal soyut somut karşılıklı yetişkin gibi iletişim kurabiliyoruz.Mesela evde zil çaldı diyelim.Anne dedem gelmiş olabilir, kapiyi açar mısın diyor.Senin işin varsa ben beklerim.kapida diyor. Ilkokul öğrencisi gibi.Su anda alfabeye taktı. Sürekli harflerle birsey yapıyoruz. Etrafta yazan herseyi okumak istiyor.
Çocuğun üze benziyor. Hatta bence kesin üz. Test yaptırın diyecem de kim yapacakAspergerde drama tarzı oyunlar oynama olmuyormuş.Bizimki sürekli oyun kuruyor. Ben kendi çocuğumu Dışarıdan görsem derim ki bi çocuğa yabancı ortam ve kişilerle ilgili sürekli anne baba tarafından uyarıda bulunulmuş yada öyle birsey yaşamış ki yabancı bir yerde o kadar canı yanmış ki kosullanmis.Komsu camdan ne yapıyorsun dedi diye krize giren bir çocuk.Burada yazmışlar benim.kizim da yabancı görünce saklanıyor. Bunlar çok normal şeyler.Benim bahsettiğim çok çok farklı bir durum.Mayis ayından beri haftada 4 defa gittiğiniz oyun grubuna artık biraz da olsa alışmış olması lazım.Ben yanındayım.Odada 2-3 çocuk var.Onlar da aynı çocuklar,yanımdan kalkıp 2 metre öteden oyuncak almıyor. Benim kızım en cok .marketlerde rahat. Ama kimse ona bisey demeyecek.Marketlere rahat giriyoruz.onun dışında her türlü farklı bina sıkıntı bize.Yazin babaannesinin evine sokamadik.Biz gittiginizde evde kimse yoktu.Otele gidemiyoruz biz düşünün yani.
Evet solak.Hafif sakarlık derken.mesela.bu yasta ne sakarliktirSolak mı? Hafif sakarlık falan var mı?
Ya belli olur hareketlerden hafif sarsak sakar oluyorlar. Dediğin gibi bu yaşta normal gelir gerçi ama daha çok düşme, daha çok Bi yerlere çarpma gibi. İlla olacak diye birşey de yok tabi her belirti olmaz. Çocuğun üz çok büyük ihtimal. Ağlaması tabi üstün zekanın belirtisi değil ama üstün zekanın yanında gelen sorununun belirtisi. Bu ara harflere taktı demen çünkü böyle dönem dönem bir şeye takarlar ve dibine kadar öğrenirler.Evet solak.Hafif sakarlık derken.mesela.bu yasta ne sakarliktir
Sakarlık mi bilmiyorum ama sürekli çarpar, düşürür.Boyle nasıl anlatsam gevşek gibi.Dikkatsiz gibi ama tam değilYa belli olur hareketlerden hafif sarsak sakar oluyorlar. Dediğin gibi bu yaşta normal gelir gerçi ama daha çok düşme, daha çok Bi yerlere çarpma gibi. İlla olacak diye birşey de yok tabi her belirti olmaz. Çocuğun üz çok büyük ihtimal. Ağlaması tabi üstün zekanın belirtisi değil ama üstün zekanın yanında gelen sorununun belirtisi. Bu ara harflere taktı demen çünkü böyle dönem dönem bir şeye takarlar ve dibine kadar öğrenirler.
Ben gayet iyi anladım. Gevşek benim oğlumu tanımlama şeklim.Sakarlık mi bilmiyorum ama sürekli çarpar, düşürür.Boyle nasıl anlatsam gevşek gibi.Dikkatsiz gibi ama tam değil
valla bizle kafa bile buluyorKızınız nasıl cümleler kuruyor.Espri yapar mı yada.sizin esprilerinizi anlar mı? 3 yaş algısı nasil tam olarak sizde.Yani anlatsam bilemedim ama biz normal soyut somut karşılıklı yetişkin gibi iletişim kurabiliyoruz.Mesela evde zil çaldı diyelim.Anne dedem gelmiş olabilir, kapiyi açar mısın diyor.Senin işin varsa ben beklerim.kapida diyor. Ilkokul öğrencisi gibi.Su anda alfabeye taktı. Sürekli harflerle birsey yapıyoruz. Etrafta yazan herseyi okumak istiyor.
Üz ne demek yahu, bizim çocuk da böyle takıyor bir konuyaÇocuğun üze benziyor. Hatta bence kesin üz. Test yaptırın diyecem de kim yapacakşuan harflere taktı demen sonra Dinazor merakı falan. Büyük ihtimal bundan sonra uzay su altı falan devam edecek. Üz tek başına gelmiyor işte yanında Bi sorunla birlikte geliyor.
Üstün zeka. Taktığı konular ne mesela.Üz ne demek yahu, bizim çocuk da böyle takıyor bir konuya
Misal böcekler, gezegenler, kan hücreleri, vücudumuzdaki sistemler, virüsler, ağaçlar, parlayan canlılar vs ...Üstün zeka. Taktığı konular ne mesela.
Bilmişlik taslamak istemiyorum ama sizinki de üze benziyor.Misal böcekler, gezegenler, kan hücreleri, vücudumuzdaki sistemler, virüsler, ağaçlar, parlayan canlılar vs ...
Hiç öyle gelmedi ya bana. Yaşıtları oyun hamurundan meyve sebze, pasta falan yaparken benimki kaka yapıp üzerine oturuyorduBilmişlik taslamak istemiyorum ama sizinki de üze benziyor.
O o şekilde belli olmuyor ama.Hiç öyle gelmedi ya bana. Yaşıtları oyun hamurundan meyve sebze, pasta falan yaparken benimki kaka yapıp üzerine oturuyordu
Oyun hamuru boyama resim yapmayı sevmeyebilir hatta bunlarda berbat olabilir. Ama ilgilendiği konuda müthiş Bi hırsı ve hafızası vardır. Asla sıkılmaz ve sonuna kadar öğrenmek ister. Genellikle böyle ilginç konulara.Hiç öyle gelmedi ya bana. Yaşıtları oyun hamurundan meyve sebze, pasta falan yaparken benimki kaka yapıp üzerine oturuyordu
Başka pek bir şey yok aslında, okb gibi takıntıları ve kaba motor becerilerinde biraz geri olması durumları var. Bebekken dahi koltuk tepelerine pek çıkmazdı ve çekmeceyi açık bırakırsam gelip kapatırdı. Şu an hala oyun alanlarında tırmanma konusunu çok beceremez, yükseğe çıksa inmeye cesaret edemez. Ama bakarsanız 9 aylıktı yürümeye başladı. Erken yürüdü ama zıplamayı falan geç yapabildi.O o şekilde belli olmuyor ama.Bazen bazı konularda çok normal hatta bazı konularda yaşıtlarından geri olduğunu bile düşündürebilir öyle olabilir. Araştırdığı şeyler üz çocuğa benziyor. Başka belirtilere de bakmak lazım tabi.
Üstün zekalı çocukların Bi çoğunda dikleksinin Bi çeşidi dispraksi oluyor. Sakarlık sendromu diye de geçiyor. Kaba motor becerileri genelde zayıf olur. Düşme çarpma giyinip soyunmada yaşıtlarına göre gerildik oluyor. Konu sahibine sormuştum sakarlık var mı diye sizde de var mı? Solaklık var mı? Takıntılar bizde de vardı geçti. Parmak boyasına dokunmaxdı, kuma basamazdı vs falan. Zıplamayı falan bizimki de geç yaptı. Tek ayak üstünde durma da öyle. Bu çocuklarda duyu bütünleme problemi de çok oluyor. Zamanla bu olumsuz taraflar normale dönüyor yaşıtlarını yakalıyor ama.Başka pek bir şey yok aslında, okb gibi takıntıları ve kaba motor becerilerinde biraz geri olması durumları var. Bebekken dahi koltuk tepelerine pek çıkmazdı ve çekmeceyi açık bırakırsam gelip kapatırdı. Şu an hala oyun alanlarında tırmanma konusunu çok beceremez, yükseğe çıksa inmeye cesaret edemez. Ama bakarsanız 9 aylıktı yürümeye başladı. Erken yürüdü ama zıplamayı falan geç yapabildi.
Konuşması da geç oldu ama zaten konuşuyor dediğimiz kelimelerin ilk hecelerini söylüyordu. 1.5 yaşında falan kı ka ge diyordu, biz anlıyorduk ki kırmızı kamyon geliyor2 yaşındaydı kelimeleri tam söylemeye başladığında.
Böyleli şeyler işte, takıntılar ve fiziksel şeyler devam ama çok neşeli ve pozitif+sosyal bir çocuk. Takıntılarda artma olmadığı için gözlemliyoruz sadece
Aynen bu konularda sıkıntı yaşadık. Sakarlık var düz yolda düşen bir çocuk. Suyla oynar ama başka zaman eline su damlasın silmek ister. kinetik kumla oynarken imtihan yaşıyoruz hala. Kumlar yapışır, elini yıkar kurular. Tekrar oynar yine yapışır yine yıkarÜstün zekalı çocukların Bi çoğunda dikleksinin Bi çeşidi dispraksi oluyor. Sakarlık sendromu diye de geçiyor. Kaba motor becerileri genelde zayıf olur. Düşme çarpma giyinip soyunmada yaşıtlarına göre gerildik oluyor. Konu sahibine sormuştum sakarlık var mı diye sizde de var mı? Solaklık var mı? Takıntılar bizde de vardı geçti. Parmak boyasına dokunmaxdı, kuma basamazdı vs falan. Zıplamayı falan bizimki de geç yaptı. Tek ayak üstünde durma da öyle. Bu çocuklarda duyu bütünleme problemi de çok oluyor. Zamanla bu olumsuz taraflar normale dönüyor yaşıtlarını yakalıyor ama.
Yok o takıntılar zamanla geçiyor hiç dert etmeyin.Aynen bu konularda sıkıntı yaşadık. Sakarlık var düz yolda düşen bir çocuk. Suyla oynar ama başka zaman eline su damlasın silmek ister. kinetik kumla oynarken imtihan yaşıyoruz hala. Kumlar yapışır, elini yıkar kurular. Tekrar oynar yine yapışır yine yıkarSolak değil, hatta iki elini de kullanması gereken yaşlarda sağ elini bariz daha çok kullanıyordu.
Yaşıtlarını yakalıyorsa sevindim takıntıların artması en büyük endişem çnkü
Benim oğlum da 3 yaşında şu an konu sahibinin çocuğu kadar değil ama zor bir çocuk. restorana yemek yemeğe yeni yeni başladık. Hiç durmuyordu sadece yürümek istiyordu öyle tur atayım da değil başımızı alıp gidelim yarım saat dümdüz yürüyelim. Ne düğün ne dernek ne yemek hiç bir şey yaptırmıyordu. Markete bile bile yeni yeni çocuğum ile gidiyorum. Biz de eşim ile bu yüzden gerginlik yaşıyorduk. sayı ve harflere takıntılıydı hala da çok seviyor. 2 yaşından sonra 100 e kadar ardışık saymaya başladı harfleri tanıdı. şimdi 15/20 kelime ezberledi onları görünce söylüyor. Bu sene kreşe başladı başta çok zorlandı ama alıştı şu an insanlarla iletişim kuruyor. Hatta öğretmeni ile arasında bağ bile kurdu. seviyor özlüyor aşırı sosyal bir çocuk oldu şu an. Okulda da öğretmeni üstün zekalı olabilir dedi . Ama testlerini bu yaşta yapmıyorlarmış. Öyleyse diyeceğim yine zekadan böyle bu çocuk ama 3 senedir bizimde tüm düzenimiz gitti. Hayatımız ev oldu bu da çok yıprtayıor ilişkileri. Dışarı her çıktığımızda ağlayarak dönüyordum eve hiç mi değişmeyecek düzelmeyecek diye . Yeni yeni normal insanların hayatına dönüyoruzÇocuğun üze benziyor. Hatta bence kesin üz. Test yaptırın diyecem de kim yapacakşuan harflere taktı demen sonra Dinazor merakı falan. Büyük ihtimal bundan sonra uzay su altı falan devam edecek. Üz tek başına gelmiyor işte yanında Bi sorunla birlikte geliyor.