- 21 Kasım 2017
- 27.587
- 120.729
-
- Konu Sahibi mermaid2608
- #1.101
Doktora muhtemelen az sıklıkla gideceksiniz zaten. Ayda yılda bir siz de rapor alıverin. Belki gideceğiniz doktor cumartesi de hasta kabul edecek? Çoğu cumartesi günü çalışıyor. Hiç değişmiyorsun, hep bir bahane.Büyük şehirde bir doktorun sürekliliğini sağlayamayız okul döneminde. Okul müdürünün verebileceği izin 1 gün, cok ozel durumlarda sene icinde 10.gune kadar mazeret veriliyor ama hem esime hem bana vermezler.ogretmen olanlar daha iyi bilir.1 defa gitmekle çözemeyiz çünkü eminim.hatta içeri nasil girecek onu bile bilmiyorum. Geçen yaz tatilinde daha küçük vs diye düşünmeyip biraz daha önemsemis olsaydık süreklilik saglayabilirdik.Durum bu kadar vahim değildi bir de.Bir de nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bu tarz bir binanın kapısında başlıyor ağlamaya. Iceride isterse parti olsun isterse oyuncaklar. Psikiyatrist ne yapabilecek böyle bir durumda.bir saat iki saat o odada olsak ağlayacak.Herhangi bir uyarana bakmayacak.haftaya perşembe online randevu sanki daha mantıklı gibi geliyor. Evdeki durumunu görecek.
Ben de dolap cekmece karıştırmayı çok severdim..evden ayrilana kadar d (18) karistirmisimdir. Evde ne var ne yok herkesten iyi bilirdim hala öyle.Ama
Sen savundun zaten benim
Cocugum cekmece actigi icin yaramaz degil meraklidir diye..yani 8 yasinda dolap acanda var emin ol ve o
Cocukta egitim
Eksikligi vardir bana gore..
Ya insan sinir oluyor, bir de öğretmen ikisi de . Kaç ebeveyn bu ülkede çocuğuna dönüşümlü bakabilir? Gayet boş vakitleri var, götürmüyor ama, inadım inat.Doktora muhtemelen az sıklıkla gideceksiniz zaten. Ayda yılda bir siz de rapor alıverin. Belki gideceğiniz doktor cumartesi de hasta kabul edecek? Çoğu cumartesi günü çalışıyor. Hiç değişmiyorsun, hep bir bahane.
Tivoli olmak bunu gerektirir.Ya insan sinir oluyor, bir de öğretmen ikisi de . Kaç ebeveyn bu ülkede çocuğuna dönüşümlü bakabilir? Gayet boş vakitleri var, götürmüyor ama, inadım inat.
Ben de dolap cekmece karıştırmayı çok severdim..evden ayrilana kadar d (18) karistirmisimdir. Evde ne var ne yok herkesten iyi bilirdim hala öyle.
Arkadaşlarımın evine gider temizlik esnasinda dolapta gereksiz olanlari attığımı da bilirdim (ingiliz bir arkadaşımı o.kadar eşyaya ihtiyacı olmadığına ikna edip dolaptakilerin en az ceyregini atmisimdir).
Zekam ya da egitimimle ilgili bir eksiklik olduğunu sanmıyorum. Bence sadece gereksiz meraklı olabilirim. Bence cocuklari çok gereksiz etiketliyoruz.
Bu arada 32 aylık kızımda bol bol cekmece karıştırıyor ama başkasının evinde yapmaya çekinir çünkü kişiliği utangaç...
Ama soyledim ya kendi evinde yapmak ayri baskasinin evinde yapilmasi ayri diye.Ben de dolap cekmece karıştırmayı çok severdim..evden ayrilana kadar d (18) karistirmisimdir. Evde ne var ne yok herkesten iyi bilirdim hala öyle.
Arkadaşlarımın evine gider temizlik esnasinda dolapta gereksiz olanlari attığımı da bilirdim (ingiliz bir arkadaşımı o.kadar eşyaya ihtiyacı olmadığına ikna edip dolaptakilerin en az ceyregini atmisimdir).
Zekam ya da egitimimle ilgili bir eksiklik olduğunu sanmıyorum. Bence sadece gereksiz meraklı olabilirim. Bence cocuklari çok gereksiz etiketliyoruz.
Bu arada 32 aylık kızımda bol bol cekmece karıştırıyor ama başkasının evinde yapmaya çekinir çünkü kişiliği utangaç...
Ben de sizinle aynı fikirdeyim aslında.Ezberlemek üstün zeka değildir. Algıları açık olabilir, hafızası güçlü olabilir. Sadece ebeveyn ilgisi de yetmiyor çünkü. Aynı yaşlarda arkadaşın oğlu ne yaparsa yapsın öğrenmeyi reddediyor.Farkli yöntemlerde denedi ama yok.Dikkatini vermiyor çocuk.Bu durumda ebeveyn ne yapsın?Az önce marketten dergi aldık.Derginin iki sayfasında tamamen tilkiler var.küçük küçük aynı renk ama farklı şeyler yapan tilkiler. Aralarında bir tanede tilki kostümü giymiş çocuk var.Dergiyi açtım 15-20 saniye sonra anne söyle bakalım hangisi aslında tilki değil ama tilkiymis gibi davranıyor dedi.Basta anlamadım.Sonra fark ettim.O kadar tilki arasından nasıl görüp, onu ne ara düşünüp nasıl bu soruyu sordu gerçekten bilmiyorum.Çocuğun belli şeyleri bölmesine ve öğrenmesine sebep aile. Benim oğlum 27 aylık ve o da dinozorları biliyor, böcek türlerini hemen hemen tüm hayvan türlerini ve renkleri, şekilleri tereddütsüz biliyor. Alfabeyi nerdeyse öğrenmjs durumda sayı saymayı biliyor. Bunları yazmama sebep benim çocuğum da harika demek değil. Çocuklarımız oyuncular kitaplar sayesinde çok fazla uyaran ve aile ilgisi sayesinde bunlar öğreniyor. Yani çocuğun bunları bilmesi üstün zeka değil ebeveyn ilgisi. Hangi çocuğa elli kere aynı kitabı okusan zeka geriliği yoksa öğrenir. Bence çocuklarınız üstün zekâlı değil ilgi görmüş çocuklar. Oğlum mirket ve antilop gibi hakları biliyor sebebi kitabı. Veya gezegen isimlerini bilme sebebi kitabı. Alfabeyi ve sayilari yapbozlardan. Öğrendi. Beyaz esya markalarını biliyor çünkü belki milyon kez sordu ve öğrendi. Şimdi beko vestel yazısı görünce söylüyor cunku milyon kez sorup cevap aldı ve öğrendi. Bence üstün zekâlı demek icin caba harcamadiginiz veya minimum caba harcadığınız konulari dusunun. Yani üstün zekâ bu kadar sık rastlanan bir sey değil. Etrafındaki birçok cocuk da bunları yapabiliyor.
Siz de bütün konuşulanları okumadan yorum yapmışsınız. Teşekkür ederizHer yoruma bir cevabiniz var. Siz cozum istemiyorsunuz demek ki. Soylenen herseye mi karsi cikar bi insan. Yarim gun calisiyorsunuz, bu ne buyuk nimet farkinda misiniz? Iki ebeveynin de sabahtan aksama kadar calistigi cocuklar var. Onlar bile doktora gitmeye vakit buluyor, siz bulamiyorsunuz..
Sorun sizin bebegi sevmemeniz. Ne esiniz ne siz bu cocugu kabullenmemissiniz.
Haftaya perşembe randevu saatimizi bekliyoruz.Oradan da sonuç alamazsak yeni bir klinik açılma aşamasindaymis.Bugun öğrendim.Ancak 15-20 günü bulur dediler. Çocuk psikiyatristi ve erkek.ilk defa erkek bir uzmana gideceğiz.Digerleri hep bayandi.Eger ergoterapiden çözüm bulamazsak ,ikinci bir alternatif var.Ergoterapi seansı 450 tl,yeni açılan klinigin 600-750 tl arasında olacagi söylendi. Gönül ister ki ikisine de devam etsin ama bakalım. Perşembe günü ne diyecek
Valla ilgisiz kocada hic cekilmez ya bence al karşina konuş amaci ne niheti ne hic yoktan aklindaki soru işareti kalmaz tabi konuşursa .allah yardimcin olsun inşallah düzelirsiniz mutlu yuvaniz olur bebeginiz cok kücükKızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Konudan bağımsız yazdıklarınızı okudum bana iyi geldiniz benimde kızımda benzer sorunlar var o kadar kendimi suçlu ve kötü hissediyorum kiBu kadar gereksiz çaba neden acaba merak ettim? Kızımı 3 yaşında oyun grubuna götürdüm. Benim bacağımdan kopmadı. 3 kere gittik. Dedim tamam çocuk istemiyor yahu. Sonra gitmedik. Bu sene yazın ilk defa 5 yaşında tekrardan jimnastiğe yazdırdım. Asla tek başına girmez. Olabilir aşacak bunları da inşallah. Velilerin izlediği bölüm olan bir salona yazdırdım. Fena değildik. Beni görünce rahatlıyor, bacağıma yapışmadı en azından girdi, yaptı hareketleri vs. Bakın 5 yaş diyorum.Her çocuk özeldir, her çocuk hemen her ortama girecek değil. Kızımın özgüveni çok yavaş yavaş açılıyor ama açılıyor sonuçta. Kreşe o kadar zor başladı ki geçen sene. 2 ay ağladı hiç abartmıyorum. Almayın, geri adım atmayın dediler atmadık. Geçen seneki özgüveni ile bu seneki özgüvenimçok farklı yerlerde. Bazı çocukların bazı yönleri elbette zayıf olabilir. Başta ben de hataya düştüm tamam dedim sorunlu bir çocuk, sonra o kafamı değiştirdim. Zorlamadım hiç bir şeye. Şimdi daha iyiyiz.
ben de böyle düşünüyorum eğer zeka olarak zayıf değilse uyarana maruz kalan çocuk zaten öğreniyor. sömestr ve yaz tatilinde tatile giderdik mesela. kızım cuma günü okulun tatile girdiğini öğrenince e ne zaman tatile gidiyoruz dediÇocuğun belli şeyleri bölmesine ve öğrenmesine sebep aile. Benim oğlum 27 aylık ve o da dinozorları biliyor, böcek türlerini hemen hemen tüm hayvan türlerini ve renkleri, şekilleri tereddütsüz biliyor. Alfabeyi nerdeyse öğrenmjs durumda sayı saymayı biliyor. Bunları yazmama sebep benim çocuğum da harika demek değil. Çocuklarımız oyuncular kitaplar sayesinde çok fazla uyaran ve aile ilgisi sayesinde bunlar öğreniyor. Yani çocuğun bunları bilmesi üstün zeka değil ebeveyn ilgisi. Hangi çocuğa elli kere aynı kitabı okusan zeka geriliği yoksa öğrenir. Bence çocuklarınız üstün zekâlı değil ilgi görmüş çocuklar. Oğlum mirket ve antilop gibi hakları biliyor sebebi kitabı. Veya gezegen isimlerini bilme sebebi kitabı. Alfabeyi ve sayilari yapbozlardan. Öğrendi. Beyaz esya markalarını biliyor çünkü belki milyon kez sordu ve öğrendi. Şimdi beko vestel yazısı görünce söylüyor cunku milyon kez sorup cevap aldı ve öğrendi. Bence üstün zekâlı demek icin caba harcamadiginiz veya minimum caba harcadığınız konulari dusunun. Yani üstün zekâ bu kadar sık rastlanan bir sey değil. Etrafındaki birçok cocuk da bunları yapabiliyor.
Terapsitin cenazesi sebebiyle onun haber vereceği bir tarihe ertelendi. Şansımıza....Bu durumda bekleyeyim mi bayanı başka bir online ergoterapist mi bulayım. SMS de gönderdim ama dönüş yapmadı.En erken ne zaman olabilir gibisinden.Ben de çok yakını olabileceği düşüncesiyle telefonla aramadim@tivoli26 online görüşme yaptınız mı
Hep de seni bulur böyle şeyler.Terapsitin cenazesi sebebiyle onun haber vereceği bir tarihe ertelendi. Şansımıza....Bu durumda bekleyeyim mi bayanı başka bir online ergoterapist mi bulayım. SMS de gönderdim ama dönüş yapmadı.En erken ne zaman olabilir gibisinden.Ben de çok yakını olabileceği düşüncesiyle telefonla aramadim
Yapacak birsey yok. Vardır bir hayır. Ne diyeyim. Eşimin annesi de ağır hasta ,o acilen memleketine gitti.Biz yalnızız bakalım bir süre. Online terapi de olmazdı zaten ,çocuğun yanında konuşamayacağım için.Ben de eşim gelene kadar bekliyorum mecburHep de seni bulur böyle şeyler.
Eşinin tatile ay pardon memlekete gitmesinin sömestra denk gelmesi iyi olmuş.Yapacak birsey yok. Vardır bir hayır. Ne diyeyim. Eşimin annesi de ağır hasta ,o acilen memleketine gitti.Biz yalnızız bakalım bir süre. Online terapi de olmazdı zaten ,çocuğun yanında konuşamayacağım için.Ben de eşim gelene kadar bekliyorum mecbur