Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar kendi çözümlerinin onların aile dinamiklerine,hayat görüşlerine uygun olduğunu kabul etmiyorlar aslında.Birine mantıklı çözüm olan bana ne yazık ki çözüm değil.Ben biraz da normal Türk insanı kafasına sahip değilim.Belki o yüzden. Mesela evlenirken düğün kına gecesi gelinlik damatlık istemedim.Kot pantolonlarla 5 dk nikah yapıp çıktık.Bir tane altın takan olursa geri veririm dedim.Benim düşünce tarzım biraz farklı.Bu arada uygun olan çözümleri hemen kabul.l ediyorum. Burada bir bayan zor çocuk diye bir kitap önerdi.hemen aldım.cok da güzel bir kitap.Cok teşekkür ederim kendisine.

Sizin evliliğiniz baştan sona o kadar garip ki zaren. Neden evlendiniz diyor en başta insan.
Adam kütük kaba saba bir tip. On küsür yıl devam eden çocuksuz evlilikte karısını kırmamak için tek bir kere bir tatile gitmemiş. O kadar kadın yok gözünde/
Güya elalemin gazına çocuk yapıyorsunuz onu da becerebildiğiniz muamma.
Çocuk ağlıyor diyorsunuz da uyku işini beceremeyip yürüme bandı alan bebek arabasıyla orda uyutan kadın kimbilir çocuğa nasıl saçma böyle çözümlerle yaklaştı. Bir hata var ama sizde de var. O zaman elli kere dendi çok saçma bir hafta bir ay zorlanın ama uyutun diye gidip yürüme bandı aldınız.

Uyumadı çünkü. Aylarca uğraştık.Demek ki o zamandan vardı bi tuhaflık. Alt komşum ikinci çocuğu bizimki gibi olacak diye korktuğu için yapmiyor. Alt komşum eski arkadaşım.Ilk zamanlarda o da sizin gibi tanık olamadığı için ya bırakın uyusun, birakjn ağlasın ,bir hafta sabredin bir ay sabredin diyordu.Sonra Alt kata taşındı ve durumum kendi düşündüğü gibi olmadığını gördü. Ağlama krizlerinde ben sustururum dedi.Olmadi. Siz hayır demediğiniz için ağlıyor dedi.Birebir şahit olunca nelerle ağladığına o da inanamadı.Kizima çikolata vermek istedi.Ben ona kızım duymadan verme sakın ağlayacak karnı tok dedim.Ya saçmalama dedi.Cikolata ister misin diye sordu kızıma. O da evet dedi.Cikolatayi verdi.Cocuk bir ağlamaya başladı ki.Neden ağlıyor dedi.Karni tok olduğu için ağlıyor. öyle Dışarıdan konuşması o.kadar kolay ki.

Emeksiz yemek yok.
Ağlamayan çocuk yok? Herkes yatağında uyutmak için çaba veriyor? Siz ne kadar sabırla yaklaştınız? Neleri denediniz?
Benim oğlum da memede uyurdu. Memeyi kesince tam bir ay ayakta sallanmak istedi. Baktım bu sefer ona bağımlı olacak 20 gün sabırla ağladığında susmasını bekledim. İlk memeden kestiğimde saatlerce ağlardı. Gün doğumunu görürdük. Karanlıkta tavşan roger okurdum fenerle. Bir süre sonra 30 sayfalık kitabı ezberledim. Bazen üç kede ezberden anlatırdım. Dilim damağım kurur 45 dakikada uyuturdum. Bu 40 dakika uyutmalarım aylarca sürdü. Direndim. Ben de bilirdim on gün sonra uyumuyor diye pes etmeyi ayakta sallamak daha kolay diye geri dönmeyi.
Kimsenin çocuğu koyunca uyumuyor. Herkes sabırla deniyor. Siz en kolay şeyi saçma da olsa yapıp sonra çocuğu zor ilan ediyorsunuz.
Annelik bu. Çocuk bakmak zor. Kolay kaçarsanız böyle patlar elinizde

P
tuvalet eğitimi mesela. Çişini yaptı ama kakada yapamadı. Sadece duşakabinin içine yapıyordu. Her seferinde onu poşetle aşıp orayı çamaşır suyuyla yıkamak o kadar zorladı ki beni. Bir hafta her gün tuvalet yada lazımlık için yalvardık yapmadı. En sonunda bir gün ağlaya ağlaya sildiğimi gördü bu sefer beş gün kaka yapmadı. Ağlaya ağlaya yemek yiyordu kakası geldiği ama yapmak istemediği için. İlk kakasını lazımlığa yapınca ağladık kocamla. Bir arkadaşım mesela kakada sorun yaşadı. Çocuk beş yaşına kadar her kakası geldiğinde bez bağlattı. Psikiyatriste, terapiste gittiler bir sene sonunda anca düzeldi.
Sizin anlamadığınız bu herkesin çocuğunun zorladığı bir şey vardır. Kimi memeyi bırakamaz kimi tuvalete alışamaz kimi okula adapte olamaz. Herkes yaşıyor. Ama sorunu çocukta bulmuyor. Kendinde arıyor en başta.
Sizin tepki çekmeniz bından.

Allah allah ben de sizin gibi uzaktan eğitim yapıyordum, evde iki çocuğum vardı, anamı babamı çağıramadım memleketten eşim fabrikada çalışıyor ve mecburen bakıcıyla devam ettim. Sanki tek siz vardınız dünyada

Anam babam zaten pandemi öncesi bizdeydi.Esjm.de öğretmen. Evde 4 tane boşta adam olunca o ara ihtiyaç olmadı. Bzijm ders saatimiz çok azdı zaten .15 saat ders saatimiz var.Bakıcınin da korona getirme ihtimali vardı yani

Tercih meselesi. Hazır ben evdeyken alışsınlar bakıcıyla birbirlerine diyenler de olmuştur muhtemelen. Benim tanıdığım öğretmen çiftler hep bakıcı çağırdı. Herkes dersteydi, üç çocuklu olan vardı… sizde insan korkusu var gerçi ben öyle anladım

Ay siz şakamı siniz .Ben 3 yıldır her uykusuna en az 45 dk kitap okuyarak başlıyorum.siz 1 aydan bahsediyorsunuz.ustelik öğle uykusu yok bu çocuğun.sabah 9 da kalkıyor gece 11 e kadar full enerji .Kazayla öğle yarım saat uyusa gece 2 de uyuyor bir daha.3 yaş çocuğunun uyuması gereken süre 12-13 saat,bizimki toplam 10 saat Zar zor

Hanımefendi evde 75 yaşında insanlar varken pandemide siz çağırır miydiniz bakıcı.o psikolojiyi bir hatıralar misiniz.sahlide yürüdüler diye arkadaşlara apartmandan yumurta attılar ya

Size sunulan çözümlerin Türk yapısı ile bir alakası yok ki...
Aksine çok fazla Türk yapısı görüyorum sizde..
Yıllarca kv evine gitmişsiniz tatil diye... Ama Türk yapısı yok sizde öyle mi?
Kendi başınıza tatile giderdiniz o zaman.

Demek ki başka rutin deneyeceksiniz. Bebek arabasından daha mantıklı milyon çözüm vardı.siz gidip en kolayını seçtiniz her zamanki gibi.
Mesela benim bahsettiğim tavşan roger özel vir kitap. Psikolojik tekrarlarla uyutuyor. Uyumak isteyen tavşan diye aratabilirsiniz. Ben mantıklı çözümler arıyordum o dönem

Türk insanı kafasına sahip değilim.Belki o yüzden. Mesela evlenirken düğün kına gecesi gelinlik damatlık istemedim.Kot pantolonlarla 5 dk nikah yapıp çıktık

Yettim gari.

Siz idefix kere idefixsiniz. Hic baska kafalardayim yazmayin.

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Zavalli cocuk. Varligi hakkinda "bizim bu duruma gelmemizin nedeni..." diye konusuluyor. Yazik ki boyle bir "dogurana" ve "dogmasina vesil olana" sahip. Annemin ayaklarini ellerini opucem bu yazilanlari okuyunca.
Hep derim, herkes dogurur, ama Anne olmak bir erdemdir

Ay ben de alayı bunu
18 aylık işe yarar ı?
kucakta dolaşarak uyuyor, sonra yerine yatırıyoruz
Ailecek fıtık olduk

Ay ben de alayı bunu
18 aylık işe yarar ı?
kucakta dolaşarak uyuyor, sonra yerine yatırıyoruz
Ailecek fıtık olduk
Biz aldık ise yaramadı ne yazık ki. Kaç çeşit hamak,salıncak, pilli salıncak,uyumak isteyen tavsan.sakin bir ses tonu ile defalarca okumaniz lazim.sallanma etkisi yapıyor sözde.hipnoz tarzı birsey ama bizde ise yaramadı.bazi uzmanlar zararlı olduğundan bahsedince bıraktık biz.

Ben biraz da normal Türk insanı kafasına sahip değilim.
…dedi sürekli yaşlı anne babasıyla yaşayan, bakıcı bulmak yerine çocuğa babayla dönüşümlü bakan, tatilleri eşinin köyünde geçiren, öyle bir kocadan boşanmayı asla göze alamayan kadın…

Kot pantülle evlenmiş ama jsjdjf.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…