Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Direkt sorunlu anormal diye teşhis konuluyor ya konu sahibi çok memnun bu yorumlardan ilginç şekilde. Bizim rahatsız olduğumuz kadar rahatsız olmuyor

Ha siz yazdıklarınızda hiç yüklenmediniz yani. Neyi nasıl savunduğunuz belli bile değil. Önce çocuğu bipolar şizofren yaptınız sonra şımarık. Şimdi de canhıraş konu sahibini savunuyorsunuz.
İlerde ortaya cikabilecek daha ciddi mental problemler su an okb ile kendini belli ediyor olabilir dedim. İnatçı bir karakteri de olduğu için evdeki ipleri eline almış anne babayi kukla etmis dedim. Halbuki biraz baskı ve ters tepki görse bu kadar abartamaz duygu durumundaki degisimleri. Ve yapamaya yapamaya düzgün durmak karakteri haline gelir, tıpkı antidepresan kullanımı gibidir bazi davranislari, yasam tarzini düzeni tekrar ettirmek bundan da bahsettim. Konu ilerledikce konu sahibi goturdugu yerlerden, aldigi materyallerden, yaptigi aktivitelerden, kizina olan yaklasimlarindan bahsetti sayfalarca ve ilgisiz bi anne değilmiş epeycene de sabırlı davranmis bunu gördüm, bunu ilk sayfadan görüp yazmadigim icin mi sucluyum. Tüm ileri geri konusmalariniza rağmen sakin sakin cevap yazio sabırlı biri işte.

Ben de fikrimi söyledim üyenin yazdıklarını başından beri ben de okuyorum. Çocuğa değil de anneye herhangi bir psikolojik rahatsızlık yakıştırdık diye mi hatalıyız. Bu kadar sabır da sağlıklı bir yaklaşım değil. Öyle ya da böyle ters tepmiş işte. Ayrıca konu sahibi diğer konularında da burada da sadece kendi bildiğini okuyor işine gelen yorumu cevaplıyor.

Söyle canım da biraz agresif söylüyorsun canın yanıyor gibi. Katiliyorum sana sinirleri alinmis gibi, ama tukenmislikten diye düşünüyorum. Son care ölümü bile düşlemek ne kadar caresiz hissettigini gosterio zaten. Gördükçe cevaplio bence, ona sacma gelenleri de cevaplıyor gördüğüm kadariyla. Savunmayı gerektiren bisey de yapmış değil, gördüğümü söylüyorum ben de.

He canım yanıyor. Hiç muhatap olmak istemiyorum gerçekten canım yanıyor oldu mu?

Ayrıca üslubunuza dikkat edin canım diyebilecek kadar yakınınız değilim sizin. İyi günler

Bu düzeltme huyu benim oğlumda da var ancak böyle günlük hayatını etkileyecek düzeyde değil. Bana hep takip edelim henüz teşhis koyulacak durumda ve yaşta değil dediler.
Suyla oynayacak mesela ama ıslak bir şey tutmayacak, bulaşık yerleştirmekten nefret eeder bu yüzden ama bulaşık yıkar.
Çamurla oynar ama eline reçel falan damlasın hemen silinecek.
Dermatiti var krem kullanıyoruz ama o krem ellerine değmeyecek gibi.
Takıntıları olan bir çocuk ama " eline döküleni sonra sileceğim" dediğimde biraz mızırdayıp normal hayatına devam eder, ağlasa da çabuk sakinleşir.
Online olarak bir şeylere başlayabilirsiniz bence

@tivoli26 Konunuzu biraz okudum
Çocuğunuzda sizi rahatsız eden bir sorun olduğunu düşündüren davranışlar aşağıda yazdıklarım mı sadece dahası varmı ?

1.Yabancı insanlarla konuşmak istememek
2.İstediği birşey olmayınca ağlamak ve kusmak
3.Düzensiz eşyaları düzeltmek(bunu biraz daha detaylı anlatırmısınız)
4.Park gibi oyun alanlarında arkasında bir çocuk olunca rahatsız olup oynamak istememesi

Gün içinde bütün çocuklar yabancı ortamlar ve kişilerle iletişim kuruyor. Markette ,parkta,komşular, asansör yani her yer.Direk konuşması gerekmiyor. Asansörde birinin olması yeterli yada restoranda yan masada birilerinin.Parkta başka çocukların. Odada başka insanlarin

Yabancı insanlarla kesinlikle aynı ortamda bulunmuyor. Ve ağlama krizine giriyor.Istedigi birsey olmayınca ağlamıyor. Onlarda gayet olgun.Kusmasi ağlama kaynaklı, o kadar bağırarak ağlıyor ki ögüruÿor ve kusuyor. Düzen takıntısı aşırı değil. Burada bir arkadaş yazdı diye dikkatimi çekti.Ama özellikle çocuklarda cok korkuyor. Rahatsız olup oynamak istememek değil.Resmen korkuyor. Aynı trambolinde bile olsa başka biri hemen gözleri doluyor ve başlıyor ağlamaya

Direkt sorunlu anormal diye teşhis konuluyor ya konu sahibi çok memnun bu yorumlardan ilginç şekilde. Bizim rahatsız olduğumuz kadar rahatsız olmuyor
Klavye üzerinden rahatsız olsam ne olacak. Küfür mü edeceğim, hakaret mi.neticede topluma açık, her fikire açık bir platformda konu aciyorsam eleştiren de olur

3 yaşındaki bir çocuk için bunlar gayet normal davranışlar
Çoğu çocuk aynı davranıp sizin çocuğunuz bu şekilde davranınca bu onda bir sorun olduğunu göstermez
Burda 3 yaşında kendini bazen sözel olarak ifade edemediği için davranışla ifade etmeye çalışan bir çocuk var sadece
Benim farkettigim sizin onu rahatsız olduğu ortamlara girmeye zorlamanız Yabancılarla konuşmak istemiyorsa bırakın konuşmasın
Demekki tedirgin oluyor
Çocuklardan korkmasıda yaşı itibari ile normal kabul edilebilir

Bakın benim çocuğum 4 yaşında parkta merdiveni çıkarken bir çocuk arkasından gelsin veya önüne geçsin tedirgin olur geri çekilir ve bekler o gidince çıkar
Ben bunu normal karşılıyorum Belki koştukları için ona carpacaklarini düşünüyor Çocukların o an ne düşündüğünü bilemeyiz
Kızım tramboline asla çıkmaz çünkü güvensiz geliyor ona

Benim tavsiyem çocuğunuza onda bir sorun varmış gibi davranmamanız Siz her ne kadar dikkat ediyorum desenizde onlar anlıyor
Daha fazla güvende olduğunu hissettirmelisiniz Zamanla güvende hissedip yaş itibari ile olgunlaşınca ortamlara alışacağına inanıyorum

Midesinde bir sorun olabilir mi? Kusuyor sürekli çünkü ?

Aslında benim kızımda böyle parkta başka çocuk olunca ağlıyordu kendini yerlere atıyordu

böyle olur filan diye konuştum ağlasa da götürdüm parka
Şimdi azaldı sadece abi var abla var diyor

Yani Allah kolaylık versin çocuk bakmak zor tabi

Sizden negatif enerji aldığını düşünüyorum çocuğun
Ağlayınca bence çok geriliyorsunuz bunu hissedip daha çok ağlıyor

Ben mesela çok gerilmiyorum benim için rutin çocuk ağlaması 5-6 yaşa kadar böyle olacak kabullenmek lazım

Bence fazla tepkilisiniz
Benim de kızım uzun süre kaydıraktan bir çocuk gelince ağladı durdu kaymadı korktu

Ben hala normal olduğunu düşünüyorum
Elini tuttum bekle abi kaysın sen öyle kay dedim vs ağlamasını öyle kesiyor

Konunuzu okudumda ısrarla psikiyatrıye götürmek istemiyorsunuz.Bende sürekli tayinciyim gittiğim yerlerde psikiyatriler olmasına rağmen çocuğu 3 ayda bir İstanbul’a taşıyorum doktor değişmesin herseyini biliyor diye.Sorunlar üzerine eklenerek artacak ve çok pişman olacaksınız ileride.Eğitimli insanlarsınız ama çok saçma saçma bahaneler bulmuşsunuz onuda çözemedim açıkçası.Kendinizede cocugada eziyet ediyorsunuz farkında değilsiniz.Biran önce harekete geçmelisiniz.Oradada ağlarsa bırakın o müdahale etsin onu düşünmeyin neticede işini yapacak gözlemleyecek çocuğun ne sorunu var çözecek.

Parkenin günahı neydi şimdi Parkedende konu açmasini istiyorum üzgün emoji bırakıcam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…