Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunuzu okudumda ısrarla psikiyatrıye götürmek istemiyorsunuz.Bende sürekli tayinciyim gittiğim yerlerde psikiyatriler olmasına rağmen çocuğu 3 ayda bir İstanbul’a taşıyorum doktor değişmesin herseyini biliyor diye.Sorunlar üzerine eklenerek artacak ve çok pişman olacaksınız ileride.Eğitimli insanlarsınız ama çok saçma saçma bahaneler bulmuşsunuz onuda çözemedim açıkçası.Kendinizede cocugada eziyet ediyorsunuz farkında değilsiniz.Biran önce harekete geçmelisiniz.Oradada ağlarsa bırakın o müdahale etsin onu düşünmeyin neticede işini yapacak gözlemleyecek çocuğun ne sorunu var çözecek.
Zaten ağlasın ki doktor da nasıl tepkiler veriyor görsün . Boşuna mı para veriyoruz çocuk ağladı diye apar topar kaçırıyorlar çocuğu

Zaten ağlasın ki doktor da nasıl tepkiler veriyor görsün . Boşuna mı para veriyoruz çocuk ağladı diye apar topar kaçırıyorlar çocuğu
Belkide çocukta ağlayınca kusma psikolojik oldu.Gece uyanıp ağlıyormuş benim arkadaşımın kızıda öyle uykuda ağlıyor ama gözleri kapalı.Uyku terörü dedi doktor.Çocuklardan korkuyor diyor konu sahibi ileride kreşte ne yapacaklar.Biran önce çözüm yoluna gitmeliler ihtimal üzerine olmaz.Cpcuk dedimi bende akan sular duruyor.Ben rahat olamıyorum

bu çocuk
evde yırtınmıyor
arkanızdan ağlamıyor
kendini oradan oraya atmıyor
zekasında da sorun yok maşallah, yaramaz değil.

yani tamam zor çocuk zor çocuktur da sadece yabancı görünce zor bu çocuk :KK70:
hani o zaman engelli otistik vs vs çocukları olanlar
hırçın 1 dakika durmayan vs. çocukları olanlar hepsinin babası anasına dümdüz sövsün mü?
Aliştik yahu bizi bagişiklik kazandık kendını yere atmasa yeterli aslında :KK53: Ağlamadıgında yerlere atmadığında tedirgin oluyoruz acaba hastalandınmi diye

3 yaşındaki bir çocuk için bunlar gayet normal davranışlar
Çoğu çocuk aynı davranıp sizin çocuğunuz bu şekilde davranınca bu onda bir sorun olduğunu göstermez
Burda 3 yaşında kendini bazen sözel olarak ifade edemediği için davranışla ifade etmeye çalışan bir çocuk var sadece
Benim farkettigim sizin onu rahatsız olduğu ortamlara girmeye zorlamanız Yabancılarla konuşmak istemiyorsa bırakın konuşmasın
Demekki tedirgin oluyor
Çocuklardan korkmasıda yaşı itibari ile normal kabul edilebilir

Bakın benim çocuğum 4 yaşında parkta merdiveni çıkarken bir çocuk arkasından gelsin veya önüne geçsin tedirgin olur geri çekilir ve bekler o gidince çıkar
Ben bunu normal karşılıyorum Belki koştukları için ona carpacaklarini düşünüyor Çocukların o an ne düşündüğünü bilemeyiz
Kızım tramboline asla çıkmaz çünkü güvensiz geliyor ona

Benim tavsiyem çocuğunuza onda bir sorun varmış gibi davranmamanız Siz her ne kadar dikkat ediyorum desenizde onlar anlıyor
Daha fazla güvende olduğunu hissettirmelisiniz Zamanla güvende hissedip yaş itibari ile olgunlaşınca ortamlara alışacağına inanıyorum
Ama kendisi istiyor.Park,Avm, başka insanlar çok seviyor.Ama insanlar uzak olacak.onlarla yuzyuze gelmeyecek. Parka gidiyoruz neden arkadaşlar yok sıkıcı diyor
.sonra biri geliyor parka ,kaydırakta vs 2 metre yaklaşsin direk ağlıyor. Kriz şeklinde. Ya da gelen çocuk bana baktı diye ağlıyor. Sizin kızınızın tepkisi normal.tabii ki çocuklar yaşları dolayısıyla çekinir. Bu çok normal. Mesela arkadaşın kızı geldi bize.10 dakika babasının kucağında oturdu,sonra yavaş yavaş oyuncaklarla oynadı. Ve benim kızım onların bizde oturduğu süre boyunca kucağımdam hiç kalkmadı. Kendi evimiz.3 saat kucağımda oturdu.

Midesinde bir sorun olabilir mi? Kusuyor sürekli çünkü ?

Aslında benim kızımda böyle parkta başka çocuk olunca ağlıyordu kendini yerlere atıyordu

böyle olur filan diye konuştum ağlasa da götürdüm parka
Şimdi azaldı sadece abi var abla var diyor

Yani Allah kolaylık versin çocuk bakmak zor tabi
Kendini ögüŕtüyor.Aglarken o kadar çok bağırıyor ki.zaten görüyorum ben,dilin arka tarafı taa damagina değiyor. Ogurmeyi tetikliyor

Bence fazla tepkilisiniz
Benim de kızım uzun süre kaydıraktan bir çocuk gelince ağladı durdu kaymadı korktu

Ben hala normal olduğunu düşünüyorum
Elini tuttum bekle abi kaysın sen öyle kay dedim vs ağlamasını öyle kesiyor
Aslında o anda biz sıradan birsey olarak algılamasini sağlamaya çalışıyoruz.o da kayıyor, o da oynuyor. Ne güzel kaydı değil mi.cok eğlenceli .ama bizimki hiç dinlemiyor.O an ağlayıp sussa ona da tamam. Bu saatler sürüyor. Evde tekrar tekrar hatırlayıp başlıyor.

Parkenin günahı neydi şimdi :olamaz: Parkedende konu açmasini istiyorum üzgün emoji bırakıcam

Cogumuzun cocugu, bebekken boyleydi herkesin cocugu 2 yas 3 yas sendromu gecirdi, cocugu suclamayi kesin artik, diger bebekler süt dökmüş kedi mi? Aylarca kolik aglamasi cektik biz, kimse bana g.tüne parke girsin demedi ama 😐hdhdhdh ay sinirim bozuldu
Kolik ağlaması biz de çektik aylarca.onlar bunun yanında hiçbirseymis.

sizinki cocuktan sonra okuzlesmis. benimki hamileyken okuzlesmisti, uzulecegimi stres yaoacagimi bile bile ustume geliyordu. bence erkekler kadinlarin gucsuzlugunu firsat bilip iyice okuzlesiyor. cunku biliyorlar ki kadin butun enerjisini tartisarak kocasina veremeyecek, cocuk var, cocuk konusunda kadinlar cok daha hassas bunu da cok iyi biliyorlar. o laminanti g me mi sokayim dediginde iyi napim g.ne sok deseydiniz.

Ama kendisi istiyor.Park,Avm, başka insanlar çok seviyor.Ama insanlar uzak olacak.onlarla yuzyuze gelmeyecek. Parka gidiyoruz neden arkadaşlar yok sıkıcı diyor
.sonra biri geliyor parka ,kaydırakta vs 2 metre yaklaşsin direk ağlıyor. Kriz şeklinde. Ya da gelen çocuk bana baktı diye ağlıyor. Sizin kızınızın tepkisi normal.tabii ki çocuklar yaşları dolayısıyla çekinir. Bu çok normal. Mesela arkadaşın kızı geldi bize.10 dakika babasının kucağında oturdu,sonra yavaş yavaş oyuncaklarla oynadı. Ve benim kızım onların bizde oturduğu süre boyunca kucağımdam hiç kalkmadı. Kendi evimiz.3 saat kucağımda oturdu.
Hayır kızımda biri ona bakınca rahatsız oluyo ve bu her zaman gördüğü insanlardan yabancıda değil
Bazen kucağımdan saklanır bakmasınlar diye

3 yaşında bir çocuk bu isteyip rahatsızda olabilir
Bakın misafir çocukla kıyaslamaya başlamışsınız bile
O çocuk çabuk ortama uyum sağladı diye neden çocuğunuzun davranışı size anormal geliyor
Ben gerçekten bazı insanları anlamıyorum Her çocuk aynımı olmalı
5-6 yaşlarında olsa farklı önerilerim olurdu ama 3 yaş için gayet normal davranışlar

Valla benim 3 yaşındaki kızım düşman başına😁 hayatı bana inat yapma dediklerimi yapmakla geçiyor. hastaydı mesela. az önce kustu yatak her taraf leş. naptıysam kusmuk bulaşan pijamayı çıkarmadı. şu an onunla benim yatağa yattı. burnumun direği kırılıyor kusmuk kokusundan. her şeyde böyle. sizinki en azından evde sakinmiş😄 şaka bi yana sağlam bir terapiste ihtiyacınız var gibi görünüyor. oyun terapistiyim diyenlerin çoğu pdr ci

Valla benim 3 yaşındaki kızım düşman başına😁 hayatı bana inat yapma dediklerimi yapmakla geçiyor. hastaydı mesela. az önce kustu yatak her taraf leş. naptıysam kusmuk bulaşan pijamayı çıkarmadı. şu an onunla benim yatağa yattı. burnumun direği kırılıyor kusmuk kokusundan. her şeyde böyle. sizinki en azından evde sakinmiş😄 şaka bi yana sağlam bir terapiste ihtiyacınız var gibi görünüyor. oyun terapistiyim diyenlerin çoğu pdr ci
Koku burnuma geldi 😅

Çocukta asperger olabilir mi? Otizmin Bi çeşidi. Erken konuşmuş olması aspergere benziyor. Takıntılar yabancılara ağlamalar bana otizm olabileceğini düşündürdü. Üstün zekalı da olabilir aynı zamanda. Var mı üz belirtisi.

Çocukta asperger olabilir mi? Otizmin Bi çeşidi. Erken konuşmuş olması aspergere benziyor. Takıntılar yabancılara ağlamalar bana otizm olabileceğini düşündürdü. Üstün zekalı da olabilir aynı zamanda. Var mı üz belirtisi.
Aspergerde drama tarzı oyunlar oynama olmuyormuş.Bizimki sürekli oyun kuruyor. Ben kendi çocuğumu Dışarıdan görsem derim ki bi çocuğa yabancı ortam ve kişilerle ilgili sürekli anne baba tarafından uyarıda bulunulmuş yada öyle birsey yaşamış ki yabancı bir yerde o kadar canı yanmış ki kosullanmis.Komsu camdan ne yapıyorsun dedi diye krize giren bir çocuk.Burada yazmışlar benim.kizim da yabancı görünce saklanıyor. Bunlar çok normal şeyler.Benim bahsettiğim çok çok farklı bir durum.Mayis ayından beri haftada 4 defa gittiğiniz oyun grubuna artık biraz da olsa alışmış olması lazım.Ben yanındayım.Odada 2-3 çocuk var.Onlar da aynı çocuklar,yanımdan kalkıp 2 metre öteden oyuncak almıyor. Benim kızım en cok .marketlerde rahat. Ama kimse ona bisey demeyecek.Marketlere rahat giriyoruz.onun dışında her türlü farklı bina sıkıntı bize.Yazin babaannesinin evine sokamadik.Biz gittiginizde evde kimse yoktu.Otele gidemiyoruz biz düşünün yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızınız nasıl cümleler kuruyor.Espri yapar mı yada.sizin esprilerinizi anlar mı? 3 yaş algısı nasil tam olarak sizde.Yani anlatsam bilemedim ama biz normal soyut somut karşılıklı yetişkin gibi iletişim kurabiliyoruz.Mesela evde zil çaldı diyelim.Anne dedem gelmiş olabilir, kapiyi açar mısın diyor.Senin işin varsa ben beklerim.kapida diyor. Ilkokul öğrencisi gibi.Su anda alfabeye taktı. Sürekli harflerle birsey yapıyoruz. Etrafta yazan herseyi okumak istiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X