Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi evet yaşadıkların çok zor ağır iki yere göturmussun birinden çözüm için aramadiklari için sende donmemissin birinde adam uzman bile değilmiş . Bak YANLIŞ YOLDASIN KIRKBES SAYFA OLDU . Ortada yedi ay daha bekleyecek bir durim yok bir hafta izin alacaksın daha iyi uzman bulacaksın . Çocuğunun arkasına düşüp çözüm bulacaksın çalışıyorum diye birşey yok . Yoksa senin bozuk psikolojin daha kötü olacak. Çocuğa hissettiklerinin vicdan azabı olarak aşırı sabırlı davranıyorsun anlattığına göre o da bir yerde patliyacak . Bir an önce git bir cozum bul başka şehre git . ÇÖZÜM VAR TEK SEN YASAMIYORSUN. Birtek sizin başınıza gelmedi. Elbet psikolojide yeri vardır uzmanı sorununuzu çözer . Anlattigin kisiler hiç işinde uzmana benzemiyor . Bu durum artık çözülmeli . Gerekirse ailenin bulunfugu şehre izin al şimdi git. Başlatma eşinin yılda bir ay görmesine .

Bence de uzman değil ya şu an okudum pdr mezunu kişiye ergoterapiste de sonsuz saygım var ama çocukta bir norocesitlilik veya anksiyete veya baska bir medikal durum varsa bunun tanisini benim bildiğim psikiyatrist koyar ve sonra ilgili uzmana yönlendirir ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin ama birçok kişi de böyle yazmis. Otizm dehb okb anksiyete bozukluğu vs vs bunların tanisini koymak konu sahibinin bahsettiği uzmanların işi değil benim bildiğim 2 kişiye götürüp pes etmemeli.

Evet biri bagirdi diye çıkmış diğeri aramadı diye benim çocuğum demek ki tek vaka tedavi edilemez diye bakıyor . Çocuğun doğru bir çocuk psikiyatristine götürülmesi gerek çok acil çocuk travmalarla dolu vir cocukluk geçiriyor . Para harcamasına gerek yok devlette götürsün en olmadı ya ay kırkbeş sayfada hiçbir orta yol bulunamaz mi ya. Hala yazın bilmem neyle görüşeceğiz bu problem böyle cozulmeyecegi belli bir proftan yardım alinmali

Dehbli bir çocuk olarak ağlama krizine girdiğim bazı şeyleri yazayim. Bütün bunları bugün bile hatırlıyorum:

-Ketçap görmenin midemi bulandırmasi
-Çorapsız uyuyunca çıplak ayağımın çarşafa degmesinden dolayi yatağa yılan gelecek sanıp korkmak
-Kresteki uzun saçlı dans hocamın yalan rüzgarı dizisindeki aşık olduğum karaktere benzemesi sebebiyle utanmam
-Saclarini krepe yapıp kabartmis bir kadını şuh bulduğum için korkmam
-annemin suyumdan bir yudum içmesi ve benim bu durumdan çok huylanmam
-dugmeli kıyafetlerin "canımı acitmasi"

Her çocuk ağlar belki sadece geçici bir dönemdir şimdi googledan baktım 3 yaşına kadar bebeklerde yabancı korkusu normalmiş ve bir sürü öneri vermişler, bazen de otizm, dehb gibi şeyler de olabilir bunların hepsi gayet olağan normal şeyler sadece daha fazla bilinç ve özen istiyor ki çocuğun ozguveni ilerde kırılmasın. Uzmanı o yüzden herkes ısrarla tavsiye ediyor.

Benim kız da tutturdu mu tutturur. Çorabın burnu ayağımı acıtıyor, ablamla çok konuştun bana hiç soru sormadın, külotlu çorap kaşındırıyor… bu gibi şeyler ağlama sebebi. Dehb olduğunu sanmıyorum o kadar değil ama hasta yorgun üzgün regl olduğum günlerde tahammül edilmez bir hal alıyor. Allah annelere sabır versin, her zaman doğru adımları attırsın. Yoksa hem çocuklar hem kendileri mahvoluyor

Ben yeni bir kavram öğrendim aşırı mantıklı geldi. Belki işinize yarar. Duygusal regulasyon ve çocukların bunu öğrenmesi. Her cocuk bunda zorluk çekiyor hiçbir çocuk hemen kendi kendine mantıklı bir şekilde "yok canım buna da ağlanmaz anlıyorum şu an üzgünüm ama ağlamak çözüm değil dur biraz lego yapam da keyfim yerine gelsin bari" diye düşünerek doğmuyor her çocukta bu öğretilmesi gereken bir şeymiş. Dehb gibi şeyler bu yetenegin iyice zayiflamasina sebep oluyormuş. O yüzden çocuklara bir tür "duygusal koçluk" yapmak gerekiyormuş. 4 tür anne baba var diyor.

1. Aman canım buna da ağlanır mi diyenler (yanlış)
2. Bak geliyor dayak dur bir vurayım da bari gerçekten ağla/ aaa çok ayıp tarzı anne babalar (yanlış)
3. Ah canım anlıyorum çok üzüldün hay Allah ne yapsak ki neyse ise gitmiyim bari tarzı (malesef bu da yanlış en çaresizi de bu garibanlar)
4. Duyguyu tanımayanlar anlayanlar ve çocuğun çözüm bulmasına yardımcı olanlar (doğru olan bu ama çocuk yapma niyetim henuz tam olgunlasmadığından bu metodu tam anlayamadım ama duygusal regulasyon duygusal koçluk diye arastirirsaniz kesin bulursunuz)

Yani benim anladığım çocuk bir anda düzelmiyor çözülmüyor ne yazık ki kullanım kılavuzunu bulana kadar uğraşmak gerekiyor size de sabırlar diliyorum

Duzeltme: gerçi belki biliyorsunuzdur çoktan ben de anne babalık dünyasında en bilinen şeyi yeni bir şeymiş gibi yazmışım kkda görgüsüz gibi Neyse belki bilmeyen biri cikar

Son düzenleme:
Duzeltme: gerçi belki biliyorsunuzdur çoktan ben de anne babalık dünyasında en bilinen şeyi yeni bir şeymiş gibi yazmışım kkda görgüsüz gibi Neyse belki bilmeyen biri cikar
Yok estağfurullah. Duydum aslında evet ama otizm için uygulandığını biliyordum ve çocuk ufaktı her şeye ağlamayı bilmiyordu. İhtiyacım olmadığından araştırmamıştım fazla ama şimdi bakacağım neymiş diye, teşekkürler sevgiler

Bayanin anlattigina gore bu cocuk yaramaz degil cocugun duzgun bir pedegoga gitmesi lazim. Yasi buyumeden tedavi ettirin onada zor sizede zor bu sekilde. Bunalmakta haklisiniz surekli aglayan problem yaratan cocukla tabikide sinirler lacka olur. Kres falan sakin gondermeyin cocugunuzu once doktora goturun.

Benim oglum o yaslarda kendini yere atip yuvarlanir aglardi. Hatta birgun cafede kahve iciyoruz esimle icerde insanlarda var bu yere atti kendini yuvarlanio sagdan sola aglamalar yeri yalamalar. Hic yuzune bile bakmadim sohbet ettik esimle. Ben biyle yaptiginda hic aa noldu iyimisin falan demiyordum hersey normalmis gibi davrandim sonra onu yapmayi kesti sanirim istedigi ilgiyi yakalayamadi. Sizde bu sekilde deneyin isterseniz birde. Aglasin kussun ilgilenmeyin hic sormayin noldu falan diye. Belki siz cok ustune dusuyorsunuz diye huy edinmis olabilir. Cocuklar zeki aslinda anne babayi guzel kullanabiliyorlar.

Tivoli arkadaş 46 sayfa olmuş sizde hala bir ilerleme yok neden mi ? Çünkü sevgisizsiniz , istediğiniz kadar öyle böyle deyin yok çok sabırlıyım yok bilmem ne deyin , yazı dilinizde bile o sevgisizliği ben hissettiysem , o yavru nasıl hissetmesin?

Siz hiç karşılıksız sevilmediğiniz için, sevgi ne demek onu bilmiyorsunuz sayfalarca size yazılmasının sebebi aslında bu, yoksa 15 küsür yıllık bir evlilikte arkadaş aklına uyup yap yoksa pişman olursun diyerek çocuk yapmak pek akıl karı değil.

Ben bu konu da da sizi samimi bulmuyorum açıkçası , 15 yıl çocuk istemeyen koca arkadaşlarınız sizi uyardı diye bir anda çocuk istedi , ve oldu bence siz eşinizi tam anlamıyla hiç kazanamadığınız için son kozunuzu çocukla kullanmak istediniz ama elinizde patladı maalesef.

Götürdüğü o 2 kişi de çocuk psikiyatristi değil geçmiş cevaplarında yazmis sehrindeki psikiyatrist 2 yıl yurtdışinda olacakmış. Çalıştığı kurumda 1 hafta izin almak hiç zor değil başka bir şehre götürebilir ama uzman olmayan kisilerle online görüşmeyi tercih ediyor

Benim anlamadığım çocuk aglamazken cok konuşkan zeki tatlı duyarlı duygusal sevecen sakin uslu bir bebek. Bicir bıcır konuşuyor anladığım kadarıyla ve çok fazla vakit de geçiriyor anne babasıyla basbasa. Yavrucagin ciddi bir ağlama krizi ve yabancılardan korkma sorunu var bu da evet insanı canından bezdirir. Ama çok garip 46 sayfadır okuyorum sevgiye benzer bir şey yok. Çocuk esirgeme kurumuna verin diye biri dalga geçmiş o işler öyle kolay olmuyor diye ciddi ciddi cevap vermiş. Bu kadar fazla vakit gecirdigi ve bizim bile mesajlardan içimizin buruldugu çocuğu sevmiyor yani çocuğun ağlaması geçse de sever mi bilemedim. Uzaktan yargılamak istemedim ama şok oldum sadece çok kötü bir durum konu sahibinin psikolojik destek alması lazım. Çocuğunu sevmediğini fark etmekten daha iyi bir sebebi olabilir mi insanın psikolojik tedaviye başlamasının?

Sırf hiçbir yere gitmeyen, tıkanan evliliği bitmesin diye yapılmış bir çocuk, belki tedavi bile görmüşlerdir bunun için. Yazık ya. Kocanın kalbine sevgi koyamadı ya, suçlu o çocuk.

Kesinlikle samantha ya ve size katılıyorum benim de aklıma ilk dehb geldi zaten bipolarla benzer özellikleri var algıları yüksek duygusal regulasyonu eksik özel bir çocuk ne yazık ki odun bir ana kazma bir babaya düşmüş adaletine tükürdüğüm dünya.

Hayır tam olarak öyle değil ben de ilgimi çeken etkinliklerde oturup saatlerce oynardım hala ilgimi çeken şeyleri saatlerce yapabilirim akademik basarım da çok iyi ama işin uzmanı 3 psikiyatristin de hemfikir olduğu bir dehb tanim var. Tam olarak bir şeye saatlerce odaklanabilmekle ilgili bir şey değil hatta aksine ilgimizi çeken şeylere aşırı derecede odaklanabiliyoruz. Kız çocuklarında hiperaktivite pek olmuyor dehbin alt türleri var. Oydar Hakli olabilir bu olasılığı hala degerlendirebilirler.

Haftaya perşembe randevu saatimizi bekliyoruz.Oradan da sonuç alamazsak yeni bir klinik açılma aşamasindaymis.Bugun öğrendim.Ancak 15-20 günü bulur dediler. Çocuk psikiyatristi ve erkek.ilk defa erkek bir uzmana gideceğiz.Digerleri hep bayandi.Eger ergoterapiden çözüm bulamazsak ,ikinci bir alternatif var.Ergoterapi seansı 450 tl,yeni açılan klinigin 600-750 tl arasında olacagi söylendi. Gönül ister ki ikisine de devam etsin ama bakalım. Perşembe günü ne diyecek

Bayan cocukta umdugunu bulamadi o yuzden boyle. Her kadin anne olmak zorunda degil yada her kadin anaç degil bizim toplumda evlendinmi ee cocuk nerde dusunmuyoruz desen kesin kisir ondan diyor derler. Cocuk yap ee kardes nerde.. o yuzden milletin lafinla afedersiniz scmaya gitmem bile. Bende cok anac biri degilim evlendim 5 ay sonra hamile kaldim hic oyle ay yavrum modunda olmadim ve bebek dogdu lohusa depresyonu kolik derken 6 ay nerdeyse agladim hergun neden cocuk yaptim ben cocuk bakamiyorum diye. Sonra dedimki bu olayin donusu yok artik alismak zorundasin o hep olucak hayatinda. Butun hayatima dahil ettim gece 3 de biyeremi gidiyoruz ciktik gezdik yok bebek yok uyku saati demedim. Tatillere gittik gezdik biz napiyorsak hep yanimizdaydi bizimde cunku birakicak kimse yok. Sonra alistim oglum 6 yasinda simdi iyiki var. Olmasaydi ev sessiz olurdu 2 kisi 7 sene konuscak konumuz kalmadi zaten evli olan arkadaslar bazen buraya yaziyor cocuk yapsammi yapmasammi diye. Buraya yazicak kadar ikilemde olan arkadaslar kesinlikle yapmasin. Dunyanin en zor seyi cocuk. Bi insan yetistirmek sabirli olmak uykusuzluk butun hayatiniz komple degisiyor. Cocuktan sonra hatta duzgun evliligj olan insan bile nadir evliligi bile sarsiyor. Bana soranlara ben diyorum ben olsam hayatta yapmam diye konu sahibi bu isi kafada bitirmelisin o artik omrunun sonuna kadar seninle senin parcan. Sen bunu kabul edip buna gore yasadiginda zaten duzelicek hersey. Cocugunu suclamayi birak oda buyucek 6 7 yasina gelcek okula gidicek sende rahat kahveni icersin bu bi surec sadece zaman hizli geciyor.

Ben size cok uzuldum gercekten tamam anne diyorsunuzda bu kadinda insan bunalmis baya zor cocugu. Haklisiniz psikolojinizin bozulmasi normal surekli is cocuk. Allah kolaylik versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…