- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.802
-
- Konu Sahibi mermaid2608
aslında o kitap, filme de uyarlanmış ama işte onu önermedimAynı isimli bir kitap var,annenin eşine yazdığı mektuplardan oluşan. Kevin hakkında konuşmalıyız. Tüm annelere tavsiye ederim. Hayatı gayet güzel, mutlu bir ciftin çocuk yapma riski alması üzerine çoook güzel, psikolojik tahlillerin de olduğu,harika bir kitap.
Hemen filmi izlicem tesekkur ederim benimde oglum var bilmeden birsey yapmiyorumdur umarim cocuk yetistirmek gercekten zor. Bayan bayadir yaziyor cozum ariyor gibi geldi sanki cocuga yetemiyor uzuluyor gibi ama tabi dediginizde dogru. Anlattigina gire hersey cok normal hatta mukemmel off bile demiyorum diyor. Ama cocuk neden boyle olsunki o zaman bi yerde oturmayan birsey varbir film var, psikolojik derinliğinizi bilmiyorum hani bilgi birikiminiz nedir diye ama izleyin bence. "we need to talk about kevin". görünürde her şeyi yapan, ilgili anne ve baba. ama aslında başından beri istemediği, kabul edemediği bir çocuğu büyütmesiyle alakalı. çocuklar bizdeki duyguları okur, tutarsızlıkları anlar.
mesela filmde bir sahne var, çocuk 6-7 yaşında ve hala çözülememiş bir tuvalet problemi var. annesi kakasını yaptıktan sonra temizliyor. çocuk annesine bakarak bir daha kaka yapıyor temiz beze. annesi sinirlenip çocuğu sert bir şekilde itiyor ve kolunu kırıyor. çocuk ne doktora ne de babasına kolunu annesinin kırdığını söylemiyor ve yıllar sonra bir gün annesine kolundaki dikişi göstererek "ömrüm boyunca bana gösterdiğin tek gerçek duygun belki de buydu." diyor.
hülasa, çocukları kelimelerimizden ziyade duygularımız şekillendirir. bu çocuk bir şekilde ötekileştirilmiş, sürekli problem olarak görülmüş, sorunlarının kaynağını çocuk yapmışlar. görünürde her şeyi yapıyorlar ama düşüncede böyle değil. bunun için çocuk psikaytristine gitmeleri gerekiyor, çocuktaki mevcut davranış bozukluğunun tedavi edilmesi lazım.
buraya yazma sebebi de kötü bir insan değil, kötü bir anne değil ama kendi eksiklerini görüp gidermede de başarılı değil. şu an kendisinin de destek alması gerekiyor. kızının acilen uzmana canlı canlı gösterilmesi gerekiyor. tabii ki zor bir süreç, hiç kolay değil ama soruyu yanlış sorarsan doğru cevabı alamazsın. konu sahibi bunu anlayamıyor bir türlü.
Aklima pavlov’un kopegi geldi.. zil sesi esittir yemek yani agzinin suyunun akmasi..Aynı isimli bir kitap var,annenin eşine yazdığı mektuplardan oluşan. Kevin hakkında konuşmalıyız. Tüm annelere tavsiye ederim. Hayatı gayet güzel, mutlu bir ciftin çocuk yapma riski alması üzerine çoook güzel, psikolojik tahlillerin de olduğu,harika bir kitap.
Yok bacım ya, olayın aslı öyle degil. Hatta konu bile açmıştı arabada kocasının araç kullanirken çok sinirli olduğu, gelene geçene kufrettigi, arabada çocuk varken bile ağız dolusu küfürlerle hakaretler ettigi...
Sence böyle bir çocuğun arabada stres olması, panik hissetmesi,kusması falan anormal mi?
Bence değil.
Konu sahibinin bu konusuna baksan eşi normalde çiçek gibi bir adam , öğretmen , çocukları seven, karısına iyi davranan... Sanki ilk defa ağzına küfür aldı sanarsin. Oysa hiç böyle biri değil. Eskiden de eşine küfür etmişligi var. Ayrıca bir gün tatile,güzel yere yemeğe götürmezmis. Varsa yoksa 'benim anam orada hayvancılık yapıp çile çekerken ben nasıl evleneyim' kafasında bir adam.
Yani durumları zaten cok iç acici değilmiş. Mutsuzmus,daha mutsuz olmuşlar sadece.
Konu sahibi de daha kızına kızım demiyor, çocuk diyor . Ne kadar sevgi dolu olabilir ki?
Ayrıca hiç inanmadim konu sahibinin çocuğuna birkaç ayda elli bin harcadığına. Tanesi 300-400 liradan haftada 4 kere bir işe yaramadığı belli olan oyun grubuna gitmektense haftada 3 gitsin, artan 1300 lirayla da ayda iki seans terapi alsın, hatta online uygulamalarda çok daha ucuz...çözüm odaklı olmak yerine sorunun parçası olmayı seviyor konu sahibi. Çok üzücü gerçekten
O kadar sabirla kac sayfa yazdi hemen hemen herkese cevap veriyor derdine care ariyor gibi geldi siddet uygulamamistir diye dusundum hani hem dovup hem neden bu cocuk agliyor kusuyor diye burayada yazmaz dedim ama haklisiniz insanoglu sonucta olabilirde.Siz bu kadının evinin içinimi gördünüz nerden eminseniz şiddet olmadığına
Bağırmak başlı başına bir şiddettir ve çok hasar bırakır ne sabrı ya g. tümemi sokacağım diyen öküze göstermiş sabrını
Ama cocuga 1 kez of demeyen anne yoktur.. yani pek gercekci bulmadim ben. Diyelim ki gercekten bir of bile demiyor, yani hayat hep toz pembe degil.. biri disarda yan baksa aglar dis dunyada.. cocuklar herseyi evde gormeli sinirlenmeyi aglamayi uzulmeyi mutlu olmayi.. her duygunun yeri ayri..gercek hayatin evde gorup ogrenir ama sureklilik halinde olmasi dengesiz yapar insani.. hayat tek tip degil ki..Hemen filmi izlicem tesekkur ederim benimde oglum var bilmeden birsey yapmiyorumdur umarim cocuk yetistirmek gercekten zor. Bayan bayadir yaziyor cozum ariyor gibi geldi sanki cocuga yetemiyor uzuluyor gibi ama tabi dediginizde dogru. Anlattigina gire hersey cok normal hatta mukemmel off bile demiyorum diyor. Ama cocuk neden boyle olsunki o zaman bi yerde oturmayan birsey var
Rica ederim. hangimiz tramvazsız çocuk yetiştirebiliriz ki? bu mümkün değil. hepimiz yanlışlar yapıyoruz. bir anne-baba "ben her şeyi mükemmel yapıyorum, çocukta sorun var." diyorsa, bu zaten başlı başına ciddi bir sorundur. gerçekten çocuğun da doğuştan bir sıkıntısı olabilir ama bunun için çocuğu suçlamak olmaz. çocuk bizim, ne olursa olsun, nasıl olursa olsun çocuğu suçlamadan, her şeyiyle kabul etmek anne babanın en temel görevi. eşler arasındaki iletişim kopukluğu çocuğun suçu olamaz. çocuktan sonra iletişim kopukluğu olduysa bu yine yetişkinlerden kaynaklanır. sayfalardır bunu anlatmaya çalışıyoruz ama konu sahibi ısrarlar toz pembe bir tablo çiziyor. kendini kandırıyor yani.Hemen filmi izlicem tesekkur ederim benimde oglum var bilmeden birsey yapmiyorumdur umarim cocuk yetistirmek gercekten zor. Bayan bayadir yaziyor cozum ariyor gibi geldi sanki cocuga yetemiyor uzuluyor gibi ama tabi dediginizde dogru. Anlattigina gire hersey cok normal hatta mukemmel off bile demiyorum diyor. Ama cocuk neden boyle olsunki o zaman bi yerde oturmayan birsey var
Bu kadar hassasiyet de iyi degil ki. Bence konuşun yanında ogrensin. Sizin ona sunabildiginiz fanusu başkaları acımadan kıracak ilerde. Nereye kadar engel olabilirsiniz ki... Birakin ağlasın iki saat degil iki gün aglasin. Umursamaz olun bence. Yoksa bu gidişle zaten onu umursayacak kimsesi kalmayacak.Evde huzursuzluk yok işte. O derece ki alt komşumuz mesaj atıyor. Sessiz gülün biraz benim çocuk uyanacak diye.O derece keyifli, oyun odaklı
Çocuğun yanında birbirimize en ufak bir ses yükseltme, kötü söz söylemiyoruz.Hatta bazen çok söyleyesim varsa WhatsApp yazıyorum. Hatta geçen gün kendim içim mal gibi dedim, çocuğun iki gün dilinde mal.gibi lafı gezdi,unutturmak için çok uğraştım.Tabij eşimden nefret ettiğim anlar oluyor, birbirimize katlanamadigjmiz ama kesinlikle çocuğun yanında yapmıyoruz. Hatta eşim birkaç defa trafikte öndeki sürücüye söyleniyordu baktım bizimkinin gözleri doluyor. Hemen şakaya çevirdik.Ondeki dayıya bak ya nasıl.araba kullanıyor diye espri yaptık.
Tabiiki zor canim cocuk buyutmek bence en zor meslek.. hele en ufak seyleri takiyorsan.. ama konu sahibine gore hersey muthis cocuk anormal.. ki daha onceki mesajlarinda oyle olmadigini okumus diger arkadaslar. Bir sorunu yok saymak, onu yok etseydi keske.. ama degilBu kadar hassasiyet de iyi degil ki. Bence konuşun yanında ogrensin. Sizin ona sunabildiginiz fanusu başkaları acımadan kıracak ilerde. Nereye kadar engel olabilirsiniz ki... Birakin ağlasın iki saat degil iki gün aglasin. Umursamaz olun bence. Yoksa bu gidişle zaten onu umursayacak kimsesi kalmayacak.
Kızınıza geç bi yaşta mi hamile kaldınız? Tamamen meraktan soruyorum bi yere baglamicam. Epey sabirlisiniz bence. Uyumadan dinlenmeden ogretmenlik yapıp calismak üstüne böyle bi cocuga bakmak cok zordur muhakkak. Tükenmiş bi vaziyette yaziosunuz zaten ama sabirlisiniz da bi yandan bazi üyelerin milyon defa git once kendini tedavi ettir laflarina bile gerilmiosunuz guzel guzel acikliosunuz ben sizin elinizden geleni yaptiginizi düşünüyorum. Herkesin buyuk sehirlere pahali doktorlara gidecek imkanı da olmayabilir ayrıca. Bazen kiytirik bi yerde aldigin kiytirik bi terapi bile iş yapar.
Aynen öyle. Travmayi geç her olayın eylemin süreklilik arz etmesi beyin kimyasını değiştirir. Bu çocuğun her dediginin yapilmamasi, icinde bulundugu tüm monotonluklardan çıkması ve hatta cezalandirilmasi lazim. Cok fazla evin hakimi konumunda. Cocuk oldugunun bilincine varmasi lazim. Aklı yok fikri var devamlı her konuda. Ve karsisindaki iki koca yetiskin kuklasi olmus durumda.Mesela bir belgesel izlemistim, seri katiller uzerine.. turkiyedeki seri katiller uzerineydi. Cocugu babasi her zaman isten geldiginde dovuyormus ama oyle boyle degil. Cocuk artik babasinin geldigi saat yaklasinca ortaliktan kayboluyordu.. bu defa dahada buyuk dayaklar yiyordu.. yani dayak yiye yiye bu adam seri katil olmus. O cocuk 1-2 kez dayak yeseydi travma olurdu belki en fazla.. surekli olmasi belkide seri katil yapti onu.
Yani herseyin azi karar cogu zarar..konu sahibinin dedigi kadar mukemmel bir ortam oldugunu dusunmuyorum ben, ki gercekten cocugun her dedigini yapmak bizi mukemmel anne baba asla yapmazAynen öyle. Travmayi geç her olayın eylemin süreklilik arz etmesi beyin kimyasını değiştirir. Bu çocuğun her dediginin yapilmamasi, icinde bulundugu tüm monotonluklardan çıkması ve hatta cezalandirilmasi lazim. Cok fazla evin hakimi konumunda. Cocuk oldugunun bilincine varmasi lazim. Aklı yok fikri var devamlı her konuda. Ve karsisindaki iki koca yetiskin kuklasi olmus durumda.
Her sey muthisti falan demio ki. Ben de okudum onlari hic oyle algilamadim. Sorunu yok sayacak olsa buraya konu acmaz diye düşünüyorum. Cocuk gerçekten anormal. Normal degil böyle bi cocuk. Bunu kabullenmek lazim. Anne olmuş kadinlar suçu cocuga asla atamaz zaten bizim toplumda. Yasi cok küçük oldugu icin yaradilistan gelen bi problem var ama bana kalirsa yetistirmeden ziyade. Bu sekilde devam etmek çözüm vermiyor demek ki, hem daha bunun okula gitmesi var ergenligi var. El kadar sey zapdedilemezken kocaman bi ergeni nasi yola getirecekler benim gözüm korktu. Kadin da durumun vahametini anlatmak için eski hayatindan örnek veriyor. Değişir de bu kadar mi degisir demek istio. Evet normalde bu kadar zor olmasi dogaya aykiri bi kere.Tabiiki zor canim cocuk buyutmek bence en zor meslek.. hele en ufak seyleri takiyorsan.. ama konu sahibine gore hersey muthis cocuk anormal.. ki daha onceki mesajlarinda oyle olmadigini okumus diger arkadaslar. Bir sorunu yok saymak, onu yok etseydi keske.. ama degil
Bir uman boyle bi soz soylese aynen bende sogurum ve bir daha gitmem ama once alternatif bulurum… ve inadina sıkı diyete girerdm.. millet ne kilolar veriyor azmin acmayacagi kapi yok2021 de seans başına 250 tl verdim.Zaten bir süre sonrada bıraktım.Hatta şu sözü duyunca bıraktım. O zamanlar doğum kilolarımi da vermeye uğraşıyorum.Dogumdan önce 58 kiloydum.Ayni kiloma düşmek istiyorum dedim. Siz yine de hedeflerinizi daha gerçekçi tutun dedi.Dogumdan önce farklıydı şimdi farklı dedi.O anda benim diyete ilişkin motuvastjnada bitti, kadından beklentim de bitti
Valla bir cok mesajinda mukemmel aileHer sey muthisti falan demio ki. Ben de okudum onlari hic oyle algilamadim. Sorunu yok sayacak olsa buraya konu acmaz diye düşünüyorum. Cocuk gerçekten anormal. Normal degil böyle bi cocuk. Bunu kabullenmek lazim. Anne olmuş kadinlar suçu cocuga asla atamaz zaten bizim toplumda. Yasi cok küçük oldugu icin yaradilistan gelen bi problem var ama bana kalirsa yetistirmeden ziyade. Bu sekilde devam etmek çözüm vermiyor demek ki, hem daha bunun okula gitmesi var ergenligi var. El kadar sey zapdedilemezken kocaman bi ergeni nasi yola getirecekler benim gözüm korktu. Kadin da durumun vahametini anlatmak için eski hayatindan örnek veriyor. Değişir de bu kadar mi degisir demek istio. Evet normalde bu kadar zor olmasi dogaya aykiri bi kere.
Mükemmel aile mi Allah aşkına. Mükemmel insan yok ki.ne haddimizeValla bir cok mesajinda mukemmel aile
Tablosu cizmis bence..
Fazla hassas sanki.. bu da samantha nin dedigi gibi elinde kukla1,5 yaş civarıydi.Komsu ve oğlu bize geldiler.bizinkinin oyun hamuru var.o ara çocuk oyun hamurunu ağzına soktu. Annesi de elinden aldı.biraz da sert davrandı. Bizimki ağlamaya başladı. Zor sakinleşti bizimki. Sordum neden ağladın diye. Bizimki Ali oynayacaktı annesi bağırdı dedi Bizimki 9 aylık konusmaya başladı yalnız. 1,5 yaşında derdini anlatıyordu.Ne zaman başka bir anne yada baba yakınımızda çocuğuna bağırsa bizimki ağlamaya başlar. Tiyatroda tavuğun kumesi yok diye krize girdi.Evde azcık yüksek sesle konuşsak hemen dikkat kesilir. Dolayısıyla birakin siddeti off bile demiyorum. Birkaç defa arabaya binerken derin nefes alıp offf dersiniz ya o sesten çıkardım kaç defa sordu neden öyle yaptın, bana mu yaptın.Evdeki kediye bile sesimizi yukseltenlmiyoruz.birkac defa anneannem git şurdan dedi hayvana, anneanne hayvanlara öyle davranikmaz üzülür dedi.
Kızım da.ilk kelimesi gazete.videosu da var hatraFazla hassas sanki.. bu da samantha nin dedigi gibi elinde kukla
Oldugunuzdan mi acaba? Birde 9 aylikken konustu derken, ciddi
Misinoglunzda bir tuhaflik var bencede ama bizim sandigimiz seyler olmayabilir.
Her şey kocişinin o anki keyif durumuna göre şekilleniyor işte. Uygun kılıflar bulunuyor.Kim takıyor çocuğu Allasen.'Çocuğun yanında belli etmeyiz stresimizi' diyorsunuz, 'kocam her arabada ana avrat söver 'diyorsunuz. 'Algıları açık akıllı bir çocuk' diyorsunuz , 'yok o anlamaz gerginligimizi. Bizden ötürü değil, çocuk sorunlu' diyorsunuz.
Keşke kızı doktor doktor gezdirene kadar siz terapi alsanız.
Bunu hakaret için demiyorum. Benim annem de ablam 4 yaşındayken psikologa götürmüş. Hem de psikologa deli doktoru denen dönemlerde,bundan 30 sene önce. Doktor bakmış annemin kendince sorunları var onu çocuk için bahanesiyle defalarca çağırmış,annem Bir seneye yakın devam etmiş terapiye..sonuç , panik atagindan kurtulmuş.
Bence sizin de buna benzer bir terapiye ihtiyacınız var.
Zaten kitabi okuyunca en Bas sorunun annenin hamilelikte bile cocugu istemediginden dolayi oldugunu anliyorsun. herkes Anne Baba olmak zorunda degilaslında o kitap, filme de uyarlanmış ama işte onu önermedimkitabı daha mükemmel tabii ki. daha çok analiz yapılabiliyor.