Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz gercekten bu cocuga hic bagirmadinizmi ee yeter artik diye. Taş olsa catlar cunku hani tabiki tasvip etmiyorum siddeti ama sizinde psikolojiniz bozulmustur.

Sevmese bu kadar sabirli olabilirmi sizce? Sevmeyen insanlarin neler yaptigini haberlerde goruyoruz. Buraya yazma zahmetinde bile bulunmazdi 2 tane cakar odaya koyardi. Kadin doktorlara da goturmus derdine care ariyor napsin kac yildir ziril ziril aglayan cocuga psikolojimi kalir oda yipranmis belli ki. Ilk defa boyle bi cocuk duydum bende insallah duzelir

Suçu hemen yavrucaga atın o seçmedi sizin çocuğunuz olmayı siz yaptınız o u şimdide evliliğinizin kötü gitmesini ondan biliyorsunuz

Benim kızımda gece aktifti sabahta kaçta uyursa uyusun hep aynı saatte kalkardı zombi gibiydik ama eşim sinirli yorgun dahi olsa benle o şekilde konuşmazdı

Sizinki bariz öküze bağlamış

Gidin aile boyu bir terapi alın size bir seas yetmez ama ilk adım için iyidir ama sizin herif ben delimiyim ne anlar elin kadını bizim evin içinden diye çok özlü bir paragraf açabilir

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Sizin elinizden o çocuk alınmalı gerekli yerlere şikayet edilmeli heleki bu mesaj başlı başına yeter o çocuk sizle güvende değil

O çocuk bir defa girdi hayatınıza üç sene geçti istediğiniz yere verin unutamazsınız yazlık kendi derdinize düşüp yavrunuzu düşman bellemişsiniz

Üç yaşa gelmiş anlıyor konuşuyor

Gidin bir doktora yahu

Siz bu kadının evinin içinimi gördünüz nerden eminseniz şiddet olmadığına

Bağırmak başlı başına bir şiddettir ve çok hasar bırakır ne sabrı ya g. tümemi sokacağım diyen öküze göstermiş sabrını

Evet evet, pandemiden once dogdu.

Dedecim suyu mu verir misin.

3. sahisa tahammulu yok ya; suyu istedigi dedecigi bakabilir pekala.

Belki dedecigi bakarsa kusana kadar aglamaz, sonra durup “Anne ben neden agladim?” diye sormaz. siz tum sevencenliginiz ve anacliginizla unutturmak zorunda kalmazsiniz, o da “Dedecigimden su istedim getirdigi bardagin uzerinde ejderha vardi” hatirladim diye tekrar aglamaz ve bir daha kusmaz. Hatta az once amuda kalkmissinizdir o esnada parmak ucunuzu gormustur diye tekrar krize girmez. Ulkenin tum psikiyatlari belki tasi taragi toplayip terk-i diyar eylemez filan.

Mumkun yani.

Bu kadar gereksiz çaba neden acaba merak ettim? Kızımı 3 yaşında oyun grubuna götürdüm. Benim bacağımdan kopmadı. 3 kere gittik. Dedim tamam çocuk istemiyor yahu. Sonra gitmedik. Bu sene yazın ilk defa 5 yaşında tekrardan jimnastiğe yazdırdım. Asla tek başına girmez. Olabilir aşacak bunları da inşallah. Velilerin izlediği bölüm olan bir salona yazdırdım. Fena değildik. Beni görünce rahatlıyor, bacağıma yapışmadı en azından girdi, yaptı hareketleri vs. Bakın 5 yaş diyorum. Her çocuk özeldir, her çocuk hemen her ortama girecek değil. Kızımın özgüveni çok yavaş yavaş açılıyor ama açılıyor sonuçta. Kreşe o kadar zor başladı ki geçen sene. 2 ay ağladı hiç abartmıyorum. Almayın, geri adım atmayın dediler atmadık. Geçen seneki özgüveni ile bu seneki özgüvenimçok farklı yerlerde. Bazı çocukların bazı yönleri elbette zayıf olabilir. Başta ben de hataya düştüm tamam dedim sorunlu bir çocuk, sonra o kafamı değiştirdim. Zorlamadım hiç bir şeye. Şimdi daha iyiyiz.

Kizinizi neden gece yarisi oyun parkina goturuyorsunuz? Ustelik “biraz degisik” ortaokul cocugu da varmis. Cok ilginc. 34 aylik bir bebegin saat 00:30 civari disarida ne isi var? Boyle mi super ilgili annesiniz?
Kuzum siz hikaye yaziyor olabilir misiniz? Stereotype kelimeler arasina farkli kelimeler yerlestirip metine donusturen bir bilgisayar yazilimi misiniz?

Kocaniz da 3. Tekil sahis ama kendisi icin bir kez “Esim” yaziyorsunuz bize o his “Esimmmmmm de esimmmmmm” diye geciyor.
Yazdiginiz seylerin buyuk bir cogunluguna inanmiyorum. Belki kiziniz bile yok; onun icin “Kizim” diye bahsetmeyip “3. Tekil sahis elbette cocuk diyecegim” diyorsunuz.

Eklentiler

• 81EEF215-CCA7-4C77-9009-357FBBB37767.jpeg
    159 KB · Görüntüleme: 85
  • BB7FBD36-14BE-46C9-8C8E-0539B35B0470.jpeg
    76,7 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:

Kendiniz için dimi? Çünkü terapiye ihtiyacı olan sizsiniz

Zehir hafiye gibisin Bu olayı sen aydınlatırsın.

Bana da çok aşırı tepkisiz geldi yahu. Sabır da sabır... Sabır böyle bir şey değil ya. Sürekli mahkeme duvarı gibi anne karşında. Bazen dayanamayıp ağlar insan, çocuk da sorar anne neden ağlıyorsun diye. Açıklasın, çocuk da empati kurar yani. Ya da bazen öf dersin, sonra çocuğa açıklasın bugün çok yoruldum o yüzden tamihammülüm az özür dilerim vs. Daha insani tepkiler bunlar diye düşüyorum.

Düşünsene ağlayacaksın hemen arkadaşın lafı geçiştiriyor, konu değişiyor. Bu hep böyle oluyor. Ne oluyor amk derim acaba kaç gün ömrüm kaldı da böyle davranıyorlar Tuhaf tuhaf davranışlar ya gerçek hayata uymuyor sanki.

Çocuğun içine cin girmiş olabilir desek tivolinin cevaplar: yaşadığım yer küçük iyi bir cinci hoca yok burdakilere götürdüm birinin kapısında ağladı girmedi diğer cincinin cinini sevmedi

bir film var, psikolojik derinliğinizi bilmiyorum hani bilgi birikiminiz nedir diye ama izleyin bence. "we need to talk about kevin". görünürde her şeyi yapan, ilgili anne ve baba. ama aslında başından beri istemediği, kabul edemediği bir çocuğu büyütmesiyle alakalı. çocuklar bizdeki duyguları okur, tutarsızlıkları anlar.

mesela filmde bir sahne var, çocuk 6-7 yaşında ve hala çözülememiş bir tuvalet problemi var. annesi kakasını yaptıktan sonra temizliyor. çocuk annesine bakarak bir daha kaka yapıyor temiz beze. annesi sinirlenip çocuğu sert bir şekilde itiyor ve kolunu kırıyor. çocuk ne doktora ne de babasına kolunu annesinin kırdığını söylemiyor ve yıllar sonra bir gün annesine kolundaki dikişi göstererek "ömrüm boyunca bana gösterdiğin tek gerçek duygun belki de buydu." diyor.

hülasa, çocukları kelimelerimizden ziyade duygularımız şekillendirir. bu çocuk bir şekilde ötekileştirilmiş, sürekli problem olarak görülmüş, sorunlarının kaynağını çocuk yapmışlar. görünürde her şeyi yapıyorlar ama düşüncede böyle değil. bunun için çocuk psikaytristine gitmeleri gerekiyor, çocuktaki mevcut davranış bozukluğunun tedavi edilmesi lazım.

buraya yazma sebebi de kötü bir insan değil, kötü bir anne değil ama kendi eksiklerini görüp gidermede de başarılı değil. şu an kendisinin de destek alması gerekiyor. kızının acilen uzmana canlı canlı gösterilmesi gerekiyor. tabii ki zor bir süreç, hiç kolay değil ama soruyu yanlış sorarsan doğru cevabı alamazsın. konu sahibi bunu anlayamıyor bir türlü.

Siz gercekten bu cocuga hic bagirmadinizmi ee yeter artik diye. Taş olsa catlar cunku hani tabiki tasvip etmiyorum siddeti ama sizinde psikolojiniz bozulmustur.
bağırarak iletişim kurmam.Okulda da aynı şekilde sakin bir şekilde
Ayy siz kafayı mı yediniz.gece yarısı açık oyun parkı mi olur.saat 8 de kapanıyor. Ayy buna çok güldüm gerçekten. Ebeveynli bir park.Kucuk çocuğun Ebeveyni olarak abisi gelmişti. Ama biraz değişikti

Cok sukur benim kafa yerinde. 00:30’da mesaj yazip “Az once” diye bahsediyorsaniz ya sizin kafaniz yerinde degil; ya da bir ogretmen olarak zaman kavraminiz yok. Pandemide dogmadi deyisiniz bile buna ornek.

He tabi dogru soylemiyor olma olasiliginiz daha yuksek.

Size yazdigim mesajlardan en cok aciklamaya muhtac olan kismi parkin ebeveynli olup olmadigi; garip cocugun da abisiyle gelmesiydi. Konunuza muhtesem bir isik tuttunuz. Bravo.

Allah cevrenize sabir versin. Sukur ki ben konuyu kapatip cikma luksune sahibim.

Son düzenleme:
Aynı isimli bir kitap var,annenin eşine yazdığı mektuplardan oluşan. Kevin hakkında konuşmalıyız. Tüm annelere tavsiye ederim. Hayatı gayet güzel, mutlu bir ciftin çocuk yapma riski alması üzerine çoook güzel, psikolojik tahlillerin de olduğu,harika bir kitap.
Yok bacım ya, olayın aslı öyle degil. Hatta konu bile açmıştı arabada kocasının araç kullanirken çok sinirli olduğu, gelene geçene kufrettigi, arabada çocuk varken bile ağız dolusu küfürlerle hakaretler ettigi...
Sence böyle bir çocuğun arabada stres olması, panik hissetmesi,kusması falan anormal mi?
Bence değil.
Konu sahibinin bu konusuna baksan eşi normalde çiçek gibi bir adam , öğretmen , çocukları seven, karısına iyi davranan... Sanki ilk defa ağzına küfür aldı sanarsin. Oysa hiç böyle biri değil. Eskiden de eşine küfür etmişligi var. Ayrıca bir gün tatile,güzel yere yemeğe götürmezmis. Varsa yoksa 'benim anam orada hayvancılık yapıp çile çekerken ben nasıl evleneyim' kafasında bir adam.
Yani durumları zaten cok iç acici değilmiş. Mutsuzmus,daha mutsuz olmuşlar sadece.
Konu sahibi de daha kızına kızım demiyor, çocuk diyor . Ne kadar sevgi dolu olabilir ki?
Ayrıca hiç inanmadim konu sahibinin çocuğuna birkaç ayda elli bin harcadığına. Tanesi 300-400 liradan haftada 4 kere bir işe yaramadığı belli olan oyun grubuna gitmektense haftada 3 gitsin, artan 1300 lirayla da ayda iki seans terapi alsın, hatta online uygulamalarda çok daha ucuz...çözüm odaklı olmak yerine sorunun parçası olmayı seviyor konu sahibi. Çok üzücü gerçekten

Ben doğum yaptığımda 3 martta yani pandemi değildi henüz Türkiyede. Az önce derken insanların genellikle Avm yada benzeri yerlerin kapanış saatini bilir diye dikkat etmemişim.kusura bakmayın

Onu yazdım ya eşim araç kullanırken gergin oluyordu onu bile oyuna çevirip acaba etkilenmismidir dedik.Bunlar zaten benim yazdıklarım.

Ben doğum yaptığımda 3 martta yani pandemi değildi henüz Türkiyede. Az önce derken insanların genellikle Avm yada benzeri yerlerin kapanış saatini bilir diye dikkat etmemişim.kusura bakmayın
Aa niye oyle diyorsunuz ki?

“Az once” zaman zarfini dakikalari kastetmek yerine en az 5 saat oncesi icin kullaniyorsunuz. Ben de sizin mantiga gore yazayim:

3 Mart dogum yapiyorsunuz.
9 Mart buraya Covid bahanesiyle misafirlere gelmeyin dedik yazma tarihiniz.
11 Mart ilk resmi vaka aciklama tarihi.

Sizin akliniza gelen muhtesem bahane resmi vaka aciklamasinda “AZ ONCE” oluyor bu durumda.

Simdi tekrar akliselim bir sekilde dusunun. Pandemi’de dogmus olmuyor mu?

Onu yazdım ya eşim araç kullanırken gergin oluyordu onu bile oyuna çevirip acaba etkilenmismidir dedik.Bunlar zaten benim yazdıklarım.
'Çocuğun yanında belli etmeyiz stresimizi' diyorsunuz, 'kocam her arabada ana avrat söver 'diyorsunuz. 'Algıları açık akıllı bir çocuk' diyorsunuz , 'yok o anlamaz gerginligimizi. Bizden ötürü değil, çocuk sorunlu' diyorsunuz.
Keşke kızı doktor doktor gezdirene kadar siz terapi alsanız.
Bunu hakaret için demiyorum. Benim annem de ablam 4 yaşındayken psikologa götürmüş. Hem de psikologa deli doktoru denen dönemlerde,bundan 30 sene önce. Doktor bakmış annemin kendince sorunları var onu çocuk için bahanesiyle defalarca çağırmış,annem Bir seneye yakın devam etmiş terapiye..sonuç , panik atagindan kurtulmuş.
Bence sizin de buna benzer bir terapiye ihtiyacınız var.

Banada garip geldi cunku konu sahibinin anlattigina gore ortam cok mukemmel yani cocugun bu sekilde olmasini gerektircek birsey yok. Yani benim oglum sakin bir cocuk ama bazen ben bile off diyorim bayan off bile demeden nasil o kadar hassas bir cocuga sahip olabiliyor anlamadim. Eksikler var konuda dogru diyorsunuz. Cocukta panik atak gibj biesey var sanki stres ortaminda cocuk kendini kontrol edemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…