-
- Konu Sahibi mermaid2608
Siz gercekten bu cocuga hic bagirmadinizmi ee yeter artik diye. Taş olsa catlar cunku hani tabiki tasvip etmiyorum siddeti ama sizinde psikolojiniz bozulmustur.Çocuk mutsuz değil.Normal zamanlarda görseniz bu çocuk mu derseniz.Gun içinde gezmisiz, full eğlence. Arabada sevdiği şarkıyı çalıyor, o da eşlik ediyor. Laylaylom.Tam o anda bisey oluyor daha doğrusu bizimki yaratıyor.O kadar saçma birşey ki buna da ağlamis olamazsın diyorum içimden.Normal bir ağlama olsa tamam.Nefesi kesiliyor, morarıyor kusuyor. Geçen gün arkadaşın arabasına bindik,onların araç içi krem renk koltuklar falan.Bizimki siyah.Aradan 3 5 gün geçti.Bizim arabadayiz.Yemek yemişiz. Hiç bir sorun yok.Fatma teyzelerin arabasının içi neden o renk dedi.Ben de anlatıyorum.Beyaz üretilmiş falan.Bizmki de öyle olsaydı çok güzelmiş dedi.Ve koptu. Arabanın içine yediğini kusana kadar ağladı. O anda ben ne yapsam boş. Ne desem boş.Esime azcık duralım sağda dedim.Hay demez olaydım.Kızım daha çok coştu. Durmayalım diye bagirip ağlıyor. Ve kustu. Bu gün içinde bazen 3-5 defa oluyor. Kelimeleri düzgün geçiyorum. Buna ağlar dediğim şeyleri hemen o görmeden imha ediyorum. Geçen gün arkadaş muz vereyim mi sana dedi.Karsidan kaş göz yapıyorum. Karnı tok,muzu yiyemeyecek ama yemek isteyecek ve ağlayacak.Bizimki ver dedi.Yiyeck misin yada alalım sonra mı yersin dedim.Yiyecegim dedi.Muzu soydum.Yemeywcgim diye başladı. Ben bunun böyle olacağını biliyorum. Canı istiyor ama yiyemiyor çünkü tok. Tabii ki ağlar ama 5 dakika ağlar susarsın.2 saat ağlaması beni bitiriyor
Sevmese bu kadar sabirli olabilirmi sizce? Sevmeyen insanlarin neler yaptigini haberlerde goruyoruz. Buraya yazma zahmetinde bile bulunmazdi 2 tane cakar odaya koyardi. Kadin doktorlara da goturmus derdine care ariyor napsin kac yildir ziril ziril aglayan cocuga psikolojimi kalir oda yipranmis belli ki. Ilk defa boyle bi cocuk duydum bende insallah duzelirBenim anlamadığım çocuk aglamazken cok konuşkan zeki tatlı duyarlı duygusal sevecen sakin uslu bir bebek. Bicir bıcır konuşuyor anladığım kadarıyla ve çok fazla vakit de geçiriyor anne babasıyla basbasa. Yavrucagin ciddi bir ağlama krizi ve yabancılardan korkma sorunu var bu da evet insanı canından bezdirir. Ama çok garip 46 sayfadır okuyorum sevgiye benzer bir şey yok. Çocuk esirgeme kurumuna verin diye biri dalga geçmiş o işler öyle kolay olmuyor diye ciddi ciddi cevap vermiş. Bu kadar fazla vakit gecirdigi ve bizim bile mesajlardan içimizin buruldugu çocuğu sevmiyor yani çocuğun ağlaması geçse de sever mi bilemedim. Uzaktan yargılamak istemedim ama şok oldum sadece çok kötü bir durum konu sahibinin psikolojik destek alması lazım. Çocuğunu sevmediğini fark etmekten daha iyi bir sebebi olabilir mi insanın psikolojik tedaviye başlamasının?
Suçu hemen yavrucaga atın o seçmedi sizin çocuğunuz olmayı siz yaptınız o u şimdide evliliğinizin kötü gitmesini ondan biliyorsunuzCocuk olmadan çok keyifliydik.Birlikte hemen herseyden zevk alırdık. Şu anda zevk aldığımız hersey bitti.Hatta 2 yaş 3 yaş sendromu ile eziyete dönüştü. Bebeğin ilk 6 ayında daha pozitif lti eşim, isler büyüdükçe kolaylaşacak diye düşündük .Ama ne yazık ki hiç öyle olmadı. Her sendromu dibine kadar yaşıyoruz.Olsem de kurtulsam lafını çok duydum eşimden.O kadar zor bir çocuk.
Sizin elinizden o çocuk alınmalı gerekli yerlere şikayet edilmeli heleki bu mesaj başlı başına yeter o çocuk sizle güvende değilBizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz
Siz bu kadının evinin içinimi gördünüz nerden eminseniz şiddet olmadığınaSevmese bu kadar sabirli olabilirmi sizce? Sevmeyen insanlarin neler yaptigini haberlerde goruyoruz. Buraya yazma zahmetinde bile bulunmazdi 2 tane cakar odaya koyardi. Kadin doktorlara da goturmus derdine care ariyor napsin kac yildir ziril ziril aglayan cocuga psikolojimi kalir oda yipranmis belli ki. Ilk defa boyle bi cocuk duydum bende insallah duzelir
Benim çocuğum pandemiden önce doğdu.Aglamalarina 5 aylık başladı. O zamanlar çok önemsemedik.2021 mart ayında olay sıkıntı oluşturdu. O zaman biz uzaktan eğitim yapıyorduk..Cocuk için değil kendim için online terapi satın almıştım. Hatta öğlen bebek arabası da uyuyordu.ara sokaklarda dolaştırirken online konuşuyordum terapistje
Salı günü doğdu. Spinal sezeryan. Çok şükür 2 saat sonra ayağa kalktım. Ertesi gün normal hayatıma geri döndüm. Hatta perşembe günü okula doğum raporumu kendim bıraktım. Misafir işi için de şöyle bir çözüm bulduk. Corona dolayısıyla doktorumuz en az 1 ay misafir kabul etmeyeceksiniz dedi dedik. Hiç kimse gelmedi. Herşeyi eşimle ve ben hallettik. Çok da rahat oldu.
Dedecim suyu mu verir misin.
Bu kadar gereksiz çaba neden acaba merak ettim? Kızımı 3 yaşında oyun grubuna götürdüm. Benim bacağımdan kopmadı. 3 kere gittik. Dedim tamam çocuk istemiyor yahu. Sonra gitmedik. Bu sene yazın ilk defa 5 yaşında tekrardan jimnastiğe yazdırdım. Asla tek başına girmez. Olabilir aşacak bunları da inşallah. Velilerin izlediği bölüm olan bir salona yazdırdım. Fena değildik. Beni görünce rahatlıyor, bacağıma yapışmadı en azından girdi, yaptı hareketleri vs. Bakın 5 yaş diyorum.Ben ölünce aynı sabırla kim bakacak ona.O tarafı düşündünüz mü hiç.ne babası ne başka biri aynı sabırla bakmaz.Düsünun o derece çıkmazdayim işte.Her aldığımız randevu bir umut kapısı oluyor. Oyun terapisi ile en azından biraz diyorum,ya da çocuk psikoloğu ile şimdi de ergoterapi. Hepsinin sonunda başa dönüyoruz.Yaklasik 1 yıldır bir oyun grubuna bizimle birlikte girmesi için uğraşıyoruz. Ebeveynsiz bile demiyorum. Biz aynı mekandayken kalksın oynasın diye uğraşıyoruz.Canim istemiyor,korkuyorum. Neden korkuyorsun gercek dinazor vardı.Ben de aynı.odadayjm.Hatta yerde oturuyorum Göz temasında olayım diye.Ben de oyuncaklarla oynuyorum.Yok.Yanima oturuyor ve kalkmıyor. Aslında içi gidiyor ama 2 saat yanımda kalkmadan oturuyor.17 haftadır gidiyoruz ,sabırla,haftada 4 gün.Direncini kıramadik.
Biz de zaten bizden başka üçüncü bir kişi için uğraşıyoruz aylardır.Keske krese gidebilse yada bakıcı ile biz olmadan durabilse.Aylardir tüm çabamız bunun için.mesela az önce kapalı bir oyun parkına gittik.Biz de yanındayız. Birden Ağlamaya başladı.Orada bir posta kustu.Ne oldu dedik,oyun parkındaki abi ona bakmış. Ortaokul çocuğu vardı.Ama biraz değişik bir çocuktu. Bir rahatsızlığı olabilir.Zar zor sakinleşti. O.ara markete gittik.Eve döndük. Evde tekrar sordu.ben orada neden ağladım. Biliyorum ki bana yem atıyor. Ağbiye ağladın dersem bi daha başlayacak. Konuyu değiştirmeye uğraştım falan.Ama başarılı olmadım. Ağbiye ağlamıştım diye kendi cevapladı.Ağlama krizi bir daha.Yine kustu.Sonra sakinleşti
Haftaya perşembe randevu saatimizi bekliyoruz.Oradan da sonuç alamazsak yeni bir klinik açılma aşamasindaymis.Bugun öğrendim.Ancak 15-20 günü bulur dediler. Çocuk psikiyatristi ve erkek.ilk defa erkek bir uzmana gideceğiz.Digerleri hep bayandi.Eger ergoterapiden çözüm bulamazsak ,ikinci bir alternatif var.Ergoterapi seansı 450 tl,yeni açılan klinigin 600-750 tl arasında olacagi söylendi. Gönül ister ki ikisine de devam etsin ama bakalım. Perşembe günü ne diyecek
Zehir hafiye gibisinKizinizi neden gece yarisi oyun parkina goturuyorsunuz? Ustelik “biraz degisik” ortaokul cocugu da varmis. Cok ilginc. 34 aylik bir bebegin saat 00:30 civari disarida ne isi var? Boyle mi super ilgili annesiniz?
Kuzum siz hikaye yaziyor olabilir misiniz? Stereotype kelimeler arasina farkli kelimeler yerlestirip metine donusturen bir bilgisayar yazilimi misiniz?
Kocaniz da 3. Tekil sahis ama kendisi icin bir kez “Esim” yaziyorsunuz bize o his “Esimmmmmm de esimmmmmm” diye geciyor.
Yazdiginiz seylerin buyuk bir cogunluguna inanmiyorum. Belki kiziniz bile yok; onun icin “Kizim” diye bahsetmeyip “3. Tekil sahis elbette cocuk diyecegim” diyorsunuz.
Çocuğun içine cin girmiş olabilir desek tivolinin cevaplar: yaşadığım yer küçük iyi bir cinci hoca yok burdakilere götürdüm birinin kapısında ağladı girmedi diğer cincinin cinini sevmediNo dostum nooo....Çocuktan kaynaklı olmayan hiçbir sorun asla kata olamaz, olması düşünülemez,teklif dahi edilemez...teklif etsen de anlamıyor, cevap bile vermiyor zaten...Çocuk şizofren olabilir, çocugun İçine şeytan kaçmış, çocuğu uzaylilar kaçırmış, çocuk değil cüce bir psikopat olabilir felan dersen hemen ciddiye alıp cevap yazıyor bak... ordan yürü istersen....
bir film var, psikolojik derinliğinizi bilmiyorum hani bilgi birikiminiz nedir diye ama izleyin bence. "we need to talk about kevin". görünürde her şeyi yapan, ilgili anne ve baba. ama aslında başından beri istemediği, kabul edemediği bir çocuğu büyütmesiyle alakalı. çocuklar bizdeki duyguları okur, tutarsızlıkları anlar.Sevmese bu kadar sabirli olabilirmi sizce? Sevmeyen insanlarin neler yaptigini haberlerde goruyoruz. Buraya yazma zahmetinde bile bulunmazdi 2 tane cakar odaya koyardi. Kadin doktorlara da goturmus derdine care ariyor napsin kac yildir ziril ziril aglayan cocuga psikolojimi kalir oda yipranmis belli ki. Ilk defa boyle bi cocuk duydum bende insallah duzelir
bağırarak iletişim kurmam.Okulda da aynı şekilde sakin bir şekildeSiz gercekten bu cocuga hic bagirmadinizmi ee yeter artik diye. Taş olsa catlar cunku hani tabiki tasvip etmiyorum siddeti ama sizinde psikolojiniz bozulmustur.
Ayy siz kafayı mı yediniz.gece yarısı açık oyun parkı mi olur.saat 8 de kapanıyor. Ayy buna çok güldüm gerçekten. Ebeveynli bir park.Kucuk çocuğun Ebeveyni olarak abisi gelmişti. Ama biraz değişiktiKizinizi neden gece yarisi oyun parkina goturuyorsunuz? Ustelik “biraz degisik” ortaokul cocugu da varmis. Cok ilginc. 34 aylik bir bebegin saat 00:30 civari disarida ne isi var? Boyle mi super ilgili annesiniz?
Kuzum siz hikaye yaziyor olabilir misiniz? Stereotype kelimeler arasina farkli kelimeler yerlestirip metine donusturen bir bilgisayar yazilimi misiniz?
Kocaniz da 3. Tekil sahis ama kendisi icin bir kez “Esim” yaziyorsunuz bize o his “Esimmmmmm de esimmmmmm” diye geciyor.
Yazdiginiz seylerin buyuk bir cogunluguna inanmiyorum. Belki kiziniz bile yok; onun icin “Kizim” diye bahsetmeyip “3. Tekil sahis elbette cocuk diyecegim” diyorsunuz.
bağırarak iletişim kurmam.Okulda da aynı şekilde sakin bir şekilde
Ayy siz kafayı mı yediniz.gece yarısı açık oyun parkı mi olur.saat 8 de kapanıyor. Ayy buna çok güldüm gerçekten. Ebeveynli bir park.Kucuk çocuğun Ebeveyni olarak abisi gelmişti. Ama biraz değişikti
Aynı isimli bir kitap var,annenin eşine yazdığı mektuplardan oluşan. Kevin hakkında konuşmalıyız. Tüm annelere tavsiye ederim. Hayatı gayet güzel, mutlu bir ciftin çocuk yapma riski alması üzerine çoook güzel, psikolojik tahlillerin de olduğu,harika bir kitap.bir film var, psikolojik derinliğinizi bilmiyorum hani bilgi birikiminiz nedir diye ama izleyin bence. "we need to talk about kevin". görünürde her şeyi yapan, ilgili anne ve baba. ama aslında başından beri istemediği, kabul edemediği bir çocuğu büyütmesiyle alakalı. çocuklar bizdeki duyguları okur, tutarsızlıkları anlar.
mesela filmde bir sahne var, çocuk 6-7 yaşında ve hala çözülememiş bir tuvalet problemi var. annesi kakasını yaptıktan sonra temizliyor. çocuk annesine bakarak bir daha kaka yapıyor temiz beze. annesi sinirlenip çocuğu sert bir şekilde itiyor ve kolunu kırıyor. çocuk ne doktora ne de babasına kolunu annesinin kırdığını söylemiyor ve yıllar sonra bir gün annesine kolundaki dikişi göstererek "ömrüm boyunca bana gösterdiğin tek gerçek duygun belki de buydu." diyor.
hülasa, çocukları kelimelerimizden ziyade duygularımız şekillendirir. bu çocuk bir şekilde ötekileştirilmiş, sürekli problem olarak görülmüş, sorunlarının kaynağını çocuk yapmışlar. görünürde her şeyi yapıyorlar ama düşüncede böyle değil. bunun için çocuk psikaytristine gitmeleri gerekiyor, çocuktaki mevcut davranış bozukluğunun tedavi edilmesi lazım.
buraya yazma sebebi de kötü bir insan değil, kötü bir anne değil ama kendi eksiklerini görüp gidermede de başarılı değil. şu an kendisinin de destek alması gerekiyor. kızının acilen uzmana canlı canlı gösterilmesi gerekiyor. tabii ki zor bir süreç, hiç kolay değil ama soruyu yanlış sorarsan doğru cevabı alamazsın. konu sahibi bunu anlayamıyor bir türlü.
Yok bacım ya, olayın aslı öyle degil. Hatta konu bile açmıştı arabada kocasının araç kullanirken çok sinirli olduğu, gelene geçene kufrettigi, arabada çocuk varken bile ağız dolusu küfürlerle hakaretler ettigi...Siz gercekten bu cocuga hic bagirmadinizmi ee yeter artik diye. Taş olsa catlar cunku hani tabiki tasvip etmiyorum siddeti ama sizinde psikolojiniz bozulmustur.
Ben doğum yaptığımda 3 martta yani pandemi değildi henüz Türkiyede. Az önce derken insanların genellikle Avm yada benzeri yerlerin kapanış saatini bilir diye dikkat etmemişim.kusura bakmayınCok sukur benim kafa yerinde. 00:30’da mesaj yazip “Az once” diye bahsediyorsaniz ya sizin kafaniz yerinde degil; ya da bir ogretmen olarak zaman kavraminiz yok. Pandemide dogmadi deyisiniz bile buna ornek.
He tabi dogru soylemiyor olma olasiliginiz daha yuksek.
Onu yazdım ya eşim araç kullanırken gergin oluyordu onu bile oyuna çevirip acaba etkilenmismidir dedik.Bunlar zaten benim yazdıklarım.Aynı isimli bir kitap var,annenin eşine yazdığı mektuplardan oluşan. Kevin hakkında konuşmalıyız. Tüm annelere tavsiye ederim. Hayatı gayet güzel, mutlu bir ciftin çocuk yapma riski alması üzerine çoook güzel, psikolojik tahlillerin de olduğu,harika bir kitap.
Yok bacım ya, olayın aslı öyle degil. Hatta konu bile açmıştı arabada kocasının araç kullanirken çok sinirli olduğu, gelene geçene kufrettigi, arabada çocuk varken bile ağız dolusu küfürlerle hakaretler ettigi...
Sence böyle bir çocuğun arabada stres olması, panik hissetmesi,kusması falan anormal mi?
Bence değil.
Konu sahibinin bu konusuna baksan eşi normalde çiçek gibi bir adam , öğretmen , çocukları seven, karısına iyi davranan... Sanki ilk defa ağzına küfür aldı sanarsin. Oysa hiç böyle biri değil. Eskiden de eşine küfür etmişligi var. Ayrıca bir gün tatile,güzel yere yemeğe götürmezmis. Varsa yoksa 'benim anam orada hayvancılık yapıp çile çekerken ben nasıl evleneyim' kafasında bir adam.
Yani durumları zaten cok iç acici değilmiş. Mutsuzmus,daha mutsuz olmuşlar sadece.
Konu sahibi de daha kızına kızım demiyor, çocuk diyor . Ne kadar sevgi dolu olabilir ki?
Ayrıca hiç inanmadim konu sahibinin çocuğuna birkaç ayda elli bin harcadığına. Tanesi 300-400 liradan haftada 4 kere bir işe yaramadığı belli olan oyun grubuna gitmektense haftada 3 gitsin, artan 1300 lirayla da ayda iki seans terapi alsın, hatta online uygulamalarda çok daha ucuz...çözüm odaklı olmak yerine sorunun parçası olmayı seviyor konu sahibi. Çok üzücü gerçekten
Aa niye oyle diyorsunuz ki?Ben doğum yaptığımda 3 martta yani pandemi değildi henüz Türkiyede. Az önce derken insanların genellikle Avm yada benzeri yerlerin kapanış saatini bilir diye dikkat etmemişim.kusura bakmayın
'Çocuğun yanında belli etmeyiz stresimizi' diyorsunuz, 'kocam her arabada ana avrat söver 'diyorsunuz. 'Algıları açık akıllı bir çocuk' diyorsunuz , 'yok o anlamaz gerginligimizi. Bizden ötürü değil, çocuk sorunlu' diyorsunuz.Onu yazdım ya eşim araç kullanırken gergin oluyordu onu bile oyuna çevirip acaba etkilenmismidir dedik.Bunlar zaten benim yazdıklarım.
Banada garip geldi cunku konu sahibinin anlattigina gore ortam cok mukemmel yani cocugun bu sekilde olmasini gerektircek birsey yok. Yani benim oglum sakin bir cocuk ama bazen ben bile off diyorim bayan off bile demeden nasil o kadar hassas bir cocuga sahip olabiliyor anlamadim. Eksikler var konuda dogru diyorsunuz. Cocukta panik atak gibj biesey var sanki stres ortaminda cocuk kendini kontrol edemiyor.Aynı isimli bir kitap var,annenin eşine yazdığı mektuplardan oluşan. Kevin hakkında konuşmalıyız. Tüm annelere tavsiye ederim. Hayatı gayet güzel, mutlu bir ciftin çocuk yapma riski alması üzerine çoook güzel, psikolojik tahlillerin de olduğu,harika bir kitap.
Yok bacım ya, olayın aslı öyle degil. Hatta konu bile açmıştı arabada kocasının araç kullanirken çok sinirli olduğu, gelene geçene kufrettigi, arabada çocuk varken bile ağız dolusu küfürlerle hakaretler ettigi...
Sence böyle bir çocuğun arabada stres olması, panik hissetmesi,kusması falan anormal mi?
Bence değil.
Konu sahibinin bu konusuna baksan eşi normalde çiçek gibi bir adam , öğretmen , çocukları seven, karısına iyi davranan... Sanki ilk defa ağzına küfür aldı sanarsin. Oysa hiç böyle biri değil. Eskiden de eşine küfür etmişligi var. Ayrıca bir gün tatile,güzel yere yemeğe götürmezmis. Varsa yoksa 'benim anam orada hayvancılık yapıp çile çekerken ben nasıl evleneyim' kafasında bir adam.
Yani durumları zaten cok iç acici değilmiş. Mutsuzmus,daha mutsuz olmuşlar sadece.
Konu sahibi de daha kızına kızım demiyor, çocuk diyor . Ne kadar sevgi dolu olabilir ki?
Ayrıca hiç inanmadim konu sahibinin çocuğuna birkaç ayda elli bin harcadığına. Tanesi 300-400 liradan haftada 4 kere bir işe yaramadığı belli olan oyun grubuna gitmektense haftada 3 gitsin, artan 1300 lirayla da ayda iki seans terapi alsın, hatta online uygulamalarda çok daha ucuz...çözüm odaklı olmak yerine sorunun parçası olmayı seviyor konu sahibi. Çok üzücü gerçekten