Çocuktan sonra evlilik

Çığlıktan ağlamadan ziyade küsüyor babasına seni sevmiyorum diyor adamın duygularına oynuyor.
Dediklerinizi değerlendireceğim.
Bence oyuncağa falan da gerek yok direkt sınırı koyayım ben
Bilmediği bi 5 vakit namaz o da işine gelmiyor zaten. Yoksa her türlü entrika var bunda :)
Tuvalet eğitiminin 2. Günündeyiz onu bitirip gece yatağına alıştırayım . Çok yıprancam ama napiyim 1 ayı da böyle feda ederim. Sonra rahat ederim inşallah.

Gözünü kapat anne şimdi aç anne, Şaşır anne şimdi gül anne çok komik di mi
Hahhaha 3.5 yaşta da aynen devam demek. Napalım....

Evet eşimin de dediği şey uyumasa da yatakta uzanmak iyi geliyormuş. Biraz onun da içinden gelmeli. 36 yaşında ama 56 gibi davranıyor :)

Uykusu çok hafif demekki. Ayıcığa falan sarılsa sizi azat eder mi acaba. R

Yorumlarda gördüm eşiniz fazla her dediğini yapıyormuş sanırım. Eşim de böyleydi ( ki hala yaptığı oluyor) şimdi oğlum babasından çekinmiyor. Yani nasıl diyim onun söylediği kurallara uymuyor. Fazla arkadaş gibi. Şimdi pişman düzeltmeye çalışıyor. Ama hala babasını kandıracak birşeyler buluyor.

Evet eşim zor bir çocukluk geçirmiş anne babadan ayrı ve ilgisiz. Öyle olunca sanırım kendi travmalarını böyle yansıttı ebeveynliğine. Bir de zaten başka çocuğum olmayacak diye ekstra üstüne düşüyor galiba. Empati gücü de yüksek biridir. Çocuk ağlayınca falan kendi içinde hissediyormuş kısacası benim çeki düzen vermem gereken iki çocuğum var

Şu an bunları okuyup biraz olsun büyütebildiğime şükrettim. Geçiyor merak etme.
Kızım zor bir çocuktu bizim de, ilgi delisiydi. Çok ilgilendim her anımı ona verdim, kendi başına hiçbir şey yapmaz oldu. İşe çok erken gidiyordum, yerde yapboz yaparken uyuyakaldığımı bilirim. Puzzle parçasını bile ikimiz aynı anda tutardık, yerini bilmesine rağmen kendi koymazdı, hadi anne ikimiz derdi Şimdi 10 yaşında odasından çıkmıyor, yemeklerde görüşüyoruz
İkincide bu şekilde davranmadım, kendi kendine oynamasını öğrendi çok şükür. Daha bağımsız bir çocuk.

Bence aglatma birlikte yatin iste demek isine ve rahatina geliyor. Kendi rahat rahat aglama ve gurultu olmadan kesintisiz uyuyor cunku. Bir zahmet birlikte uyku egitimi verin 1 aysa 1 ay yapacak birsey yok. Baba da bir zahmet bir sure uykusuz kalsin, adam keyfi icin cocugun gelisimini, uyku duzenini etkiliyor buna izin vermeyin derim.

Gözünü kapat anne şimdi aç anne, Şaşır anne şimdi gül anne çok komik di mi
Hahhaha 3.5 yaşta da aynen devam demek. Napalım....
birisiyle telefonda konusurken bile ne yapacagimiza hanimefendi karar veriyor.
bazen burda ki arkadaslarinda soyledigi gibi acaba bir kardes yapsaydim evdeki daha kucukken, suan bana bu kadar sararmiydi acaba diyorum

sizde surekli ilk cocugunuzla oynamak gibi bir hata yapmissiniz sanirim degilmi?
ben egitim verecegim bir seyler ogrensin etkinlikler yapalim, oyunlar oynayalim derken tamamen bana bagimli bir cocuk yetistirdim heralde diyorum.
bir ara cok guzel oynuyordu kendi kendine cunku benim oynadiklarimdan sıkılmisti, simdi yine kendi oynamaktan sıkıldı her dakika burun burunayiz.
sizinki yine kendi elini koyuyormus, bizimki yerini biliyor ama bana bunu alip buraya koyarmisin diyo.
kendi kendine yemek yiyebildigi halde sirf ben o yemek yerken baska seyle ugrasacagim diye sen yedir diyo
bu donem tam olarak ne zaman son buluyor

Siz beni yanlis anlamissiniz. Bebeklerde koku gelisimi anne karninda baslar. Cocugu beslemek icin her yataga getirip yataginizda yatirdiginizda sizin kokunuzu hisseden o bebek tabi ki kendi yataginda yatmaz. Huysuzluk cikarir. Doktor bana sakin aranizda yatirmayin yoksa omur boyu üç kisi yatarsiniz demisti. Bu saatten sonra da anne kokusunu alan o cocuk kendini guvende hissettigi icin kendi yatagina alistiramazsiniz. Liseye giderken bile sizinle yatar artik. Ablam da sizin gibi yapti. Kizi liseye gidiyordu korkuyorum diye hala ablamla yatiyordu. Onlarin dda kari koca iliskileri bu yuzden zedelenmisti. Zaten sonra da ayrildilar.

Ay hic neden boyle yaptiniz demeyecegim. Buyuk konustugum her sey basima geliyor. Her bebek farkli, bazen gercekten isler farkina varmadan cigrindan cikiyor. Benim de oglum 20 aylik. 13. Aydan beri kendi odasinda ama beraber yatiyoruz. Kendi besiginde uyumuyor. Acilabilen kanepede yaninda yatiyorum dusmesin diye. Ben de en basta surekli uyaniyor, emzirip yerine koyarken tekrar uyaniyor diye kanepeyi actim emzirerek yaninda uyudum. Gerisi de geldi. Yakinda emzirmeyi kesip kademeli olarak kendi yatagina gecirmeyi dusunuyorum ama sadece dusunuyorum. Bakalim nasil olacak..

şimdi düşündüm de şöyle bir şey olmuştu bir de. Kızım 14 aylıkken kreşe başladı mecburen. Sabah 8-17 arası kreşteydi ve eşim çok vicdan yaptı o dönem. Gündüz göremiyorum gece de başka odada erkenden yatıyor ben çocuğumu göremiyorum öpüp sevemiyorum diye yanımızda olmasını istiyordu o aylarda üçümüz uyuyorduk.
Sonra da benim tayinim çıktı çocuğu aldım başka şehre geldim. Ağustostan sonra 3 ay kızımla tek başımıza yaşadık o zaman da ben de onunla beraber uyudum bunları yazmayı unutmuşum. Babasının tayini çıkıp yanımıza geldiğinde bizim yatağa iyice alışmıştı.

Bir sekilde kendi yatagina yavas yavas alistirin. Yoksa korkuyorum diye bajane eder ve bu boyle devam eder. Dahasi bu durum cocukta ozguven eksikligine neden oluyor. Bu daha da kotu.

Sizi eskiden biliyorum evet iyi bir çifttiniz
Üzüldüm sizin için ama sizin düzelebilir gbi duruyor
Aranızda bir kavga münakaşa saygısızlık yok ise tabiki eski haline gelebilir

benim kızım da 2 yasında
3 ay memede yasadı
Hala birlikte uyuyoruz ve gece emmek için en az 6-7 kere uyanıyor
Ben de onu uyutmak için bir / bir buçuk saatimi harcıyorum
Snr eşimin yanına inecek mecalim kalmıyor

çocuktan önce aynı koltukta kıvrılıp birmiz saçımızı birimiz karnımızı severdik
Günde kaç kere telefonda konuşurduk
Mutlu uyumlu bir çifttik
Yani ben hep derdim dünyadaki en iyi erkekle ben evlenmişim diye

ama çocuktan snr tepetaklak olduk
Tek konuştuğumuz nokta kızımız o da çok değil
Bizde kavgalar da çok oldu
Bilmiyorum sonumuz ne olacak
Biz çok koptuk
İns siz düzelirsiniz

Ben de yazsam bunları yazardım ufak tefek farklarla...

Benimki 2 yaşında, o bizim yatakta değil ama ben onun yataktayım çünkü eşim şantiyeci. 24/7 çalabilen bir iş telefonu ve tehlikeli sınıfına giren bir mesleği var. En azından biraz da olsa uyuyabilsin istiyorum. Bir de hala anne sütü alıyor o da gece uykusunu böldüğü için uyku olayına daha çözümüm yok.

Yemeklere hep beraber oturuyoruz, yediği kadar kendisi yiyor, sonra ben devralıyorum. Bu esnada babası kendi yemeğini bitirip kızı alıyor ki ben sakin bir yemek yiyebileyim.

Kreşe başlattım devam ettiremedim çok ciddi tepki verdi, yüzyüze dersim de olmadığı için zorlamadım. Yaşadığımız yerde sıfır akraba, aile, tanıdık. Hani bi yarım saat anneannesi parka götürsün, markete giderken dayısı yanına alsın durumu da yok. Bu nedenle sürekli bana yapışık bir çocuk.

İşe de gidemeyince resmen hayatım bitmiş gibi hissediyorum.

Ev zaten aldı yürüdü, temiz kıyafetimiz ve yemeğimiz olması yeterli zira diğer türlüsüne yetişemiyorum mümkün değil. Saldım gitti ne yapayım.

Tek başına oyun kurmak bazen bizimkinde de sıkıntı ama 5dk bile kendi kendine oyalanırsa assssla müdahale etmiyorum, hatta varlığımı unutsun diye başka bir odada sessizce oturuyorum.. Süresi giderek uzar ümidiyle.

Bunları, yalnız olmadığınızı bilin diye yazdım. Çünkü ben de akıl sağlığımı "yalnız değilimdir yaw" diyerek korumaya çalışıyorum :)

Ama çok şükür eşimle olan ilişkimizi çok etkilemedi bu durumlar. İkimiz de bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini söylüyoruz birbirimize, akşam 22:00 gibi uyuyor bizimki de, o saatten sonra biraz mutfakta sohbet ediyoruz falan veya karanlıkta uzanıp günün kritiğini yapıyoruz iyi geliyor.

Biz de ailecek hiçbir şey yapamıyoruz. Haftaya bir yıllık izin ve yolculuk durumumuz var, iyi geleceğine inanıyorum.

Çözümüm sadece bol bol konuşmak, tekrar tekrar tekrar anlatmak, sonra yeniden konuşup anlatmak. Bence işe yarıyor. Kızım dünyanın kendi etrafında dönmediğini bilir, işim varsa bırakmam, her istediği olmaz. Sınırları öğretin yeter bence.

Başka tavsiyem yok maalesef çünkü zaten gördüğüm, gözlemlediğim kadarıyla her çocuk kendi habitatında kendine özgü bir yaşantı inşa ediyor çünkü deneyimler her çocukta ve ebeveynde farklı.

Misal ben kızım 7 aylıkken bir ameliyat oldum, ameliyat sonrası gelişen sorunlar nedeniyle tam bir ay hastanede kalmak zorunda kaldım, ölüyordum. Kızımla birbirimizi hiç göremedik. Sütümden de ümidi kesmiştim, kızın emeceğinden de. Eve geldiğim an hiç gitmemişim gibi koynuma sokulup emmeye başladı. Şimdi de o istemedikçe kesmiyorum, o beni üzmedi yormadı, ben de onu üzmeyeceğim.

Ya ne bileyim bir yerlerde ebeveynlik lastikli çarşaf katlamak gibidir, hiçkimse doğrusınu bilmez herkes kendine göre bir yöntem bulur diye bir şey okumuştum. Yorumları okudukça hak verdim bu söze.

Tek doğru yok zira değişken çok.

nomunomuchua çok sevindim yazdıklarına, daha da güzel olsun inşallah her şey..

Bizim oğlumuz da böyleydi ekstradan asla uyumaz uyanık olduğunu her an mizirdardi.Biz boşandık tabi suçlusu çocuk değil ama eşim başkasına aşık olup defoldu.Giderken de çocuktan sonra senden sogumustum demişti.Bazi çocuklar eve düşen yıldırım oluyor maalesef

Sen de kendinizden ümidi kesme, bizim sonumuz emekliler gibi öylece oturmak olur ben kötü düşünmüyorum sadece çoook yorgunum bi uyusam belki daha pozitif bakıcam hayata

Sen de kendinizden ümidi kesme, bizim sonumuz emekliler gibi öylece oturmak olur ben kötü düşünmüyorum sadece çoook yorgunum bi uyusam belki daha pozitif bakıcam hayata
Benim eşim çok kapandı içine
Sanki cocugu ben değil de o büyüttü
Ben değil de o doğurdu
Saatlerce tv ye bakıyor
Ben eskiden kızım uyuyunca giderdim yanına ama o hala tv ye bakmaya devam edince ben de gitmemeye başladım

Yardımsız çocuk büyütenler kulübü kurmamız lazım. Sizin yaşadıklarınız da çok zor.
Aslında gündüz olanlar beni çok yormayacak eğer gece uyuyabiliyor olsam....
İyi bir uykuyla kalksam gündüz kızımla oynamaktan aslında zevk alıyorum. Barbie de konuştururum, kum da oynarım çünkü çocukluğumu baştan yaşıyor içimde kalan her şeyi yapıyorum ama işte üst üste çok yorgunluk birikti tahammül seviyem düştü eşimi falan gözüm görmez oluyor öyle olunca. Çocuğum da kreşe gitse diye saat sayıyorum. Gittiği gibi de özleyip fotoğraflarına bakıyorum delirmek böyle bişey heralde.

Şu satırları yazarken çok mutluyum çünkü dün tuvalet eğitimine başlamıştık 1 saat önce baba çişim geldiii diye bağırıp lazımlığa koşup yaptı ilk kez. O yüzden şu an tüm sıkıntılarım gözümde küçüldü hani bi laf var ya "ama onun bi sarılaması...." Diye o moddayım derdimi unuttum sayılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…