Bebekten sonra bizim evliliğimiz tamamen bitti desem hiç yalan olmaz. Dün gece bunun için saatlerce ağladım. Aşk böcekleriydik hamam böceği olduk diyorum artık ben de eşimden nefret boyutuna geldim. Böyle olacağını bilseydim rahat 5-6 yıl bebek düşünmezdim.
Benzetmene çok güldüm :)
Fark etmezdi bak ben 6 sene sonra yaptım gene sonuç aynı
Kendi kendine oynamaya alıştırmalısınız. Şu anda şu işim var veya babanla sohbet ediyoruz sen biraz kendi kendine oyna şeklinde. Montesorri yatağına beraber yatıp uyuyamıyor musunuz, yanyana yatınca sığıyorsanız orada birlikte yatın.uyuya kalınca kakın.
Ben sizin yatakta yatacağım derse de burası senin yatağın, bundan sonra burada yatacaksın şeklinde kararlı olmak lazım. Başta kabul etmez ama zamanla mecburen alışır. Her istediğini yaparsanız hem sizi böyle yorar hem de dışarıda hep kendi istediği olsun ister ama kimse sizin kadar anlayışlı davranmaz
Yanından kalkmak mümkün değil inanın abartmıyorum. Elimi hafif oynatsam açıyor gözünü.
O yatarken ben yerde oturup elini tutayım uyutayım dedim o da iniyor yanıma. Ağlata ağlata uyutmayı da denedim Tam uyudu diyip çıkıyorum 2 dk sonra kalkmış gelmiş buluyorum. Kuyruğum gibi :) gündüz her şeye razıyım gece uyusun yeter ki.
Çocuğunuz uyurken neden konusamiyorsunuz. Salonda oturup konuşun. Acın tv yi azcık sesle dizi film izleyin. Meyve atıştırmalık yiyin. Cocuk salonda mi yatıyor?
3 nuz beraber neden dışarı çıkamıyorsunuz onu da anlamadim. Yasaklar var ama 3 kişi sokağa çıkamaz diye birşey yok ki. Çıkın parka gidin, biraz yürüyün hep beraber. Ne var bunda ?
Çocuğa yemeğini öncesinde yedirin. Eger seviyorsa meyve kuruyemiş verin o onlarla ugrasip yerken, sizde eşinizle yemeğinizi yersiniz.
Aksam 7-8 de uyuyan bir cocuk varsa aslında sizin için baya vakit kaliyor. Eşiniz uykusundan azıcık fedakarlık etse 11 de uyusanız o zamana kadar, konuşulurda, birseylerde izlenir( illa ayni gece bitmek zorunda degil film,vs) beraber özel dakikalar bile geçirilir.
Bir de kızınıza biraz fazla ilgi göstermişsiniz galiba. Oyunlarında onu sürekli desteklemiş, ana merkeze onu koymuşsunuz. O size ne derse ilk baslar yapmışsınız. Çocukta şimdi alışmış. Sizi bir nevi istediği gibi kullanır hale gelmiş.
Önce yataginizdan ayırarak başlayın bence birseyler yapmaya. Sonra zamanla düzelecektir.
Bende de var 2 yasında bir kız. Oradan biliyorum.
Eşimle iletişimi sanırım ben yürütüyorum o öyle konu açıp muhabbet falan başlatmaz ketumdur. Fark ettim ki hep ben iletişimi başlatıp devam ettiriyormuşum. Benim halim mecalim kalmayınca ondan da tık yok ama şikayet etmeyi biliyor sohbetime doyum olmuyormuş.
Evet çocuğumuzu merkeze koyduk. Sonra böyle olduk :/
Kocamda dayanabilme gücü yok düzenimi bozuyor yatağında yatırcam diyorum tabi susmamacasına ağlayınca ya işe gidicem niye bana da çocuğa da eziyet ediyosun yatsın seninle sanki kaç sene daha yatacak demek ki ihtiyacı var diyor. Adam tam attachment parenting ekolünden gibi.
Bizim ilişkimiz de değişti ama açıkçası çok değişmedi. Mesela 1 yaşından beri odasında kendi uyur. Deliksiz uyuyor ama en kötü uyanırsa da beni çağırır gece 3te 4te gider yanında devam ederim uyumaya. Ama genel anlamda eşimle beraber uyuruz. O yaş için geç uyuyor yorulmanız normal. Ben 9.5 ta en geç yatırıyorum. Bu nedenle de gece 11-12 ye kadar eşimle vakit geçiririz. Belki de ondan bizde çok değişim olmadı. Bizim sorunlu dönemimiz ilk iki yıldı. Emzirme bitince uykular kesintisiz oldu ve sonrasında biz de ilişkimizi kurtardık
İşte emzirme bitti ama uykular kesintisiz olmadı
2.5 senede toplamda 4 gece sabaha kadar uyudu onlarda da hastaydı antibiyotik falan içmişti.
Bana hiç normal gelmedi. Size de eşinize de üzüldüm. Kreşten gelen çocuk yorgun olur neden saat 22:00 de uyuyor ? Acilen uyku düzeni olursturmalısınız. Kendi kendine oyun oynamaya alıştırın. Bir de neden kendi odasına alıştırmıyorsunuz ? 1 yaşından ayırmıştım oğlumun odasını suan 6 yasında hala ayrı yatar. Siz de kendi odasında yatmayı alıştırın. Naçizane tavsiyem Eşinizle de ayrı yatmayın.
Kreşte uyutuyorlarmış. 1 saat uyuyor diyorlar ama inanmıyorum. Çünkü evde öğlen uyursa en az 2 saat uyuyor.
Bizim de 7.yıl çocuğumuz oldu. Şimdi üç buçuk yaşında.
Öncelikle oyunda sizi istemesi normal. 3 yaş sonrası kendi başına oynamaya başlarlar genelde.
Kızımın uyku saati gelince hepimiz yatıyoruz, ortamızda uyuyor, uyuyunca odasına taşıyoruz. Bazen gece uyanıp geri geliyor, bazen hiç gelmiyor. Siz de her geldiğinde sizin yatakta uyutun sonra odasına taşıyın, öyle alışır.
Direkt kendi odasında uyuması için şekilli çocuk odası ışıkları var. Onlar çok faydalı oluyormuş. Onları yakalım diye birlikte yatağında yatabilirsiniz, sonra onlarla ilgili hikayeler anlatabilirsiniz
Ah kardeşim odasında tavana yıldız şekil oluşturan ışık var her şey var ayılıp bayılıyo çok güzel diye ama uyumaya gelince ben burda uyumam diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Bağırsam mı ne yapsam bilmiyorum. ben aslında kuralları olan biriyim. Onlara da uyuyor gece uykusu hariç. mesela gece su içecek ya yanında duran suyu kendi içmiyor anne sen tut diyor.
İstekleri bitmiyor :/
Evet cidden bu doğru bence de . Oğlum 20:00 de uyur çocuğu erken uykuya alıştırmak hayatta yaptığım en doğru şey oldu . Diş çıkarırken veya atak dönemindeyken ağlayarak uyanıyor ama emziriyorum pış pış yapıyorum kaldığı yerden devam ediyor . Bizde çay kahve dizi vs devam ediyoruz böylece evlilik sekteye uğramıyor onu anladım . Oğlum iştahsız olduğu zaman ben çok gergin oluyordum uzun zaman da böyle devam etti . Bir süre sonra çocuk bu demeyi öğrendiğim zaman aşırı bir rahatlama ve huzur geldi .
İşte benim çocuk 1.5 senedir atakta 1.5 senedir diş çıkarıyor. 2.5 senedir iştahsız. Persentilde %3
Çocukla uyumak insanı daha gergin yapıyor. Çocuksuz bir kaç saat geçirmek deşarj ediyor sanki
Aynen öyle
Benimde kizim 8 yilimda oldu ve esimle bastan anlastigim tek nokta ne olursa olsun kendi yatagimiza almayacagimizdi almiyorumda bir yasindan sonrada kendi odasinda uyumaya basladi ve gece kac kere kalktigimi bilmiyorum ama ne kadar zorlansamda kendi yatagindan disarida uyumasina izin vermedim su an 2.5 yasinda ve kendi kendine oyunda kurar oynar esimlede bi degisiklik olmadi sadece kizim cok gec uyuyor gece bazen birleri buluyor uyumasi bunun disinda sorunumuz yok
Ay gece bir de fena ama gerisini güzel oturtmuşsunuz.
Bizim oğlan her bakımdan zorlayıcı bir çocuktu.
Ona rağmen biz ısrarla (10da yatardı) çayımızı yapar, o uyuyunca aynı koltukta televiyon izlerdik.
Defalarca uyanırdı tabii.
Sonra dedik ki bu kadar zorlanıyoruz, bi tane daha olsun.
İlk aylar direndik, sonra koltukları ayırdık, çünkü o bacakların uzatılması gerek
Çok nadir erken yatarız, uyuyan uyandırılır genelde, birlikte çay içeriz.
Ama tek aktivite beraber dizi-film izlemek, aktivite derseniz ona.
Birlikte en fazla alışverişe çıkıp hazır çıkmışken kahvaltı da yaptık 2 defa son 1 yıldır.
Bizde de başka bir şey yok.
Duygusal anlamda zaman zaman çok zora düşüyoruz, çünkü sinirler yıpranık.
Geçecek ama sonuçta.
Bence bi başbaşa takılmaya bakar da onun için destek lazım.
Yok ki bırakabilecek biri. Biz hep beraberiz.
E çocuk sizin ailenin reisi olmuş.
Onun verdiği her karara uymak zorunda değilsiniz. Evin otoritesi sizde ve babasında olmalı. Ağlamasın huysuzlanmasın diye her istediğini yaparsanız sınır bilmez bir çocuk yetiştirirsiniz ki sonra hiç zaptedemezsiniz.
Normal diyenler olmuş ama bence normal değil. Çocuk kendi yatağında uyuyabilir. Annesiyle babasını ayıramaz. Sürekli ilgi beklemesi de zamanında her yaptığına aşırı tepki vermenizden olmuş olabilir. Tabii ki ilgilenin ama dünyanın merkezinde o yok. Bunu şimdi öğrenmezse hayatı boyunca, tüm insan ilişkilerinde sorun yaşar.
Aslında hep ağlıyor ve ağlayarak bişey elde edemiyor benimle yalnızsa ama babasıyla öyle değil.
Tablet saati bittiği için kapattım az önce. Çok fena ağladı babası uyuyordu kalktı geldi değer mi ağlatmaya al kızım dedi verdi. O da babasının yumuşak karnına oynuyor hep. Babacım lütfen istiyorum diyor falan.
akrep burcu mu bu çocuk
tıpa tıp aynını yaşadık. oğlum üç buçuk yaşında.
önce yatağını ayırdım, sen bunun doğru olmadığını biliyosun herkes kendi yatağında yatmalı. sen kendi yatağında uyuyacak kadar büyüdün diye.
ağladı isyan etti falan ama ben yanında yattım bı süre.
gece cisi gelince kalkıp ağlıyo benimki mesela. kalktığı zaman tuvalete götürmeyi deneyebilirsiniz.
yemek konusunda iştah iyi ama masayı her öğün birbirine katar, yalnız oynamaz direk isyan moduna geçer kendin oyna deyince.
kıskançlık ha keza aynı şekilde mevcut. ben de yorgunluktan uyuyakalirim oğlanı uyurturken.
ama eşimle bebekten sonra pek sorunumuz olmadı bizim. öncesinde vardı ufak tefek sorunlar.
çocuğun inadını kırmak, her dediğini yapmamak lazımmış. resmen kullanıyorlar bizi.
Valla akrep burcu
Her dediği bence de yapılmamalı makul olanları yapıyorum ama ipin ucu kaçtı bi yerlerde. Anne baba olarak ortak tavır sergileyemiyoruz galiba
Bunu duzeltmek sizin elinizde siz cok ipin ucunu kacirmissiniz sizin araniza gitmesine musade etmeyin soz ile anlatinca anlayacak yasa gelmis o erken uyudugunda birbirinize vakit ayirin ara sira birakabileceginiz birileri varsa birakip basbasa biseyler yapin evde yada disarida. Herkes bu sureclerden geciyor enerji takviyesi alabilirsiniz uyku sorunu ayri yatma bizdede var ama ben bunun bizi etkiledigini düşünmüyorum onemli olan cocuktan ayri vakit yaratmak esle yada kendi arkadas cevremizle
Başbaşa zaman geçirmeyeli düşüneyim bi 2 yıl falan oldu. Bırakacak kimsemiz yok malesef
Çocuk zaten kreste sosyalleşebiliyormus. Bence siz fazlaca üzerine titremissiniz. Çocuk istemiyor diye kocayla teması azaltmak nedir anlam veremedim. Gerekirse sıkılsin ama bireysel de oyun oynamayı öğrenmeli. Yemek istemiyorsa bırakın yemesin bı sonraki yemek saatine kadar aç kalsın. Siz yemeye zorladikca yeme bozukluğu olusur
Onu da aramıza alıp üçümüz sarılıyoruz falan en iyi ihtimalle. Yemek konusunda zaten hiçbir şey yemiyor 10 kilo ve özel mama kullanıyor o konuda faZla üstüne düştük son bi kaç aya kadar haklısınız
Çok yanlış düşünüyorsunuz, ilk çocuğun evliliği ciddi biçimde etkilediği doğru ama bu hem acemilikten hem de çocuğun evin içinde sizden başka muhatabı olmamasındandır ve üzülerek söyleyeyim çocuğunuz tek olduğu takdirde sonsuza kadar böyle olacaktır. Bir yetişkin bile kendi kendine yaşayamazken çocuğun evde anne babayı hiç rahatsız etmeden yaşaması imkansızdır.
İkinci çocuk kısmına gelince her bebek emekleyene kadar zor bebektir ama evde kendinden daha büyük bir çocuk bulunan emekleyen bebek daima yetişkinlerdense yaşı kendisine yakın olanın peşinden gitmeyi tercih eder ve bu sonsuza kadar böyle devam eder. 2.çocuk bu durumda anne babayı sadece temel ihtiyaçları için arar bir de arada bir sarılmak için.
Sizin söyleminize bakarak mutsuz olmamak ve süper uyumlu bir çift olarak kalmak için çocuksuz kalmak lazım, ama iş hiç de öyle değil.
Sona şunu da ekleyeyim
tek çocuk çok çocuk iki çocuk hiç çocuktur. 3.Yü de yaparsanız muhtemelen emzirme dışında görmezsiniz çünkü iki büyük kardeş onu sizin yerinize büyütür
Tek çocuk kalacağına göre ben çilemi çekmeye devam o zaman bunu anlıyorum :)
bu olay sadece Türkler'de mi var bilmiyorum bu arada bekarım ve evlensem de çocuk düşünmüyorum çünkü çevremde herkesin evliliği çocuktan sonra başkalaşım geçirdi. Sanıyorum bizim ülkemizde kadınlar anne olunca eş olmayı unutuyor, konuya gelen yorumlarda bile evliliğe değinen olmamış düzelir, sendrom vs.demişler çok şaşkınım.
Çocuğunuza acilen uyku eğitimi verin muhtemelen çok zorlanacaksınız ancak siz karı koca olmayı bırakmışsınız ve çocuğunuzun kölesi olmuşsunuz. Sizi yanyana oturtmak istemediğinde dikkatini başka yöne çekip her dediğini yapmamalısınız.
Uyku eğitimi için ya babasının destek olması ya da en azından köstek olmaması lazım ben gecenin köründe ağlayan çocuğu sakinleştirmeye çalışırken kapıya dikilip ağlatma al gel yanında yatsın diye tepki verince işler yürümüyor.