Çocuklu kadın bekar adam..

Şimdi anladım.Ben bekarken boşanmış çocuklu biriyle evlendim şimdi boşanma davamız var fakat sorun onun çocuğu değil,çocuk zaten 4 yıldır gelmiyor konuşmuyor babasıyla,telini de kullanmayinca hat kapandı,gidiş o gidiş.Oglu ben varken bir yıl geldi gitti iki haftada bir.Babasinin önceliği hep oğlu oldu,oğlu da annesinin doldurusu ve kendi kıskançlık edip sürekli tatsızlık çıkarıyordu.Babasi kendisiyle yatsın istiyordu,gece 4-5 kez odaya dalıp babayı ağlayarak yanına istiyordu, baba bir o odaya bir bu odaya gelip gidiyordu.Yolda elimizi ayirirdi,pazar günü evine döneceğine yakın bana laf sokardi,hizmetçi demişti hatta.Babasi bunlara hiç müdahale etmezdi.Aklimda kalmadı daha düşünsem çıkar çok şey.Babasi bu arada ben cocuk istemiyorum zaten cocugum var diye tutturmustu, zorla bir çocuk yapabildik.Bu sefer de evlilik yürütemiyor,şimdi anlıyorum çocuk istememe sebebini,bosanirssk nafaka odemek zorunda kalmakmis korkusu.Oglu bu arada 14 un icinde

44 yaşında ki kuzerin evlendiği adam kaç yaşında ve çocukları var mi?
Yaşını bilmiyorum 47 fln galiba yanlış hatırlamıyorsam..İki oğlu bir kızı var (kızından da bir torunu ) ..kuzenimden de yeni bir bebeği oldu bir aylık..

Kuzenim bu arada tek tüp ile hamile kaldı,çocuğum olmuyor diyenlere umut olsun

Nisan atmış ni bayani bile nedense kirlenmiş görüyor toplum. .. ..

Bu konuda cok güzel kavga etmisligim var. Benim bir tanidigim genc kizken tacize/tecavüze ugruyor. Bunu evlenmeden önce evlenecegi kisiye söylüyor, adam ona göre karar versin diye. Adam kadinla evleniyor. Seneler sonra cocuklari da var bunlar anlasamadiklari icin bosaniyor. Bu tecavüz olayi da ortaya dökülüyor. Yok kadin "biri onu böyle kabul ettigi icin sükredecek yerine" birde olay cikartiyormus da (daha cirkin seyler de söylendi ama neyise) felan filan. Sonra ailedeki kadinlar dedi ki "Bu sefer ona (adama) temiz (!) Bir kiz bulacagiz!". Orda sigorta atti bi kere. Bir güzel kavga ettim. Bizim toplumda bakire olmayan kadina "kullanilmis, patlatilmis, ikinci el" gibi cirkin yakistirmalar cok yapiliyor. Yüzüne söylemeye yürekleri yok belki ama öyle. Üstüne cocuklara da "baskasinin mali o sahip ciksin" gözüyle bakiyorlar, cünkü nedense cocuklari hep erkek taraftan görüyorlar, halbuki biz kadinlar dünyaya getiriyoruz. Uzun lafin kisasi: Bazi kafa yapidaki insanlardan coook uzak durmak lazim. Benim bir akrabagim bekarken iki cocuklu bir kadinla evlendi. Kac senedir gayet mutlu yasiyorlar. Dogru insani bulmak önemli

Benimkiler de karşı çıkardı, yalan yok. Annem bir posta evlatlıktan reddeder, sütünü haram ederdi falan. Babam da tüh senin kalıbına temalı toplamda üç cümleden oluşan ama çok ağır laflar ederdi. Ama bunun sebebi benim yapamayacağımı bilmelerinden, yoksa karşı tarafı küçümsediklerinden falan değil. Bunca senelik evlatlarını iyi tanıyorlar haliyle. Neyi yapıp neyi yapamayacağımın farkındalar aşağı yukarı.
Ha şu var, eğer ben sonuna kadar gidersem engel falan olamazlardı. Toplum baskısı, aile baskısı vs. gerçekten isteyen birine vız gelir tırıs gider. Ama şu anki aklımla da şunu diyorum, kimse için ailemi silmem.

Evet neden müdahale etmiyor.Etse oğluna ihanet sayıyor o kadar hasta bir dusunceki bu çocuklu insanlardaki.Sapla samanı karıştırıyorlar.Evlendiklerinicin çocuklarına ihanet sayıyorlar.Ve içten içe eşe haksizllik yapıyorlar sanki o bir karakediymis de çocuklara yaranmak için daha çok simartms daha çok koruma oluyor.Cocuk bir saygisizlik ettiğinde mudahele etmeme ,çocukla eş arasında bir anlaamazlik çıktığında hep çocuğu kayırma çocuk haksız bile olsa..Okadar biktirici ve mide bulandıriciki.Es çocuktan nefret ettirir hale geliyor korumasıyla alinganligiyla.Hele ki kadınlar daha düşkündür çocuklarına yeni eslerini çok bunaltabilirler.Cocuktan bile sogutabilirler.Bu şekilde kendi çocuğum olsa giciklanirim ben.

Oğluna sormuş evleneyim mi ? Oğlu onay verince evlenmeye karar vermis,buradan anlamaliydim.Oncelik olmasına şu an bir şey diyemem benim de oğlum var önceliğim o fakat saygısızlık etmemesi gerektiğini uygun dille oğlumu da kırmadan söylerim ben olsam.

Yani çocukli kadın veya adam bencil olmayacak.Hep kendi mutluluğu önemli gibi davranmayacak.Adamin çocuk olmada sorun var mesela hiç çocuğun yok gibi destek olmalısın gibi ..

Çocuktan evlenme konusunda izin almamak gerektiğini duymuştum bir psikologdan.Dengeli şekilde davranarak halledebilir izin almayan kişi.

Çok zor.Ben onu seviyorum ama çocuklarının yakınında olması onların ergenlik sıkıntıları saygisizkiklari eğitimsiz halleri benim eve koyduğum düzene direnmeleri,çocuklarını ilk sırada tutması hep kayirmasi çocuğu olduğu için tüp bebek tedavimde yeterince yanımda olmaması aramızda büyük bir duvar. Onlar olmasa eşimle ben daha iyi anlasirdik.Keske diyorum o daha önce evllilik yaşamadan önce evlenseydikKendi çocuklarımız olsaydi.Bunu kendine de dedim.Yani anlatmak istediğimi anlatamamis olabilirm yaşamak gerek.Heleki çocuklu insnalarin maddi katkı için çocuklarına yetebilmek için para yardımı yapacak biriyle evlenmesi hiç hoş olmaz.Buyuzden eşten maddi hicbirsey beklemeyin derim mideyi bulandirmamak için..

Son düzenleme:
Bekarken, cocugu olan iki farkli adamdan hoslanmistim.
Ama onlarla iliskiye baslamama sebeplerim:
Uvey anne durumuna dusmek istememem. Kendi cocugun olsa disiplin etsen, kimse bisey demez. Elin cocuguna surdan kalk suraya otur desen "uvey anne" oluverirsin.
Eski eslerle surekli bir balanti icinde yasamak istememem. Ne kadar da olsa, ortada cocuk varken surekli eski esin konusu ve kendisi gundeme gelecekti. Kiskanc bir kadinim cekemem.
Kendime denk gormemem. Benim icin hersey yeni hevesken, onlar icin yasanmis, deneyimlenmis olmasi beni rahatsiz etti. Ozellikle bosanmanin ve ailenin ayrilmasinin yikimini yasamis bir erkegin guvenini bilmem nesini yeniden kazanmak, veya belki de suclu oyken, kendi ailesini yikabilmis bir adamla yuva kurma ihtimali beni rahatsiz etti.

Bu sebeplerden..
Davul bile dengi dengine diye dusunmemden.

Onun disinda, cocuklu insanlarla evlenen insan coookkk. Mutlu olan da cok. Ben kendi adima cevapladim sorunuzu

Aa evlendin çocuk sahibi mi oluyorsun TommyEskilerden

En iğrenç laf " patlak, catlak" bunu diyenlerden tiksiniyorum kadin araba lastiği sanki ..

Geçende bir arkadaşım boşanmış çocuksuz erkek

2 çocuklu (20-16 yaşında iki çocuğu ) olan bir kadınla evlendi

Maşallah Allah bozmasın çokta mutlular.

Toplum ahlaksız boşanmış kadını başka şey gibi görüyor.

Önemli olan sevgi saygı anlaşmak

Çocuğu var evlenmiş evlenmemiş bunlar saçmalık

Yani çocukli kadın veya adam bencil olmayacak.Hep kendi mutluluğu önemli gibi davranmayacak.Adamin çocuk olmada sorun var mesela hiç çocuğun yok gibi destek olmalısın gibi ..
Cocuk Sorumlulugunu ikiside bilecek nokta.
Iki tarafda fedakarliklar yapacak

Eski esiniz adam degilmis kusura bakmayin
Oglu bunlari yaparken napiyodu neden mudehale etmiyodu, siz nasil dayandiniz ? Hic mi uyarmadiniz cok sabirliymisiniz. Cocuklar maalesef parmagini verirsin kolunu kaparlar siz taviz verdikce simarmis ama o cocuktur, önemli olan babanin dengeyi kurmasiydi. Cok uzuldum sizin adiniza
Allah yardimciniz olsun

Amin teşekkürler.Mudahale etmiyordu çünkü ona yaranmak benim kırılmamdan daha önemliydi.Yine yaranamadı,çocuk nafaka yüzünden reddetti onu,tabi annesinin etkisiyle olmuştur.

Odaya gelmelerinden bıktıgımda yeter artık diye kızmıştım birinde,bir defasında da yaptığının yanlış olduğunu sakince anlattım tmm dedi,ondan sonraki sefer içeri dalmayip kapı önünde ağlayıp bağırdı babaaaa gelll diye..

Bizde olanı anneye aktarır,oradan buraya ser verip sır vermezdi.Bizi eve şikayet ederdi babam master ile sohbet ediyor PC oynamak zorunda kalıyorum dermiş hemen bir uyarı gelirdi, sohbet etmeyin,baba hemen bana mesafeyi koyardı.Odasina bilgisayarımı koymuştum ilk geldiğimde,hemen uyari gelmişti masterin bilgisayarını çocuğun odasından al.

Hakikaten iyi sabretmisim,şimdi olsa çekemem sanırım.

Gercektende iyi sabretmisinizdir
Bende ufak tefek pruzler cikardi ama esim kontrol altina alirdi
Bizimkiside babasina karsi asiri narkor, ya aslinda sade babasi degil, cocuk kimseyi sevmiyor. Baba tarafini sevmiyor anne tarafinida sevmiyor. Hos annesi kendi annesini dovmekden ambulansla zor yetisdirmisler hastaneye.
Ama ben yinede cocuga aciyorum
Okul hayati cok basarisiz notlari berbat
Gece gece aklima geldi yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…