Çocuklu kadın bekar adam..

Oyle tabii, yani bugun iyi olan zaten 5 yil sonra bambaska bir insan olabiliyor. Ki tanimadin mi hic deniyor evet.. yasanmisliklar oluyor yas alirken degisiyorsun.. Allah herkesin karsisina karakterli insan cikarsin

Oyle tabii, yani bugun iyi olan zaten 5 yil sonra bambaska bir insan olabiliyor. Ki tanimadin mi hic deniyor evet.. yasanmisliklar oluyor yas alirken degisiyorsun.. Allah herkesin karsisina karakterli insan cikarsin
Kesinlikle
Mesela bazısı çocuktan sonra degisti diyor
İnsan sabıt biri değil.
Aniden çok değişim gösterebiliyor.
Hiç kumar oynamayan birden oynayabiliyor.
Gibi gibi birsuru örnek var.

Kesinlikle
Mesela bazısı çocuktan sonra degisti diyor
İnsan sabıt biri değil.
Aniden çok değişim gösterebiliyor.
Hiç kumar oynamayan birden oynayabiliyor.
Gibi gibi birsuru örnek var.
Korkunc birsey aslinda bu durum, ozellikle
Kadinlar icin. Dusun cocuk yapiyorsun belki isini birakiyorsun.. vucut ve ruh sagligindan feragat ediyorsun herif degisiveriyor.

Korkunc birsey aslinda bu durum, ozellikle
Kadinlar icin. Dusun cocuk yapiyorsun belki isini birakiyorsun.. vucut ve ruh sagligindan feragat ediyorsun herif degisiveriyor.
Benim hayatta gördüğüm hicbirseyin garantisi yok.
Hele insanın.
İnsan acayip muamma bir varlık.

Bahsettiğim saygı anlayışı çok netti aslında. Anakuzuluğu ile aileye saygı duymak aynı şey değil. Kızlarımıza koca bulunca bi haller oluyor, evde anasına haftalık temizlik yaparken zırıldanan kız, ilk zamanlar iştahla kaynanaya bayram temizliğine gidiyor. Koca ananı çok arama diyor, aramıyor. Koca benim ağırlığım var, ailenle çok sıkıfıkı olamam diyor, bizim kız tamam bey diyor. Kocaya doyunca aklı başına geliyor bizim kızın, sonra mevzu çıkıyor işte.

O zaman sende taniyamadan evlendin esini aslinda.. hasbel kader iyi cikti..

Ya anneler tekrar uzulmesin kizimiz
Diye mi biyle
Yapiyolar bilmiyorum, ama yanliz kalmak olmamali sonucu..
Hayir ben evlenirken ne aklimda nede gonlumde soru yok tu gercektendede

Bizi tanistiran insanlar cok guvendigim insanlar, onlar bana nasil aile olduklarini nasil kisilikte olduklarini ama evlilikte nasil olur onun garantisini veremeyiz dediler.

Ben konusmaya basladim, insan az cok belli eder zaten.
Istisareye yattim, Allaha guvendim ben. En ufak puruz benim icin bi isaret olacak evlenmiyecektim.

Yanlizlik Allaha mahsustur, kisi yanliz kalmayi secmisse amenna denilecek bisey yok.

O baska bir mevzu.. o kendi ailesinin kiymetini bilmemek ve el delisi olmaktir bana gore

Yani onun çocuklarina daha rahat yetebilmek için evliliği düşündüğünü malesef çok sonra anladim...Cocuk tüp bebek gerekirse diye konuştuk önceden tmm demişti ister gibi yapıp destek vermiyor kendi çocuğu var diye olmasa destek olurdu canı gönülden.Ama kendi cocuklari da çok yoruyor onu.Onu da anlayabiliyorum ama bana daha gönülden destek olabilir yine de kendi tatsa bile ben tatmamisim.

Denemek istedim.Hem çocuk için hem de aklimda kalmasın istedim.Sevmistim tekrar birinden ayrmak.iayrilik.acisiyla.ugrasmak istemedim..Ama bir daha evlensem asla bu şekilde istemem.Zaten başka düzgün birisi de çıkmadı ki karşıma hiç.Ailemle de anlaşamıyordum.Yalniz olmak da istemiyordum. .Köprüden önceki son çıkışi denemek istedim .Şuan mutsuz ol dugum anlar da var mutlu olduğum anlar da..Ama kafamı mesgul eden bir mutsuzluk daha fazla gibi geliyor bana .Arada mutlu da oldum öyle diyeyim.Ama esas zorluk çocuklu olması.Bunu herzaman hissettim.Onlar aramızda bir duvar gibi Onlar olmasa bana daha çok adapte olurdu.Hep bunu böyle hissettim Hep kafası çocuklarıyla meşgul . Başka kişiler de tandiim onlar da öyle diyor hep ikinci plandalar.Bazilari istisna olarak daha mutludur o ayri..Ergenlik zamanalari bir de.

Bunlari sana hep dedik hep anlattik ama o zaman da kararliydin ve olan olmuş.Herkes kaderini yasiyor.O konularina yorum yaparken cocukladim dogmamisti.Su anda bambaskayim.Hayat onlar.Ne yiyip ne icecekler,hangi krese gidecekler ve daha da ilerisi,gelecekleri..Kafam hep bunlarla dolu.Esinin de boyle olmasi cok dogal.Konunun basina donuyoruz yani.Bir tarafin cocuklu diger tarafin cocuksuz olmasi iliski icin zor.Cok zor.Anne olmayi cok istiyordun.Gonulsuz bir eşle nasil olur bilemiyorum.Bu evlilik gibi bir karar degil.Cok cok daha uzerine dusunulmesi gereken bir durum.

Konu sahibi böyle bir genelleme yok aslında. Çocuklu kadın bekar erkek evliliğine defalarca şahit oldum hayatımda. Hem de birbirinden çok farklı ortamlarda her biri.

Tek tek anlatsam çok uzun sürer bu eziyeti yapmak istemem burada. Ama aklımda bu konuda kalan ilk örnek bir film yapılsa sanırım gişe rekorları kırar. Sonu hüzünlü olsa da hayatları boyunca birlikte çok mutlulardı özetle

Diğer bir örneğin evlilikleri de mutlu bir şekilde sürüyor

Üçüncü örnek de yaşı bizlerden büyük bir grup arkadaşım daha bu Ekim ayında bekar oğlunu önceki evliliğinden bir oğlu olan geliniyle çok da sevinerek evlendirdi

Yani örnekleri çok. Sadece Olması gereken şartlar var. İki kişi arasında gerçek bir sevgi aşk ve bağlılık olması. Aileler karşı çıksa bile el ele karşılarında dimdik durup ikna edecek yüreğe sahip olmaları. Mevcut çocuğu erkeğin gerçekten ve içtenlikle kabul edecek olması gibi

Tüm yorumlarıni okudum inanılmaz eleştirilmeye gelemeyen yapınla siz daha kendiniz boşanmayı hazmedememissiniz. Önce size terapi şart gibi geldi

Ne kadın ne de erkek için bu durum farklı değil.

Bir akrabam karısından boşanmış, 2 de çocuğu var. Çocuklar eşinde, adam 42 yaşında ve evlenmek istiyor. İşi, evi, arabası var.
Nişanı bozulan bir arkadaşım vardı, 33 yaşında hani bir teklif edeyim dedim belki tanımak ister diye amannnn söylemez olaydım. Kendisi bekarmış, 2 çocuklu boşanmış adamı napacakmış yahu güzelce benim için uygun değil deseydin, söylediğime bin pişman oldum. Sanki böyle imkansız birşeyi söylemişim gibi hissettim. Nasıl olur da böyle birşeyi ağzıma alırmışım

Gönülsüz de olsa istiyorum ama zaten zor keşke olsa..Acikcasi sagi solu belli olmuyor bazen kedisiyle mutlu hissediyorm.,bazen mutsuz aklıma boşanma geliyor.Bazen normal davranıyor bazen eserekli..Ama çocuk konusu bunun dışında kutsal bir yerde ki zaten zorla uğraşıyorum.Cok stres verici oyuzden. Mumkunati zor olduğu icin.Yani evli kalmışım kalmamisim bu konunun aşırı dışında.Anne olmak iicn son aylardayim menepoz kapımda beni çağırıp duruyor
Annemlere geldim şimdi on dk arasi.Beni getirdi.Onden önden gidiyor sinir etti beni nekadar desem de yavaşlamadı..Gece 01 ve aramızda metrelerce mesefe vardı.

Son düzenleme:

İyi bari kadınlar akıllanmış en azından ,ben kendi doğurduğum iki taneyi büyütürken zorlanıyorum, hiç öyle bi adama aşık oldum diye onun önceki evliliğinden olan iki bebesini çekemem. Erkeklerin önceki evliliğinden olan çocukları yanında olsa nolur adam ilgilenmiyor ki yine kadın eziliyor, valla iki taraf da dengini bulsun hiç uğraşmasın başkalarının çocuklarının sorumluluklarıyla.

Yorum sahibi ; kadın da size iyi yapmış evi arabası var diye gönüllü bedava bakıcı hizmetçi mi olacak o gencecik kadın. Önerirken empati yapın bi zahmet

İptal etmiş üyeliği. Akrabası olmasa kendi bacısına düşünür müydü acaba 2 çocuklu adamı, beğenilmeyince zoruna gitmiş bi de.

Bu yorumları yazacaktım gerek kalmadı

Topluma bir şey diyemem. Ben bekarım, evlenmemiş tek yaşayan ve kapalı bir kadınım. bana da tuhaf bakıyorlar=) Umursamıyoruma ma boğuyor bazen. Dİğer kadınların ne zamn evleneceksin, neden tek yaşıyorsun vs vs. Sizene ya...

Ama şahsen, ben çocuğu olan bir adamla evlilik düşünmem. Bu kararım da kimseyi ilgilendirmez. Olmaz yani, ben o çocuğa elbette şevkat, sevgi gösteririm ama asla kendi çocuğum gibi sevemem. Bu da bana da ona da zulüm olur. O yüzden ilgi duyduğunuz adam da bu ikilemde kalmış olabilir. Sizi beğeniyor ilgi duyuyor ama çocuk önüne engel oluyordur, yani aynı soruları bence soruyor kendine ve gelecekte pişman olmaktan korkuyordur belki de...

Toplum meselesine değinmiyorum Toplum yargılarında o kadar tuhaf şey var kii.... Çalışmayan erkek, çalışan kadın, maskülen tavırlı kadın, feminen tavırlı erkek, tuhaf alışkanlıkları olan insanlar vs vs... Ohoooo , bunları takacak olsa, herkes tek tip olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…