- 5 Ekim 2020
- 13.196
- 35.154
- 36
Karşı çıktığım buydu neden bunu birbirimize yapıyoruz, bugün bekar olan kadının yarın benimki gibi maalesef kötü bir evlilik yaşamayacağı bilinmez bir durumken “ sen ötekisin “ tavrı hoş değil
Bir miktar sabra ihtiyaç duydukları doğru amin diyeyim o yüzden son sözünüze.Yok ya siz sabır sınıyorsunuz ki insanlar kışkırsın diye ama ben öyle biri değilim açıklayacağım size. Ben konuyu açarken başımdan geçen olayı anlattım olayda ki kişi bekardı ve size neden böyle diye sordum ama o alıntıladığınız mesaj var ya orada ki arkadaş bana “ kendisi çocuklu kadın bekar adam istiyor, sorsak üç çocuklu adamla evlenmez geri kafalı ya da yozluğu “ gibi bir şeyler yazmıştı tam hatırlamıyorum çıkıp okuyun.Size de söylüyorum ben bekar adam istiyorum demiş miyim ? Allah çevrenizdekilere sabırlar versin ya
1-2 yasindaysa cocuk nasil izin alinacakÇocuktan evlenme konusunda izin almamak gerektiğini duymuştum bir psikologdan.Dengeli şekilde davranarak halledebilir izin almayan kişi.
Hayatın hakkında çocuktan izin alırsan kendini senin sahibin sanır, önünü alamazsın sonra.1-2 yasindaysa cocuk nasil izin alinacakayrica cocuklarin akli ersede belki hayir diyecek.. ben hayatini cocuklarinin izniyle yasamayi dogru bulmuyorum
Ailen boyle tepki verecekse eger gercekten cocuklarimiza karsi, fikirlerine karsi hic saygimiz yok demektir. Nedense medeniyeti, ozgurlugu sadece gonlumuze gore cinsellik yasamak olarak goruyoruz toplumca.. halbuki avrupaya bakin medeniyette onlari ornek gosteriyor burda cogu insan..- ki haklilar.. yapcaklari sey saygi duymakBenimkiler de karşı çıkardı, yalan yok. Annem bir posta evlatlıktan reddeder, sütünü haram ederdi falan. Babam da tüh senin kalıbına temalı toplamda üç cümleden oluşan ama çok ağır laflar ederdi. Ama bunun sebebi benim yapamayacağımı bilmelerinden, yoksa karşı tarafı küçümsediklerinden falan değil. Bunca senelik evlatlarını iyi tanıyorlar haliyle. Neyi yapıp neyi yapamayacağımın farkındalar aşağı yukarı.
Ha şu var, eğer ben sonuna kadar gidersem engel falan olamazlardı. Toplum baskısı, aile baskısı vs. gerçekten isteyen birine vız gelir tırıs gider. Ama şu anki aklımla da şunu diyorum, kimse için ailemi silmem.
Hayata 1 kez geliyoruz.. ve evet degen insansa eger tumBöyle gösterişe ve maddiyata düşkün biri için savaşmaya değmez ki zaten.Karşimizdaki insan sevmeye,aşık olmaya değen biriyse,hepsinden önce ahlaklı,dürüst biriyse ne zorluk çıkarsa çıksın onun için her zorluğa katlanmaya değer bence.O zaman onun çocuğu senin çocuğun olur,kimsenin lafına bakmazsın.Önemli olan benim mutlulugum dersin ve sevdiğin insanın peşinden gidersin.Zaten evlenmenize karşı olan insanlarda mutlu olduğunuzu gördükçe onlarla da aranız düzelecektir.
Dediğin gibi bazı şeyler nasip,kısmet.Allah,herkese hayırlı kismetler nasip etsin.Dogru insanlarla karşılaştırsın
Yaw evet.. benimHayatın hakkında çocuktan izin alırsan kendini senin sahibin sanır, önünü alamazsın sonra.
Kesinlikle katiliyorumAilen boyle tepki verecekse eger gercekten cocuklarimiza karsi, fikirlerine karsi hic saygimiz yok demektir. Nedense medeniyeti, ozgurlugu sadece gonlumuze gore cinsellik yasamak olarak goruyoruz toplumca.. halbuki avrupaya bakin medeniyette onlari ornek gosteriyor burda cogu insan..- ki haklilar.. yapcaklari sey saygi duymak
Olur cocuklarina. Neden biliyor musun? Cunku cocuklariyla sorun yasayip onlari kaybetmekten korkar cogu aile. Artik onunda bir birey oldugunu kabullenmis oluyorlar..
Bizdede iste sutumu helal etmem, evlatliktan red ederim falan filan, gerikafalilik geliyor bana. Herif gelmis 40-45 yasina sirf bu duygu somuruleri yuznden korkusundan cesaret edemiyor bazi seylere. Tamam buyuklere saygili olalimda, eger bir konuyu acmissak bi zahmet bize guvenip saygi duysunlar. Haa dedigin gibi mutsuz mu olacagiz, onu tahmin mi ediyolar? Olabilir konusup kararini kendine birakmak daha dogru degil
Mi? Fazla korumaci oldugumuz icin cocuklarimiza zarar veriyoruz.
Buarada sana alinti yaptim ama genel olarak bir sorun bu.
Ah nasil guzel bir ornek.. bi kere dedigin gibi cocugun sahibiyiz.. illaKesinlikle katiliyorum
Maalesef bizim kulturumuz hep agir baskin es seciminde, iste nebilim dugun dernekde...
Aslinda avrupalilari degil islami ornek almak gerekiyor. Dinimizde anne baba cocugun sahibidir demiyor, onlara emanettdir diyor.
Ben avrupada yasiyorum. Turk olmayan musluman biriyle gorusuyodum annem asla olmaz iste silerim cartti curttu, bakin daha evlenecem demedim gorusuyorum sadece... Neyse olmadi, iyikide olmamis o baskada..
Kardesim 2 3 aydir gorustugu kizla ciddi oldugunu evlenmek istedigini soyledi. Annem karsi cikti cunku yabanci!
Annem kendince dinini yasiyor, yani klasik kuran okuma, namaz kilma ama dinimizde ne uygundur ne degildir detayi anlamiyo.
Aldim karsima, bu cocuk kac yasinda, Neden sen istemiyosun diye evlenmesin sevdigi kizla, bana goster hangi ayette bir turk baska irkla evlenemez diye hadi...
Istese sanada babamada restini ceker evlenirmi, evlenir. Maddi olarak ustesinden gelirmi gelir. Ne diye kendi kendinizi sacma sapan fikirler yuzunden rezil ediyosunuz. Birakin kim kimle evlenmek isterse evlensin diye ikna ettim
Babam mesela hala ikna degil ona gore avrupanin kulturunde buyumus kardesim babamin koyunden bi kizla evlenecek. Cocuk diyo ya abla mantalite olarak uyusmayiz ayni bakis acimiz yok oradaki insanlarla yapamam kendime guvenmiyorum diyor.
Eee yani nedir bu Cahill cahil diretmeler. Yok anacim bizim anne babalar gibi her ise mudehale olan gormedim ben
Şükür böyle düşünen insanlar da var toplumumuzdaŞu da var kadınlar çocuk için hayatlarından vazgeciyor.
Vazgeçmeli kafası da var bizim toplumda.
O boşanmış dediigim kadın şuan diyorki çocuğu nişanlanmis evlenecekmis.
Bir sürü kredi çekmiş düğünü için.
Ve yapayalnizim diyor.
İkinci evliligini çocuğu yüzünden bitrimis bir sekilde.
Mesela şuan toplum ne der diye üçüncüye cesaret edemiyor.
Ama yalnızlıktan da korkuyor.
Çocuk da belli yaşa gelince haliyle kendi hayatını kuruyor.
Düzgün adam bulursa kadınlar emin olduktan sonra kesinlikle çocuk var diye de evlenmemezlik yapmamali.
Sadece ince dusunmeli detaylı arastirmali.
Çocuk sorumlulugunu yani babası gibi olmayi yukleyemezsiniz .Buna hakkınız yok.İcinden geliyorsa yapar.Bu demek degilki çocuğa zararı dokunacak.Hepimizin yeğenleri, kardeşleri var mesela.Ancak okadar olur.Daha fazlasını beklemeniz bunaltir.Cocuk Sorumlulugunu ikiside bilecek nokta.
Iki tarafda fedakarliklar yapacak
Nee..Nasil ?47 yaşında tüp bebekle çocuğumu oldu 46 da hamile kaldı yani.Kac yumurtası çıkıyordu,(amh kaçtı) acaba sorabilirmisiniz?Hangi dra hangi sehird yaptırdı.Tedavi süreci tam olarak nasıl işledi transfer sonrası hangi ilaçları verdi dru .Lütfen sorar misniz LütfenYaşını bilmiyorum 47 fln galiba yanlış hatırlamıyorsam..İki oğlu bir kızı var (kızından da bir torunu ) ..kuzenimden de yeni bir bebeği oldu bir aylık..
Kuzenim bu arada tek tüp ile hamile kaldı,çocuğum olmuyor diyenlere umut olsun
Dini Ayni oldugu surece kabul edilebilirAh nasil guzel bir ornek.. bi kere dedigin gibi cocugun sahibiyiz.. illa
Zor bir kararla karsi karsiya birakacaklar.. dedigin gibi istese kardesin maddi
Manevi ustesinden gelir ama gonullu olsun istiyor. Tam tersi dil irk ayrimi
Yapmak yanlistir…
Ha diger yandan anliyorum baska kulturun zorluklari oluyor ama tukle evlensede olacak. Kac kilo
Altin isteyip orf adet diye sinir edecekler insani. Benim bi kuzenim yabanciyla evli gayette mutlular, kizda dunya iyisi gorsen.
Ama iste gonul
Onu sevmis, benimde cocuklarim var buyuk konusmak
Istemiyorum ama bu cocuklar kedi
Kopek degil tasmasini takip cikar ortaya.ki
Kedilerin kopeklerin bile bazen canlarinin istemedigi sey oluyor.
Yani sizde yabanci diye istemiyolar, turkiye de dul bekar cocuklu cocuksuz.. o da yoksa kurt turk laz bla bla.. kisaca herkes herseye birsey buluyor
Hayir anlamadinizÇocuk sorumlulugunu yani babası gibi olmayi yukleyemezsiniz .Buna hakkınız yok.İcinden geliyorsa yapar.Bu demek degilki çocuğa zararı dokunacak.Hepimizin yeğenleri, kardeşleri var mesela.Ancak okadar olur.Daha fazlasını beklemeniz bunaltir.
Tup bebek değil..Tuplerimiz oluyor ya iki tane,onda bir tane var iken doğal yollarla hamile kaldı.Nee..Nasil ?47 yaşında tüp bebekle çocuğumu oldu 46 da hamile kaldı yani.Kac yumurtası çıkıyordu,(amh kaçtı) acaba sorabilirmisiniz?Hangi dra hangi sehird yaptırdı.Tedavi süreci tam olarak nasıl işledi transfer sonrası hangi ilaçları verdi dru .Lütfen sorar misniz LütfenBen d eyeni tedaviye başlayacagim.Daha Dr karar vermedim
Evet bunlar tabi olacak.Ben mesela babasından daha çok disiplinine etmek istiyorum ona izin vermiyor pek.Cok başıboş bırakıyor eğitim,düzen,izan vermiyor duzgun..Bana karşı koruyarak çocuğuna iyilik yaptığını sanıyor...Benim özellikle kastetdigim maddi beklenti.İcinden ne geliyorsa onu yapmalı.Maddiyat vermek istemiyorsa suclamamali.Maddiyat vermiyor,eğitim vermek istiyorsa bu iyi birşey.Maddiyat bekliyormuş gibi maddiyat vermiyorsa eğitim de vermesin diye düşünürse çocuklu kişi hem çocuğuna insanı eğitimi aksar hem de eşine çok haksızlık yapmış bunaltmis olur.Yani bir insan küçüğüne eğitim vermek istiyorsa maddiyatini karşılamak zorunda değil ornek kardeşlerimiz yegenlerimiz.Hayir anlamadiniz
Benim cocugumdan ben Sorumluyum esim babasi degil abisi
Bende esimin kizindan sorumlu degilim ben ablasiyim sadece
Ama yeri geldiginde sorumluluklarimiz tabiki olacak ayni evi paylasiyosak
Ornek: esimin kizi bizimle yasamiyor ama bizle Turkiyeye geldi 2 ay boyunca
Onun sorumlulugu hem bende hem esimdedir. Kafasina gore koyde gezmeye cikti bi kez, esim kardesiyle biyere kadar gitmisti. Benden izinsiz yaptigi harekete kizdim basina bi is gelse nolacak.
Bu tur sorumlulukdan bahsediyorum
Esimin olmadigi yerde bendedir
Kizim hastalandi hastanede yatti bebegim oldugu icin ben refakatci olamadim esim oldu, buda bi sorumlulukdur
Benim oldugum yerde zamanda cocugumun sorumlulugu banadir.
Ben kizim icin kimseden bi beklenti icerisine girmedim bugune kadar, maddi manevi. Sadece babasindan sevgi gorsun beklentisine girdim cok ugrastim ama olmadi. Kizim ayda bi gidiyo babasina oyle sevgiyle degil ha gidimde olsun bitsin gibi
Valla ben çok kadın gördüm çocukları var diye evlenmeyen ama sonra çoğu pisman.Şükür böyle düşünen insanlar da var toplumumuzdaDasmeer
Bir evlilik başlar olmazsa anlaşamazsa çiftler biter cocuk da varsa ortada belli kriterlerde eski eşler sadece cocuk icin görüşür o kadar
Peki cocuk var diye her iki taraf da özellikle kadın yalnız mı kalsın o saatten sonra karşısına düzgün biri çıkmaz ne ala tabiki devir kötü gerek yok ama gerçekten güveneceği iyi sorumluluk sahibi bir insan çıkarsa olmaz çocuğum var deyip elinin tersiyle itsin mi ?
Burda öyle yorumlar okuyorum ki hayata küstürürler insanı çocuğun varsa utanmasalar kimseyle evlenmeyi bırak görüşme diyecekler
Şimdi şöyle bir durum var, kendi evladım olsa, ne halin varsa gör demem ben de. Doğruya doğru, o yüzden aileme kötüsünüz diyemem, dedirtmem de. Benim aile yapım her türlü hatayı içimizde çözmeye yönelik. Ne halt edersem edeyim, önce kızabilirler, annem sert tepkiler de verir. Bir süre küsebilir de evet. Ama mutsuz olursam kucak da açarlar. Çocuklu biriyle evlendim ve mutsuz oldum diyelim, baba evine döneceğim desem kucak açarlar. Hatta gelip bizzat alırlar. Korumacılar, evet ama her şey için geçerli. Kısacası kötü şeyler yaşanmasın diye önlem kafasındalar diyelim.Ailen boyle tepki verecekse eger gercekten cocuklarimiza karsi, fikirlerine karsi hic saygimiz yok demektir. Nedense medeniyeti, ozgurlugu sadece gonlumuze gore cinsellik yasamak olarak goruyoruz toplumca.. halbuki avrupaya bakin medeniyette onlari ornek gosteriyor burda cogu insan..- ki haklilar.. yapcaklari sey saygi duymak
Olur cocuklarina. Neden biliyor musun? Cunku cocuklariyla sorun yasayip onlari kaybetmekten korkar cogu aile. Artik onunda bir birey oldugunu kabullenmis oluyorlar..
Bizdede iste sutumu helal etmem, evlatliktan red ederim falan filan, gerikafalilik geliyor bana. Herif gelmis 40-45 yasina sirf bu duygu somuruleri yuznden korkusundan cesaret edemiyor bazi seylere. Tamam buyuklere saygili olalimda, eger bir konuyu acmissak bi zahmet bize guvenip saygi duysunlar. Haa dedigin gibi mutsuz mu olacagiz, onu tahmin mi ediyolar? Olabilir konusup kararini kendine birakmak daha dogru degil
Mi? Fazla korumaci oldugumuz icin cocuklarimiza zarar veriyoruz.
Buarada sana alinti yaptim ama genel olarak bir sorun bu.