Yine alakasız bi yerden girmek istiyorum
Herkes çocuklu kadına ve erkeğe farklı davranılıyor demiş de
Benim ailem hiç evlenmemiş halimle veya boşanıp çocuksuz olan halimle asla çocuklu biriyle evlenmeme sıcak bakmaz
Kiminki sıcak bakarsa herkes kendi ailesinin zihniyetini sorgulasın bence
Çocuklu adam çocuksuz kadınla rahat evlenir veya çocuklu kadın çocuksuz adamla asla evlenemez gibi bi toplum algısı yok bence
Aksine toplumumuz çocuksuzla çocuklu birinin evlenmesini denk görmüyor genel olarak
Benimkiler de asla sıcak bakmazCocuklu adamla evlenecegimi söylesem annem bayginlik gecirirdibabamı bilmiyorum ama bir 10 yaş yaşlanirlardi herhalde uzuntuden. Cunku mutsuz olacagimi bilirlerdi.
Ailesi sorun ermeyecek olanlari da yadirgamiyorum acikcasi yine de az da olsa varlar, az da olsa bekar olup cocuklu kadin/erkekle evlenen yuruten var ama yuruten var diye kolay oldugu anlamina gelmiyor. Genele vurursak boyke evlilikler cidden zor bence.
Hatalar evet 2 taraflidir, birseyin eksikligini hissetmese aldatmazdi herhlde.. ama belkide hobisidir yani nerden bileceksin. Evliligin yolunda gidiyor sandigin an yaptiysa bunu buyuk sorun, ama zaten bittiyse evliliginiz aldatilmak sasirtmamistir seni..Ben aldatılmıştım hemde ne aldatılmak. Konumuzdan alakasız ama ben boşandığımda bi kesim ee aldatıldıysa onunda hatası vardır kesin dedi ve biliyorum ki bugün burada dahi anasın sen rahat bir şeyler yaşayamazsın vurgusu yapanlarda dahil boşanmasaydım da “ aciz kadın adam aldattı boşanamadı bak “ diyeceklerdi. Hep diyorlar bir şeyler hep..
Benimkiler de asla sıcak bakmaz
Benim de bunu önlerine getirmem için kaç tel saçımın beyazlaması gerekir valla sıkıntıdan konuyu açamam
Burayı okuyunca şaşırdım ben de
Sanki çocuksuz kadınların çocuklu erkeklerle evlenmesi toplum tarafından müthiş destekleniyor da sorun çocuklu kadınla çocuksuz erkek evliliğinde çıkıyormuş gibi anlatılmış
Neyse 2 ettik seninle beraber
Geyiklinin cocugu varmisYine alakasız bi yerden girmek istiyorum
Herkes çocuklu kadına ve erkeğe farklı davranılıyor demiş de
Benim ailem hiç evlenmemiş halimle veya boşanıp çocuksuz olan halimle asla çocuklu biriyle evlenmeme sıcak bakmaz
Kiminki sıcak bakarsa herkes kendi ailesinin zihniyetini sorgulasın bence
Çocuklu adam çocuksuz kadınla rahat evlenir veya çocuklu kadın çocuksuz adamla asla evlenemez gibi bi toplum algısı yok bence
Aksine toplumumuz çocuksuzla çocuklu birinin evlenmesini denk görmüyor genel olarak
Ben çocuklu ve çocukları yanında bir adamla evli biri olarak soyluyorum hiç kolay değil.Sadece boşanmış olsa bire bir basina daha kolay olur.Cocuk kaç yaşında acaba?Küçükse daha kolay . Gerçi arkasını toplamak anneye düşer orası iyi .Siz de calisiyormusun konu sahibi.Ondan babalık beklemeden sadece abilik beklemelisiniz.Vebalilikla ne alakasi var bunun? Cocugu olmayan, o duyguyu bilmeyen biri bekar hayatindan birden bire çocuklu bir evlilige başlayacak kolay mi yani bu?
Yapanlar var ama bu kolay olduğu anlamina gelmiyor. Ben asikta olsam işi evlilige kadar goturmezdim. İnsanlarin cekinmesi çook normal. Sorumluluk, sorun demek bu...
Yaşım genç, cocuksuz ve bekar halimle tutup boşanmiş coluklu cocuklu bir adamla evlenmezdim ben de olsam.
Kendimi iyi anlatamadım galibaGeyiklinin cocugu varmis
Kocasininda ona bile
Kulp
Takmislar.. buna ne dersin canim?
Ay onu biliyorum. Kendini keser de boşanmaz o kadın.Burda bi konu vardi.. kadin kocasinin eski sevgilisine (-ki eski
Sevgisili yuz vermemis
Kocasi
Yazmis durmus)
Artık demisti o
Kadin icin.. halbuki kendiside bir artık(!) olma
Adayiydi ama iste..
Ay onu biliyorum. Kendini keser de boşanmaz o kadın.Artık (!) olur maazallah sonra.
Çocuğum küçük evet çalışıyorum tek başıma güzel bir mücadelem var, olabilir tabi babalık değilde abilik olur ne olursa artık tabi bu ilerideBen çocuklu ve çocukları yanında bir adamla evli biri olarak soyluyorum hiç kolay değil.Sadece boşanmış olsa bire bir basina daha kolay olur.Cocuk kaç yaşında acaba?Küçükse daha kolay . Gerçi arkasını toplamak anneye düşer orası iyi .Siz de calisiyormusun konu sahibi.Ondan babalık beklemeden sadece abilik beklemelisiniz.
Bu arada ne gibi zorluklarınız olduBen çocuklu ve çocukları yanında bir adamla evli biri olarak soyluyorum hiç kolay değil.Sadece boşanmış olsa bire bir basina daha kolay olur.Cocuk kaç yaşında acaba?Küçükse daha kolay . Gerçi arkasını toplamak anneye düşer orası iyi .Siz de calisiyormusun konu sahibi.Ondan babalık beklemeden sadece abilik beklemelisiniz.
Benimkiler de asla sıcak bakmaz
Benim de bunu önlerine getirmem için kaç tel saçımın beyazlaması gerekir valla sıkıntıdan konuyu açamam
Burayı okuyunca şaşırdım ben de
Sanki çocuksuz kadınların çocuklu erkeklerle evlenmesi toplum tarafından müthiş destekleniyor da sorun çocuklu kadınla çocuksuz erkek evliliğinde çıkıyormuş gibi anlatılmış
Neyse 2 ettik seninle beraber
Kbakmayin inanin hatirlayamadimSizinle bu konuyu daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız adınıza çok sevindim dilerim mutluluğunuz daim olur
Ben de bundan sonra adımlarımı çok emin atacağım ama bazen burdaki yorumları okuyunca çocuklu insanların yeni bir iliskiye başlamaması gibi bir çıkarım oluyor hadi iliskisi olsa da asla evlenmemeli e ben bu saatten sonra gezip tozup takılmak istemiyırum ki sonucu olsun istiyorum ciddi bir insanla kızım var diye ne yapmalıyım bütün ömür yalnız mı olmalıyım ?
Ne kadar güzel ne gibi detayları düşünmüştünüz özel değilseKbakmayin inanin hatirlayamadim
Benim bu aralar hafizam balik gibi malum bebekle ugrasmakdan
Oncelikle ne istediginizi kafaniza yer edin o istediginizden vazgecmeyin.
Elinizden geldigi kadar harama bulasmadan gorusmeler yapin, zaten baktiniz olmuyo yol verin.
Cok cok dua edin
Ben kafamdaki kriterleri okadar netlestirmistimki a dan z ye hepsi esimde mevcut. Bi teyzemiz var mahalleden copcatan biri. Kadin beni 6 7 kisiyle gorusturdu. Kriterlerimi soyledigimde "ooohoo sende masallah boyle birini nerden bulalim biz sana cok detaycisin" dedi .
Boyle biri yoksa evlenmem napim hayatimi zehir etmektense kizimada kendimede, hic evlenmem dedim. 3 yil sonra Allah karsima esimi cikardi hemde okadar yakinimdaymis ki... Tanistik 1 ay sonra sozlendik 3 ay icinde evlendik...
Ortam cok kotu Allah hayirli insanlar cikarsin karsiniza. Siz isteyin dua edin Allah dogru zamanda size en guzelink verecektir
Ben sizin açtığınız konudan böyle anladım.Siz dememişsiniz ki boşandığım için toplum baskısı görüyorum diye.Çocuksuz ,yaşı genç sayılabilecek bir adamla ( onun aile hayatına uymayacağı/ilişkiniz kabul görmeyeceği için olduğunu söylüyorsunuz ) başlamadan biten bir ilişkiden bahsetmiş.. bu örnekle de boşanmış ,çocuklu kadına toplumun bakış açısı konusunda vebalı olarak görüldüğü benzetmesi yapmışsınız ve sormuşsunuz "bunu her karşılaştığım adamda yaşayacak miyim?" diye.Siz de evlenmiş boşanmış /çocuğu olan bir adamla deneyimlemediğiniz bir olumsuz yaşantıyı neden genelliyorsunuz ki?Hanımefendi bana illa bekar adam yazdığım ya da sadece bekar adamların mı bu gözle bakacağını sorduğum söylediğim tek nokta gösterir misiniz burada da söylediler çocuklu kadının çocuklu adamla bile olamayacağını benim sorgum bunaydı neden olmasındı neden böyle bakılıyordu dedim :)
Yalnız olmayalım,dengimizi tercih edelim sonra istenmeme durumu olmasınSizinle bu konuyu daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız adınıza çok sevindim dilerim mutluluğunuz daim olur
Ben de bundan sonra adımlarımı çok emin atacağım ama bazen burdaki yorumları okuyunca çocuklu insanların yeni bir iliskiye başlamaması gibi bir çıkarım oluyor hadi iliskisi olsa da asla evlenmemeli e ben bu saatten sonra gezip tozup takılmak istemiyırum ki sonucu olsun istiyorum ciddi bir insanla kızım var diye ne yapmalıyım bütün ömür yalnız mı olmalıyım ?
Evetnamusuyla evinde bekleyen kadınla aynı kişi mi