Ailen boyle tepki verecekse eger gercekten cocuklarimiza karsi, fikirlerine karsi hic saygimiz yok demektir. Nedense medeniyeti, ozgurlugu sadece gonlumuze gore cinsellik yasamak olarak goruyoruz toplumca.. halbuki avrupaya bakin medeniyette onlari ornek gosteriyor burda cogu insan..- ki haklilar.. yapcaklari sey saygi duymak
Olur cocuklarina. Neden biliyor musun? Cunku cocuklariyla sorun yasayip onlari kaybetmekten korkar cogu aile. Artik onunda bir birey oldugunu kabullenmis oluyorlar..
Bizdede iste sutumu helal etmem, evlatliktan red ederim falan filan, gerikafalilik geliyor bana. Herif gelmis 40-45 yasina sirf bu duygu somuruleri yuznden korkusundan cesaret edemiyor bazi seylere. Tamam buyuklere saygili olalimda, eger bir konuyu acmissak bi zahmet bize guvenip saygi duysunlar. Haa dedigin gibi mutsuz mu olacagiz, onu tahmin mi ediyolar? Olabilir konusup kararini kendine birakmak daha dogru degil
Mi? Fazla korumaci oldugumuz icin cocuklarimiza zarar veriyoruz.
Buarada sana alinti yaptim ama genel olarak bir sorun bu.
Kesinlikle katiliyorum
Maalesef bizim kulturumuz hep agir baskin es seciminde, iste nebilim dugun dernekde...
Aslinda avrupalilari degil islami ornek almak gerekiyor. Dinimizde anne baba cocugun sahibidir demiyor, onlara emanettdir diyor.
Ben avrupada yasiyorum. Turk olmayan musluman biriyle gorusuyodum annem asla olmaz iste silerim cartti curttu, bakin daha evlenecem demedim gorusuyorum sadece... Neyse olmadi, iyikide olmamis o baskada..
Kardesim 2 3 aydir gorustugu kizla ciddi oldugunu evlenmek istedigini soyledi. Annem karsi cikti cunku yabanci!
Annem kendince dinini yasiyor, yani klasik kuran okuma, namaz kilma ama dinimizde ne uygundur ne degildir detayi anlamiyo.
Aldim karsima, bu cocuk kac yasinda, Neden sen istemiyosun diye evlenmesin sevdigi kizla, bana goster hangi ayette bir turk baska irkla evlenemez diye hadi...
Istese sanada babamada restini ceker evlenirmi, evlenir. Maddi olarak ustesinden gelirmi gelir. Ne diye kendi kendinizi sacma sapan fikirler yuzunden rezil ediyosunuz. Birakin kim kimle evlenmek isterse evlensin diye ikna ettim
Babam mesela hala ikna degil ona gore avrupanin kulturunde buyumus kardesim babamin koyunden bi kizla evlenecek. Cocuk diyo ya abla mantalite olarak uyusmayiz ayni bakis acimiz yok oradaki insanlarla yapamam kendime guvenmiyorum diyor.
Eee yani nedir bu Cahill cahil diretmeler. Yok anacim bizim anne babalar gibi her ise mudehale olan gormedim ben