- 11 Ocak 2021
- 1.160
- 1.688
- 33
Kesinlikle öyle mastershef ben de asla bekar evlenmemiş bir insandan yana değilim bu konuda hem fikiriz zaten kötü bir evlilikten çıkmışım evlilik fikri suan icin öyle uzak kiYalnız olmayalım,dengimizi tercih edelim sonra istenmeme durumu olmasın
Hepiniz biliyorsunuz kimden bahsettiğinizi ama bana anlatmıyorsunuz ..aşkolsun
Çocuklu birinin tekrar evlenmesi, evlendiği kişinin ilk evliliği olması vs hiç problem değil, ayıp değil, günah değil. Ama insanlar her şeye bir kulp buluyor. Bunları takmadan devam edebilirseniz ne ala. Şahsen ben çok pimpirikli her şeyi kafaya takan biriyim çok zorlanırım. Ama siz öyle olmayın nolur.Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin
Olsun mühim değil :)Kbakmayin inanin hatirlayamadim
Benim bu aralar hafizam balik gibi malum bebekle ugrasmakdan
Oncelikle ne istediginizi kafaniza yer edin o istediginizden vazgecmeyin.
Elinizden geldigi kadar harama bulasmadan gorusmeler yapin, zaten baktiniz olmuyo yol verin.
Cok cok dua edin
Ben kafamdaki kriterleri okadar netlestirmistimki a dan z ye hepsi esimde mevcut. Bi teyzemiz var mahalleden copcatan biri. Kadin beni 6 7 kisiyle gorusturdu. Kriterlerimi soyledigimde "ooohoo sende masallah boyle birini nerden bulalim biz sana cok detaycisin" dedi .
Boyle biri yoksa evlenmem napim hayatimi zehir etmektense kizimada kendimede, hic evlenmem dedim. 3 yil sonra Allah karsima esimi cikardi hemde okadar yakinimdaymis ki... Tanistik 1 ay sonra sozlendik 3 ay icinde evlendik...
Ortam cok kotu Allah hayirli insanlar cikarsin karsiniza. Siz isteyin dua edin Allah dogru zamanda size en guzelink verecektir
Böyle gösterişe ve maddiyata düşkün biri için savaşmaya değmez ki zaten.Karşimizdaki insan sevmeye,aşık olmaya değen biriyse,hepsinden önce ahlaklı,dürüst biriyse ne zorluk çıkarsa çıksın onun için her zorluğa katlanmaya değer bence.O zaman onun çocuğu senin çocuğun olur,kimsenin lafına bakmazsın.Önemli olan benim mutlulugum dersin ve sevdiğin insanın peşinden gidersin.Zaten evlenmenize karşı olan insanlarda mutlu olduğunuzu gördükçe onlarla da aranız düzelecektir.Erkekler genelde anneyi ariyolar evlencekleri insanda o dogru..bazi seylerde nasip
Kismet.. dedigin gibi o sabinin duasi yeter.. ilerde derse beni buyuttuler ayri tutmadilar diye.. bence cok guzel birsey.. Allah razi olsun kuzeninden.
Herkes o kadar maddiyata gosterise doktu ki herseyi, gercek sevgi neydi unuttuk hep beraber
Rica ederim.Guzel bir konu acmissiniz ben de size teşekkür ederim.Umarim yapılan yorumlar kafanızdaki soru işaretlerinin bir kısmını gidermistir.Gidermeyen kısmı içinde kalbinizin sesini dinleyin derim.Dünya'ya bir kez geliyoruz ve sevmek,sevilmek hepimizin hakkiHerkese ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim sizi cevaplayarak edeyim.
Evet sorun bakış açımız, derdim de bu yoksa bekarı boşanmışı değil sorunum. Hep mutlu olsunlar inşallah
Güzel temennileriniz için minnettarımÇocuklu birinin tekrar evlenmesi, evlendiği kişinin ilk evliliği olması vs hiç problem değil, ayıp değil, günah değil. Ama insanlar her şeye bir kulp buluyor. Bunları takmadan devam edebilirseniz ne ala. Şahsen ben çok pimpirikli her şeyi kafaya takan biriyim çok zorlanırım. Ama siz öyle olmayın nolur.
Allah hakkınızda hayırlısını versin. Siz de çocuğunuz da kadir kıymet bilen insanlarla karşılaşın
Aynen dusuncelerimi yazmissiniz.Vebalilikla ne alakasi var bunun? Cocugu olmayan, o duyguyu bilmeyen biri bekar hayatindan birden bire çocuklu bir evlilige başlayacak kolay mi yani bu?
Yapanlar var ama bu kolay olduğu anlamina gelmiyor. Ben asikta olsam işi evlilige kadar goturmezdim. İnsanlarin cekinmesi çook normal. Sorumluluk, sorun demek bu...
Yaşım genç, cocuksuz ve bekar halimle tutup boşanmiş coluklu cocuklu bir adamla evlenmezdim ben de olsam.
Rica ederim.Guzel bir konu acmissiniz ben de size teşekkür ederim.Umarim yapılan yorumlar kafanızdaki soru işaretlerinin bir kısmını gidermistir.Gidermeyen kısmı içinde kalbinizin sesini dinleyin derim.Dünya'ya bir kez geliyoruz ve sevmek,sevilmek hepimizin hakki
Benim gibi evlenmis ayrilmis olsunNe kadar güzel ne gibi detayları düşünmüştünüz özel değilse
Ben 20 yasinda bosandim dusunun ne kadar genc bi yas....Olsun mühim değil :)
Siz acele etmeyerek Allah’a sığınarak elinizden geleni yapmışsınız zaten
Böyle hikayeleri duymak ümidimizi artırıyor dilerim burda hayal kırıklığına uğramış sevgisiz saygısız kalmış bütün kadınlar da aynı mutluluğa huzura kavuşurlar
Başbaşa gibi olmuyor bunaliyirsun birden bire ortada çocuk var.Ve ağırbaşlı çocuklar değilse çok bunaliyotsun ve babası gereksiz yere alınganlık kayırma yapabiliyor ikinci planda oluyorsun sne d eesini ikinci olana koyarsan olmaz sorunlar başlar.bunu hissetmeli.hissederde sorun olur çocukla koca arasında kalırsın.Sen şimdi ekstradan korursun onun her eğitim verisine.Veya soyle yap böyle yap deyisine.Baba olsa birşey demezsin ama babası olmadığı için gözüne batar.Esimin de batıyor.Bublarin arasında çok bunaliyotsun.Senin şansın kadın olarak çocuğunun arkasını sen toplayacaksin ev işini sen yapacaksın.O bir kadina göre biraz daha rahat eder.Kadinlar için çocuklu çok daha zor.Ama onun için de kolay olmayabilir .Sizin dinamiklerinize göre değişir bunalıp bunalmayacağı.Asla tek bir insnala evlenme gibi olmuyor.Basbasa kalmalar da dahil.Baj babaya batmaz diyebilirsin ama esas babayla zaten başbaşa bol bol kalmistiniz.Ama evlenir evlenmez daha. birbirinize alismadan ortada ya ında yorende bir çocuk var.Kimsenin elinde değil bu.Ve çocuksuz olan bir kişi lap diye çocuklu bir hayata ve daha basabasa kalamadan zor gelir...Belki de daha iyi olur bilinmez ama genel olarak böyle..Ben çocuksuz bir insanla evlenmis olmamanın eksikliğini mahzunlugunu çok hissettim.Birinci planda çocukları olduğunu bilmek çok yıpratıyor heleki dengeyi kuramazsa çocuklu.Bu arada ne gibi zorluklarınız oldu
Siz çocuklumuydunuz.Ama cocukluyka çocuklu da zor olur gibime geliyor.Cocukalr anlaşamaz ikisinde yanindaysa Birinin yanında değilse daha kolay çocuklar açısından ama öbürünün zoruna gidebilir kendi çocuklarım yanımda değil diye...Herkes kendi çocuğunu korur falan...Tabi daha güzel de olabilir o kişilerin dinamiklerine göre daha iyi veya daha kotu ..Ama su var ki kendi çocuğun oluşunu aşırı abartmamak gerekiyor.Bazen duruma gore babasiymis gibi davranacaksin.Bazen de bunaltmamak için başkası gibi..abisi gibi..Mesela maddi birşey beklememeli içinden gelmeyebilir..Mesela benim eşim bulmuş çocuksuz kendini kabul eden seven kadını beni beğenmiyor.Sartlari zorluyor hep kendilerinin mutluluğu önemli gibi davraniyor.Olmaz böyle...Mesela karşı tarafın çocuğu olma konusunda sıkıntısı var tedavi oluyor onun ya ında olmak gerekiyor.Nasilsa benim var diye onu yalnız birakmak olmaz sorunlara yol acarYalnız olmayalım,dengimizi tercih edelim sonra istenmeme durumu olmasın
Siz çocuklumuydunuz.Ama cocukluyka çocuklu da zor olur gibime geliyor.Cocukalr anlaşamaz ikisinde yanindaysa Birinin yanında değilse daha kolay çocuklar açısından ama öbürünün zoruna gidebilir kendi çocuklarım yanımda değil diye...
Esim abi rolunde. Terbiyeyi ahlaki cocuk cogunlukla anneden alir oyuzden esimle kizim arasinda oyle buyuk surtusmeler olmuyoHerkes kendi çocuğunu korur falan...Tabi daha güzel de olabilir o kişilerin dinamiklerine göre daha iyi veya daha kotu ..Ama su var ki kendi çocuğun oluşunu aşırı abartmamak gerekiyor.Bazen duruma gore babasiymis gibi davranacaksin.Bazen de bunaltmamak için başkası gibi..abisi gibi..
Bu kismini anlayamadim yaMesela maddi birşey beklememeli içinden gelmeyebilir..Mesela benim eşim bulmuş çocuksuz kendini kabul eden seven kadını beni beğenmiyor.Sartlari zorluyor hep kendilerinin mutluluğu önemli gibi davraniyor.Olmaz böyle...Mesela karşı tarafın çocuğu olma konusunda sıkıntısı var tedavi oluyor onun ya ında olmak gerekiyor.Nasilsa benim var diye onu yalnız birakmak olmaz sorunlara yol acar
Konu başlığınız bile çocuklu kadın bekar adamken illa bekar adam yazdığım yeri gösterin diye sormanız biraz garip olmuş.Hanımefendi bana illa bekar adam yazdığım ya da sadece bekar adamların mı bu gözle bakacağını sorduğum söylediğim tek nokta gösterir misiniz burada da söylediler çocuklu kadının çocuklu adamla bile olamayacağını benim sorgum bunaydı neden olmasındı neden böyle bakılıyordu dedim :)
Buradaki yazdıklarınizi tam anlamadım ben.Esiniz çocuksuz bir kadınla mi görüşürüyor yani ? O kadının çocuğu mu olmuyor ?..Mesela benim eşim bulmuş çocuksuz kendini kabul eden seven kadını beni beğenmiyor.Sartlari zorluyor hep kendilerinin mutluluğu önemli gibi davraniyor.Olmaz böyle...Mesela karşı tarafın çocuğu olma konusunda sıkıntısı var tedavi oluyor onun ya ında olmak gerekiyor.Nasilsa benim var diye onu yalnız birakmak olmaz sorunlara yol acar
Kuzenim var 44 yaşında,24,22 yaşlarında iki kızıyla birlikte yeni eşinin evine yerleştiler.İlk başta garipsedim korkmuyor mu diye,neyseki bişey olmadı şimdilik.Kesinlikle öyle mastershef ben de asla bekar evlenmemiş bir insandan yana değilim bu konuda hem fikiriz zaten kötü bir evlilikten çıkmışım evlilik fikri suan icin öyle uzak ki
Sadece ben boşanmış hele ki kız çocuğu olan kadınların kadınlar tarafından bile bazen ötekilestirilmesine kızıyorum çocuğun kızı erkeği olmaz bu bir ikincisi de kendine güvenen yaparım diyen bir erkekle de olur mu düsük ihtimal olsa da yaşayanlar mevcut
Yok ya siz sabır sınıyorsunuz ki insanlar kışkırsın diye ama ben öyle biri değilim açıklayacağım size. Ben konuyu açarken başımdan geçen olayı anlattım olayda ki kişi bekardı ve size neden böyle diye sordum ama o alıntıladığınız mesaj var ya orada ki arkadaş bana “ kendisi çocuklu kadın bekar adam istiyor, sorsak üç çocuklu adamla evlenmez geri kafalı ya da yozluğu “ gibi bir şeyler yazmıştı tam hatırlamıyorum çıkıp okuyun. Size de söylüyorum ben bekar adam istiyorum demiş miyim ? Allah çevrenizdekilere sabırlar versin yaKonu başlığınız bile çocuklu kadın bekar adamken illa bekar adam yazdığım yeri gösterin diye sormanız biraz garip olmuş.
Yok ben çocuklu adamla evliyim de .Çocuklu insanların karşıdan beklentisi çok fazla oluyor.Hep kendileri ve çocukları önemli gibi davranıyorlar konuşuyorlar.Bu bile biktiriyior giicklandiriyor insanı.Oyuzden çocuklu insnalar karşıdaki insanı da düşünmeli sadece çocuklarını değil egerki evlenmek istiyorlarsa.Umarim anlatabilmisimdir.Si çocuklu musunuz yoksa çocuklu adamla evlenip boşanmış miydiniz?Buradaki yazdıklarınizi tam anlamadım ben.Esiniz çocuksuz bir kadınla mi görüşürüyor yani ? O kadının çocuğu mu olmuyor ?
Konuyla ilgili olarak ;İki tarafın ailesinin en başta sorun etmemesi için iki tarafın da denk olması önemli bana göre..Ayrıca eşlerden biri diğerinin çocuğunu/çocuklarıni otekilestirme durumu da olabilir,çocukların birbiriyle anlasamama durumu da..İki tarafin da çocuğu varsa diğeriyle empati yapması daha kolay olur.Kendi çocuğuna nasıl davranılmasını istiyorsa o da eşinin çocuğuna öyle davranması gerektiğini bilecek.Buralarda sorun varsa zaten iyi tanımadan evlenmislerdir her evlilik mutlu son ile bitmiyor zaten
44 yaşında ki kuzerin evlendiği adam kaç yaşında ve çocukları var mi?Kuzenim var 44 yaşında,24,22 yaşlarında iki kızıyla birlikte yeni eşinin evine yerleştiler.İlk başta garipsedim korkmuyor mu diye,neyseki bişey olmadı şimdilik.
Bir tane de öğrencim var,kendisi iki erkek kardeş olarak üvey annesinin iki kızıyla,bir de yeni doğmuş bebekle aynı evde yaşayan.Buyuyunce nasıl olur bilmem,bir dünya sapik tureyince insan korkuyor Allah korusun ama sapik ruhlular illa ki anlaşılır küçük değiliz insanları artık gözünden taniywbiliyoruz.Kiz çocuğu olan kadının tebrubesi yaşı önemli bence