- 19 Mayıs 2020
- 46.461
- 207.907
Evet bak mesela adam arama dese aile aranmıyor adam benden izinsiz gelmesin dese kız ailesi geri duruyor. Adam ailesini böyle durduruyor mu? Ne münasebet. Kaynana evin içinde cirit atıyor, kayınpeder baş köşede totosunu yayıyor, her işe de maydonoz. Sonra saygı bekliyor kendine kadınlar. Çok beklerler. Koca buldum diye ailesini silene kimse saygı duymaz.Şimdi şöyle bir durum var, kendi evladım olsa, ne halin varsa gör demem ben de. Doğruya doğru, o yüzden aileme kötüsünüz diyemem, dedirtmem de. Benim aile yapım her türlü hatayı içimizde çözmeye yönelik. Ne halt edersem edeyim, önce kızabilirler, annem sert tepkiler de verir. Bir süre küsebilir de evet. Ama mutsuz olursam kucak da açarlar. Çocuklu biriyle evlendim ve mutsuz oldum diyelim, baba evine döneceğim desem kucak açarlar. Hatta gelip bizzat alırlar. Korumacılar, evet ama her şey için geçerli. Kısacası kötü şeyler yaşanmasın diye önlem kafasındalar diyelim.
Eh bir de korumacı olmakla baskıcı olmak arasında fark var. Anne babası çalışan bir çocuktum, oldum olası kendi kararlarımı kendim verdim, kendime baktım yıllarca. Hep kendi alanım oldu. Yani aileme inat olsun, sonunda ben de bir varlık göstereyim de karşı çıkacakları bir şeyler yapayım kafasını ergenlikte bıraktım zaten. Daha mantık odaklı bakıyorum diyelim. Valla kimse kusura bakmasın da ülkemiz erkeklerinin çoğu da ailesinin ağzına bakıyor. Hep ailesini ezip geçenler de hemcinslerimiz oluyor. Yalan mı? Kadının ailesi hep yok sayılıyor. Saydıran da hemcinslerimiz oluyor.
Valla ben de duymuyorum öyle kadınlara saygı. Ailesini ezip geçen birine adam da saygı duymuyordur haliyle. 20 küsur senelik ailesini ezip geçen, yarın bir gün beni de siler diye düşünür mü? Düşünebilir valla.Evet bak mesela adam arama dese aile aranmıyor adam benden izinsiz gelmesin dese kız ailesi geri duruyor. Adam ailesini böyle durduruyor mu? Ne münasebet. Kaynana evin içinde cirit atıyor, kayınpeder baş köşede totosunu yayıyor, her işe de maydonoz. Sonra saygı bekliyor kendine kadınlar. Çok beklerler. Koca buldum diye ailesini silene kimse saygı duymaz.
Kimsenin nasıl baktığıyla ilgilenmeyeceksin kendi değerini kendin belirlersin muhatap olduğun kişi yada kişilerde seviyeni gösterir. Arkadaş, sevgili, patron yada ünvan fark etmeden. Her zaman ilk sorun “Bu kişiyle aynı ortamda olmak onunla muhatap olmak bana yakışır mı?” Olsun. Sonrada gözlemle, en ufak bir uyuşmazlıktada yol ver. İletişimini kes.Selaaaaam güzeller güzeli sevgili kk kadınları
Uzun zaman sonra buraya konu açtıracak bir takım sorulara sahibim.
Arkadaşlar yıllar önce evliliğimi bitirdim, bu evlilikten bir evladım var, kendimi iyi hissettiğim bir dönemde yeni bir ilişki istedim sanırım, oldu sayılmaz ama birisi var, kalbimin ritmini bozan. Bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Sorun şuuu kiii kendisi bekar hiç evlenmemiş genç sayılacak bir yaşta, aile yapısının beni kabul etmeye müsait olmadığını biliyorum, kendisininde benimle bir ilişkiye cesareti olmadığını seziyorum, dolayısıyla hayatta bazı şeyleri deneyimlemiş bir kadın olarak “ ya amaan üzülmeme değmez “ mantığındayım. Yani ben bu adı olmayan ilişkiyi ileri taşımam taşımamasına da sizlere sorum şu ;
Neden toplumda çocuklu ve boşanmış bir bayana böyle sanki vebalıymış gözüyle bakılıyor, ben bununla her tanıştığım insan da karşılaşacak mıyım ? bana bunu ne olur izah edin
Anladim cnmEvet bunlar tabi olacak.Ben mesela babasından daha çok disiplinine etmek istiyorum ona izin vermiyor pek.Cok başıboş bırakıyor eğitim,düzen,izan vermiyor duzgun..Bana karşı koruyarak çocuğuna iyilik yaptığını sanıyor...Benim özellikle kastetdigim maddi beklenti.İcinden ne geliyorsa onu yapmalı.Maddiyat vermek istemiyorsa suclamamali.Maddiyat vermiyor,eğitim vermek istiyorsa bu iyi birşey.Maddiyat bekliyormuş gibi maddiyat vermiyorsa eğitim de vermesin diye düşünürse çocuklu kişi hem çocuğuna insanı eğitimi aksar hem de eşine çok haksızlık yapmış bunaltmis olur.Yani bir insan küçüğüne eğitim vermek istiyorsa maddiyatini karşılamak zorunda değil ornek kardeşlerimiz yegenlerimiz.
Mesela ben bir düzen vermek istiyorum yapmak istemiyor babası da hiç birsey demiyor hatta bizim düzenimiz böyle diye beni otekilestiriyor.Guya çocuğuna iyilik yaptığını sanıyor.Oysa okadar kötü bir eğitim ki bu.Boyle yetişen çocuklardan insan çıkmaz .Allah yardım etsin bu tür evliliklere.
Kesinlikle katiliyorum
Maalesef bizim kulturumuz hep agir baskin es seciminde, iste nebilim dugun dernekde...
Aslinda avrupalilari degil islami ornek almak gerekiyor. Dinimizde anne baba cocugun sahibidir demiyor, onlara emanettdir diyor.
Ben avrupada yasiyorum. Turk olmayan musluman biriyle gorusuyodum annem asla olmaz iste silerim cartti curttu, bakin daha evlenecem demedim gorusuyorum sadece... Neyse olmadi, iyikide olmamis o baskada..
Kardesim 2 3 aydir gorustugu kizla ciddi oldugunu evlenmek istedigini soyledi. Annem karsi cikti cunku yabanci!
Annem kendince dinini yasiyor, yani klasik kuran okuma, namaz kilma ama dinimizde ne uygundur ne degildir detayi anlamiyo.
Aldim karsima, bu cocuk kac yasinda, Neden sen istemiyosun diye evlenmesin sevdigi kizla, bana goster hangi ayette bir turk baska irkla evlenemez diye hadi...
Istese sanada babamada restini ceker evlenirmi, evlenir. Maddi olarak ustesinden gelirmi gelir. Ne diye kendi kendinizi sacma sapan fikirler yuzunden rezil ediyosunuz. Birakin kim kimle evlenmek isterse evlensin diye ikna ettim
Babam mesela hala ikna degil ona gore avrupanin kulturunde buyumus kardesim babamin koyunden bi kizla evlenecek. Cocuk diyo ya abla mantalite olarak uyusmayiz ayni bakis acimiz yok oradaki insanlarla yapamam kendime guvenmiyorum diyor.
Eee yani nedir bu Cahill cahil diretmeler. Yok anacim bizim anne babalar gibi her ise mudehale olan gormedim ben
Oğlum 30larında ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenmeye kalksa ayılırım da üzülürüm de konuşurum da. Hemen saygı duyamam. Ha bu gerikafalılık yobazlıksa da napayım öyleyim. Çocuksuz boşanmış biriyle evlensin, her miletten insanla da evlensin ama ilk evliliğinde, gençlik hatası olabilecek bir adım atmasına da susamam.Her aile diretmesine "buyuklerin bir bildigi vardir" diye yaklaşmak bana da dogru gelmiyor.
Eşimin ailesi de beni istememişti. Yabanci sayilir miyiz bilmem karisigiz (ailemizde Turk de var başka milletler de var) ve aileler arasi kultur farki var tabi ki.(Küslük olmamasina ragmen aileler pek gorusmuyorlar, bir araya gelmiyorlar hususi olarak)
Eşim annesini ikna etmeye bile calismadi evleniyoruz dedi bitti o kadar, katilan katilir istemeyen katilmasin dedi.
Doğru durust altini dolduracak neden sunmayan ailemi ben de dinlemezdim ayilip bayilsa daama bu "cocuklu eş" konusuna mudahale etmemeye icim elvermezdi benim ya oyle bakamiyorum, kendi cocugum olsa ben de mudahale etmeden duramazdim elimden geldigince.
Ha 40-45 yasinda koca insandir ona hiç dokunmam zaten ama yaşi gençse duramazdim mudahale etmeden kim ne derse desin.
Oğlum 30larında ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenmeye kalksa ayılırım da üzülürüm de konuşurum da. Hemen saygı duyamam. Ha bu gerikafalılık yobazlıksa da napayım öyleyim. Çocuksuz boşanmış biriyle evlensin, her miletten insanla da evlensin ama ilk evliliğinde, gençlik hatası olabilecek bir adım atmasına da susamam.
+1Oğlum 30larında ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenmeye kalksa ayılırım da üzülürüm de konuşurum da. Hemen saygı duyamam. Ha bu gerikafalılık yobazlıksa da napayım öyleyim. Çocuksuz boşanmış biriyle evlensin, her miletten insanla da evlensin ama ilk evliliğinde, gençlik hatası olabilecek bir adım atmasına da susamam.
Yahu burda bile kızlar çocuklu erkekle evlencem ailem izin vermiyor dediğinde ailen haklı diyoruz. Kızları kendi çocuğumuz olmadığı halde vazgeçirmeye çalışıyoruz. Hangi anne evladının bu kadar ağır sorumluluğun altına girmesine gönül rahatlığıyla onay verir. Bunun neyi tartışılıyor ki?Oğlum 30larında ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenmeye kalksa ayılırım da üzülürüm de konuşurum da. Hemen saygı duyamam. Ha bu gerikafalılık yobazlıksa da napayım öyleyim. Çocuksuz boşanmış biriyle evlensin, her miletten insanla da evlensin ama ilk evliliğinde, gençlik hatası olabilecek bir adım atmasına da susamam.
Yani sutumu helal etmem ve evlatliktan red ederim demesi baskici degilŞimdi şöyle bir durum var, kendi evladım olsa, ne halin varsa gör demem ben de. Doğruya doğru, o yüzden aileme kötüsünüz diyemem, dedirtmem de. Benim aile yapım her türlü hatayı içimizde çözmeye yönelik. Ne halt edersem edeyim, önce kızabilirler, annem sert tepkiler de verir. Bir süre küsebilir de evet. Ama mutsuz olursam kucak da açarlar. Çocuklu biriyle evlendim ve mutsuz oldum diyelim, baba evine döneceğim desem kucak açarlar. Hatta gelip bizzat alırlar. Korumacılar, evet ama her şey için geçerli. Kısacası kötü şeyler yaşanmasın diye önlem kafasındalar diyelim.
Eh bir de korumacı olmakla baskıcı olmak arasında fark var. Anne babası çalışan bir çocuktum, oldum olası kendi kararlarımı kendim verdim, kendime baktım yıllarca. Hep kendi alanım oldu. Yani aileme inat olsun, sonunda ben de bir varlık göstereyim de karşı çıkacakları bir şeyler yapayım kafasını ergenlikte bıraktım zaten. Daha mantık odaklı bakıyorum diyelim. Valla kimse kusura bakmasın da ülkemiz erkeklerinin çoğu da ailesinin ağzına bakıyor. Hep ailesini ezip geçenler de hemcinslerimiz oluyor. Yalan mı? Kadının ailesi hep yok sayılıyor. Saydıran da hemcinslerimiz oluyor.
Bunu da modern toplumdan sadece sevişmeyi alıyoruz. Avrupa’da normal karşılanır diye savunuyorlar ama bu aynı şey değil işte. Çocuğumun istediği tipte, kiloda, yaşta, etnik kökende biriyle evlenmesini isterim karışmam. Ama çocuk olayı banmbaşka. Direkt kim çocuğunu büyük bir sorumluluk almasını ister ki? Neticede senin olmayan bir çocuğun sorumluluğunu alıp pişman olma ihtimali de var. Uyarmak da ebeveynlik görevi bence. Fazla hayalperest yorumlar istiyor konu sahibi yorumları bir oku benceYahu burda bile kızlar çocuklu erkekle evlencem ailem izin vermiyor dediğinde ailen haklı diyoruz. Kızları kendi çocuğumuz olmadığı halde vazgeçirmeye çalışıyoruz. Hangi anne evladının bu kadar ağır sorumluluğun altına girmesine gönül rahatlığıyla onay verir. Bunun neyi tartışılıyor ki?
Konunun yorumlarını okumadım hiç.
Cunku annesi icin elalemin ne dedigi degil, cocugunun mutlu olmasi onemli, baski duygu somurusu bi yere kadar. Demek kardesinde kararliymis ailen vazgecirememis. Insallah Rabbim utandirmasinDini Ayni oldugu surece kabul edilebilir
Kiz turk ama musluman
Abimin ilk evliligindeki esi turkdu 30 gramdan 10 bilezik trabzon hasiri iste bilmem ne bilmem ne sut parasida isteyeceklerdi ama bizde oyle bise yok ben vermem dedi.
Evet kulturel olarak fark olacak illaki
Kardesimle konustum
Bak bizim kulturumuz agirdir, biz kendi dilimizi konusurua kendi ulkemizi severiz gider geliriz oncelik hep kendi akrabamiz ulkemizdir
Ilerde yemekden cocukdan hatta dini bayramlarda bile kulturel fark yasanacak sen kalkip bunlari sorun edeceksen hic yanasma dedim guzel guzel anlattim
Kizin annesi bana geldi, bak ne guzel bise biz olsak ayyy kiz anasi oglan evine gidermi aman burnun duser ha... Ne kadar guzel konustuk sohbet ettik a dan z ye herseyi konustuk. Ben annemle onlara gittim cok guzel anlasiyoruz kadinlada kizlada
Bizde kiz evi yapar erkek evi yapar kurali yok onlarda
Beraber yapalim ne yapabilirsek denildi
Soz kesilecek insallah
Allah utandirmasin
Allah evlatlarimizin karsisina hayirli insanlar cikarsin ele karismak cok zor gercektende
Ailem cok diretmedi aslindaCunku annesi icin elalemin ne dedigi degil, cocugunun mutlu olmasi onemli, baski duygu somurusu bi yere kadar. Demek kardesinde kararliymis ailen vazgecirememis. Insallah Rabbim utandirmasin
Çok zor.Ben onu seviyorum ama çocuklarının yakınında olması onların ergenlik sıkıntıları saygisizkiklari eğitimsiz halleri benim eve koyduğum düzene direnmeleri,çocuklarını ilk sırada tutması hep kayirmasi çocuğu olduğu için tüp bebek tedavimde yeterince yanımda olmaması aramızda büyük bir duvar. Onlar olmasa eşimle ben daha iyi anlasirdik.Keske diyorum o daha önce evllilik yaşamadan önce evlenseydikKendi çocuklarımız olsaydi.Bunu kendine de dedim.Yani anlatmak istediğimi anlatamamis olabilirm yaşamak gerek.Heleki çocuklu insnalarin maddi katkı için çocuklarına yetebilmek için para yardımı yapacak biriyle evlenmesi hiç hoş olmaz.Buyuzden eşten maddi hicbirsey beklemeyin derim mideyi bulandirmamak için..
Bu da ayrimcilik geliyor bana.. erkege evet kadina hayir.. birileri demis yukarda ailesini bi erkek icin silen kadina kimse saygi duymaz bla bla.. iyide burda anne sozuyle hareket edip evlenecegi kadinla ciddi iliskiye baslayamayan erkek oluncada, karaktersiz ana kuzusu diyoruz. Neden kadinlara kimseAilem cok diretmedi aslinda
Soz konusu ben olsaydim Tobe billah olmaz, olmadida zaten.... Ama ben annemi babami karsima alip ikna edecek sozler mantiksal seyler sunabiliyorum
Bunu benim icin yapacak kimse yok
Bence bu uzucu bir durum. Yani sirf maddiyat icin evlenmek, eskiden o yuzden kadinlarin hemen evlenmesi daha dogaldi.. ac acikta kamamis olurdu, cocuklari ac kalmazdi vs. Simdi ise baska…Çok zor.Ben onu seviyorum ama çocuklarının yakınında olması onların ergenlik sıkıntıları saygisizkiklari eğitimsiz halleri benim eve koyduğum düzene direnmeleri,çocuklarını ilk sırada tutması hep kayirmasi çocuğu olduğu için tüp bebek tedavimde yeterince yanımda olmaması aramızda büyük bir duvar. Onlar olmasa eşimle ben daha iyi anlasirdik.Keske diyorum o daha önce evllilik yaşamadan önce evlenseydikKendi çocuklarımız olsaydi.Bunu kendine de dedim.Yani anlatmak istediğimi anlatamamis olabilirm yaşamak gerek.Heleki çocuklu insnalarin maddi katkı için çocuklarına yetebilmek için para yardımı yapacak biriyle evlenmesi hiç hoş olmaz.Buyuzden eşten maddi hicbirsey beklemeyin derim mideyi bulandirmamak için..
Valla ayrimcilik oldugu kesin zatenBu da ayrimcilik geliyor bana.. erkege evet kadina hayir.. birileri demis yukarda ailesini bi erkek icin silen kadina kimse saygi duymaz bla bla.. iyide burda anne sozuyle hareket edip evlenecegi kadinla ciddi iliskiye baslayamayan erkek oluncada, karaktersiz ana kuzusu diyoruz. Neden kadinlara kimse
Saygi duymuyor? Aileleride cocuklarini bu duruma dusurmemeli bence.. demek bu kadar istiyorsa geri donmeyecek kararindan…sevmedigi koyden bir
Kizla
Olacagina, sevdigi biri olsun.. ha basa gelecek birsey zaten geliyor yasanacak seyler yasaniyor zaten.
O zaman sende taniyamadan evlendin esini aslinda.. hasbel kader iyi cikti..Valla ayrimcilik oldugu kesin zaten
Ornek suan buyuk erkek kardesimin gorustugu kisiyle aileler tanisti normalde soz takilmasi gerekiyodu karsi taraf 5. Aya kadar bekleyin dedi. Buraya kadar ok. Ama gelin adayimiz bize gelip gidiyo abimle gorusuyo, buda normal. Ama bu ben olsaydim asla erkegin ailesine gidip gelmemi normal karsilamazlardi istemezlerdi
Ben simdiki esimle sozlenmeden once babam sordu sorusturdu iyi insanlar hic kotu bise duymadim dedi. Nisanlandim annem gelip gidip iste bu kesin kumar oynuyodur otarafin insani oyleymis arkadaslaril soyledi cart curt.... He anne he kumarda oynuyo kariyada gidiyo ben kabulum aliyom dedim. Bana varsayimlarla gelme varsa onun hakkinda dduydugun gordugun bise ok ama yok efendim o tarafin insanlari kumarciymis...
Evleneli 2bucuk yil oldu, buarada o tarafin insanlarinda hic bi kere kumar oynayan goremedim daha nerde bunlar acaba
Ben bu tanıma olayına da gıcık oluyorum.O zaman sende taniyamadan evlendin esini aslinda.. hasbel kader iyi cikti..
Ya anneler tekrar uzulmesin kizimiz
Diye mi biyle
Yapiyolar bilmiyorum, ama yanliz kalmak olmamali sonucu..