Çocuklu kadın bekar adam..

Evet bak mesela adam arama dese aile aranmıyor adam benden izinsiz gelmesin dese kız ailesi geri duruyor. Adam ailesini böyle durduruyor mu? Ne münasebet. Kaynana evin içinde cirit atıyor, kayınpeder baş köşede totosunu yayıyor, her işe de maydonoz. Sonra saygı bekliyor kendine kadınlar. Çok beklerler. Koca buldum diye ailesini silene kimse saygı duymaz.

Valla ben de duymuyorum öyle kadınlara saygı. Ailesini ezip geçen birine adam da saygı duymuyordur haliyle. 20 küsur senelik ailesini ezip geçen, yarın bir gün beni de siler diye düşünür mü? Düşünebilir valla.
Bayramlarda bile ilk bu beyzadelerin ailelerine gidilir. Özel günlerde falan ilk onlar aranır, ilk onlara gidilir vs. Şimdi yok ben öyle değilim diyecek hanımlar çıkacaktır. Tamam sister, sen öyle değilsin de istisnalar kaideyi bozmaz. Çoğu böyle değil mi?
Onu bunu bilmem de kız arkadaşlarımın birkaçı ailesinin istemediği şahıslarla evlendiler. Hepsi de mutsuz oldu. Sonuna kadar direttiler ve seçimlerini yaptılar. E tabi çöpsüz üzüm pozisyonuna düşünce de o muhteşem beyfendiler ve aileleri kabus gibi çöktüler.

Kimsenin nasıl baktığıyla ilgilenmeyeceksin kendi değerini kendin belirlersin muhatap olduğun kişi yada kişilerde seviyeni gösterir. Arkadaş, sevgili, patron yada ünvan fark etmeden. Her zaman ilk sorun “Bu kişiyle aynı ortamda olmak onunla muhatap olmak bana yakışır mı?” Olsun. Sonrada gözlemle, en ufak bir uyuşmazlıktada yol ver. İletişimini kes.

Anladim cnm
Maddi olarak esimden kizima hic beklentim yok. Zaten kizim hem nefaka hem cocuk parasi aliyor.
Esimde kendi kizina nafaka oder istedigi bise varsa alir bunada ben karismam.

Esiniz gercektende hic olgun birisi degilmis. Yada benimki asiri olgun bilemedim. Evime gelen kisi kurala uyar nokta. Kizimda buna dahil.

Esimin kizi aksama dogru 3 4 de kalkiyor, gidip direk kapiyi aciyorum saat 11de kalkmis olunacak diye uyandiriyorum.

Aslinda butun is kadinda ve erkekde bitiyor. Dengeyi kurmak cok önemli

Her aile diretmesine "buyuklerin bir bildigi vardir" diye yaklaşmak bana da dogru gelmiyor.
Eşimin ailesi de beni istememişti. Yabanci sayilir miyiz bilmem karisigiz (ailemizde Turk de var başka milletler de var) ve aileler arasi kultur farki var tabi ki.(Küslük olmamasina ragmen aileler pek gorusmuyorlar, bir araya gelmiyorlar hususi olarak)

Eşim annesini ikna etmeye bile calismadi evleniyoruz dedi bitti o kadar, katilan katilir istemeyen katilmasin dedi.
Doğru durust altini dolduracak neden sunmayan ailemi ben de dinlemezdim ayilip bayilsa da ama bu "cocuklu eş" konusuna mudahale etmemeye icim elvermezdi benim ya oyle bakamiyorum, kendi cocugum olsa ben de mudahale etmeden duramazdim elimden geldigince.
Ha 40-45 yasinda koca insandir ona hiç dokunmam zaten ama yaşi gençse duramazdim mudahale etmeden kim ne derse desin.

Oğlum 30larında ilk evliliğinde çocuklu biriyle evlenmeye kalksa ayılırım da üzülürüm de konuşurum da. Hemen saygı duyamam. Ha bu gerikafalılık yobazlıksa da napayım öyleyim. Çocuksuz boşanmış biriyle evlensin, her miletten insanla da evlensin ama ilk evliliğinde, gençlik hatası olabilecek bir adım atmasına da susamam.

Yok her milletten olsun demezdim ben.
Mesela orta dogu ulkelerinin kulturune cook yabanciyiz olmaz, ona da mudahale ederdim susamam. Neyse cocugum yok Allahtan dert hep bu şeyler yabu
Kultur farki olsa da buyuk sorun cikartacak derecede olmamali ya

+1
Benim annem de aynısını yapar dedim diye fikirlerime saygı duymadıklarını söyledi bir hanımefendi yukarıda.
Ama herkes evladını az çok tanıyor bence. Ben anaç biri değilim mesela, başkasının çocuğuna kolayca uyum sağlayabileceğim meçhul. 29 senelik annem de bir zahmet bilsin bunu.
Siz de oğlunuzu tanıyorsunuzdur. Yapıp yapamayacağını az çok bilirsiniz. Aslında olay baskıdan çok, gelmeden geleceği hesap etmekle alakalı, ileri görüşlülük işte.

Yahu burda bile kızlar çocuklu erkekle evlencem ailem izin vermiyor dediğinde ailen haklı diyoruz. Kızları kendi çocuğumuz olmadığı halde vazgeçirmeye çalışıyoruz. Hangi anne evladının bu kadar ağır sorumluluğun altına girmesine gönül rahatlığıyla onay verir. Bunun neyi tartışılıyor ki?

Konunun yorumlarını okumadım hiç.

Yani sutumu helal etmem ve evlatliktan red ederim demesi baskici degil
Mi
Sence? Bence psikolojik baskinin alasi ama saygi duyarim fikrine.

Dedigim
Gibi avrupanin keske baska yonlerinide kapsak

Evet iste kizin ailesine dil uzatilmasi yok sayilmasi gene toplumun yazili olmayan salak sacma kurallarindan kaynakli. Cunku
Kiz nisandan donerse adi cikar, ayrilirsa adi cikar bilmem ne.. hep alttan almak durumunda kalmak Zorunda kaliniyor.

Son düzenleme:
Bunu da modern toplumdan sadece sevişmeyi alıyoruz. Avrupa’da normal karşılanır diye savunuyorlar ama bu aynı şey değil işte. Çocuğumun istediği tipte, kiloda, yaşta, etnik kökende biriyle evlenmesini isterim karışmam. Ama çocuk olayı banmbaşka. Direkt kim çocuğunu büyük bir sorumluluk almasını ister ki? Neticede senin olmayan bir çocuğun sorumluluğunu alıp pişman olma ihtimali de var. Uyarmak da ebeveynlik görevi bence. Fazla hayalperest yorumlar istiyor konu sahibi yorumları bir oku bence

Cunku annesi icin elalemin ne dedigi degil, cocugunun mutlu olmasi onemli, baski duygu somurusu bi yere kadar. Demek kardesinde kararliymis ailen vazgecirememis. Insallah Rabbim utandirmasin

Cunku annesi icin elalemin ne dedigi degil, cocugunun mutlu olmasi onemli, baski duygu somurusu bi yere kadar. Demek kardesinde kararliymis ailen vazgecirememis. Insallah Rabbim utandirmasin
Ailem cok diretmedi aslinda
Soz konusu ben olsaydim Tobe billah olmaz, olmadida zaten.... Ama ben annemi babami karsima alip ikna edecek sozler mantiksal seyler sunabiliyorum
Bunu benim icin yapacak kimse yok

Mesele evlenmiş boşanmak olmak değil bence valla kiminle düşüp kalktığı belli olmayan bekar biriyle evleneceğine boşanmış biriyle evlensin diyen bir erkek annesi komşum vardı:)mesele kadın olunca kafa yapıları cins cins yani. Mesela zihniyet. konu sahibi evlilikten söz etmemişsin zaten ilişki yaşamak istiyorsan yaşarsın valla boşanan birinin zaten koĺay kolay evlilik hayalleri kurmayacağını çok iyi biliyorum ama karşındakine şimdiden elini tutacak cesarette olmadığını düşünüyorsan hiç girme o yola derim. Kalbin daha fazla kırılmasın.

Tulipa hatirliyorum konularini.O adamla evlendin degil mi? Bunlari yasayacagini bile bile.Bir insan kendine neden bu kötülüğü yapar? Mutsuz olacagini bile bile kendini bir girdabın icine sokarin en buyuk ornegisin.Bebek diye çırpınıyorsun adam yanında değil.

Ailem cok diretmedi aslinda
Soz konusu ben olsaydim Tobe billah olmaz, olmadida zaten.... Ama ben annemi babami karsima alip ikna edecek sozler mantiksal seyler sunabiliyorum
Bunu benim icin yapacak kimse yok
Bu da ayrimcilik geliyor bana.. erkege evet kadina hayir.. birileri demis yukarda ailesini bi erkek icin silen kadina kimse saygi duymaz bla bla.. iyide burda anne sozuyle hareket edip evlenecegi kadinla ciddi iliskiye baslayamayan erkek oluncada, karaktersiz ana kuzusu diyoruz. Neden kadinlara kimse
Saygi duymuyor? Aileleride cocuklarini bu duruma dusurmemeli bence.. demek bu kadar istiyorsa geri donmeyecek kararindan…sevmedigi koyden bir
Kizla
Olacagina, sevdigi biri olsun.. ha basa gelecek birsey zaten geliyor yasanacak seyler yasaniyor zaten.

Bence bu uzucu bir durum. Yani sirf maddiyat icin evlenmek, eskiden o yuzden kadinlarin hemen evlenmesi daha dogaldi.. ac acikta kamamis olurdu, cocuklari ac kalmazdi vs. Simdi ise baska…

Birazda krakter degil
Mi senin esinin durumu? Kendi cocugu varmis
Ama dengeyi kuramamis, ayrica cocuk konusu onceden konusulmadi
Mi? Yani seninde anne olmaya hakkin var.. bastan deseydi baska cocuk dusunmuyorum ok amenna.. ama ister gibi yapip destek vermemesi kotu.

Valla ayrimcilik oldugu kesin zaten

Ornek suan buyuk erkek kardesimin gorustugu kisiyle aileler tanisti normalde soz takilmasi gerekiyodu karsi taraf 5. Aya kadar bekleyin dedi. Buraya kadar ok. Ama gelin adayimiz bize gelip gidiyo abimle gorusuyo, buda normal. Ama bu ben olsaydim asla erkegin ailesine gidip gelmemi normal karsilamazlardi istemezlerdi

Ben simdiki esimle sozlenmeden once babam sordu sorusturdu iyi insanlar hic kotu bise duymadim dedi. Nisanlandim annem gelip gidip iste bu kesin kumar oynuyodur otarafin insani oyleymis arkadaslaril soyledi cart curt.... He anne he kumarda oynuyo kariyada gidiyo ben kabulum aliyom dedim. Bana varsayimlarla gelme varsa onun hakkinda dduydugun gordugun bise ok ama yok efendim o tarafin insanlari kumarciymis...

Evleneli 2bucuk yil oldu, buarada o tarafin insanlarinda hic bi kere kumar oynayan goremedim daha nerde bunlar acaba

O zaman sende taniyamadan evlendin esini aslinda.. hasbel kader iyi cikti..

Ya anneler tekrar uzulmesin kizimiz
Diye mi biyle
Yapiyolar bilmiyorum, ama yanliz kalmak olmamali sonucu..

O zaman sende taniyamadan evlendin esini aslinda.. hasbel kader iyi cikti..

Ya anneler tekrar uzulmesin kizimiz
Diye mi biyle
Yapiyolar bilmiyorum, ama yanliz kalmak olmamali sonucu..
Ben bu tanıma olayına da gıcık oluyorum.
Sanki bu ülkede herkes aynı evde yaşıyor.
Ya da uzun uzun yıllar çıkma ihtimali var
Ya da nebileyim insanlar evlenene kadar sanki rol yapmıyor.
Herkes çok dürüst.
Biz.kadinlar da safiz.
Ya da bekarken eş aileleri bu kadar müdahil mi?
Ya da erkekler evlenince sogudum senden diye ayrılma kararı almıyor mu?
Ütopya gibi bazı soylemler.
Herkes keyfine evlenip keyfine boşanıyor gibi.
Önceden tanimadin mi?
Dışarda görüşmelerde aynı isyeri bile olsa insan evdeki hali ile aynı mı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…