• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu adamla evlili

Küçüğü daha emzikliyken bırakıp gitmiş sadece sünnetlerine geldi fotopraf çekindi sonra gitti öok rahat bir kadındı. Çocuklar hiç annelik görmemişler. Ben onlarada üzülüyorum ama kendimde tükendim arkadaşlar. Yaşayan bilir sadece robot gibi temizlik yemek yapıorum ilten gelip. Bir kafamı dinleyemiyorum sessiz olun boğuşmayın diyemiyorum. Özellikle küçük çok yordu beni yere bile tükürüyor eşime gösterdim artık bırak öyle kalsın diyor eline makası akmış deri sehpayı biçmiş stresli çocuğum dokunma diyor. E benimkide can benide bir ana doğurdu.

Ahh canım kıyamam. tv de bi program var ya süper dadı iste size o lazım.

Evet bu şekilde sadece çocukların bakımı var, sorumlulugu var ama çocuklara istediğini yaptiramiyorsun. Çok zor bir süreç aslında. Eşinizin size destek olması gerekiyor ancak o sizi üvey anne olarak görüp muhtemelen sizi sürekli sorguluyor. Bunu yapmakta da aslında haklı ama bu da çok yipratici oluyordur tahmin edebiliyorum.

Şimdi sizi öncelikle kandırarak evlenmiş. Siz çocukların sizle yaşayacağını bilseydiniz evlenir miydiniz?

İkinci konu çocukların veya esinizin hizmetçi si değilsiniz. Herkesin evde sorumlulukları olmalı ve bunlari yerine getirmeli. Mesela çamaşırlar sadece çarşamba günleri yıkanır ve sadece kirli sepetindekiler yıkanır gibi kulaçlar koymalisiniz. Kıyafetleri kirlendiyse kendileri yikayacaklar.
Herkes kendi yatağında yatar vb gibi kurallarınız olmalı. Eşinizin desteği ile bu kuralları uyfulamalisiniz. Bunun için bir pedagog dan yardım almanız gerekiyor bence. Ailece düzenli olarak destek alırsanız sorun yaşamasınız.

Eğer evinizde kurallar olmayacaksa sorumluluk tüm aile bireyleri arasında dengeli bir şekilde paylastirilmayacaksa o zaman haftada 2-3 evinize yardimci gelmeli. Tuvalette çocuklar oyun oynamak için kapanacaklarsa ebeveyn banyo bir eve çıkmanız gerekiyor. Vs

Bunlar çözüm yolları bence çocuk sebebiyle boşanmadan önce bu şekilde uzlasmayi deneyin. Eğer çözüm olmazsa bence fazla uzatmadan yolları ayırın.
Bunları 1 yıl boyunca konuştum ama çare bulamadım. Eve temizlikçide aldık küçük olan her geleni babaya şikayet etti yok beni itti yok eşyalarımı fırlattı vs. İnanın her yolu denedim. Sorun sadece bınlarda değil babayla yatmadığı zaman saldırganlaşıyor uğursuz diyor mesela bana. Bende emek daha fazla vermek istemiyorum.

Zaten 1 yıldır sesimi çıkarmıyordum ama tükendim. Annemi bile hastaneye götüremiyorum zaten yorgun argın geliyorum işten bir gün kafamı dinleyemiyorum. Ben birlikte yaşamayalımda demiyorum ama bari kendi sorumluluklarını aşılasın. Zaten Allah güç kuvvet versin yaparım. Ama benimle kavga etmesin yanlışında çocukla konuşsun. Bende çalışıyorum didiniyorum eve yorgun argın geliyorum. Çok bişey değil ki bu.

Eşinizin maddi durumu nedir? Yani sizde calisiyorsunuz ve evde 3 kisiye yemek temizlik vs yapıyorsunuz. Çocukların masraflari nasıl karşılanıyor onu merak ettim.

Merhaba hanımlar. Çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim. Eşimin ilk evliliğinden biri 9 biri 13 yaşında iki oğlu var. Çocuklar bizimle yaşıyorlar. Ben çalışıyorum. Evlenmeden önce babaannede kalacaklar diye anlaşmıştık fakat 6 ay sonra eşim çocukları getirdi. Sorun etmedim ama zamanla psikolojim bozuldu. Bir yatağınızı toplayın diyemiyorum eşim çocuklarımı sıkıyorsun deyip kavga ediyor. Küçük olan baba benimle yatmıyorsun deyip olay çıkarıyor. Eşimde çoğu zaman onun yanında yatıp uyuya kalıyor. Eve alışveriş yapıorum kollarım kopuyor ama bir donlarını kirli sepetine attıramıyorun. Wc ye telefonda oyun oynamaya girerler 1 saat çıkmazlar... O kadar dağınıklarki... Daha neler neler... Boşanma kararı aldım. Eşimi sevmeme rağmen yürütemeyeceğim. Soğudum, yoruldum. Çocuk bile yapmadım. Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Anlıyorum zor tabi evliliğin en taze zamanlarinda iki tane kocaman çocukla bi anda baş etmek zorunda kalmissiniz. Kendi çocuğunuz da değil kizamazsiniz da. Allah yardımcınız olsun

Cnm kesinlikle ayrıl, belli elinden geleni yapmışsın, sonuçta çocukları Adamın her zaman senden önce gelir ve gelmeli.. umarım karşına hayırlı birileri çıkar daha çok gençsin

Yok düzelme imkanı. Almışlar alacaklarını. Ben üstüme düşeni yaptığıma inanıyorum vicdanım rahat olacak. İlerde daha büyük sorunlar olacak üvey kardeş vs. Çocuk yapıp onun hayatını da mahvedemem. Kızkardeşim bile evime gelmiyor dayanamıyor çünkü ortama. Ben 1,5 yıldır bu ortamdayım. Osikolojik destek görmeme rağmen dayanamıyorum artık.

Sen niye sadece psikolojik destek görüyorsun. Esin ve çocuklar ailece pedagog gitmeniz gerekiyor. Bence çabalara için bile geç kalmissiniz. Bosanma demiştim ilk yorumda ama eşini hiç çabalamiyor anladigim kadarıyla. Resmen çoculugu çocuğu ile gelmiş hayatınıza çökmüş. Bu noktaya gelene kadar çok şey yapilirmis ama anladigim kadarıyla esiniz cahil. Hep içindeki üvey anne bişey yapar mı korkusuna, aman benim cocugum haklidira kurban gitmissiniz. Zaten siz de kararınızı vermişsin iz. Hayat çok güzel valla tadını çıkarmak engel herkesi hayatından çıkar. Eşinde alsın colugunu çocuğunu dönsün anasını evine

Konuştum ama anlamıyor. Bırak temizlik yapma hiçbişeyde söyleme diyor. Birgün küçüğü temizlik kovasına iletken yakaladım meğer oraya işermiş ve ben onla evi silmişim düşünün artık

Ahahahaha boşver büyü tutmaz ev diyeceğimde şaka bir yana işiniz zor...
Son zamanlarda üvey annelerin kötülüklerini göre göre içimiz çıktı siz tam tersi olarak idare etmeye çalışıyorsunuz ama olmayınca olmuyor maalesef..Belki eşinizde tedirgin oluyordur içten içe...Düşünsenize sizin evlatlarınız olsa 2. bir eşe nasıl olurdu tavrınız. Küçük bir şey söylese kanınıza dokunurdu..
Çocuk sonuçta bence eşinizi seviyorsanız biraz zamana bırakın.
Yok psikolojim kaldırmıyor sevgiyi gözüm görmüyor artık diyorsanız kendinizi yıpratmayın derim.
Üvey olmak her açıdan kötü bu zamanda..
Hakkınızda hayırlısı.

Siz cocuklarin ve esinizin hizmetçisi degilsiniz ki, tabi ki dagittiklarinj toplamalarini, size saygili olmalarini bekleyeceksiniz. Eger babalari bu dengeyi kurmak icin hicbir adim atmiyorsa sizin de bu sekilde hayatinizi surdurmeniz cok haksiz bir beklenti.

Esin ne diyor boşanma fikrine? Ayrıca zaman kaybetme bir an önce kurtar kendini sakin vicdan yapma. Esin hem yalan dolanla çocuklara baktiriyor hem tek kelime ettirmiyor hem de kendi terbiye vermiyor. Yazdığım gibi zaman kaybetme ne için bekliyorsun, neyi bekliyorsun?

Cocuklar benimle tanişmak bile istemiyor 19 ve 10 yaslarindalar.
Ama siz cok dogru bir karar vermissiniz.lutfen kararliliginizi devam ettirip kurtulun o cehennem gibi o nasil hayat.yeni hayatinizda iyi şanslar dilerim

Ahh canım kıyamam. tv de bi program var ya süper dadı iste size o lazım.
Ya vicdanende rahatsız hissediyorum bu sefer ikinci kez düzenleri bozulacak üzülecekler. Babaane zaten hasta tam bakamıyo. Bazen nefes alamıyorum. Daha güçlü olsam keşke daha sabırlı olsam diyorum. Ama burada eşimle problemim çocuklarla değil. Onun tutumuyla ilgili. Ayrıca kimseyide dinlemez eşim o kadınıda bozar koyar kenara

Ya vicdanende rahatsız hissediyorum bu sefer ikinci kez düzenleri bozulacak üzülecekler. Babaane zaten hasta tam bakamıyo. Bazen nefes alamıyorum. Daha güçlü olsam keşke daha sabırlı olsam diyorum. Ama burada eşimle problemim çocuklarla değil. Onun tutumuyla ilgili. Ayrıca kimseyide dinlemez eşim o kadınıda bozar koyar kenara

Zaten eşin belli dediğim dedik bi adam. Öyle olmasaydı gül gibi geçiniz giderdiniz belki.

Senin yazdıklarından anladigim senin vicdan azabı çekecek hic bişeyin yok . Eşinin o düzenleri kurup kurup kendi bozuyor.

Sen şu anda cocukları buyuten değil sadece islerini gören birisin. Dolayısıyla sen hiç vicdan yapma. Senin çocukların değil.
Siz bu çocuklari yetımhaneden alsaydiniz inan su anda daha çok anneleri olurdun.

Bu aile şu haldeyken sen bebek yapmayi dusunemezsin bile, e senin hayatın ne olacak? Sen de bir ananin evladısın sana yazık değil mi? Senin doğmamış cocuguna günah değil mi? Bu evde dogarsa o kardeşlerle nasıl olacak? O sebeple
hiç bekleme artik, zor kararı vermişsin zaten.

Boşan yaşın daha fazla ilerlemeden senin için doğru olacak bir adamdan çocuk sahibi ol.

Eşinizin maddi durumu nedir? Yani sizde calisiyorsunuz ve evde 3 kisiye yemek temizlik vs yapıyorsunuz. Çocukların masraflari nasıl karşılanıyor onu merak ettim.
Eşimin maddi durumu iyi çocuklar özel okulda okuyorlar. Temizlikçi beğendiremiyorum herkesi almıyor gelende düzen tutturamayınca bemde kendim yapmaya başladım. Çok yoğun çalışıyo evede yorgun geliyo onada biley diyemiyorum. Çok mutsuzum.

Ahahahaha boşver büyü tutmaz ev diyeceğimde şaka bir yana işiniz zor...
Son zamanlarda üvey annelerin kötülüklerini göre göre içimiz çıktı siz tam tersi olarak idare etmeye çalışıyorsunuz ama olmayınca olmuyor maalesef..Belki eşinizde tedirgin oluyordur içten içe...Düşünsenize sizin evlatlarınız olsa 2. bir eşe nasıl olurdu tavrınız. Küçük bir şey söylese kanınıza dokunurdu..
Çocuk sonuçta bence eşinizi seviyorsanız biraz zamana bırakın.
Yok psikolojim kaldırmıyor sevgiyi gözüm görmüyor artık diyorsanız kendinizi yıpratmayın derim.
Üvey olmak her açıdan kötü bu zamanda..
Hakkınızda hayırlısı.
Bunu ilk aileme anlattığımda onlarda gülmüştü trajikomik değil mi :) ama dediğim gibi problem çocuklarla değil eşimle. Onun tutumuyla alakalı. Hem yetiştiremiyo hem sıkma çocukları kaf söyleme diyo böyle durumlarda. Valla kendi çocuğum olsa çekerdim kulaklarını. Diş sıkıyorum bol bol. Komutlanmış robot gibi hissediyorum kendimi.

Esin ne diyor boşanma fikrine? Ayrıca zaman kaybetme bir an önce kurtar kendini sakin vicdan yapma. Esin hem yalan dolanla çocuklara baktiriyor hem tek kelime ettirmiyor hem de kendi terbiye vermiyor. Yazdığım gibi zaman kaybetme ne için bekliyorsun, neyi bekliyorsun?
Bende kararımı verdim zaten ama yinede üzülüyorum yuva bildim sonuçta düzen kurdum. Mutsuz bile olsan yuvayı yıkmak çok zormuş. Uyuyamıyorum üzülüyorum.

Merhaba hanımlar. Çok zor günler geçiriyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim. Eşimin ilk evliliğinden biri 9 biri 13 yaşında iki oğlu var. Çocuklar bizimle yaşıyorlar. Ben çalışıyorum. Evlenmeden önce babaannede kalacaklar diye anlaşmıştık fakat 6 ay sonra eşim çocukları getirdi. Sorun etmedim ama zamanla psikolojim bozuldu. Bir yatağınızı toplayın diyemiyorum eşim çocuklarımı sıkıyorsun deyip kavga ediyor. Küçük olan baba benimle yatmıyorsun deyip olay çıkarıyor. Eşimde çoğu zaman onun yanında yatıp uyuya kalıyor. Eve alışveriş yapıorum kollarım kopuyor ama bir donlarını kirli sepetine attıramıyorun. Wc ye telefonda oyun oynamaya girerler 1 saat çıkmazlar... O kadar dağınıklarki... Daha neler neler... Boşanma kararı aldım. Eşimi sevmeme rağmen yürütemeyeceğim. Soğudum, yoruldum. Çocuk bile yapmadım. Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Kendi çocuğun olunca farklı olmuyor

Back