• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu adamla evlili

Eşini al karşına konuş adam akıllı anlat herseyi. Ben kendi çocuğum gibi görüyorum ve kendi çocuğum olsada aynı şekilde davranırım eğer anneleri olamayacaksam ben bakmam ozaman herşeyiyle sen ilgilen de. Durumun ciddiyetini görmesini sagla hemen ayrılmayı düşünme bence

Eşin hiç dokundurtmadığı için çocukları böyle olmuş.
Artık uğraşır mısınız bilmem ama hayatlarında bir "kadın" figürüne ihtiyaçları var, üçünün de.
Ki ben olsam vazgeçmezdim seviyorsam sanırım.
Çok sıkıntılı bi durum inşallah bir yolunu bulursunuz.

Konuştum ama anlamıyor. Bırak temizlik yapma hiçbişeyde söyleme diyor. Birgün küçüğü temizlik kovasına iletken yakaladım meğer oraya işermiş ve ben onla evi silmişim düşünün artık

Cuss.
'Uvey annenin cilesi" adi altinda bi film canlandi gozumde.

Bence sen dogurmus olsaydın bu denli konuşmazdın
kendin söyluyorsun cocuk onlar
ve nitekim erkek cocugu birde
kiz cocuklari gibi verip eline bezi yap diyemezsin

Üvey annesiniz muhabbeti yapmayacağım yanlış anlamayın ama kendi çocuklarınızda olsaydı bahsedilen çocuklar,eşiniz böyle davrandığı sürece sizi saymayacaklar net.
Kovaya işediğinde babası"oğlum neden yapıyorsun,bak x'e yazık değil mi? O temizliyor bunları,yapma bir daha lütfen"diye güzelce konuşabilir,yada sizin söyleyemediğinizi o söyleyebilir"odanızı toplayın,şunu yapın vs"diye. Ama babaları size sus söylenme dedikçe ,sizi eziyor ve çocuklara bir anlamda imkan yaratıyor.
Çocuklarda tabiri caizse iplemiyor sizi.
Tabiki çocuklarını kimseye ezdirmesin,istemiyorsa lafta ettirmesin ama kalkıpta eşinizde bu anlamda ezdirmesin. Dengeyi kuramayan eşiniz,onlar daha çocuk yani,babadan ne görüyorlarsa öyle davranıyorlar
Eşinizi alın karşinıza konuşun "çocuklarını seviyorum,senide ama yıprandım. Ben sana söylediğimde en azından sen konuşabilirdin çocuklarla yapmayın vs diye ama sen bana sus,söylenme demeyi tercih ediyorsun,beni adam yerine koyan yok. Bu şekilde devam edemem"diye belirtin eşiniz kendini düzeltirse değişebilir durumlar.

Bende benim için iyi olacağını düşünüyorum. En azından psikolojim rahat olacak. İşime gidip gelicem rahat uyku çekicem. Gece 2 de yatıyorlar kavga gürültü. Huzura ihtiyacım var. İlerde hasta olmaktan korkuyorum şimdi gencim yapıyorum o zaman bakanımda olmaz.
öyle yanlızda olmaz hepsi böyle olucak diye birşey yok kendine yeni bir şans ver karşına çıkanları değerlendir. hayat öle yanlız başına çekilmez bunun yaşlılığı var gençliği var olmaz öyle yanlız.hem herkez gibi sende bir evat kokusunu tat isterim.hayılrısı canım

Ayıp ediyorlar belki de çocukları doldurmuşlardır size karşı, ama böyle devam etmez. Eşiniz sizi kaybetmeye göze alıyorsa kendi bilir tabi
Hani çocuklara babaları olarak görev verebilir hadi şöyle yapalım ablanıza yardım edelim yatakları toplamak sofra kurarken yardımcı olmak bunlar küçük belki ama önemli şeyler yani

Ben daha önce evlilik yapmadım. Evlenmeden önce sen çalışıyorsun sana baktırmam dedi babaanneleri var halaları var falan vs. Inlara yakın ev tuttuk sırf bu yüzden. Ama evlendikten sonra iş değişti. Evlenmeden önce sen ne istersen öyle olacak demişti. Bunları söylüyorum o zaman kaçma ihtimalin vardı diyo kabul ediyo yani :) boşanma ihtimalşni düşünmedin sanırım dedim bende.
Bu cevaptan sonra bir dakika durmazdim

bu ilişki de yara alan siz ve çocuklarsınız sanıyorum.
anne istemiyor evlenmiş baba istemiyor evlenmiş. babaanne dövüyor mecbur baba götürüyor!
size gelince hiç terbiye edilmemiş çocuklarla baş etmek zorundasınız
üstelik hiçbir şey diyemiyorsunuz.
eşiniz bencil hanımefendi. zira bir anne öz çocuğuna da kızar, talimat verir, ceza verir, ödül verir.. eşiniz bunları çocuklara anlatmalı yani. annenizi üzmeyin sözünden çıkmayın.. o sizi seviyor siz de onu sevin dediklerini yapın gibi bir konuşma yapmalı..

valla giderseniz çocuklara yazık olur ama hayatınız kurtulur.. yoksa bir ömür boyu bunlara katlanmak zorunda kalırsınız.. bir süre daha çocuk yapmadan eşinizle konuşun gerekeni yapsın çocuklarla tatlı dille konuşsun..

Ne farki varmis erkek cocugunun kiz cocuguna ver bezi silsin erkek cocuguna tükürün erkektir yapar zihniyete bak

iyi de yataklarını toplayabilirler, temizlik kovasına işemeyebilir.. kocaman olmuş çocuk baba benimle yat demez!
oğlum 2 yaşında sofra kurup kaldırıyor :)
yani burda sorun babanın çocuklara hiçbir şey diyemezsin çıkışı.. mesela ben oğluma, kızarım da severim de ceza da veririm ödül de.. bunlar her annenin yapabileceği hatta yapması gerekenler.
yani kendi de doğurmuş olsa tepki verirdi. belki daha fazla tepki verirdi..

Sanmıyorum en azından anneleri var. Bizimkikerin yok bu yüzden baba çocuklara karşı çok daha toleranslı hatta fazla ve hatalı tolerans var. Umarım yaşamazsınız.
Suç öz annesinde. Çocuğun yeri öz annesinin yanı, benimde oğlum var asla (büyük konuşmakta istemiyorum, elzem bir şey olmazsa) babaya vermem. Emzikteki çocuk babaya nasıl bırakılır aklım almıyor.

Ad
iyi de yataklarını toplayabilirler, temizlik kovasına işemeyebilir.. kocaman olmuş çocuk baba benimle yat demez!
oğlum 2 yaşında sofra kurup kaldırıyor :)
yani burda sorun babanın çocuklara hiçbir şey diyemezsin çıkışı.. mesela ben oğluma, kızarım da severim de ceza da veririm ödül de.. bunlar her annenin yapabileceği hatta yapması gerekenler.
yani kendi de doğurmuş olsa tepki verirdi. belki daha fazla tepki verirdi..
idi Ustunde cocuk bunlar
iyi bu kadar sikayetciyseniz bosanin
kimse evladindan vazgecmez

Söylemesi kolay biliyorum ama benim gönlüm, gerçek manada sevgi, ilgi ve otorite görmemiş bu çocukların tam d ihtiyaçları olan tatlı otoriteyle yola getirilip, aile sıcaklığından mahrum kalmamalarını ister. Tabii benim demek istediğim herşeye rağmen bütün hayatını çocuklara vakfetmen değil. Eşinin de bütün alışkanlıklarını gözden geçirmesi, tabir caizse dördünüzün de rehabilite olması gerekiyor. Bence mesele çok boyutlu bir hal almış ve bir kişinin gayreti yeterli gelmeyecek. Zaten sen de sağlıklı düşünecek durumda değilsin. Çok iyi anlıyorum ve bu zor süreçte kolaylıklar diliyorum.

Ad

idi Ustunde cocuk bunlar
Ad

idi Ustunde cocuk bunlar

haha alemsin.. konu benim değil.. ben dış göz olarak yorum yaptım. ayrıca okurken yanlış mı okuyorsunuz acaba??
nerde evladından vazgeçsin götürsün çocukları yazdım :D
sadece konuşsun çocuklarla dedim. yani benim evladım da var. Rabbim bağışlar inş. uyarırım gereken terbiyeyi vermeye çalışırım. anne olarak bu benim görevim..

size bişey diymeme karar sizin ama şu son yaşanan olaylarda da hep diyorum bu öz anneler nasıl anneler .biz ellerin yavrusu için yüreğimiz yanarken nasıl yastığa rahat koyuyorlar kafalarını.emzikli bebeği bırakmak nedir ya diğeri de 4 yaşında filandır o zman yazık değil mi .koca bulunurdur o yavrular böyle tuhaf bir ortamda büyüyürlar baba tarafından ya abartı korunuyor ya da abartı ilgi görmüyorlar.

dünyaya birkez geldin birdaha gelmeyecen. boşan kurtul hayatını yaşa. fedakarlıkta bir yere kadar. insan yeri geliyo kendi çocuklarına katlanamıyo. verdiğin emeğin karşılığını görüyorsan amenna. ama hayatını feda edipte karşılığında kötülük buluyorsan kimse kusura bakmasın anan seni bunun için doğurmadı.

bu tarz evlilikler çok zor oluyordur eminim.

ama bunlara kafaya takarsanız da imkansızlaşır.
bu evlilik devam edecekse belli şartlar sağlanmalı, yoksa da belki boşanmak daha doğrudur:

benin buradan gördüğüm, o şartlar neler olabilir:

- eve düzenli yardımcı çağırılması, 3 kendini toparlayamayan erkek, bu herkesi zorlar, kaldı ki sizin sorumluluğunuzda olmayan 2 çocuk. maddi durum iyi ise sadece temizlik değil yemek vs de yardımcıdan beklenebilir.
-eşle hiç bir koşulda ayrı yatılmaması, ayrıca 9 yaşındaki çocuğun baba ile yatması zaten hiç bir koşulda önerilmez.
-çocukları eğitmek size hiç bir durumda düşmez, o yüzden sizin de bu tarz fikirlerden vazgeçmeniz.

Back