- 3 Mart 2023
- 2.528
- 7.860
-
- Konu Sahibi deryadeyin
kusura bakmayın ama sizinki bence biraz bencilce ve vicdansızca olmuş. sonuçta sizin eski kocanızdan olan çocuklarınız o evde kalıyor çünkü o ev annelerinin ama kocanızın eski karısından olan çocuğu o eve giremiyor. e çocuk da sizle yaşasa belki böyle ötelenmiş hissetmeyecekti. ciddi bir çifte standart var burda benceKendimden örnek vereyim,ben de boşandım. İkiz oğullarım var, 6 yaşındalardı ben evlenirken.
Evlendim, çocuklarım da bizimle kalıyor
Bende çalışan bir anneyim
5 sene olduk boşanalı. 3 yıldır da başkasıyla evliyim
eşimin de 16 yaşında bi oğlu var
Çocuk özannesiyle kalıyor 8 yıldır.Bize de haftasonları geliyordu
Biz evimizi sıfırdan alıp, herşeyi yeni gelin evi gibi yapınca çocuk bizi çok kıskandı
Tabi bu , çocuğun annesi yüzünden oldu!
Baban evlendi,yeni karısına herşeyi alıyor,karısının üstüne ev yaptı(nişanlıyken almıştı oysa) çeyizi de baban yapmıştır(oysaki birikimlerimle aldım herşeyi), dubai balayı ücretlerini de baban ödemiştir(beraber ödedik), altında sıfır wv arabası var,babanın üstü başı marka.. Sana beş kuruş yolluyor (ki 7 yıl kolejde okuttu çocuğu)
Elin çocuklarına babalık yapıyor, Sen de enayi gibi onları izle dediği için
Çocuk bize cephe aldı bir anda
Eve gelince Yüzüme bakmaz,teşekkür etmez, hoşçakal demez…laf atarım cevap vermez
Çocukları tersler,oyuncaklarını saklayıp sinir eder
Gizlice yatak odama girer,gizlice kapılarımızı dinler..
O gelince haftasonu planı yapamazdım,bayramda 3 gün bizimle olurdu.. aileme de gitmek istemezdim.
Herşeyi geçtim de saygısızlığı ve kıskançlığı tüm sabrımı zorladı.
Evet, çocuğun bizde kalacağını biliyordum
Çocuğu seviyordum da. Çocuklarıma da bir o kadar abi gibiydi. Ellerinden tutup parkta sallardı. Doğum günü için pasta kesip kutlardım, Odasını ben kurdum,temizledim
Abla gibi davranmaktı niyetim,kendimden emindim
Çünkü benim de çocuklarım vardı ve bu evde kalacaklardı. Ben onun oğluna 3-5 gün niye tahammül etmeyeyim ki dedim?
Çocuğu da alıp gezmelere giderdik,dışarılara yemeğe giderdik.tatil planları yapardık..
İyiydik çocukla nişanlıyken de.Annene sakın anlatma diye tembihlemiştik. Mutluydu çocuk bizle
Çocuğa,ev aldık diye gösterdi eşim bir heyecanla…
Bak senin odan,Sende gelirsin haftasonları diye
Eve sıfır eşyalar, mobilyalar indiğinde
Mutfak tam takım olduğunda
Evi gezdirdiğimizde çocuğun tüm morali bozuldu
Bir daha eskisi gibi olmadı, o gün anlamıştım.
Nikah günümüzde de ayrı bir soğuktu bize.
üstüne de balayı tatilimiz oldu
Çocuk iyice kıskandı,maaşlarımızı sormaya başladı , bana para yollamıosun baba demeye başladı. Babalık yapmıyorsun bana ama evini düzmüşsün demeye başladı. Benim hakkımı karına mı yediyorsun baba,bu ev kimin üstüne diye eşime hesap sormaya başladı.
baba-oğul ilişkileri de bozuldu bir anda.
Dolayısıyla, bende oğlun bu eve gelmesin huzurumuzu bozuyor demeye başladım
Eşim de, o zaman senin de çocukların bu evde durmasın demeye başladı
Benim çocuğumu istemeyeni bende istemem,
Götür annende kalsın, yada şehirdışına babasına yolla temelli demeye başladı
Çocuklarım kırmızı çizgimdi, çocuklar yoksa bende yokum dedim restleştim ve anneme gittim
Epey tartıştık, ben boşanıcam senden dedim
O istemedi boşanmayı,onun yerine bana bağırıp çağırdı, haksızsın dedi.. nolmuş yani,2gün idare etsen ölür müydün dedi,ben seninkilere katlanıyorum ama dedi…
(Düşündüm evet haklıydı, yeri geldi gece vakti benim çocuğumu acile götürdü.. diş ameliyatı oldular başında bekledi benimle. ama çocuklarımın saygısızlığı yoktu ki ona ..)
Ozmn çocuğuna ve eski karına laf geçirmeyi bilmeliydin dedim
(Eski eşiylede telefonda defalarca tartıştı, çocuğu bana karşı doldurma diye. Fayda etmedi,kadın da çıldırdı hakaretler etmeye başladı)
Ben eşimin en çok baba oluşunu ,merhametini sevdim. İyi bir insandı özünde. Gerçekten oğlu kıymet bilmese de
Veli toplantısıyla ilgilenen, telefonunu- hattını alan,berberini takip eden, bayramlıklarını alan, cep harçlığını özel kurs ücretini aksatmayan, hastalığında şehirdışında hastaneye bile götüren,haftasonları avm atari salonuna götüren,gönlünü hoş eden,tatile götüren, kolej masrafını tamamen ödeyen bir babaydı…
Keşke eski eşimde böyle bir baba olsaydı derdim
kendi çocuğuna baba olan, benim çocuklarıma da abilik yapabilirdi çünkü..
Ama ben neyi hesap edemedim????
Eski karısını!!! Kadının bizi kıskanacağını,huzurumuzu bozacağını, çocuğu aramızda ajan gibi kullanacağını, dolduracağını
Hesaba katmadım.
Ben hep çocuk bize gelip kalabilir ne olacak ki derdim…ama eksik düşünmüşüm
Şimdi çok şükür çocuk bize artık gelmediği için,
8aydır yüzünü görmüyoruz… eşimle düzeldik,çocuk kavgası yapmıyoruz
8ayda bir gelen çocuğu da 2-3 gün görmezden gelebilirim.. eşim,haftasonları dışarda görüşüyor..
Çocuk da 16 yaşında, kursu var, arkadaşları var,hobileri var, bizim evi ne yapsın zaten.. 2 seneye de üniversiteye gider..
Demem o ki,
Çocuklu biriyle evlenmek zor konu sahibi D deryadeyin
Belki sende bunları yaşayacaksın
Eski eş ve çocuk huzur vermiyor. zaman geçince ortalık biraz duruluyor sanırım..
en azından bizde böyle oldu.
sen çocuk yapsan , üvey kardeşe alındı sana yapılmadı muhabbeti olacak..
Hep bir kıyaslama olacak, dolduracaklar
2.evlilik zor hele ki ortada çocuklar varsa, çünkü eski eşler de araya giriyor, çocuklar da
İyi ölç biç düşün.. kimsenin çocuğuna annelik yapmak zorunda değilsin. Yada eşinin seni el üstünde tutması gerek, büyük bir aşkla gözünün içine bakmalı ki sen de onun çocuğu hoşgörebil…
Yoksa çocuksuz biri için bunları yapmak çok zor
kendi eski evliliğinizden olan çocuklarınızı baş köşeye koyup adamın çocuğunu evden uzaklaştırmış ve bunu mağduriyetmiş gibi anlatıyorsunuz cidden ilginç
Son düzenleme: