Çocuklu adamla evlenmek

kusura bakmayın ama sizinki bence biraz bencilce ve vicdansızca olmuş. sonuçta sizin eski kocanızdan olan çocuklarınız o evde kalıyor çünkü o ev annelerinin ama kocanızın eski karısından olan çocuğu o eve giremiyor. e çocuk da sizle yaşasa belki böyle ötelenmiş hissetmeyecekti. ciddi bir çifte standart var burda bence
kendi eski evliliğinizden olan çocuklarınızı baş köşeye koyup adamın çocuğunu evden uzaklaştırmış ve bunu mağduriyetmiş gibi anlatıyorsunuz cidden ilginç

Son düzenleme:
Çocuğun Annesi konuşulacak anlayacak bir kadın değil hiç muhattap olmadık yüzyüze gelmedik kabulde etmez cocuga beni canavar gibi anlatan ama buraya gelmeye zorlayan biri. Babanneninde henüz haberi yok

Asıl mesele çocuğun eve gelmesi ya zaten. Eve gelmesin babası hafta sonları birkaç saat görsün gelsin.
İkiz küçük çocuklariyla evlenmiş kadın bile kocasının çocuğunu istemiyor.
Küçük çocuğun olduğu evliliğin de nasıl zor olacağı malum. Adam o çocuklarla yaşıyor ama kendi çocuğu hafta sonu bile evine gelemiyor.
Karısı aylar sonra gelirse 2-3 gün idare etme yüce gönüllügünü gösterebileceğini söylüyor ama bak hakkini yemeyelim.
O çocuklardan ileride evlatlık beklemez ve göremezler umarım.
Kadınların çocukları da boşanmış aile çocukları ama sorunlu değil, tüm sorunlu çocuklar erkeklerin ilk eşlerinden olan çocuklar. İnsan ileride çocuklarıyla ilgili imtihan yaşamaktan da korkar biraz bu çocukları bu kadar yerden yere vururken ama çok yürekliler maşallah.

Son düzenleme:
Anne babalar kıskançlık göstereni evden mi gönderiyor dediğiniz kişi "anne" ve "baba". Çocuk yapılırken onun fikri alınmayan yeni eş değil. Ayrıca ben bu konularda kadına yüklenilmesini çok anlamsız buluyorum. Babaların boşanınca yeniden evlenmek gibi bir zorunluluğu mu var? Yeni eş eğer evlenirken kandırmadıysa, şartlarını açıkça sunduysa baba kendisine uymazsa evlenmeyebilir. Yeniden evlenmezse ölmüyorlar. Ben eşime evlenmeden önce söyledim, benim kartlarım açık, ha öncesinde evlenmemiş ve çocuksuz biri olarak denedim de, ama bu konular benim denememle olacak basit mevzular değil. Eşim kendi gibi çocuklu biriyle anlaşarak da evlilik yapabilir ya da hiç evlenmeyebilirdi o zaman isterlerse her hafta gerginlik, olay, kaos ve çocuğun rahatca girip cıktıgı bir ev olurdu. E istememiş demek ki. Benim bu konuda bir sorumluluğum yok.

Bana neler yapıp yapmayacağı benim meselem. Her evlilikte neler neler yapılabilir. Ha bu konuda verilen sözleri tutmamış, beni istemediğim bir yaşama mecbur etmiş ha başka konuda ne farkeder. Bir eş diğerini zorbalayacaksa illa "çocuk benimle yaşayacak" a gerek yok, burada ne adamlar görüyoruz üniversite kazanmış yiğenini temelli eve alan var, yaşlı annesini ya da evin birikimini kumarda yiyen. Günün birinde fikir değştirirse kendi bilir. Bana bir yanlışı olmadı eşimin olursa düşünürüm.
Çocukları sorunlu göstermek diye bir kavram yok,parçalanmış aile çocuklarında bu tablolar çok olağan. Anlatılanlar da hikaye değil. Bir üye demiş, çocuk maddiyat soruyor diye. Benim aynısı başıma geldi, eşimin çocuğu ev tuttuğumuzda kira bedelini soruyordu, bana düğünde ne takıldığını soruyordu 8 yaşındayken. Sizce kendisi mi akıl etmiş? :)

Bence bir kadın kendine güvenerek anne olmalı. Eski koca bekarken gönderilmeyen çocuklar yeni eş gelince nedense o evin kapısından ayrılmak istenmiyor sanki pedagojik olarak en gerekli olan yeni eşmiş gibi. Çoğu kişi baba sanki kesin yenidenevlenmek zorundaymış gibi bir kabulle istinasız yeni eşlere yükleniliyor. Erkekler en avantajlı konumda. Benim eşim çocuklu bir kadınla evlenmedi mesela. Tercih etmedi. Erkeklerin büyük çoğunluğu da çocuksuz kadınlalarla evleniyor onlar bile bu durumu düşünmezken bana ne, beni ilgilendirmez.

Ben bugün konu açıp kocam eski evliliğimden olan çocuğumu eve almıyor desem linç edilirim nasıl annesin diye. Adam istemezse linç edilen ise yeni eş: yine bir kadın. :) Burada hiç o kadınlar yüzünden diye kriz geçirilmesine gerek yok, adam zaten o kadın olmasa da bakmayacaktı, babaanneye verecekti halaya verecekti. Maksat kadına yükleyelim:)

O durumda yetiskinler yine durumu kötü yönetmis zaten. Profesyonel destek alip cözüm üretmek yerine isi "senin cocugun benim cocugum gelemez" e getirmisler. Son care olan 3 cocuktan yine birisine olmuş. Üstüne konu sahibi de cocugun annesi tarafindan manipulasyona ugradigini bildigi halde. Yarin obur gün hepimiz toprak olup gidecegiz. Ama cocuklarin ahindan korkmali bence.

Kes ağlamayı.

Kimse bu konuda yeni eşe yüklenmedi. Baba olan kişi sorumluluk almalı yazdık.

Eski konularına baktım. Sen de kocan da çok vicdansız insanlarsınız. Annesinin akrabasından şiddet gördüğü halde, çocuğun annesinin psikolojisinde sorun olduğunu intihar eğilimi olduğu halde çocuğu anneye sepetlemişsiniz. O kadar kompleks sahibi birisinki burada tek yazdığın konular böyle yeni eşin eski eşle olan çocuğuyla sorunları konuları. Beynin vicdanın kabul etmiyor yaptıklarını, kendini haklı göstermek için yazıp durma boşuna, kötü kalplisin ve bu kötü kalbinin bedelini er geç yaşarsın.

Böyle çöp gibi bahsettiğin çocuklar birer insan insan, bir can. Sokaktaki hayvana bile üzülüyoruz, yuvaları olsa diyoruz, senin gibiler ise kendi keyfinizi düşünmek için her şeye nefret kusuyorsunuz.

Kendinizi el kadar 8 yaşındaki çocuklarla yarıştırıyorsunuz, bir insanın bir çocukla böyle karşılıklı restleşmesi gerçekten normal ve sağlıklı değil.

Bizim böyle bir komşumuz vardı, kadın yeni evlenince asla ama asla eski eşinin iki çocuğunu evine almadı. Adam öldü evler çocuklara kaldı, kadın 65 yaşında evsiz sokakta kaldı, 85 yaşındaki annesinin yanına taşındı. Baya da maddi açıdan kötü duruma düştü.

Bu çocukta bir insan, bir can, bir kalbi var. Azıcık merhameti olan bunu yapmaz. Deprem oluyor evsiz ailesiz kalana üzülüyoruz, filistin'de evi bombalanan evsiz ailesiz kalana üzülüyoruz, ama bizden bir çocuğun babasız bırakılmasına saygı duymamızı, normal karşılamamızı bekliyorlar,

çocuksuz kadınlar bakma ya da birlikte yaşama mecburiyeti yok bence de baştan konuşulmuşsa

kadına neden kalmadı orasını anlamadım

Vay be. Şu cümleleri nasıl yazabildiniz hayretler içindeyim.
8 aydır evladını evine almayan, cafe köşelerinde görüşen babaya da yazıklar olsun.

üyeyi ya da konusunu bilmiyorum ama burda sorumluluk babada. ben senin çocuğunun bizimle yaşamasını istemiyorum diyen kadınla ya da adamla evlenmeyecek anne baba. hem karnım doysun hem pastam dursun olmaz. seçimlerimizle varız sonuçta

Korkmuyorlar hiç.
Çok şükür eşimin çocuğu 8 aydır eve gelmiyor diye de zil takıp oynamadığı kalmış bi, onu bile yapmış olabilir.
Asıl suçlu kendi evladını dışarıda görmenin ötesinde hayatına dahil edemeyen ama esinin 2 çocuğuyla hayatını sürdüren babada tabi.

kadına neden kalmadı orasını anlamadım

Adam her şeyi çocuklarına kalacak şekilde ayarlamış, sadece bir tane evi eşine bırakmıştı, o ev kentsel dönüşüm davasında kaldı öyle 10 yıldan fazladır. Kadın 65 yaşında evsiz barksız halde, 85 yaşındaki annesinin evine gitti memleketine.

çocuksuz kadınlar bakma ya da birlikte yaşama mecburiyeti yok bence de baştan konuşulmuşsa

Öyle diyoruz da ama anneanneler ölse babaanneler ölse bakma mecburiyeti babada olur. O zaman nereye postalayacaklar cocugu bu sefer? Amcalara dayilara mi? O cocuklari asla istemeyen bi zahmet cocuksuz erkeklerle evlensin

adam da kadına bilenmiş ve çocuklarına karşı da vicdan azabı çekmiş belli ki. ama bu onu aklamaz boşansaymış rahmetli

Öyle diyoruz da ama anneanneler ölse babaanneler ölse bakma mecburiyeti babada olur. O zaman nereye postalayacaklar cocugu bu sefer? Amcalara dayilara mi? O cocuklari asla istemeyen bi zahmet cocuksuz erkeklerle evlensin
orası öyle. ama zaten çocuk neden anneanne ya da babaannede kalıyor ebeveyni sağken. bu durumlarda her türlü sorumluluk ebeveynde. baştan saçma sapan zaten o durum

Evet biz de bunu burada yukarıda kaç defa yazdık zaten. Kimse bu konuda yeni eşlere tü kaka demedi. En başta baba suçlu dedik.

Adamlar (!) babalık yapmaya gelince bu adamlıkları bırakıp çocukları eve almıyorlar. Kendi canlarından olan el kadar çocuklarına babalık yapmayan adamların adamlık (!) yapıyor olacağına inanmak gülünç.

Ama şu var, bir insan eşinin çocuğuna, yani sevdiği adamın kanından canından olan bir cana böyle çöp gibi davranıyorsa, el kadar çocuk beni kıskandı huzursuz etti kompleksleri yapıyorsa gerçekten sorunları vardır kendi içinde, normal sağlıklı dvaranış değil bu.

birde şu var bir çocuğun baba ya da anneyle yeni evliliğinde hiiiç yaşamayacağına inanmak için toplumdan izole yaşamak gerekir. Hayatın gerçekleri var. Yani çocukla yaşamak istemeyen kadın/erkek te çocuklu biriyle evlenmeyecek, imzayı attığı an o çocuğu kendi hayatına sümüğü ile kusmuğu ile okul derdi ile hayatına almış oluyor. Bunu kaldıramıyorsa zaten evlenmesin.

Cocuksuz bir hayat isteyen de bastan cocuksuz biriyle evlenebilir. Dünyanın binbir türlü hali var. Anne ölse, hasta olsa veyahut artık bakmıyorum dese baba çocuğunu ortada mi bırakacak? Anneanne babaannelerde ölümlü malum.
Ayrıca mesele sadece beraber yaşamakta değil. Buradaki yorumlardan görüldüğü üzere kadınlar hafta sonu dahil eşlerinin çocuklarını hiçbir sekilde evlerinde istemiyor. Bu istek iyi niyetli bir istek değil kesinlikle.

orası öyle. ama zaten çocuk neden anneanne ya da babaannede kalıyor ebeveyni sağken. bu durumlarda her türlü sorumluluk ebeveynde. baştan saçma sapan zaten o durum

Bu konudaki kizin annesi hasta oldugu icin digerleri tarafindan büyütülüyor. Zaten cocuguna sahip cikmayan adamdan ne erkeklik ne de kocalik beklenir. Yarin gün gelir sana ve cocuguna tekmeyi vurur, yine baskasini bulur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…