- Konu Sahibi papatyam_83
-
Oooov beceriksiz diyebilecek kadar harikasınız demek siZ ne mutlu size....ben zaten fikir.almak icin yazdim tabi ki dort dörtlük olamayiz....ama siz bir anneye beceriksiz diyecek kadar kötü bir insansınız yazik size adınıza üzüldüm....O yaştaki çocuğun her gün eğitim amaçlı kitap okuması gerektiğini kim söylüyor?
Tatil hanımefendi tatil..
Bravo çocuğun kalbini çok güzel kırmışsınız.
Siz dediniz kitap okumadı -pardon ders çalışmadı- egonuz zedelendi ve onun özel eşyalarını çöpe attınız.
Vallahi bravo. Bu kadar beceriksiz ebeveyn olabilmeyi nasıl başarıyorsunuz hayret doğrusu??
Zaten yaptığım hatanın farkındayım o yüzden size yazdim ve fikir almak istedim hicbirimiz 4 duvar arasinda mukemmel anne değiliz....ama kac yasında olursak olalim hikaye roman okumanin yazı kışı olmaz bunda ısrar ediyorum hatta küçük bilgi tekrarları yapmanın da zararı olmaz nitekim okuldan bildiklerinizi unutmayin diye azar azar tekrar verilmis ve tatil kitaplari neden var?Ya çocuğun bir yaz tatili var zaten,tüm sene kitap okumak için 9 ayı var.11 yaşındaki cocugu sene icinde ders icin zorlamayıp kitap okuması veya diğer aktiviteler icin tesvik ederseniz,yazın da istediği gibi oyun oynayıp yatar.11 yaşındaki cocuklara kendi istediklerinizi yüklemeyi bıraksanız mı? Cünkü basarılı olmak zorunda,kitap okumak zorunda,aktif olmak zorunda demi?Bu sonda yaptıgınız hareketle kitaplardan nefret ettireceksiniz,baskıyla hicbir sey olmaz.Hatta yapacagı varsa da geri teper
Allah allah ben sanirim anlamıyorum ya da gercekten inanilmaz hatalıyım ogretim görevlisi anne bile bunu diyorsa vay halimize.....ben de KITAP HERHANGI BIR KITAP BILGI ÖĞRENMEK bu kavramlarin mevsimi yok diye düşünüyorm....kışın kitap ele alınır yazın bırakabilir.....kışın da oyun oynasın yazin oynadıydı gibi arkadaşlarıyla bir araya gelerek hem çalışsınlar hem oyun oynasınlar ve yazın da....bence cok saçma bu mantikBenimki tum gun free.Ne isterse onu yapiyor tablet telefon da serbest (tabiki benim kontrolumde oynuyor) rahat birakin yavrulari...hic okumasa ne olur adi ustunde tatil.Zaten verilen tatil odevlerine kitap okuma odevlerine de gicigim ben.Bunu bir ogretim gorevlisi anne olarak soyluyorum.Bunaltmayin cocuklari.
Simdiye kadar 11yildir ceza olayina asla girmedik ilk defa oyle sinirlendim ki bu hareketi yaptim kitaplarinin yoklugunda düşünür belki diye....ama ödül de yapmadım...ödül de sanki ucunda illa odullendirilecegim diye bir okuma olacak ben dogru bulmuyorum....BENCE HATA EĞITIM SISTEMIMIZDE....YILDA 3 TANE KITAP OKUMA ÖDEVI VERİRSE OGRETMEN SONAV YAPMAK ICIN BU COCUK TABI KITAP OKUMAYI SEVMEZ...dikkat cekmek için büyük harf yaziyorum gerçekten yazik çocuklarımıza....sınav icin 3 tane kitapokutup kenara cekilen ogretmenlerimiz var...halbuki her hafta okunanlar hakkında kalkip anlatim yapsa çocuklar güle eglene sinifta okuma istegi gelir ...benden önce hatali o kadar cok kisi var ki...Hislerime tercüman oldunuz. Ben de böyle düşünüyorum.
Kitap okumanin mevsimleştirilmesine karşıyım hatta çocuklara okullarda empoze edilmemesine de acayip ifrit oluyorum....demin de yazdim koca 9ay 3kitap okuma verip ardindan sinav yapan ve kitap okumayi bununla sınırlayan öğretmenler oldukça biz anneler cok hata yapariz....bu konunun okullarda çözülmesi lazimBenimki tum gun free.Ne isterse onu yapiyor tablet telefon da serbest (tabiki benim kontrolumde oynuyor) rahat birakin yavrulari...hic okumasa ne olur adi ustunde tatil.Zaten verilen tatil odevlerine kitap okuma odevlerine de gicigim ben.Bunu bir ogretim gorevlisi anne olarak soyluyorum.Bunaltmayin cocuklari.
Zaten test çözme kitap okuma yaz mevsiminde yapılmaz diye bir mantik olamaz ...yazi tatili ayol bu bırakın bebeleri mantığına ifritim....elbette hem onu hem onu yapacaklar...ben "hadi annem hadi annem okuyalim yapalim" demeye cok alıştırdim bundan kurtulmak istiyorummm8 ve 10 yaşında iki Kizim var. Internetten bazen onlar seciyor kitabı bazen ben tavsiye edilen kitapları alıyorum.
Okuma yarışı yapıyoruz. Ama herkes kendisini geçmeli ki yarisi kazansın. Istekle okuyorlar.
Birer kitap aldim haftanın belli günleri onlardan test çözüyorlar. Ama aa bugün yapmayalım dediklerinde hiçısrar etmiyorum.
Tv yok bizim hayatımızda. Belki hafta maksimum 1 2 saat.
Tabletleri var ondanda ÇOK zevk almıyorlar. Kalan zamanlarında bahçede takiliyorlar
Ya işte demek ki insanoğlu istemedikçe biz deli gibi yanında kitap okuyalim deli gibi gazeteler elimizden düşmesin çocuk istemezse yine istemez....ben en azından teşvik icin tatlı tatlı ittiriyordum ama yoruldum bu sefer de ben ittirmeden yapmaz oldu buna çözüm bulmak istiyorumBen meraklı bir cocuktum.
Harita incelerdim. Elime geçirirsem gene incelerim. Hobi benim için. Bakarım ve gördüğüm yerleri merak ederim.
Ansiklopedi karistirirdim. Halen daha karıştırırım. Merak ederim çünkü.
Roman okumak en büyük tutkumdu.
Annem elimden alırdı. Çünkü basından kalkamazdim.
Bu bir hobi çünkü. Severek yapmak.
Ama bu seçti nerden geliyor. Onu tespit edemiyorum işte.
Benim hobim neden harita incelemek ?
Bunu bir anlasam. Çocuğuma da bu genleri yükleyeceğim.
Şaka gibisiniz. Yaptınız mı bunu gerçekten?
Adı üstünde tatil. Niye ders çalışsın ya? Oldu olacak sırtına semer de vurun. Bi de sinirlenip kitaplarını çöpe atmışsınız. Bence cidden kendinize ya çeki düzen verin beceremiyorsunuz da psikoloğa gidin yoksa siz bu çocukcağızı delirtirsiniz. Bakın psikolojisini bozarsınız incitirsiniz vs değil. Delirtirsiniz. Kafayı yedirirsiniz. Elinizde ruh hastası bi çocuk olur
[/QUOTE
Ohooov çocuğuma ve bana hüküm verin diye akil danışmadım siz kendinize gelin.... ben hatami görmüşüm telafi etmeyi de bilirim.... ne cabuk çocuk delirtiyorsunuz öyle hatta ruh hastasi haline getiriyorsunuz...size şunu öneririm...1970lerden bir video var internette siyah beyaz cocuklar beyaz yakali ne yapacaksiniz tatilde diye soruyorlar...annemle tarlaya gideceğim ev islerinde yardim edecegim ve derslerimi tekrar edip kitap okuyacagim...ogrendiklerimi tekrarlayacagim diyor cocuklar...bence biz tüm anneler iyi degiliz her harekette eyvah cocuk rah hastasi olacak korkusu...bence bu düşüncede biri doktora gitmeli....bence yaşantisini bilmeden direk yargıya varmayin biz 7ye kadar calisan bir anne babayiz ki zaten evde ablasiyla ve arayıp odev yaptin mi diye bile sormayiz...baskıcı degiliz benim hatam oldu ve size danışıyorum varsa fikriniz başım üstüne...gerisi sizi aşar görüyorum ki...
Ailenin önem vermesinin çok etkisi olduğunu sanmıyorum. En fazla arkadaşlardan etkileniyosun genelde. Ben o yaşlarda kitap okumaya bayılırdım ama her akşam 1 saat kitap okuycam gibi bir rutinim yoktu. Genelde kitabı bitirme odaklı okurdum. Yani sonunu merak ettiğim için. Ama klasikler falan okumazdım pek. Harry Potter, maceranı kendin yap kitapları, ansiklopediler, kuzenlerimden aldığım çeşitli günlükvari kitaplar... Mesela bir haftada bir kitap bitirirdim sonra günlerce okumazdım, sonra bir gece sabaha kadar okurdum. Şimdi ise en son geçen sene bir kitap okudum.Vallaha keske ailem kitaba önem verseydi de iki üç okusaydim bos boş otururdum
Ben kendimde çalışıyorum ders onun için belki direk katılıyorlar.Zaten test çözme kitap okuma yaz mevsiminde yapılmaz diye bir mantik olamaz ...yazi tatili ayol bu bırakın bebeleri mantığına ifritim....elbette hem onu hem onu yapacaklar...ben "hadi annem hadi annem okuyalim yapalim" demeye cok alıştırdim bundan kurtulmak istiyorummm
Iste hay bin yaşayın...sizin babanizin uyguladığının onda birini yapmıyorum inanin zaten evde yokum dedim ya...çalışıyorum zaten yapamam yani....amacim koskoca 1haftada bir kac konu hatirlamaca ve kitap okumak.hergun 1saat ....cocuk geri kalan zamanda ne istiyorsa yapıyor zaten ki...onu anlatamadim bi türlü....her yaz tatilinde babam bir sürü test kitabı alırdı bana, bir de yapısı gereği asabi, yapamayınca sinirlenirdi filan. ne üzülürdüm. daha 7 yaşında başladım yazları çalışmaya. ne için 1 sınıftan 3 e atlamak için. e noldu bir kaç yıl önce mezun olduysam olan benim cocukluguma oldu..
dengeyi bulmak çok önemli. 1 ay dinlensin sonra yavas yavas baslasanız daha iyi olmaz mı ? boş durmaktan sıkılsın, dışarıda oynamaktan yorulsun önce.
Iste evet çalışmayı zor birseymis gibi algılamasin yazın bile küçük konu tekrarları yapilabilecegi mantigi otursun istiyorum ama işte basta okullar bunu aşılamadiktan sonra ben napayim buraya kadarBen kendimde çalışıyorum ders onun için belki direk katılıyorlar.
Tabiki olmamalı nedense yatarak eğlenen bir milletiz. Sonrada tembeliz diyoruz. Oysa yetiştirirken yatmayı iyi çalışmayı zor gibi gösterdiğimiz için ilerde zorlanıyoruz.
Kitapları atmaniz hos olmamış. Sert tepkiler çocukları çok kırıyor ve birşeyleri saklamaya itiyor
Tatilde kitap okuyorum,, bunun tatili iş günü olmaz..anlamali milletimiz....iste çocuklarımız bu yüzden başarısız zatençünkü tatil...
siz tatilde işe gidiyor musunuz?
Tabiki sorumluluğunu bilmeliIste evet çalışmayı zor birseymis gibi algılamasin yazın bile küçük konu tekrarları yapilabilecegi mantigi otursun istiyorum ama işte basta okullar bunu aşılamadiktan sonra ben napayim buraya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?